意味 | 例文 (15件) |
water-porridgeとは 意味・読み方・使い方
追加できません
(登録数上限)
Wiktionary英語版での「water-porridge」の意味 |
「water-porridge」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 15件
Thinner than a porridge, it is made using only water and is known as porridge or 'omoyu' in Japanese,発音を聞く 例文帳に追加
ポリッジよりも薄く水だけで炊いた粥または重湯のこと。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Water in which soba has been boiled becomes something like very thin porridge.発音を聞く 例文帳に追加
蕎麦を茹でた湯はごく薄い粥のようになる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide a new stock for instant rice porridge capable of being directly reconstituted into a rice porridge or a thin rice porridge food simply by pouring hot water thereon and having an excellent taste, a new method for producing the stock, and inexpensive instant rice porridge food and a simple method for producing the instant rice porridge food.例文帳に追加
お湯を注ぐだけで、ただちに粥状ないし重湯状の食品に復元することができ、しかも、食味がすぐれている新規な即席粥の素とその新規な製造方法及び安価な即席粥状食品とその簡便な製造方法を提供すること。 - 特許庁
a thin porridge or soup (usually oatmeal and water flavored with meat)発音を聞く 例文帳に追加
薄い粥またはスープ(通常、オートミールと肉で味付けされた水) - 日本語WordNet
sweetened porridge made of tapioca or flour or oatmeal cooked quickly in milk or water発音を聞く 例文帳に追加
タピオカ、小麦粉、またはオートミールを牛乳または水で素早く調理した、甘いかゆ - 日本語WordNet
If the water content is reduced, a porridge becomes a pudding, and if it is increased it becomes closer to a soup.発音を聞く 例文帳に追加
粥の水分を少なくすればプディング、多くすればスープに近くなる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
When water and seasonings are added to the cooked rice kept warm in the inner pan 1, and an input means 4 for porridge which starts cooking porridge begins to cook porridge, the controlling means 3 activates the heating means 2 to boil the ingredients in the inner pan 1 for a certain period of time and displays time necessary for boiling on a display means 8.例文帳に追加
内鍋1内に保温しているご飯に水と調味料を加え、雑炊調理を開始させる雑炊入力手段4により雑炊調理を開始すると、制御手段3は、加熱手段2を動作して内鍋1内の調理物を所定時間沸騰し、沸騰時間を表示手段8に表示する。 - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「water-porridge」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 15件
To provide dry cooked rice for rice gruel such as porridge of rice and vegetables, risotto, Korean porridge or hot tea-poured rice, restored in a short time only through pouring boiling water or soup, and kept in good palate feeling right after restored.例文帳に追加
湯又はスープを注ぐだけで、短時間で復元し、かつ復元直後の良好な食感が維持される、粥、雑炊、リゾット、クッパ、お茶漬け等の粥類用乾燥米飯を提供する。 - 特許庁
Kayu (porridge) is a dish made by boiling grains such as rice seeds, foxtail millet and buckwheat, beans or potatoes in a large quantity of water until they become soft.発音を聞く 例文帳に追加
粥(かゆ)は、米(粳米)、アワ、ソバなどの穀類や豆類、芋類などを多目の水で柔らかく煮た料理。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Simply put, yamaoroshi is a process in which steamed rice, koji (mold rice) and water are mixed and rammed until they turn into a porridge-like texture.発音を聞く 例文帳に追加
ひとくちに言えば、山卸(やまおろし)とは、蒸した米、麹、水を混ぜ粥状になるまですりつぶす行程である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Soan KUSUMI's "Sawa Shigetsu shu" also mentions that Hechikan was content to live in poverty, using the same kettle to cook rice porridge and to make hot water for tea ceremony.発音を聞く 例文帳に追加
同じく久須見疎安の『茶話指月集』には、丿貫が手取釜1つで雑炊も煮、茶の湯も沸かしたなど、清貧ぶりを伝えている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide a retort processed rice for porridge of rice and vegetables contained in pouches edible by simply adding water and heating, capable of obtaining delicious porridge of rice and vegetables with original flavor of ingredients and rice grains, and easily discharging.例文帳に追加
パウチから出しやすいパウチ入り雑炊用レトルト加工米であって、これに単に水を加えて短時間加熱するだけで食することができ、しかも具材と米粒そのものの素材の風味を有した大変美味しい雑炊が得られる新規なパウチ入り雑炊用レトルト加工米を提供する。 - 特許庁
There are many questions regarding the origin of Mochi-gayu, but "Ononomiyanenjugyoji" (the precedents for annual events of Ononomiya) says that Mochi-gayu was already mentioned at Shusuishi (water office in charge of acquiring water and cooking porridge) in the Konin-shiki Code; moreover, Emperor Uda wrote that he introduced the folk custom into the imperial court during the Kanbyo era ("Udotennoshinki (the diary of Emperor Uda)," February 30, 890).発音を聞く 例文帳に追加
なお、餅粥の由来については不明な点が多いが、『小野宮年中行事』には弘仁式主水司に既に記載されていたと記され、宇多天皇は自らが寛平年間に民間の風習を取り入れて宮中に導入したと記している(『宇多天皇宸記』寛平2年2月30日条)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide processed cooked rice such as cooked rice with tea or porridge of rice and vegetables, enabling intake of various kinds and a large quantity of side dishes while readily eaten, where water or seasoning is prevented from penetrating into the cooked rice and the side dishes so as to prevent its taste and palate feeling from being spoiled.例文帳に追加
簡単に食することができるものでありながら、副菜の種類、量を多くとることができるとともに、水分や調味料が米飯、副菜に浸透することを防止して米粒の崩れや、食味、食感の悪化を防止する。 - 特許庁
The retort processed rice contains ingredients and seasoned for porridge, wherein the rice contains ≥5% of saccharified product of a reduced starch having ≥750 of average molecular weight, ≥1.2% of salts and 52-62% of water, and filled and retort processed in heat resistant pouches with 10 ml of head space per 100g product.例文帳に追加
具材を含有し調味付けされてなる雑炊用加工米であって、製品に対して平均分子量750以上の還元澱粉糖化物5%以上、塩分1.2%以上及び水分52〜62%を含有し、ヘッドスペースが製品100g当たり10ml以下となるように耐熱性パウチに充填され、レトルト処理されてなるパウチ入り雑炊用レトルト加工米。 - 特許庁
|
意味 | 例文 (15件) |
|
water-porridgeのページの著作権
英和・和英辞典
情報提供元は
参加元一覧
にて確認できます。
Text is available under Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC-BY-SA) and/or GNU Free Documentation License (GFDL). Weblio英和・和英辞典に掲載されている「Wiktionary英語版」の記事は、Wiktionaryのwater-porridge (改訂履歴)の記事を複製、再配布したものにあたり、Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC-BY-SA)もしくはGNU Free Documentation Licenseというライセンスの下で提供されています。 |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「water-porridge」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |