意味 | 例文 (131件) |
麦汁の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 131件
蕎麦の付け汁を入れる猪口例文帳に追加
a cup used to hold the soup that accompanies Japanese buckwheat noodles - EDR日英対訳辞書
蕎麦をつけて食べるための汁例文帳に追加
soup served with buckwheat noodles - EDR日英対訳辞書
麦汁発酵物及びその利用例文帳に追加
WORT FERMENTATION PRODUCT AND USE - 特許庁
なお、つけ蕎麦用にかえしを濃く出汁で割った汁を辛汁(からつゆ)、温かい蕎麦用に薄めに出汁で割った汁を甘汁(あまつゆ)という。例文帳に追加
In addition, the soup mixing soup stock containing large amount of Kaeshi for dipping soba is called Karatsuyu (spicy soup), and the soup mixing soup stock containg small amount of Kaeshi for hot soba is called Amatsuyu (mild soup). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
このかえしを出汁で割って蕎麦汁が作られる。例文帳に追加
Soba dipping sauce is made by mixing water with kaeshi. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
麦汁の濾過効率を向上させて麦汁濾過に要する時間を短縮する。例文帳に追加
To provide a method for filtering wort, increased in filtration efficiency and thereby decreased in required time for wort filtration. - 特許庁
汁が絡みやすい蕎麦には濃い目の汁を少量つけて食べる。例文帳に追加
Soba that easily picks up the sauce is eaten with a small amount of more intensely-seasoned sauce. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
蕎麦の太さと蕎麦の材料によって汁の絡み具合が変わる。例文帳に追加
How the sauce covers the soba depends on the thickness and the ingredients of the noodles. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
麦汁オフフレーバーが低減された麦芽飲料およびその製造方法例文帳に追加
MALT BEVERAGE WITH REDUCED WORT OFF-FLAVOR, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
小麦粉と卵を水またはだし汁で溶く。例文帳に追加
Dissolve flour and eggs in water or dashi broth soup. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
辛味大根と醤油を合わせてつけ汁にする蕎麦。例文帳に追加
Echizen soba is eaten dipped in sauce made with grated hot daikon radish and soy sauce. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
麦汁の発酵情報の測定装置及び測定方法例文帳に追加
DEVICE AND METHOD FOR MEASURING FERMENTATION INFORMATION OF WHEAT JUICE - 特許庁
β−アミラーゼ活性欠失大麦を製麦して麦芽を得る製麦工程と、前記麦芽を糖化させて麦汁を得る仕込み工程と、前記麦汁に酵母を添加して、前記麦汁を発酵させてオリゴ糖を含有する麦芽アルコール飲料を得る発酵工程とを含む麦芽アルコール飲料の製造方法。例文帳に追加
The method producing malt alcoholic beverage includes the followings: a malting step where a β-amylase activity-defective barley is malted; a preparation step wherein the malt is saccharized to the wort; and a fermentation step wherein the yeast is added to the wort to effect fermentation thereby producing the malt alcoholic beverage including oligosaccharides. - 特許庁
本発明の麦芽アルコール飲料の製造方法は、β−アミラーゼ活性欠失大麦を製麦して麦芽を得る製麦工程と、前記麦芽を糖化させて麦汁を得る仕込み工程と、前記麦汁に酵母を添加して、前記麦汁を発酵させてオリゴ糖を含有する麦芽アルコール飲料を得る発酵工程とを含むことを特徴とするものである。例文帳に追加
The objective method of producing malt alcohol beverage characteristically comprises the following steps: (1) the malting step where a β-amylase activity-defective barley is malted; (2) the preparation step wherein the malt is saccharized to the wort; and (3) the fermentation step wherein the yeast is added to the wort to effect fermentation thereby producing the objective malt alcoholic beverage including oligosaccharides. - 特許庁
(つけ蕎麦は温かい汁に浸けて食べても冷たい蕎麦に分類すべきとの考えもある)例文帳に追加
(There is an opinion that, although it is dipped in warm sauce to eat, tsuke soba should be classified as a cold soba dish.) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
不快な麦汁フレーバーが低減された未発酵のビール風味麦芽飲料およびその製造方法例文帳に追加
BEER-FLAVORED UNFERMENTED MALT BEVERAGE REDUCED IN UNPLEASANT WORT FLAVOR, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
不快な麦汁フレーバーが低減された無アルコール麦芽飲料の製造方法の提供。例文帳に追加
To provide a method for producing an alcohol-free malt beverage in which unpleasant wort flavor is reduced. - 特許庁
麦汁を、ラクトバチルス・ペントーサス YIT10313株(FERM AP−21755)により発酵させて得られる麦汁発酵物。例文帳に追加
This wort fermentation product is obtained by fermenting a wort with Lactobacillus pentosus YIT10313 (FERM AP-21755). - 特許庁
麦とろご飯、冷汁、卵かけご飯例文帳に追加
Mugitoro-gohan (a bowl of boiled rice and barley with grated yam on top), hiyajiru (boiled rice over which cold miso soup is poured), tamago-kake-gohan (boiled rice on which raw egg is placed on it optionally seasoned with soy sauce) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
脱水症状防止効果のあるアルコール飲料並びに麦汁飲料例文帳に追加
ALCOHOLIC BEVERAGE AND WORT BEVERAGE WITH EFFECT OF PREVENTING DEHYDRATION - 特許庁
麦汁煮沸装置における煮沸の制御を安定的かつ正確に行う。例文帳に追加
To perform regulation of boiling in a device for boiling wort stably and accurately. - 特許庁
乳酸発酵果汁含有の麦芽発酵飲料の製造方法例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING MALT FERMENTATION DRINK CONTAINING LACTIC FERMENTATION FRUIT JUICE - 特許庁
その後、糖化液からの穀皮除去による麦汁の作成、ホップを加えた麦汁の煮沸、酵母を加えた麦汁の発酵、発酵した麦汁の熟成といった処理を順に行うことで、酵母によってスピルリナが発酵されている発泡性アルコール飲料を製造する。例文帳に追加
Thereafter, the sparkling alcoholic beverage in which the spirulina is fermented by the malt is produced by making sweet word by removing rhytidome from the saccharified liquid, boiling the sweet word to which the hop is added, fermenting the sweet word to which the malt is added, and aging the sweet word in this order. - 特許庁
また、本発明は、麦汁煮沸中、または麦汁煮沸終了後、発酵工程前に焙焦穀類および/または焙焦発芽穀類を麦汁に添加することを含む発酵アルコール飲料の製造方法を提供する。例文帳に追加
And a production method of a fermentative alcohol beverage, comprising adding roasted cereals and/or roasted germinated cereals to wort in boiling the wort or after boiling the wort, is provided. - 特許庁
この蕎麦の調味として作られる「蕎麦つゆ」や「蕎麦汁」は、主に西と東では色・濃さ・味になどに明らかな違いがある。例文帳に追加
There is an obvious difference in color, concentration and taste of 'soba-tsuyu' (dipping sauce or soup for soba) and 'soba-jiru' (dipping sauce or soup for soba), the seasoning for soba, depending largely on whether it is made in the eastern or western part of Japan. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
冷やしの蕎麦つゆはそのまま飲むには味が濃いので、この蕎麦湯をいれて蕎麦つゆの出汁を味わう目的がある。例文帳に追加
As soba sauce for cold noodles is too highly seasoned to drink straight, sobayu plays a role as a diluent to allow customers to enjoy the sauce. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
〔解決手段〕 蕎麦粉、小麦粉、水を加熱沸騰させ、柑橘類の皮汁を添加し、柑橘風味の蕎麦湯状物をつくる。例文帳に追加
This buckwheat flour soup-like preparation having citrous flavor is prepared by heating and boiling common buckwheat flour, wheat flour, and water, and then adding skin and juice of the citrus fruits thereto. - 特許庁
血圧降下作用を有するGABAを高濃度で有する麦若葉、麦若葉粉末、麦若葉搾汁粉末を提供すること。例文帳に追加
To provide young wheat leaves, powder of young wheat leaves and powder of young wheat leaf squeeze including γ-aminobutyric acid that has the vasodepressor activity in high concentration. - 特許庁
麦汁と吸着剤とを接触させることによって不快な麦汁フレーバーを低減させる工程を含んでなる未発酵のビール風味麦芽飲料の製造方法であって、麦汁と吸着剤との接触が麦汁の濾過工程において行われる製造方法と、その方法により製造された未発酵のビール風味麦芽飲料。例文帳に追加
In the method for producing a beer-flavored unfermented malt beverage includes the process for reducing the unpleasant wort flavor by making the wort and adsorbent come in contact with each other, the contact between the wort and the adsorbent is performed in the process for filtering the wort, and the beer-flavored unfermented malt beverage is produced by the method. - 特許庁
本発明において、早凝性麦芽の発酵性を改善するには、ビール又は発泡酒の製造工程において、タンニン酸を、酵母添加前の麦汁へ或いは酵母添加後の麦汁発酵液へ、又は、麦汁添加用酵母へ添加し、処理する。例文帳に追加
Here for improving the fermentability of the early flocculating malt in the production of beer or sparkling wine, tannin is added to wort prior to the addition of yeast, to wort after the addition of yeast, or to yeast to be added to wort, and they are processed. - 特許庁
醸造原料用加工大麦の製造方法、醸造原料用加工大麦、麦汁の製造方法、麦芽アルコール飲料の製造方法及び麦芽アルコール飲料の真性発酵度を向上させる方法例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING PROCESSED BARLEY FOR BREW RAW MATERIAL, PROCESSED BARLEY FOR BREW RAW MATERIAL, METHOD FOR PRODUCING WORT, METHOD FOR PRODUCING MALT ALCOHOL DRINK AND METHOD FOR IMPROVING TRUE FERMENTATION DEGREE OF MALT ALCOHOL DRINK - 特許庁
麦芽のみから調製した麦汁又は麦芽および副原料から調製した麦汁の発酵工程において、酵母が発酵可能な糖類を含む溶液を、1〜3日間の間隔で少なくとも1回添加して発酵を行なうことを特徴とする麦芽アルコール飲料の製造法。例文帳に追加
This method for producing the malt alcoholic liquor is characterized by adding a solution containing a saccharide capable of being fermented with yeast at least once per one to three days, in a process for fermenting a wort prepared from only malt or a wort prepared from the malt and auxiliary materials. - 特許庁
本発明は、麦芽アルコール飲料を製造するに際し、麦汁煮沸工程よりも後の工程において麦汁又はその処理液にイソキサントフモールを添加することを特徴とする。例文帳に追加
The method for producing the malt alcoholic beverage involves adding isoxanthohumol to wort or a wort treated liquor in a step after the wort boiling step. - 特許庁
江戸の蕎麦を由来とする汁であるため、讃岐など他近辺地域のぶっかけうどんよりも濃く甘味が強い汁である。例文帳に追加
Originated in the soup broth of Soba in Edo, the soup broth poured on the Bukkake-Udon in Kurashiki is thicker and sweeter than in other neighboring regions like Sanuki. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
麦類植物の葉茎を搾汁して得られる搾汁液またはその乾燥粉末を有効成分とするものとしている。例文帳に追加
This melanogenesis inhibitor includes squeezed juice obtained by squeezing leaves and stems of wheat and barley plants, or its dried powder, as effective components. - 特許庁
しかし現在ではもり蕎麦とざる蕎麦の違いは海苔だけの店が多く、御前がえしを利用したざる汁を出す店は非常に稀である。例文帳に追加
However, only difference between mori-soba (soba served on a small wickerwork tray) and zaru-soba is the addition of sliced nori seaweed in most restaurants today, and very few restaurants serve zaru-soba using gozen-gaeshi. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
不快な麦汁フレーバーが低減され、ビール風味を備えた未発酵の麦芽飲料とその製造方法の提供。例文帳に追加
To provide an unfermented malt beverage reduced in unpleasant wort flavor and having beer flavor; and to provide a method for producing the malt beverage. - 特許庁
発酵麦芽飲料の製造方法であって、糖化工程中で麦汁濾過を行うことを特徴とする製造方法。例文帳に追加
The method for producing a low-sugar fermented malt beverage includes performing wort filtration during a step of saccharization. - 特許庁
加熱処理されたテルペンにより麦汁オフフレーバーが低減された麦芽飲料およびその製造方法例文帳に追加
MALT BEVERAGE WITH REDUCED WORT OFF-FLAVOR BY HEAT-TREATED TERPENE, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
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