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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > dry milkの意味・解説 > dry milkに関連した英語例文

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dry milkの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 26



例文

METHOD OF PRODUCTION FOR HIGH QUALITY DRY MILK例文帳に追加

高品質粉乳の製造方法 - 特許庁

The acid-stable milk protein comprises non-fat dry milk and lactic acid.例文帳に追加

酸安定性乳タンパク質成分は、脱脂粉乳および乳酸を含む。 - 特許庁

DRY MILK PRODUCT AND ITS PRODUCTION例文帳に追加

乾燥乳製品およびその製造方法 - 特許庁

To rapidly transfer the mammary gland of milk secreting cattle to a dry period.例文帳に追加

泌乳牛の乳腺を迅速に乾乳期に移行させることを目的とする。 - 特許庁

例文

The water content ratio of the powdery soybean milk discharged out of the spray/dry chamber is 12-20 %.例文帳に追加

噴霧乾燥室から排出される粉末豆乳の含水率は12〜20%である。 - 特許庁


例文

The method for producing powdery soybean milk comprises spraying soybean milk preferably whole soybean milk into a spray/dry chamber under the environment at a temperature of 47°C-<60°C, and a humidity of 74-80 %.例文帳に追加

豆乳、好ましくは全脂豆乳を、温度47℃〜60℃未満、湿度74〜80%の環境下の噴霧乾燥室内に噴霧して乾燥する粉末豆乳の製造方法。 - 特許庁

That is, there are provided the solid milk having a porosity of 30-60%; and the solid milk production method comprising a compression step to press the powdered milk and obtain a solid compression-molded powdered milk, a humidifying step to humidify the compression-molded powdered milk obtained by the compression step, and a drying step to dry the compression-molded powdered milk humidified by the humidifying step.例文帳に追加

すなわち,空隙率が,30%〜60%である固形乳;及び粉乳を圧縮して固形状の粉乳圧縮物を得るための圧縮工程と,前記圧縮工程で得られた粉乳圧縮物を湿らせるための加湿工程と,前記加湿工程で加湿された粉乳圧縮物を乾燥させるための乾燥工程とを含む固形乳の製造方法。 - 特許庁

The filling material contains milk whey protein where β-lactoglobulin content is70 wt.% based on the whole of protein in terms of dry matter.例文帳に追加

フィリング材中、β−ラクトグロブリン含量が乾物換算で全タンパク質あたり70重量%以上である乳清タンパク質を含む。 - 特許庁

The oil and fat food for French toast is characterized by dispersing sugars, dried yolk, and dry milk in the oil and fat.例文帳に追加

油脂中に糖類、乾燥卵黄及び粉乳を分散させていることを特徴とするフレンチトースト用油脂食品。 - 特許庁

例文

To provide a coating material giving a dry feeling, hard to flow down from a coated object in spite of using powdered milk.例文帳に追加

本発明は、粉乳を使用しているにもかかわらず、被覆物から流れ落ち難いシャリシャリ感を呈した上掛け材を提供することを目的とする。 - 特許庁

例文

Alternatively, the bean curd refuse tea is obtained through soaking soybeans in ozonous water, squeezing the soybeans to obtain soy milk followed by subjecting the bean curd refuse to freeze dry.例文帳に追加

または、大豆をオゾン水に浸漬し、その大豆から豆乳を絞った後のおからを凍結乾燥する。 - 特許庁

The raw material powder for instant soybean curd is obtained, by utilizing soybean milk powder produced by adding oligosaccharides, such as, maltooligosaccharide or disaccharide to liquid soybean milk to dissolve the oligosaccharides in the soybean milk, in advance, and drying the mixture by vacuum drum dry under reduced pressure at a low temperature.例文帳に追加

液状豆乳に予めマルトオリゴ糖や二糖類等の少糖類を添加・溶解させておき、これを真空ドラムドライにより減圧・低温下で乾燥することにより製造される豆乳粉末を即席豆腐用の原料粉末として利用する。 - 特許庁

This method for producing a green tea milk comprises pulverizing dry green tea leaves, mixing 0.5 to 5 g of the obtained green tea powder with 1 liter of milk under stirring, and then sterilizing the mixture.例文帳に追加

前記緑茶牛乳は、乾燥緑茶葉を粉砕して牛乳1リットルに対して0.5〜5gの粉砕緑茶粉末を混合攪拌させた後、滅菌処理することにより製造される。 - 特許庁

The instant food comprises dry ingredients 4 which are reconstituted when put in water or hot water, a water-soluble and thin edible member 6 coating the dry ingredients 4, and dried or semi-dried Yuba (soy milk skin) 8 coating the dry ingredients 4 and the edible member 6.例文帳に追加

水又は湯に戻すことにより復元する乾燥具材4と、乾燥具材4を覆う水溶性の薄い可食性部材6と、乾燥具材4及び可食性部材6を覆う乾燥状乃至半乾燥状の湯葉8と、から構成されている。 - 特許庁

Preservability of lactic acid bacteria and beautifying effect of the skin are enhanced by using FD (vacuum-freeze dry) powder of living bacteria-containing yoghurt, added with skim milk powder or whole milk powder, as a substrate and also adding vitamin C, having strong antioxidative power and large cancer suppressing action in an amount corresponding to ten lemons, to the substrate.例文帳に追加

生菌入りヨーグルトのFD粉末に脱脂粉乳または全粉乳を添加したものを基質として、更に抗酸化力が強く発がん抑制作用が大である、レモン10個分相当のビタミンCを添加し、乳酸菌の保有、肌の美容効果を高めた。 - 特許庁

Further alternatively, the bean curd refuse tea is obtained through making picked-up tea leaves come in contact to ozone, drying the tea leaves to produce tea, and the other hand, soaking soybeans in ozonous water, squeezing the soybeans to obtain soy milk followed by subjecting the bean curd refuse to freeze dry, and mixing the dried tea with the freeze-dry soybean curd refuse.例文帳に追加

あるいは、摘み取った茶葉にオゾンを接触させ、その茶葉を乾燥処理して茶を製造し、一方、大豆をオゾン水に浸漬し、その大豆から豆乳を絞った後のおからを凍結乾燥し、前記乾燥処理した茶と、前記凍結乾燥したおからを混合する。 - 特許庁

The fat-containing frozen dessert contains, based on fat content in the dessert, 1-50 wt.% of milk whey protein which has ≥75 wt.% of β-lactoglobulin on the basis of dry matter in the whole protein.例文帳に追加

脂肪分を含有する冷菓において冷菓中の脂肪分に対し、β−ラクトグロブリン含量が乾物換算で全タンパク質あたり75重量%以上の乳清タンパク質を1〜50重量%含む。 - 特許庁

To provide a resuspensible powdery calcium preparation having excellent resuspensibility and suspension stability, which may be directly charged (dry-chargeable) into a food such as cow milk.例文帳に追加

本発明は、牛乳などの食品への直接添加(ドライチャージ)が可能であり、優れた再懸濁性及び懸濁安定性を備えた再懸濁型粉末状カルシウム製剤を提供することを課題とする。 - 特許庁

The antiallergic beverage containing lactobacillus is obtained by addition of dry bacteria of the lactobacillus having antiallergic activity and milk components so as to suppress the reduction in the antiallergic activity of the lactobacillus in the beverage.例文帳に追加

抗アレルギー活性を有する乳酸菌の乾燥菌体と乳成分を配合することにより、飲料中の乳酸菌の抗アレルギー活性の低下を抑制する。 - 特許庁

This skin cosmetic is obtained by formulating (a) 0.00005-2 wt.% of akebi and/or Japanese milk-vetch extract as a dry residue basis and (b) 0.001-20 wt.% of a chromanol glycoside of formula (I).例文帳に追加

a.木通(モクツウ)および/またはしレンゲソウの抽出エキスを乾燥残留物として0.00005〜2重量%、b.式(I)で示されるクロマノール配糖体を0.001〜20重量%を配合する。 - 特許庁

The soybean powder for producing the soybean milk or the bean curd is a crushed product of dry soybeans and has a viscosity D_50 of40 μm and a moisture content of ≥5.2% measured as mass decrease by heating at 90°C for 1.5 h.例文帳に追加

乾燥丸大豆の粉砕物であって、粒度D_50値が40μm以下であり、かつ90℃×1.5時間の加熱による質量減少分として測定される含水率が5.2%以上である豆乳または豆腐製造用大豆粉末。 - 特許庁

This dry powdery curry paste is prepared by admixing coconut milk powder or cow milk powder with a Thailand curry such as Kaeng Som curry and Masaman curry (Islamite-style curry) followed by drying before put into a product package.例文帳に追加

キィオワーンカレー(尼緑カレー)、ゲーングデーングペットカレー(辛口カレー)、ゲーングソムカレー(酸味野菜カレー)、ガリーカレー(タイ式カレー)、パネーングカレー(鳥又は牛肉入りカレー)とマッサマンカレー(回教徒風カレー)を、製品パッケージに入れる前に、ココナッツミルク粉末や牛乳粉末に混ぜ合わせ、乾燥させて調製する。 - 特許庁

This method for preparing the process cheese comprises obtaining a mixture containing dry particle soybean protein components containing soybean protein of molecular weight of about 4,000-about 400,000 dalton through combining with a mixture containing milk fat and milk protein without preliminary emulsifying a soybean substance, cooking the mixture and packaging the soybean cheese products.例文帳に追加

該方法は、乳脂肪および乳蛋白質を含む混合物と組み合わせて、大豆物質の予備乳化をせずに、分子量約4000ダルトンから約40000ダルトンの大豆蛋白質を含有する乾燥粒子大豆蛋白質成分を含む混合物を提供し、該混合物を加熱調理して、次にそれらの大豆チーズ製品を包装する。 - 特許庁

This protective colloidal agent is used for subjecting milk or dairy products to spray dry for pulverization, and comprises an alkylcellulose, a hydroxy alkyl alkyl cellulose, or a hydroxy alkyl cellulose.例文帳に追加

乳又は乳製品をスプレー乾燥して粉末化するために用いる保護コロイド剤であって、上記保護コロイド剤がアルキルセルロース、ヒドロキシアルキルアルキルセルロース又はヒドロキシアルキルセルロースであることを特徴とする乳製品製造用保護コロイド剤。 - 特許庁

In the food/drink, 0.1-70 pts.wt. of a milk fat and 0.1-30 pts.wt. of a lactoprotein, each based on 1 pt.wt. of the extract (on a dry powder basis), are included.例文帳に追加

ヒハツ抽出物を0.2重量%(抽出物乾燥粉末換算)以上含有するヒハツ抽出物含有飲食品において、ヒハツ抽出物1重量部(抽出物乾燥粉末換算)に対して乳脂肪を0.1〜70重量部、及び乳タンパク質を0.1〜30重量部含有させる。 - 特許庁

例文

A method for producing the nonglucidic yeast fermented product includes forming a raw material composition which has as essential ingredients, at least bran or soybean protein, gluten and milk component, using a thickening binding material; yeast-fermenting the product to adjust nonglucidic dough; and baking or dry solidifying the product.例文帳に追加

少なくともブラン(ふすま)または大豆たんぱくと、グルテンと、乳成分とを必須成分とする原料組成物を増粘性成形剤を用いて成形した後、イースト菌発酵させて無糖質生地を調整し、焼き上げ又は乾燥固化することを特徴とする無糖質イースト菌発酵製品の製造方法。 - 特許庁

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