1016万例文収録!

「"食品調理"」に関連した英語例文の一覧と使い方(2ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "食品調理"に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

"食品調理"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 66



例文

電子レンジ等の食品調理器による調理が可能であり、該調理時に発生する水分を吸水して良好に調理ができる食品用包装容器を提供する。例文帳に追加

To provide a packaging container for food capable of cooking by a food cooking instrument such as a microwave oven, and well cooking the food by absorbing moisture generated during cooking. - 特許庁

次亜塩素酸を含有した殺菌液で殺菌し、抗菌剤を含有した包装材で保管する食品調理器具、及び医療器具の殺菌と保管方法例文帳に追加

METHOD FOR STERILIZING FOOD, COOKING TOOL AND MEDICAL INSTRUMENT BY STERILIZING THEM WITH HYPOCHLOROUS ACID- CONTAINING STERILIZATION SOLUTION AND PRESERVING THEM WITH ANTIMICROBIAL AGENT-CONTAINING PACKAGE AND METHOD FOR PRESERVING THEM - 特許庁

電子レンジを用いて、食品の外側表面から継続して加熱することができ、直火調理と同じ感覚で使用可能な飲食品調理用素材を提供すること。例文帳に追加

To provide a material for cooking food and drink in a microwave oven wherein the microwave oven can be used to continuously apply heat from an external surface of the food and the material can be used in a similar sense to cooking on an open flame. - 特許庁

食品調理用素材10aは、基体22の片面に金属蒸着膜24を積層し、これを支持層26で支持してなる発熱シート12を、一定の幅で折曲げて立体的にしたものである。例文帳に追加

The food preparation material 10a is formed in such a way that a metallic vapor deposition film 24 is laminated on one side of a substrate 22, which is supported by a support layer 26 to constitute an exothermic sheet 12, and the sheet is made cubic by folding it with certain widths. - 特許庁

例文

噴射ノズルから噴射されるまで過熱スチームを維持することができる過熱スチーム生成ユニット、および、この過熱スチーム生成ユニットを備える食品調理装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a superheated steam generation unit capable of keeping superheated steam until it is injected from an injection nozzle, and to provide a food cooking device comprising the superheated steam generation unit. - 特許庁


例文

所定の温度雰囲気に設定されたチャンバー設備等を必要とせず製造コスト等を低減させ、原材料が充填された容器の破損の虞を低減させた食品調理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for cooking a food, which reduces a manufacturing cost without requiring chamber facilities set in a fixed temperature atmosphere and reduces fear of damage to a container packed with a raw material. - 特許庁

食品調理用素材10は、基体20の片面に導電性物質層30及び保護絶縁層40を積層してなる積層体100aと、保温断熱層50からなり、積層体100aの保護絶縁層40側の面が保温断熱層50に接合されている。例文帳に追加

The material for cooking food and drink comprises a laminate 100a including a conductive substance layer 30 and a protective insulation layer 40 which are laminated on one of surfaces of a base 20, wherein a surface of the laminate 100a on a side of the protective insulation layer 40 is joined with a lagging heat insulation layer 50. - 特許庁

電子レンジを使用して加熱しても、食感が低下しない油脂分含有食品調理に食用油脂を使用するものや食材自身に油脂分を含むものの焼物)の保存食品(冷凍食品又は常温保存食品)を製造する。例文帳に追加

To produe oil and fat-containing preserved food comprising preserved food (frozen food or normal-temperature preserved food) of oil and fat-containing food (baked food using edible oil and fat or containing oil and fat content in the foodstuff itself) causing no deterioration in palate feeling even when heated using a microwave oven. - 特許庁

食品調理部1は多数脚の椅子2を備えたエンドレスのカウンター3の中に設けられ、このものは透明フード4と、透明フード4の天板4bに設けた排煙口4cに連通して設けたダクト5と、透明フード4の内部に設けた焼き上げ装置6とから成る。例文帳に追加

A food cooking portion 1 is disposed in an endless counter 3 comprising chairs 2 of multiple legs, and composed of a transparent hood 4, a duct 5 communicated with a smoke control opening 4c formed on a top plate 4b of the transparent hood 4, and a grilling device 6 disposed inside of the transparent hood 4. - 特許庁

例文

食品調理加工分野の残渣、或はその他の廃棄有機物の水中分解処理、及び同様の装置で食品加工レトルトパック袋の破砕洗浄と同時に、内部付着有機物残渣の水中分解処理技術を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus for underwater decomposition of residues in a foodstuff cooking processing field or other waste organic matter, and an underwater decomposition technique for internally attached residues of organic matter and for crushing and washing a retort pack of processed food as well with the same apparatus. - 特許庁

例文

食品調理工場や食堂或いはレストラン等の食品処理施設で料理が販売されずに売れ残ってしまう、或いは、調理くずや料理の食べ残し等を効果的に減らして食品処理施設の収益を増大させられる食品廃棄物量管理システムを提供する。例文帳に追加

To prevent food from being not sold to be left unsold in a food processing facility, such as a food cooking factory, an eating house and a restaurant or to increase earnings of the food processing facility by effectively reducing cooking wastes, food leftovers, or the like. - 特許庁

パッケージに予め孔を開けたりする必要なく、加熱によって増大するパッケージ内の圧力を徐々に逃がすことができ、破裂や、泡の噴出等の恐れがない電子レンジ用飲食品調理パッケージを提供すること。例文帳に追加

To provide a pressure control structure for a food package for a microwave oven in which it is not necessary to make advance a hole in a package, a pressure within the package increased under heating operation can be gradually released and there is no possibility of occurrence of breakage or injection of bubbles. - 特許庁

食品原料となる穀類に1000気圧以上の高圧処理を施すことにより、多加水で低蛋白な食味の良い食品を生成可能となり、また、単に加熱調理した食品よりもおいしい食品を容易に調理可能となる画期的な加工食品並びに食品調理方法を提供すること。例文帳に追加

To provide an innovative processed food, containing much water, low in protein and palatable, and can be more delicious than the one merely cooked under heating, by treating the food grain s the stock material at a high pressure of 1000 atmospheres or higher, and also to provide the method for cooking the same. - 特許庁

食品調理液を凍結乾燥してなる凍結乾燥食品であって、凍結乾燥時の形状の変化が抑制され、得られる凍結乾燥物の形状がいびつになってしまったり、凍結乾燥用の容器からあふれてしまったりすることを防ぐことができ、水又はお湯に戻すときの溶解性にも優れ、濃厚感のある飲食品にも広く適用することができる凍結乾燥食品を提供する。例文帳に追加

To provide a freeze-dried food which is obtained by freeze-drying a food cooking liquid, suppresses a change in shape during the freeze-drying, prevents the resultant freeze-dried material distorting the shape thereof or overflowing from a container for the freeze-drying, has excellent solubility when reconstituted with water or hot water, and can widely be applied even to a food and drink having a thick feeling. - 特許庁

飲料供給装置もしくは食品調理器において飲料もしくは食品が通過する熱交換積層管であって、金属で形成された中間層と、この中間層の外側に積層されている樹脂外層と、前記中間層の内側に積層されている樹脂内層とから成る飲料用熱交換積層管を用いる。例文帳に追加

This heat exchange laminated pipe for the drink for letting the drink or foods pass therethrough in the drink feeder or a food cooker comprises the intermediate layer formed of metal, a resin external layer laminated outside the intermediate layer, and a resin internal layer laminated inside the intermediate layer. - 特許庁

例文

常温での保存・流通が可能となる上、液状食品類であっても軟質容体を用いて体裁良く陳列できて、保存や流通、加熱調理の際の取り扱いも容易となり、しかも、電子レンジ等で調理加熱すれば、加熱調理直後の出来立てで非常に美味しい調理食品が出来上がることとなる画期的な加工食品並びに食品調理方法を提供すること。例文帳に追加

To obtain a processed food enabling preservation and distribution at normal temperature, capable of displaying in good appearance by using a soft vessel even when the food is liquid-like, facilitating preservation, distribution and handling in heat cooking and capable of preparing very delicious cooked food in fresh state immediately after heat-cooking by heat-cooking with microwave oven, etc., and provide a method for cooking the food. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS