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麦汁の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 131



例文

不快な麦汁フレーバーが低減され、ビール風味を備えた未発酵の芽飲料とその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide an unfermented malt beverage having beer taste with reduced unpleasant wort flavor, and to provide a method for producing the beverage. - 特許庁

麦汁をラクトバチルス・アミロリティカス(Lactobacillus amylolyticus)またはその近縁種により発酵させることを含んでなる、芽飲料の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the malt beverage includes fermenting the walt by Lactobacillus amylolyticus or a close species. - 特許庁

さらに、乾燥してγ−アミノ酪酸含量の高い若葉粉末、若葉搾粉末を得る。例文帳に追加

Further, the treated leaves are dried to give the objective powder of young wheat leaves or powder of young wheat leaf squeeze including a high content of γ-aminobutyric acid. - 特許庁

ギャバ含有量の高いトマト果や人参等の青果物を主成分とした麦汁をアルコール発酵させた高ギャバ含有発泡酒の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing sparkling wine with high GABA (Gamma Amino Butyric Acid) content obtained by alcohol fermentation of wort containing vegetable and fruit juice including tomato juice or carrot juice, etc., with a high GABA content, as principal ingredient. - 特許庁

例文

下面ビール酵母で生成される(通常煎じることでを作ることで)ビールの一般的用語例文帳に追加

a general term for beer made with bottom fermenting yeast (usually by decoction mashing)  - 日本語WordNet


例文

かえしとは「煮かえし」の略された物で、蕎麦汁(そばつゆ)に使われる調味料。例文帳に追加

The word 'kaeshi' is an abbreviation of 'nikaeshi', a seasoning used as a soba (buckwheat noodles) dipping sauce.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

飲料または麦汁中のトランス−2−ノネナールのSPME−GC/MSを用いた分析方法例文帳に追加

ANALYZING METHOD OF TRANS-2-NONENAL IN BEVERAGE OR WORT USING SPME-GC/MS - 特許庁

の素材と若葉由来の素材とを組み合わせ、嗜好性に優れた食品を得ることにある。例文帳に追加

To obtain a food excellent in palatability by combining a material of green soup with a wheat young leaf-derived material. - 特許庁

麦汁およびモルトエキス、それらの製造方法ならびにそれを含む非アルコール性飲食品例文帳に追加

WORT AND MALT EXTRACT, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND NON-ALCOHOLIC FOOD AND DRINK CONTAINING THE SAME - 特許庁

例文

蒸気(e+s)は熱交換器14で煮沸釜12内の麦汁bと熱交換される。例文帳に追加

The steam (e+s) is subjected to heat exchange with a wort b in the boiling iron pot 12 by the heat exchanger 14. - 特許庁

例文

醗酵工程が麦汁を通気攪拌させた状態で酵母を培養し醗酵させること例文帳に追加

A method for producing the non-alcohol beer is provided, being such that the fermentation step comprises culturing yeast in such a condition that wort is agitated under aeration. - 特許庁

麦汁煮沸釜排蒸気の高効率再生圧縮再利用方法および同装置の提供。例文帳に追加

To provide a method for reusing exhaust steam of a wort-boiling kettle by regenerating and compressing the steam in high efficiency, and an apparatus for the same. - 特許庁

麦汁煮沸釜排蒸気の高効率再生圧縮再利用方法および同装置例文帳に追加

METHOD FOR REUSING EXHAUST STEAM OF WORT-BOILING KETTLE BY HIGHLY EFFICIENT REGENERATION AND COMPRESSION AND APPARATUS FOR THE SAME - 特許庁

オルニチン又はその塩と、若しくは芽抽出物又は芽飲料製造工程で調製される麦汁とを有効成分として含有する持久力向上剤からなる。例文帳に追加

The endurance improver contains, as effective components, ornithine or its salt and wheat or malt extract or sweet wort prepared in a process of manufacturing a malt drink. - 特許庁

発酵原料として大芽を用いてマイシェを調製し、当該マイシェに糖化処理を行って麦汁を調製する仕込工程と、得られた麦汁に下面発酵酵母を接種し、発酵を行う発酵工程と、を少なくとも有し、3ppm以上の酢酸イソアミル及び/又は300ppb以上の4VGを含有する発酵芽飲料を製造することを特徴とする、発酵芽飲料の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the fermented malt beverage includes at least: a preparation process for preparing maische by using barley malt as a fermentation raw material and preparing wort by applying saccharification treatment to the maische; and a fermentation process for fermenting by inoculating the obtained wort with the bottom fermentation yeast, and contains 3 ppm or larger of isoamyl acetate and/or 300 ppb or larger of 4VG. - 特許庁

麦汁に含まれる気泡の除去と圧力の開放を同時に行い、ライン中の麦汁の溶存酸素量を正確に測定することができる技術の実現。例文帳に追加

To achieve a technique accurately measuring dissolved oxygen content of wort in a line by simultaneously removal of foam contained in wort and release of pressure. - 特許庁

マルトースおよびマルトトリオース資化能の高い醸造酵母、高濃度麦汁あるいはシロップ添加麦汁を用いた酒類の製造法などの提供。例文帳に追加

To provide a method for producing alcoholic beverages, etc., by using a brewing yeast having a high maltose and maltotriose assimilation activity, a high concentration wort or sirup-added wort. - 特許庁

ラクトバチルス・ペントーサス YIT10313株(FERM AP−21755)を用いて、麦汁を発酵して得られる麦汁発酵物を有効成分として含有する肝機能障害改善剤。例文帳に追加

This hepatic function disorder-improving agent contains, as an active ingredient, a wort fermentation product obtained by fermenting a wort with Lactobacillus pentosus YIT10313 strain (FERM AP-21755). - 特許庁

固形物除去工程では、例えば、麦汁濾過槽100で濾過された麦汁を抽出する抽出路70に設けられたバルブ60を瞬間的に開閉動作させる。例文帳に追加

In the solid removing step, for instance, a valve 60 set in an extraction route 70 for extracting the wort filtered with the wort filtration vessel 100, is instantaneously operated to open and close. - 特許庁

新鮮な類若葉青末を0.5〜20%の範囲に配合した魚介類用飼料或いは新鮮な類若葉青末に魚介類成長ホルモン又は魚介類成長因子を配合した青粉末を0.5〜20%の範囲に配合した魚介類用飼料及びその製造方法。例文帳に追加

The feed for fish and shellfish is obtained by being formulated with 0.5-20 wt.% of fresh wheat and barley young leaf green juice powder, or formulating fresh wheat and barley young leaf green juice powder with 0.5-20 wt.% of green juice powder which is formulated with fish and shellfish growth hormone or fish and shellfish growth factor. - 特許庁

本発明において、ビール様芽飲料中におけるホップ由来香気成分の含量の調整は、麦汁煮沸工程におけるホップ及び/又はホップ精油成分の添加時期、添加量、或いは麦汁煮沸工程後におけるホップ精油成分の添加量によって行われる。例文帳に追加

The adjustment of the content of flavor component derived from hop in the beer-like malt beverage is performed by an addition timing and an added amount of hop and/or hop refine oil component in a wort boiling process, or an added amount of hop refine oil component after the wort boiling process. - 特許庁

どのような大品種を使用しても充分な真性最終発酵度を有する麦汁を得るための醸造原料用加工大を提供する。例文帳に追加

To provide processed barley which is used for a brew raw material for obtaining a wort having a sufficient true final fermentation degree, even when any kind of barley is used. - 特許庁

早凝性芽を使用したビール又は発泡酒の製造において、発酵に用いる麦汁及び/又は酵母に、タンニン酸を添加し、処理することにより、早凝性芽の発酵性を改善する。例文帳に追加

In the production of beer or sparkling wine by using early flocculating malt, the fermentability of the early flocculating malt is improved by treating wort and/or yeast to be used in the fermentation, by adding tannin thereto and mixing them. - 特許庁

