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ぽん酢はの英語
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ぽん酢は
the act of seasoning vegetables with vinegar
a type of Japanese food called 'kikunamasu'
a seasoning made of vinegar and the juice from a bitter orange
a vinegar used as a seasoning called {black vinegar}
「ぽん酢は」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 27件
(二杯酢、三杯酢、ポン酢、ポン酢醤油、土佐酢、黄身酢、生姜酢、吉野酢、胡麻酢、みぞれ酢、柚香酢、木の芽酢、南蛮酢、わさび酢、からし酢)例文帳に追加
(nihai-zu (vinegar and soy sauce mixed in roughly equal proportions), sanbai-zu (vinegar, soy sauce and mirin (or sugar) mixed in roughly equal proportions), ponzu (a seasoning made from citrus juice), ponzu-shoyu (soy source containing citrus juice), tosa-zu (vinegar flavored with bonito shavings, konbu kelp, sugar and soy sauce), kimi-zu (vinegar mixed with yolk, dashi, mirin, etc), shoga-zu (vinegar with ginger), Yoshino-zu (ginger with kuzu-starch mixed for giving thickening nature), goma-zu (vinegar mixed with grinded sesame, soy sauce, etc), mizore-zu (vinegar with grated radish), yuzuka-zu (vinegar with yuzu citrus juice: literally, yuzu-flavored vinegar), kinome-zu (vinegar with minced leaves of Japanese pepper trees), nanban-zu (Japanese sweetened vinegar with some red pepper flakes), wasabi-zu (vinegar with wasabi juice), karashi-zu (vinegar with mustard)発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
タレはゴマダレとポン酢が一般的。例文帳に追加
This sauce is generally sesame sauce or ponzu.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
切り身は、箸ですくって、ポン酢で食べる方法が一般的である。例文帳に追加
A common way to eat it is to pick up a piece with chopsticks and dip it into ponzu sauce.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
大根おろしとカボスまたは柚の果汁(ポン酢)にからませて食べる。例文帳に追加
Mochi eaten with grated radish and juice of citron (bitter orange juice) clinging to the mochi.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
黒酢と醤油とを含有するぽん酢醤油に昆布のだし汁を添加するだけで、黒酢本来の味覚や香りを残したまま、酸味や塩かどをやわらげるとともに、発酵臭、化学薬品臭、ムレ臭等の不快臭を強くマスキングし、マイルドなぽん酢醤油を調製できる。例文帳に追加
The mild Pon-zu vinegared soy sauce having the above-advantages is prepared by simply adding tangle broth to a vinegared soy sauce comprising black vinegar and soy sauce. - 特許庁
チャジャンミョン以外に、ちゃんぽん、うどん、チャーハン、酢豚なども扱っている。例文帳に追加
In addition to cha jan myon, chanpon (a noodle dish), udon, fried rice and subuta (sweet and sour pork) are also delivered.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
また、該製造方法で得られたトマト酢は、青臭みがなくてまろやかな酸味と自然の旨味を有しており、該トマト酢を用いることにより、風味に優れたトマトケチャップ、マヨネーズ、ドレッシング、餃子のたれ、酢豚のたれ、めんつゆ、ステーキソース、ぽん酢、すし酢などの各種調味料や、食酢飲料などを製造可能とする。例文帳に追加
Also, the tomato vinegar obtained by the production method has no grassy smell but mellow sour taste and natural taste, and, by using the tomato vinegar, several flavorings such as tomato ketchup, mayonnaise, dressing, jiao-zi sauce, sauce of sweet-and-sour pork, noodle soup, steak sauce, juice of bitter orange and Sushi vinegar, and vinegar drinks and the like, can be produced. - 特許庁
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「ぽん酢は」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 27件
本発明は、食酢の有する酸味及び酢酸臭等及びすっぽん蜂蜜製品の臭味や腐敗等の問題点を同時に解決すると共に、優れた栄養価と薬学的に優れた免疫効果とを有する食酢すっぽん蜂蜜製品を提供する。例文帳に追加
To provide a vinegar, soft-shelled turtle and honey health food product that has solved the problems of the acidic taste and odor caused by the vinegar and the spoilage and unpleasant smell of the soft-shelled turtle and honey food product and has excellent nutritive value and manifests pharmaceutical and immunological effect. - 特許庁
近年は、大根おろしとポン酢をかけて食べる和風と呼ばれるスタイルも人気が高い。例文帳に追加
Lately, a variety called the Japanese style, which is served with grated daikon radish and ponzu sauce (soy sauce containing citrus juice), has gained popularity.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
日本で「柚」が「柚子」になったのは、古来の食酢としての利用によるところが大きいといわれる。例文帳に追加
The reason '柚' changed to '柚子' in Japan largely depends on the usage as vinegar in ancient times.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
平安時代から江戸時代にかけて日本独自の酢飯文化として発展・定着した。例文帳に追加
From the Heian to the Edo period, the sushi-eating habit was developed and established as vinegared rice-eating culture specific to Japan.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
黒酢本来の味覚や香りを残したまま、酸味や塩かどをやわらげるとともに、発酵臭、化学薬品臭、ムレ臭等の不快臭を強くマスキングし、マイルドなぽん酢醤油を提供する。例文帳に追加
To provide a mild Pon-zu vinegared soy sauce highly masked with unpleasant odors including fermentation odor, chemical substance odor and moldering odor as well as mitigating acidulant and saltiness while retaining the taste and flavor inherent in black vinegar. - 特許庁
塩、醤油、みりん、酒、酢、砂糖、油、だし関連調味料、フォン・ブイヨン類、つゆ・たれ類、ポン酢・合わせ酢、中華調味料、エスニック調味料、ソース類、スパイス・ハーブ類、果汁に、トロミをつけたおいしいく、健康にいい調味料の調整・製造することを目的とする。例文帳に追加
To prepare/produce a tasty seasoning good for health by providing slight viscosity to common salt, soy sauce, sweet Sake, Sake, vinegar, sugar, an oil, a soup stock-related seasoning, fonds/bouillons, soup/sauces, Ponzu vinegar/blended vinegar, a Chinese seasoning, an ethnic seasoning, sauces, spice/herbs, or a fruit juice. - 特許庁
寿司(すし、鮨、鮓、寿斗、寿し、壽司)と呼ばれる食品は、酢飯と主に魚介類を組み合わせた日本料理である。例文帳に追加
Food called sushi (described as 寿司, 鮨, 鮓, 寿斗, 寿し or 壽司 in Japanese) is Japanese cuisine combining vinegared rice mainly with seafood.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
酢酸を用いてpHを調整したコラーゲン希釈溶液を用いるコラーゲンスポンジの製造方法。例文帳に追加
In the collagen sponge manufacturing method, a diluted collagen solution the pH of which is adjusted using acetic acid is used. - 特許庁
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