例文 (199件) |
色菜の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 199件
有色野菜に属する野菜例文帳に追加
a vegetable that is brightly colored vegetables - EDR日英対訳辞書
緑黄色の葉野菜例文帳に追加
dark green leaves - 日本語WordNet
黄色く見える野菜例文帳に追加
yellow-colored vegetables - EDR日英対訳辞書
緑色野菜飲料例文帳に追加
GREEN VEGETABLE DRINK - 特許庁
緑黄色野菜及び淡色野菜を含有する組成物。例文帳に追加
COMPOSITION CONTAINING GREEN AND YELLOW VEGETABLE AND LIGHT-COLORED VEGETABLE - 特許庁
緑色野菜の退色防止方法例文帳に追加
METHOD FOR PREVENTING FADING OF GREEN VEGETABLE - 特許庁
淡色野菜という,栄養学上の野菜分類例文帳に追加
a classification of vegetables in dietetics called {light coloured vegetables} - EDR日英対訳辞書
有色野菜という,栄養学上の野菜分類例文帳に追加
a dietary classification of vegetables, called brightly-colored vegetables - EDR日英対訳辞書
緑黄色野菜という,栄養学上の野菜分類例文帳に追加
of dietetics, a category of vegetables called green and yellow vegetables - EDR日英対訳辞書
緑黄色野菜に属する野菜例文帳に追加
a vegetable belonging to the category of green and yellow vegetables - EDR日英対訳辞書
料理に添える緑色の野菜例文帳に追加
green vegetables for cooking - EDR日英対訳辞書
野菜類の脱色剤、野菜類の変色防止剤、野菜類の脱色方法、野菜類の変色防止方法及び発酵食品例文帳に追加
DECOLORANT FOR VEGETABLE, DISCOLORATION-PREVENTIVE AGENT FOR VEGETABLE, METHOD FOR DECOLORING VEGETABLE, METHOD FOR PREVENTING DISCOLORATION OF VEGETABLE, AND FERMENTED FOOD - 特許庁
緑色野菜の加工方法例文帳に追加
PROCESSING METHOD FOR GREEN VEGETABLE - 特許庁
緑色野菜容器詰飲料例文帳に追加
GREEN VEGETABLE PACKAGED BEVERAGE - 特許庁
緑色野菜の製造方法例文帳に追加
PRODUCTION OF GREEN VEGETABLE - 特許庁
ボイル緑色野菜の製造方法例文帳に追加
BOILED GREEN VEGETABLE PRODUCING METHOD - 特許庁
緑色野菜の処理方法およびその方法によって得られる緑色野菜例文帳に追加
METHOD FOR TREATING GREEN VEGETABLE AND GREEN VEGETABLE PRODUCED THEREBY - 特許庁
緑色乾燥野菜の緑色変色防止例文帳に追加
緑色野菜の加熱、冷凍による変色を防止する栽培方法、及びこの栽培方法で栽培された緑色野菜、緑色野菜加工品。例文帳に追加
CULTIVATION METHOD FOR PREVENTING GREEN VEGETABLE FROM DISCOLORATION DUE TO HEATING OR FREEZING, GREEN VEGETABLE CULTIVATED BY THE CULTIVATION METHOD AND GREEN VEGETABLE PROCESSED PRODUCT - 特許庁
黄色やオレンジ色の果物や野菜と暗緑色の葉野菜に含まれている物質。例文帳に追加
a substance found in yellow and orange fruits and vegetables and in dark green, leafy vegetables. - PDQ®がん用語辞書 英語版
菜種から得られる茶色がかった黄色の油例文帳に追加
a brownish-yellow oil obtained from colza - EDR日英対訳辞書
容器詰め緑色野菜加工食品および退色防止材例文帳に追加
PACKAGED GREEN VEGETABLE PROCESSED FOOD AND FADING INHIBITING MATERIAL - 特許庁
緑色発色を鮮明に維持した野菜加工食品例文帳に追加
VEGETABLE PROCESSED FOOD VIVIDLY RETAINING GREEN COLOR DEVELOPMENT - 特許庁
退色を防止した緑色野菜の製造法例文帳に追加
PRODUCTION OF DISCOLORATION-PREVENTED GREEN VEGETABLE - 特許庁
このような郷土色の濃い野菜には、大阪のなにわ野菜、奈良の大和野菜、石川の加賀野菜などがある。例文帳に追加
Vegetable varieties locally produced are not limited to Kyo-yasai but include Naniwa-yasai, Yamato-yasai, and Kaga-yasai, which are cultivated in Osaka, Nara, and Ishikawa. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
緑黄色野菜食品の製造方法及びその緑黄色野菜食品例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING GREEN AND YELLOW VEGETABLE FOOD, AND GREEN AND YELLOW VEGETABLE FOOD OBTAINED BY THE METHOD - 特許庁
緑色野菜に加えて肉、鶏肉またはチーズを含む例文帳に追加
containing meat or chicken or cheese in addition to greens and vegetables - 日本語WordNet
緑色野菜を十分摂ってください。例文帳に追加
You should eat a lot of green vegetables. - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文
この赤紫色の野菜はビーツです。例文帳に追加
These reddish purple vegetables are red beets. - 浜島書店 Catch a Wave
特に緑黄色野菜には各種ビタミンが豊富だ例文帳に追加
Green and yellow vegetables are especially rich in various vitamins. - 京大-NICT 日英中基本文データ
緑色野菜粉砕物を含有する飲料例文帳に追加
緑黄色野菜食品及びその製造方法例文帳に追加
GREENISH YELLOW VEGETABLE FOOD PRODUCT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
包装容器詰め野菜の製造方法および変色防止材例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING PACKAGED VEGETABLE, AND DISCOLORATION PREVENTING MATERIAL - 特許庁
緑色野菜に、リジン、アルギニン、ヒスチジン又はカルノシンを添加し、加熱処理して緑色野菜の緑色を保持し、退色を防止する。例文帳に追加
The fading of the green color of a green vegetable is prevented to keep the color by adding lysine, arginine, histidine or carnosin to the green vegetable before heat-treatment. - 特許庁
生鮮野菜、果物の変色防止方法及び変色防止剤例文帳に追加
METHOD AND AGENT FOR PREVENTING DISCOLORATION OF FRESH VEGETABLE OR FRUIT - 特許庁
植物は緑黄色野菜または柑橘類の果物、あるいは漬け物用の野菜又は果物である。例文帳に追加
A green and yellow vegetable, a citrus fruit, a vegetable for pickles, or a fruit therefor is preferably used as the plant. - 特許庁
加熱処理後の緑色野菜の退色が軽減された容器詰め緑色野菜加工食品および加熱処理後の緑色野菜の退色を軽減することができる退色防止材を提供する。例文帳に追加
To provide a packaged green vegetable processed food that is reduced in fading of green vegetables after heat treatment, and to provide a fading inhibiting material, reducing fading of green vegetables after heat treatment. - 特許庁
レトルトホールコーンと葉野菜とが接触しても葉野菜の変色を抑制することができる容器詰めカット野菜サラダを提供する。例文帳に追加
To provide a container-packed cut vegetable salad which can inhibit the color change of leafed vegetables even in case a retorted whole corn and the leafed vegetable come into contact with each other. - 特許庁
冷蔵庫の野菜室に関し、緑色葉菜類の鮮度保持を目的とし、野菜室で効率の良い弱光照射を行わせる。例文帳に追加
To perform efficient weak light irradiation in a vegetable chamber of a refrigerator for the purpose of keeping freshness of green leaf vegetables. - 特許庁
緑色野菜が天然に有する鮮やかな緑色を保持することができる加工緑色野菜を提供すること。例文帳に追加
To provide processed green vegetables capable of retaining fresh green color which green vegetables naturally have. - 特許庁
ブランチング後の緑色野菜の緑色を維持し、かつ保存性も良好な緑色野菜を得るための加工方法を提供する。例文帳に追加
To provide a processing method for maintaining the green color of green vegetables after blanched and obtaining the green vegetables also having good preservability. - 特許庁
例文 (199件) |
Copyright ©2004-2024 Translational Research Informatics Center. All Rights Reserved. 財団法人先端医療振興財団 臨床研究情報センター |
Copyright (c) 株式会社 高電社 All rights reserved. |
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved. |
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved. WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License |
Copyright © 1995-2024 Hamajima Shoten, Publishers. All rights reserved. |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
この対訳データはCreative Commons Attribution 3.0 Unportedでライセンスされています。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |