意味 | 例文 (45件) |
白身魚の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 45件
魚の白身例文帳に追加
white meat of a fish - EDR日英対訳辞書
コレゴヌス科標準属:白身魚例文帳に追加
type genus of the Coregonidae: whitefishes - 日本語WordNet
皮が赤い白身の魚例文帳に追加
a fish that has white meat and red skin - EDR日英対訳辞書
用いられる食材は白身魚や野菜等。例文帳に追加
Ingredients are white meat fish and vegetables. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
白身の魚は高価であり、蒲鉾もご馳走と考えられた。例文帳に追加
Whitefish was expensive, so kamaboko was considered a delicacy. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
-白身魚のすり身に山芋を加えて蒸したもの。例文帳に追加
Steamed ground whitefish with added yamaimo (Japanese yam). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
-サメの軟骨を含む白身魚の練り物の一種。例文帳に追加
A kind of whitefish paste including shark gristle. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
-餃子を白身魚のすり身で筒状に巻いたもの。例文帳に追加
Gyoza wrapped with whitefish paste in a tube shape. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
貝類や白身魚も酢〆にする仕事もある。例文帳に追加
Seashells and whitefish can be marinated in vinegar as well. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
古くは白身魚も醤油漬けにすることが多かった。例文帳に追加
In the past, whitefishes were often marinated in soy sauce. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
白身の魚のアルミ箔ホイル包みの酒蒸し例文帳に追加
SAKE-STEAMED WHITE MEAT FISH WRAPPED WITH ALUMINUM FOIL - 特許庁
板付き蒲鉾では白身魚の白身の部分のみを使用し、赤身や血合い肉は用いない。例文帳に追加
The kamaboko with a wooden board uses only the white-meat part of whitefish, eschewing the red-meat part or the meat that's rust-colored due to blood. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
コイ(鯉)やカニ(蟹)、スズキ(魚)食材(鱸)など鮮度のよい白身の魚を用いる。例文帳に追加
Fresh white fish such as carp, crab and perch are used. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
白身魚は高たんぱく・低脂肪であるが、フグ肉は白身魚のなかでも、さらに脂質が少ないという特徴を持つことが知られている。例文帳に追加
White fish are high in protein and low in fat and, among white fish, pufferfish is known for having even less fat. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
タラに似ているがもっと小さい魚の、脂肪のほとんどない白身例文帳に追加
lean white flesh of fish similar to but smaller than cod - 日本語WordNet
ちりという,白身の魚,野菜,豆腐などを材料にした鍋料理例文帳に追加
Japanese dishes of white fish, vegetable and tofu cooked with vinegar, soy sauce and spices - EDR日英対訳辞書
魚皮は白身魚由来の魚皮が好ましく、特に好ましいのは、スケソウダラまたはマダラ等、タラ類の魚由来の皮である。例文帳に追加
The fish skin to be used preferably comprises fish skin derived from white meat fish, particularly from codfish such as Alaska pollack, Pacific cod or the like. - 特許庁
白身の魚,野菜,豆腐などを煮て,ポン酢,醤油などをつけて食べる鍋料理例文帳に追加
a dish of white-meat fish, vegetables and tofu that is cooked with orange vinegar or soy sauce - EDR日英対訳辞書
鯛などの白身魚を使用したものに食紅を加えて薄紅色に色付けすることもある。例文帳に追加
When fish with white flesh such as a sea bream is used, food coloring is sometimes added to color the denbu in pink. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
具はクリ、きのこ類や山菜、筍、鶏肉、白身魚など淡泊なものが好まれる。例文帳に追加
Plain ingredients such as chestnuts, mushrooms, edible wild plants, bamboo sprouts, chicken, and white-meat fish are popular. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
うなぎを一般的な白身魚のようにフライにし、胡椒のソースなどをかけて食べる。例文帳に追加
Eel is fried like common white fish, and it is eaten with peppercorn sauce. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
白身の魚に味をつけ酒をかけてアルミ箔ホイルで包み込み、それを加熱する。例文帳に追加
This sake-steamed white meat fish wrapped with aluminum foil is provided by seasoning the white meat fish, pouring sake on it, wrapping with the aluminum foil and heating. - 特許庁
押寿司の魚肉に白身魚を用いるとその淡白な味ゆえに他の匂いが付きやすいが、白身魚の持つ本来の味覚を十分に堪能できるようにすること。例文帳に追加
To provide a pressed sushi which enables to fully satisfy the original taste of white fish, even though when using a pressed sushi, other smells readily adhere to white fish due to its light taste. - 特許庁
関西地方にはあんぺいと呼ばれるハモなど白身魚のすり身から作った魚肉練り製品が存在する。例文帳に追加
In the Kansai area, there is a kneaded fish paste product made of white fish such as conger pike, and it is called Anpei. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
醤油のような強い個性を持たず素材の風味を生かすので、白身魚や貝類の刺身に相性がよい。例文帳に追加
