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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 色菜に関連した英語例文

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色菜の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 198



例文

及び緑を少なくとも含む複数種類の野汁が配合され、栄養価に優れた容器入り分離液状赤ドレッシングの製造方法であって、振盪して生野等の食材にかけることで当該食材が鮮やかな赤調で彩られた外観のよいサラダが得られる容器入り分離液状赤ドレッシングの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing packaged separate liquid-like red vegetable dressing mixed with a plurality of kinds of vegetable juices containing at least red vegetables and green vegetables, excellent in nutritive value, and enabling obtaining salad of good external appearance with a food material colored with vivid red tone by shaking and pouring the dressing on the food material such as raw vegetables. - 特許庁

を加熱処理したときに生ずる緑の退を防止する加工方法。例文帳に追加

To prevent the fading of green color caused by the heat-treatment of a green vegetable. - 特許庁

を塩基性塩、塩化マグネシウムおよび食塩の存在下にブランチング処理することを特徴とする、緑の処理方法。例文帳に追加

A green vegetable is blanched in the presence of a basic salt, magnesium chloride and common salt. - 特許庁

乾燥緑又は乾燥ハーブの製造方法、及び該製造方法によって得られた乾燥緑又は乾燥ハーブ例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING DRIED GREEN VEGETABLE OR DRIED HERB AND DRIED GREEN VEGETABLE AND DRIED HERB OBTAINED BY THE METHOD - 特許庁

例文

容器詰め緑加工食品は、平均粒径0.01〜2μmの卵殻を含有する分散液中で加熱処理された緑を含む。例文帳に追加

This packaged green vegetable processed food contains green vegetables which are heat treated, in a dispersion liquid containing eggshell of an average particle diameter of 0.01-2 μm. - 特許庁


例文

乾燥野を含有した風味付け用の油脂組成物において、保存中の緑乾燥野の褐変を防止する。例文帳に追加

To obtain a flavor oil and fat composition containing dehydrated green vegetables capable of preventing the vegetables from browning in preservation. - 特許庁

子供のころ、母は毎日私に緑を食べさせました。例文帳に追加

When I was a child, my mother made me eat green vegetables every day. - Tatoeba例文

葉の茂った葉と緑の種子をサラダや冷野の飾りに使う例文帳に追加

fresh ferny leaves and green seeds used as garnish in salads and cold vegetables  - 日本語WordNet

濃緑濃い黄い果実、および野で見られるカロテンの異性体例文帳に追加

an isomer of carotene that is found in dark green and dark yellow fruits and vegetables  - 日本語WordNet

例文

で適度にやわらかな葉にんにく野ならびにその栽培方法例文帳に追加

GREEN AND MODERATELY SOFT LEAF GARLIC VEGETABLE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

例文

粉砕緑黄及びその製造方法並びに食品調味料例文帳に追加

PULVERIZED GREEN AND YELLOW VEGETABLE, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND FOOD SEASONING - 特許庁

まず、緑黄を蒸気で熱処理する前処理工程を行う。例文帳に追加

Firstly, a pretreatment process for heat-treating a greenish yellow vegetable with steam is carried out. - 特許庁

を重曹および食塩を含有する水溶液に浸漬する。例文帳に追加

The green vegetable is immersed in an aqueous solution containing sodium bicarbonate and common salt. - 特許庁

種から採る明るい黄から褐の食用油で、潤滑油や照明用にも使われる例文帳に追加

edible light yellow to brown oil from rapeseed used also as a lubricant or illuminant  - 日本語WordNet

を浸漬しておくことにより、野の風味や調を損なわずに野サラダ用として適した状態に保存できるような生野の浸漬液を提供すること、及びそのような浸漬液に浸漬したサラダ用として適した野を提供すること。例文帳に追加

To provide fresh-vegetable soaking liquid in which fresh vegetables are soaked so as to become preservable in a condition suitable for salad use without spoiling flavor or color of the fresh vegetables; and to provide vegetables soaked in the soaking liquid and suitable for salad use. - 特許庁

を含有する容器詰飲料において、通常の流通形態であっても、野本来の緑を保持し、しかも野飲料の本来の香味を保持した容器詰飲料を提供すること。例文帳に追加

To provide packaged beverage containing green vegetables, and retaining the original green color of vegetables and the original flavor of the vegetable beverage even in a normal distribution form. - 特許庁

全草粉末と緑搾汁濃縮液のフリーズドライ品との混合粗材を造粒して得られる高濃度野青汁用粉末。例文帳に追加

The powder for high concentration vegetable green juice is obtained by granulating the mixed roughage of freeze-dried products of green vegetable whole plant powder and green vegetable squeezed juice concentrate. - 特許庁

、特に緑黄の腐敗を効果的に抑制すると共に、食感および調を効果的に維持することが可能な食品保存剤、保存性に優れた食品、および保存性にす優れた野の調製方法の提供。例文帳に追加

To provide a food preservative which can effectively depress the rot of vegetables, especially green and yellow vegetables, and can effectively maintain texture and hue, to provide a food having excellent preservability, and to provide a method for preparing the vegetable having excellent preservability. - 特許庁

クロロフィル含有野を対象として冷凍野を製造する場合における野の処理方法であって、野に含まれる酵素の失活のためにブランチング処理の処理時間を増大させても、野組織の軟化による歯応え等の劣化を抑制することができ、かつ、冷凍野としての保存時の退および風味の劣化を抑制することのできる野の処理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method of processing vegetable to produce frozen vegetable from chlorophyll-containing vegetable, which can suppress the deterioration of firmness, etc. caused by softening of vegetable tissue and also can suppress the discoloration and the deterioration of flavor upon preservation as the frozen vegetable even if the processing time of a blanching process is increased to deactivate an enzyme included in the vegetable. - 特許庁

特定種を限定し、これを照射制限しながら栽培することで、加熱、調理、及び冷凍加工後も変しない空心、小松を生産する。例文帳に追加

Swamp cabbage and Komatsuna, causing no discoloration after heating, cooking or freezing, are produced by limited in specific species and cultivated under limited irradiation. - 特許庁

6ヶ月以上、12から15ヶ月程度の長期常温保存中に緑乾燥野が変することなく、保存前の緑が安定的に保持される緑乾燥野入り粉末調味料を提供する。例文帳に追加

To stably keep green before storage without causing discoloration of green dried vegetable during long-term storage of ≥6 month, preferably 12-15 month at ordinary temperature. - 特許庁

他の食材に接触したり加熱調理や冷凍保存したりしても、退することがなく、かつ食感の良好な緑が得られる緑の退防止方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for preventing fading of a green vegetable by which the green vegetable having a good texture is obtained without fading, even when contacting other food materials, or cooked or frozen and preserved. - 特許庁

原料の過熱水蒸気加工処理および野ペーストの酵素反応によって合いや柔らかさを維持し、味や風味、食感の良好な野ペーストの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing vegetable paste having good taste, flavor and palate feeling while keeping its color tone or softness owing to superheated steam processing of vegetable raw material and enzymatic reaction of the vegetable paste. - 特許庁

汁の青臭さ・生臭さ、渋み、エグ味のない、より自然で好ましい香味を持った野エキス及び該野エキスを含有する飲食物を提供する。例文帳に追加

To provide a process for preparing a vegetable extract which has a more natural, favorable flavor but has no grassy or fishy smell of a vegetable juice nor astringent or harsh taste. - 特許庁

本発明は、緑黄の搾汁液と白ワインとの混合物であり、原料として使用した緑黄固有の機能性成分及び調が保持される一方で青臭さが軽減された野リキュールの製造方法である。例文帳に追加

The method for producing a vegetable liqueur that is a mixture of squeezed juice of greenish yellow vegetable and white wine and reduces a grassy smell while keeping a functional component and a color tone characteristic of a greenish yellow vegetable used as a raw material. - 特許庁

の表面に、照射した電子線による緑表面でのエネルギ量が1000keV未満及び照射した電子線による緑表面での吸収線量が5kGy以下の条件下で、低エネルギの電子線を照射した。例文帳に追加

The surface of the green vegetable is irradiated with low-energy electron beams under conditions of <1,000 keV quantity of energy on the surface of the green vegetable with the irradiated electron beams and ≤5 kGy absorbed dose on the surface of the green vegetable with the irradiated electron beams. - 特許庁

をアルカリ性水溶液に浸漬し、次に野を熱水または蒸気中で加熱し、更に野を静菌作用を有する物質を含有する水溶液に浸漬するか、または該野に静菌作用を有する物質を含有する水溶液を噴霧する。例文帳に追加

This processing method comprises soaking green vegetables in an alkali aqueous solution, heating the vegetables in hot water or steam, and further soaking the vegetables in an aqueous solution containing a substance having bacteriostatic action or spraying an aqueous solution containing a substance having bacteriostatic action to the vegetables. - 特許庁

本来の野・果物の特性を生かすように、原料には加工品となった野・果物は使用せず、素材本来の持ち味を引き立たせることの出来る白餡に、味や香り、を損なわないように施した野・果物を混ぜ合わせ、野・果物の餡を調整した。例文帳に追加

The vegetable/fruit bean jam is prepared by mixing vegetable/fruit which are given so as not to lose taste, flavor and color with white bean jam capable of giving accent to the original natural flavor of the material without using processed vegetable/fruit as the raw material so as to make the best use of the original characteristics of vegetable/fruit. - 特許庁

飲料に対し、その野飲料としての観点から満足を損なうことなく、さらに緑を原料とした野飲料特有の「青臭さ」、「辛味」、「苦味・エグ味」、「酸味」に代表される異味をフレーバーを用いることなく改善することである。例文帳に追加

To provide a vegetable beverage containing DFA and sugar alcohol, which is improved in offensive taste typified by "grassy smell", "pungency", "bitterness/harshness" and "acidity" peculiar to the vegetable beverage containing dark-green vegetable as raw material without using any flavor so as not to spoil satisfaction to the vegetable beverage. - 特許庁

加熱処理された緑の緑の退および細菌の増殖による腐敗を抑制するための加工方法を提供する。例文帳に追加

To provide a processing method for suppressing fading of the green color of heat-treated green vegetables and deterioration by breeding of bacteria. - 特許庁

通常は濃い紫であるが時々白または黄のてかてか光った皮を持つ卵型の野例文帳に追加

egg-shaped vegetable having a shiny skin typically dark purple but occasionally white or yellow  - 日本語WordNet

様々な植物に含まれる物質で、花や果実、野などのの素になっている。例文帳に追加

a substance that is found in many plants and gives some flowers, fruits, and vegetables their color.  - PDQ®がん用語辞書 英語版

ビタミンEを豊富に含む食物には、濃い緑の葉の野・豆・木の実・全粒穀類がある。例文帳に追加

Foods rich in vitamin E include dark-green, leafy vegetables, beans, nuts and whole-grain cereals.  - Tanaka Corpus

又、使用した野、果実のがそのままパン類に生かされ、見た目も美しいパン類が得られる。例文帳に追加

The colors of the used vegetables and fruits can be used as such in the bread to give the bread having the good appearance. - 特許庁

小児にとって味、テクスチャーおよび/またはが魅力的な新しい野含有栄養菓子製品。例文帳に追加

To obtain a new vegetable-containing nutritious confectionery product having good taste, texture and/or color each attractive for children. - 特許庁

皮むき及びカットした生鮮野、果物の経時的な変に伴う劣化を防止すること。例文帳に追加

To provide a method for preventing deterioration caused with discoloration of peeled and cut fresh vegetables or fruits with the lapse of time. - 特許庁

商品ケース内の惣、特に、揚げ物等、黄味を帯びた食材を、室内照明蛍光ランプの白光と共に照明して違和感なく、鮮やかに際立って照明することができる惣照明用蛍光体や、これを用いた惣照明用蛍光ランプを提供する。例文帳に追加

To provide such a phosphor for the lighting of everyday dishes as is capable of lighting vividly and prominently, without a feeling of strangeness on the lighting along with the white light of an indoor lighting fluorescent lamp, such everyday dishes in a showcase as are especially an yellowish foodstuff such as a deep-fried food and the like; a fluorescent lamp for the lighting of everyday dishes by using the same. - 特許庁

の表面にアルカリ処理と成膜化物質を施し、加熱処理を行って成膜化物質の被膜を形成することを特徴とする、加工緑の製造方法を提供する。例文帳に追加

A method for producing the processed green vegetables comprises giving alkali treatment and a membrane-making substance to the surface of green vegetables and performing heat treatment to form a membrane of the membrane-making substance. - 特許庁

土壌栽培により得られたニンニクスプラウトと比較して柔らかく、味、香りがまろやかであり、且つ栄養価に高い、緑として、或いは黄白としてのニンニクスプラウトの水耕栽培方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a hydroponics method for garlic sprouts which are softer than garlic sprouts grown through soil cultivation, have mild taste and flavor and high nutritional value, and are cultivated as green vegetable or yellow/white vegetable. - 特許庁

の変を防止し、長期間の保存中に外観を良好に保つことのできる装容器詰め野の製造方法および変防止材を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing packaged vegetables, capable of preventing discoloration of vegetables, and keeping the appearance excellent during long period preservation, and to provide a discoloration preventing material. - 特許庁

ケール及びニラの緑を酵素処理技術と機械的微粉砕技術の相乗作用により短時間に効率よくまるごと処理して低分子の機能性まるごと緑ペースト及びパウダーを製造する。例文帳に追加

Green vegetables comprising kale and leek are efficiently processed as a whole in a short time by the synergistic action of enzymatic treatment technique and mechanical pulverization technique to produce green vegetable paste and powder having low molecular weight while keeping entire functionality. - 特許庁

緑黄をミキサーやミル機で粉砕し、同じくペースト状にした煎った胡麻と味噌を加えて練り上げて、自然に緑黄を摂取できるようにした。例文帳に追加

This material for noodle soups is obtained by grinding green and yellow vegetables by the use of a mixer or a mill, adding a similarly prepared roasted sesame paste and a miso to the ground product, and subsequently kneading the mixture, and enables the spontaneous intake of the green and yellow vegetables. - 特許庁

冷たいうどん・そうめん類を食する時、普段不足しがちな緑黄を補い、緑黄である長葱・青じそ等の薬味嫌いの人でも抵抗なく食せるうえ、栄養のバランスに優れためんつゆを得る。例文帳に追加

To obtain a material which is used for noodle soups, contains nutrients in an excellent balance, can supply green and yellow vegetables that are usually often insufficient, and can easily be eaten even by persons who do not like a spice such as green perilla, when cold noodles or fine noodles are eaten. - 特許庁

適度な歯応え及びサクサク感が得られ、噛む力が弱い人でも食べることが容易な緑黄食品の製造方法及びその緑黄食品を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing green and yellow vegetable food having moderate firmness and crunchy feeling, and easily eatable even by a person who has weak biting force: and to provide brightly colored vegetable food obtained by the method. - 特許庁

ゆで卵は、白身のである白かもしくは、醤油素材や燻製した茶系、黒のものが食用として使われてきたが、野の植物原料を使った青の着方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for coloring boiled eggs blue using a vegetable material in view of the fact that, conventionally, boiled eggs with white color as the color of albumen, brownish color by smoking or soy material or black color have been used for eating. - 特許庁

加熱をしてから食べる緑で固形の野である緑農産品のブランチング処理に用いる。例文帳に追加

The apparatus for the blanching treatment is used for the blanching treatment of the green agricultural product which is a solid green vegetable eaten after heating. - 特許庁

成分(搾汁)の不溶性固形分を均質化・分散化処理して沈澱を抑制するとともに、炭酸を加えることにより、野特有の風味、清涼感、合い、口当たり等を改善して、新たな野処方炭酸飲料及びアルコール炭酸飲料を提供する。例文帳に追加

To provide a new vegetable-blended carbonated beverage and a new vegetable-blended alcoholic carbonated beverage each produced by homogenizing/dispersing insoluble solid in vegetable components (juice) to prevent precipitation thereof, and adding carbonic acid to the juice to improve the flavor, refreshing feeling, color, sensation in the mouth, and the like. - 特許庁

の食感の維持又は向上、栄養素の維持又は向上、素の維持又は向上、風味の維持又は向上を図りながら、なお付加価値を付して、野を週単位又は月単位で長期保存できる野の長期保存方法を提案する。例文帳に追加

To provide a vegetable preserving method for a long period, attaching additional value while retaining or improving palate feeling, nutrient, coloring matter and flavor of vegetables, and capable of preserving vegetables for a long period over a week unit or a month unit. - 特許庁

果物シートの成形性を維持させる粘結材を必要とせず、野本来の風味と調を有して、あく抜きを行うことなく簡単な機械的構造の装置を用いて低コストで歩留まりや見栄えに優れた野果物シートを製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method which does not need a caking additive for maintaining the formability of the sheet made of vegetable and fruits, and enables the production of a sheet having flavor and color tone inherent in vegetables, made of vegetables and fruits and excellent in the yield and an appearance at a low cost by an apparatus with a simple mechanical structure without performing the removal of a harsh taste. - 特許庁

例文

本発明により、容器詰飲料を製造するに際して行われる加熱殺菌の後、或いは、製品の流通・保存後も緑の緑を安定的に保持し、しかも、香味に優れた緑容器詰飲料を提供することができる。例文帳に追加

As a result of this, the green vegetable packaged beverage stably retains the green color of green vegetables and has excellent flavor even after heat sterilization to be performed when producing the packaged beverage or after distribution/preservation of a product. - 特許庁

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