フレークについて、得られる麦汁エキス濃度と相関のある指標を解明するとともに、この新たな知見に基づく新規な大フレークの品質管理方法、発泡性飲料、及び、その製造方法について提案する。例文帳に追加

To provide a new quality control method for barley flake, which elucidates an index correlative to an obtained wort essence concentration in barley flake and is based on new knowledge, a sparkling beverage and a method for producing the same. - 特許庁

ホップ成分を添加した麦汁から調製されるビール様芽飲料において、発酵によらず、芽飲料のオフフレーバーを低減し、ホップ由来異臭を抑制し、かつ、ホップ香気成分を保持したビール様風味のアルコールゼロの芽飲料を提供すること。例文帳に追加

To provide an alcohol-free beer-like flavored malt beverage decreased in off-flavor of malt beverage without fermenting, suppressed in nasty smell derived from hop, and retaining hop flavor component, in beer-like malt beverage prepared from wort added with hop component. - 特許庁

ビールや発泡酒等の発酵芽飲料の製造工程において、麦汁中のプリン体化合物を選択的に吸着する吸着剤、特に活性炭で処理することにより、麦汁中のプリン体化合物を選択的に吸着、除去することができ、プリン体化合物が低減された発酵芽飲料の効率的且つ効果的な製造が可能であることを見い出た。例文帳に追加

The purine body compound in wort is discovered to be selectively adsorbed and removed by treating the wort with an adsorbent, especially an activated carbon, selectively adsorbing the purine body compound in the wort in a step for producing the fermented malt beverage such as the beer and the sparkling liquor, to enable the fermented malt beverage with the reduced purine body compound to be produced efficiently and effectively. - 特許庁

調理した肉から落ちる肉と脂にスープ、小または他の材料を加えることで作らっれるソース例文帳に追加

a sauce made by adding stock, flour, or other ingredients to the juice and fat that drips from cooking meats  - 日本語WordNet

ヨークシャープディングという,ローストビーフの焼きと小粉・卵・牛乳を混ぜて焼きローストビーフに添えて食べる食べ物例文帳に追加

a food of a mixture of flour, eggs and milk baked in meat juices and eaten with roast beef, called yorkshire pudding  - EDR日英対訳辞書

かえしにさらに味醂を加え寝かせた物を御膳(前)がえし(ごぜんがえし)または上がえしといい、ざる蕎用のざるに使われる。例文帳に追加

Once again adding mirin to kaeshi and letting it stand produces what is called gozen-gaeshi or uwa-gaeshi, which is used to make zaru-soba (soba topped with sliced nori seaweed served on a latticed bamboo tray) sauce.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本来は、良質の灰からとった灰で小粉を長時間かけて練り、それを切って湯がいてから菜種油をまぶした製法の麺である。例文帳に追加

Originally, the noodles were produced by the method as follows: Flour is kneaded for long hours by applying lye extracted from good quality ash, and then the resulting dough is cut and boiled before sprinkling rapeseed oil.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

カレー粉を蕎のつゆでのばしたもの(和風出のカレー)に片栗粉でとろみをつけたものをかける。例文帳に追加

Buckwheat noodles in hot soup which is a mixture of soba soup and curry powder thickened with potato starch (curry sauce made by using Japanese soup stock).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

醸造所などの飲料技術分野におけるマッシュや麦汁などの流体を効率良く加熱及び液化、糖化を進めるための装置の提供。例文帳に追加

To provide a device for efficiently heating fluid such as mash and wort in a drink technology field such as a brewery and advancing liquefaction and saccharification. - 特許庁

若葉由来の素材又は桑葉等の青素材とクエン酸類又は酢酸類の成分を含むことを特徴とする健康補助食品である。例文帳に追加

The health supplement comprises a material derived from wheat young leaf or a green juice material of mulberry leaf, etc. and the component of citric acids or acetic acids. - 特許庁

濃度20mEq/L〜70mEq/LのNa(ナトリウム)及び濃度10g/L〜60g/Lの炭水化物(糖分)とを含有するアルコール飲料並びに麦汁飲料を提供する。例文帳に追加

The alcoholic beverage and the wort beverage, which contain Na (sodium) with a concentration of 20-70 mEq/L and carbohydrate (sugar) with a concentration of 10-60 g/L, are provided. - 特許庁

本発明は安全で軽く、入手が容易な籾殻、藁、の実の殻、落花生の殻を墨で着色した融雪剤を提供することで解決する。例文帳に追加

This snow-melting agent is obtained by coloring safe, light and easily available chaff, straw, husk of seed of wheat and hull of peanut with Indian ink. - 特許庁

飲用時に舌に残るザラツキ感がなく、喉越しがよく、味にすっきりとした切れ味と深みのある若葉青健康食品を提供する。例文帳に追加

To provide a wheat young leaf juice health food without having a coarse feeling remaining on the tongue on drinking it, and having a good smooth feeling, a refreshing sharp taste with depth. - 特許庁

麦汁煮沸釜1または麦汁仕込釜から排出される排蒸気の一部を凝縮させ、熱を回収する熱回収器3と、熱回収器3で凝縮されなかった排蒸気を大気と混合する混合室6を備える。例文帳に追加

This apparatus is provided with a heat recovering device 3 which condenses a part of exhaust steam exhausted from a wheat juice boiling kettle 1 or a wheat juice feeding kettle 1 to recover heat and a mixing room 6 wherein the exhaust steam which has not been condensed in the heat recovering device 3 is mixed with open air. - 特許庁

古くはふすま(小)、または飯糊などに布を浸し、戸袋、縁側、雨戸などに貼り付け、仕上げをした。例文帳に追加

A long time ago, a piece of fabric was immersed in wheat-bran water (made by boiling wheat), starch made from steamed rice or the like and then stretched out on a veranda (a narrow, wooden passageway along the edge of a house facing the garden), the Amado (a wooden shutter constructed at the various openings of a building to protect the interior), a case for Amado or the like in order to apply the finishing touches.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Saccharomyces cerevisiaeのペプチド輸送酵素遺伝子のプロモーターを利用した発現ベクターを用いて、YPD培地、清酒もろみ、麦汁、ブドウ果などでプロモーター下流の遺伝子を発現させることができる。例文帳に追加

Using an expression vector utilizing a promoter for the PTR2 of Saccharomyces cerevisiae, a gene lying downstream of the promoter can be expressed in a YPD medium, unrefined Japanese Sake, wort, grape juice, etc. - 特許庁

煮込みうどん、ほうとう、すいとん、ちくわぶなど中で繰り返しまたは長時間加熱される小粉加工品は、食感が柔らかくなり過ぎ,また煮崩れを起こし、が濁ったりする。例文帳に追加

To solve problems such that a wheat flour-processed material cooked in soup repeatedly or for a long time such as boiled noodles, noodles boiled in miso soup, flour dumplings boiled in soup, a tube-shaped flour paste cake, etc., gives too soft eat feeling and falls apart while cooking to make the soup cloudy or the like. - 特許庁

冷水中で灰抜きをした玄蕎を天然の雪中に埋入して風味を増してから天日干しによって含水率16%前後に調整した蕎である。例文帳に追加

The buckwheat noodles is obtained by eliminating the harshness inherent in black buckwheat using cold water, burying the buckwheat noodles under the snow in the field to increase its flavor followed by drying the resultant buckwheat noodles in the sun to adjust water contents to around 16%. - 特許庁

スープ等の物に米、の加工品を加えて食べる食品であって、米加工品の美味しさを得ることができ、又、簡単に調理できる新規な加熱調理用食品を得るを得る。例文帳に追加

To obtain a new cooking food which comprises a soup with processed rice or wheat, can give a good taste of the processed rice or wheat, and can simply be cooked. - 特許庁

本発明は、芽に由来するビールらしい香味を失わず、果由来の香味と調和した発酵芽飲料の製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing a fermented malt beverage that does not lose a malt-derived beer-like flavor and has a flavor harmonized with a flavor derived from a fruit juice. - 特許庁

スープ等の物に米、の加工品を加えて食べるので、のびていない、糊状になっていない米加工品の美味しさを得ることができ、又、簡単に調理できる新規な加熱調理用食品を得る。例文帳に追加

To obtain a new food for heat cooking capable of giving a processed product of rice and wheat, which is free from a slackened and pasty state, has a good taste, and can be easily cooked, since the processed product of rice and wheat is added to soup, or the like, before eating. - 特許庁

麦汁に酵母を添加して発酵させる発酵芽飲料の製造において、発酵タンクへ酵母を添加した後の発酵時に、一定時間通気を行うことにより、発酵を促進し、尚且つ香味バランスのとれた優れた香味の発酵芽飲料を製造することができる。例文帳に追加

In this method for producing a fermented malt beverage by adding yeast to wort and fermenting the wort, during fermentation after adding yeast to a fermentation tank, the fermentation tank is aerated for a fixed time so that the fermentation is promoted and a fermented malt beverage having balanced flavor and excellent flavor can be produced. - 特許庁

麦汁とpH調整剤と調味成分とを含んでなる、pHが4.0未満の未発酵のビール風味芽飲料であって、調味成分であるグルタミン酸およびグリシンによってpH調整剤の酸味が低減・緩和された、ビール風味芽飲料である。例文帳に追加

The unfermented malt drink with beer flavor includes sweet wort, the pH adjuster and seasoning components, has a pH of <4.0, and is reduced or relieved in sourness of the pH adjuster owing to glutamic acid and glycine as the seasoning components. - 特許庁

ゼオライトからなる吸着剤を、ビールや発泡酒等の発酵芽飲料の製造工程における麦汁若しくは発酵液中において、プリン体化合物と接触させ、該プリン体化合物を選択的に吸着することによって、プリン体化合物が低減された発酵芽飲料が製造できる。例文帳に追加

In wort or a fermented liquid in a process for producing the fermented malt beverage such as beer, sparkling liquor, etc., an adsorbent composed of a zeolite is brought into contact with the purine ring compound to produce the fermented beverage having the reduced amount of the purine ring compound. - 特許庁

本発明は、(1)芽を含む仕込液Aを糖化して麦汁を調製する工程と、(2)果を含む仕込液Bを調製する工程と、(3)仕込液Aと仕込液Bを混合する工程と、(4)前記混合液に酵母を添加し、8℃以下で発酵させる工程とを含むことを特徴とする発酵芽飲料の製造方法を提供する。例文帳に追加

The method for producing the fermented malt beverage comprises (1) a process for saccharifying a preparation liquid A containing malt to prepare wort, (2) a process for preparing a preparation liquid B containing a fruit juice, (3) a process for mixing the preparation liquid A with the preparation liquid B and (4) a process for adding yeast to the mixed liquid and fermenting the mixed liquid at ≤8°C. - 特許庁

アルコール飲料並びに麦汁飲料において、Na(ナトリウム)及び炭水化物(糖分)それぞれを、体内への水分吸収効果を充分に発揮する割合にて、含有させることで、体内への水分補給効果を狙うことを目的としたアルコール飲料並びに麦汁飲料はいまだ開発されていない。例文帳に追加

To develop an alcoholic beverage and a wort beverage, which are aimed at giving rise to the effect of hydration in the body by having Na (sodium) and carbohydrate (sugar) respectively contained in the alcoholic beverage and the wort beverage in a ratio so that the effect of moisture absorption to the body is fully demonstrated. - 特許庁

例文

発泡酒製造過程における麦汁を煮沸する工程において、コラーゲンペプチドを麦汁に対して、コラーゲンペプチドを添加溶融させ、コラーゲンの保湿機能によりグラス・ジョッキに注いだ際、発泡酒の泡の質を肌理こまやかにさせ、泡もちのよい発泡酒を味わうことが可能となる。例文帳に追加

In a process in which wort is boiled in producing the sparkling wine, foam quality of the sparkling wine is brought to be delicate owing to moisture retaining properties of collagen, when it is poured into a glass or a beer mug, by adding a collagen peptide to the wort and melting the same, and the sparkling wine with good foam retainability can be tasted. - 特許庁

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