As it does not have a strong taste like soy sauce and makes good use of the flavors of its ingredients, it goes well with sashimi (fresh slices of raw fish) made from white fish and shellfish. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
バラ寿司の酢飯に焼き穴子、海老、白身魚、錦糸卵、絹さや、銀杏、桜でんぶ等を色鮮やかに盛り付け、蒸籠で蒸して食べる。例文帳に追加
After being colorfully decorated with broiled conger eels, shrimps, whitefish, Kinshitamago (thinly shredded egg omelet), snow peas, gingko nuts, sakura denbu and so on over the vinegared rice of Bara-zushi, this sushi is steamed with seiro (bamboo steamer) and eaten. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
白身魚やエビのすり身に卵を加えてよくすり混ぜ、みりんや砂糖で調味してから焼き上げる。例文帳に追加
Minced meat of whitefish or shrimp, with egg added to it, is mashed and mixed well, seasoned with mirin (sweet cooking rice wine) and sugar, and baked. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
この教室では,卵アレルギーの人たちのために,卵のかわりにカボチャと白身魚を使う卵焼き風料理などの料理を紹介している。例文帳に追加
The classes introduce dishes such as a "rolled-egg" dish that uses pumpkin and white fish instead of eggs for people with an egg allergy. - 浜島書店 Catch a Wave
蒲鉾(かまぼこ)は、主としてタラスケトウダラなどの白身魚のすり身を主原料とし、塩分を加えて加熱することにより、木の板(臭みのないモミ、シラベなどの木が好まれる)の上にゲル化させて製造した魚肉練り製品。例文帳に追加
Kamaboko, whose main ingredient is pasted whitefish such as codfish or walleye pollack, is made by mincing whitefish meat, adding salt, heating and turning it into a gel on a wooden board (wood types such as fir or Abies veitchii, which have no odor, are preferred). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
地方によって若干調理法は異なるが、軽く湯引きした物や、マリネ状にしたもの、そのまま生のウニや白身魚のような魚介類を、ライムや塩、生姜などの薬味、チリソースなどと和えて食する。例文帳に追加
The preparation methods differ slightly between different regions, but slightly boiled or marinated ingredients are eaten with raw sea urchin or white-fleshed fish that has been flavored with condiments such as lime or salt and ginger and then seasoned with chili sauce. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
料理例は、鶏肉に小麦粉や片栗粉などを薄くまぶして油で揚げたもの、ワカサギやカレイ、タカサゴ(グルクン)などの白身魚、テナガエビやサクラエビなど小型のエビを利用した物がある。例文帳に追加
Examples of food prepared this way include fried chicken with a thin coating of batter made from flour or katakuriko (potato starch), fried fish using white meat fish, such as lake smelt, righteye flounder and double-lined fusiliers (gurukun), and fried shrimp using smaller prawns such as tenagaebi (oriental river prawn) and sakuraebi (a small pink shrimp). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
なお駄菓子として発売されている「のしいか」と名付けられた商品は、タラなどの白身魚を擦り身にして薄く延ばしたものを使用していることが多い。例文帳に追加
Additionally, a variety of cheap confectionary sold under the name 'noshiika' is often made from the ground and thinly rolled out meat of whitefish such as cod. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
白身魚のすり身をドーナツ生地の原材料に添加することにより、イースト発酵を行わなくてもイーストドーナツと同様の食感および食味上の特徴を有するドーナツが得られる。例文帳に追加
A doughnut having the palatability and characteristic taste similar to those of yeast doughnut can be prepared without using yeast fermentation by adding ground meat paste of white-flesh fish to the raw materials for doughnut paste. - 特許庁
白身魚の切身をあぶって透明から白く変色し且つ所々茶褐色に焦げたものを用いる片面のみをあぶったものを用い、あぶっていない面をすし飯に密着させる。例文帳に追加
Whitened white fish pieces which are prepared by roasting the transparent white fish pieces and have blackish brown scorched portions are used, and non-roasted sides of fish pieces only whose other sides are preferably roasted and is made to adhere to the vinegared rice. - 特許庁
すし飯の上に酢漬けした魚の切身を載せ、押しによって切身とすし飯を一体化し、一体化した切身とすし飯の全面を笹の葉でくるんである押寿司において、すし飯に載せる切身には、白身魚の切身をあぶって透明から白く変色したものを用いることを特徴とする押寿司。例文帳に追加
This pressed sushi prepared by putting cut fish pieces pickled in vinegar on vinegared rice, pressing to integrate the cut fish pieces with the vinegared rice, and then wrapping the whole surface of the integration product is characterized using whitened white fish pieces prepared, by roasting the transparent white fish pieces as the cut fish pieces. - 特許庁
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