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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "sauce-like"に関連した英語例文

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"sauce-like"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 26



例文

PRODUCTION OF FISH SAUCE-LIKE SEASONING例文帳に追加

魚醤油様調味料の製造方法 - 特許庁

The sauce-like food is a white sauce, and a processed food or a frozen product thereof is produced by utilizing the sauce-like food.例文帳に追加

ソース状食品はホワイトソースであり、これを利用して作製された加工食品またはその冷凍品。 - 特許庁

Nihaizu is made from vinegar and soy sauce like Sanbaizu. 例文帳に追加

二杯酢(にはいず)は、三杯酢と同様に、酢、醤油で作るものをいう。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

SOY SAUCE-LIKE SEASONING DERIVED FROM MOLLUSK AND METHOD OF PRODUCING THE SAME例文帳に追加

軟体動物由来の醤油様調味料とその製造方法 - 特許庁

例文

To provide, by improving taste of a salt-free soy sauce-like seasoning liquid, a salt-free soy sauce-like seasoning liquid which contains neither sodium chloride nor potassium chloride, and a soy sauce-like seasoning liquid prepared to have an optional salt content of 0.001-18% which soy sauce-like seasoning liquid is unproducible by conventional production methods.例文帳に追加

無塩醤油風調味液の呈味性を改善し、塩化ナトリウム、塩化カリウムを含まない無塩醤油風調味液、並びに、従来の製法では不可能であった塩分濃度が0.001%から18%の任意の濃度に調整された醤油風調味液の提供。 - 特許庁


例文

a sauce like hollandaise but made with white wine and tarragon and shallots instead of lemon juice 例文帳に追加

レモン汁の代わりに白ワイン・タラゴン・シャロットを入れたオランデーズに似たソース - 日本語WordNet

Its color is light, and the color looks like the color of fish sauce (soy-sauce-like fish sauce) nam pla rather than that of soy-sauce. 例文帳に追加

色は薄く、醤油というより魚醤ナムプラーのような色をしている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In some parts within the region, the food culture using fish sauce (soy-sauce-like fish sauce) such as shottsuru fish sauce in Akita exists. 例文帳に追加

一部地域には、秋田の魚醤しょっつるのような、魚醤を利用する文化がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

And the soy sauce-like seasoning liquid prepared to have an optional salt concentration of 0.001-18% is obtained by adding an optional amount of soy sauce and salt to the salt-free soy sauce-like seasoning liquid.例文帳に追加

また、この無塩醤油風調味液に任意量の醤油や食塩を添加することで食塩濃度を0.001%から18%の任意に調整した醤油風調味液を得ることができる。 - 特許庁

例文

Alternatively, the soy sauce-like seasoning is produced by fermenting/aging the tomato raw material with the yeast without lactic acid fermentation.例文帳に追加

または、乳酸発酵をせずに、トマト原料を酵母によって発酵・熟成させることにより醤油様調味料を得る。 - 特許庁

例文

The soy sauce-like seasoning is produced by using tomato as raw material, and subjecting the tomato to lactic acid fermentation followed by fermenting/aging the tomato with yeast.例文帳に追加

トマトを原料として乳酸発酵させた後に、酵母によって発酵・熟成させることにより醤油様調味料を得る。 - 特許庁

To provide a method for producing light-colored fish sauce-like seasoning liquid excellent in taste and flavor.例文帳に追加

本発明は淡色で呈味性や香気の優れた魚醤様調味液の製造法を提供することを目的とする。 - 特許庁

In Thailand, fish sauce (soy-sauce-like fish sauce) nam pla is often used; the soy-sauce, 'See ew,' made from soybeans is also used to season fried food. 例文帳に追加

タイでは一般的に魚醤である「魚醤ナムプラー」がよく使われているが、大豆から作られた醤油「シーユー」も、炒め物の味付けなどに使われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The soy sauce-like seasoning improved in masking effect is obtained by increasing a concentration of isoamyl alcohol and/or β-phenethyl alcohol and further, increasing the concentration of citric acid.例文帳に追加

イソアミルアルコールおよび/またはβ−フェネチルアルコールの濃度を増加させ、さらにクエン酸の濃度を増加させることにより、マスキング効果を向上した醤油様調味料を得る。 - 特許庁

To provide soy sauce-like seasoning having taste and flavor of soy sauce without using food containing allergen obligated or encouraged, in Japan or by CODEX alimentarius, to display for food.例文帳に追加

日本国内やコーデックスにおいて食品への表示が義務付けられている、あるいは奨励されている、アレルゲンを含む食物を使用せず、醤油の味と香りを有する醤油様調味料を提供すること。 - 特許庁

To provide a soy sauce like seasoning material made as containing a low salt content, capable of giving a sufficient salty taste and thickness with punching effect although it has the low salt content, also sufficiently suppressing a different taste and having balanced tastes.例文帳に追加

減塩でありながら、十分な塩味とパンチの効いた濃厚さが感じられ、かつ異味が十分に抑制されて味のバランスもとれた、低塩化した醤油様調味料を提供すること。 - 特許庁

To produce a kind of fermented fish sauce-like seasoning through simple production process with largely shortened autolysis time by using the by-products from bonitos, tunas and the like as raw materials.例文帳に追加

鰹、鮪類の副生物を原料として、簡素な製造工程にて、しかも自己消化時間を大幅に短縮した方法で魚醤油様調味料を製造する。 - 特許庁

Fermentation of the tomato used as the raw material makes the components inherent in the tomato and various kinds of components generated through fermentation join together so as to obtain the soy sauce-like seasoning usable in various applications from dipping/topping to cooking.例文帳に追加

トマトを原料として発酵することで、トマト由来の成分と、発酵により生じる各種成分が合わさって、つけかけから調理まで様々な用途で使用可能な醤油様調味料が得られる。 - 特許庁

The sauce-like food is also the one obtained by subjecting the product in the state in which bubbles are included by the stirring treatment while cooling, and the phenomenon of so-called demulsification of coagulating a part of the dispersed oil balls at the vicinity of the bubbles is caused, to a degassing treatment.例文帳に追加

冷却しながら撹拌する処理によって、気泡を含有し、その周辺に分散油球の一部が凝集する解乳化という現象が生じた状態のものをさらに脱気処理したものである。 - 特許庁

To provide soy sauce-like seasoning suitable not only for Japanese food but also for a western food and improving a masking effect to animal smell of meat and fishy smell of fish, grassy smell of vegetable, and milky smell of milk products.例文帳に追加

和食のみならず洋風用途に適し、肉の獣臭、魚の生臭さ、野菜の青臭さ、乳製品の乳臭さに対するマスキング効果を向上した醤油様調味料を提供すること。 - 特許庁

The sauce-like food is in a state in which bubbles are included, and a phenomenon of so-called demulsification of coagulating a part of dispersed oil balls at the vicinity of the bubbles, is caused, by the stirring treatment while cooling.例文帳に追加

冷却しながら撹拌する処理によって、気泡を含有し、その周辺に分散油球の一部が凝集する解乳化という現象が生じた状態のものである。 - 特許庁

To provide a method for producing an edible vessel excellent in water resistance, capable of suppressing moisture-transfer even when a sauce-like food such as a gratin is filled therein, so keeping form and mechanical strength of the vessel and having improved palatability in eat.例文帳に追加

グラタン等のソース状の物を充填しても容器への水分の移行を抑制して、容器の形状、強度を維持し、喫食時の食感を好適にする耐水性に優れた可食容器の製造方法を提供する。 - 特許庁

This method for producing fish sauce-like seasoning liquid is characterized by comprising the following process: making malted rice, and brewing the malted rice using gluten, malted rice raw materials obtained by subjecting gluten and the mixture of this gluten with wheat to heating, and fish and shellfish.例文帳に追加

グルテンまたはこのグルテンと小麦の混合物を各々熱処理した製麹原料と、魚介類とを用いて製麹および醸造する魚醤様調味液の製造法。 - 特許庁

"Dietary Culture in Monsoon Asia based on the Research on fish sauce (soy sauce-like fish sauce) and Nare-zushi" (1990) written by Naomichi ISHIGE and Kenneth RUDDLE took plains in the northwestern part of Kingdom of Thailand and in Myanmar for instance, and described that the method to preserve seafood which was established along with rice cropping in paddy lands was handed down to subsequent generations. 例文帳に追加

石毛直道・ケネス・ラドル著『魚醤とナレズシの研究モンスーン・アジアの食事文化』(1990年)では、東北タイ王国やミャンマーあたりの平野部をあげ、水田地帯で稲作と共に成立した魚介類の保存方法が後に伝わったとしている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This sauce-like food composed of flour and/or starch, oil and fat, and a water-based raw material is obtained by preparing a roux, mixing and emulsifying the oil and fat, and the water-containing raw material therewith, and subjecting the resultant product to stirring treatment while cooling the product.例文帳に追加

小麦粉および/または澱粉および油脂および水系原料からなるソース状食品であって、ルーを調製後、油脂および水を含む原料を混合乳化し、その後、冷却しながら撹拌する処理が施こされたものであるソース状食品。 - 特許庁

例文

The salt-free soy sauce-like seasoning liquid is obtained by maturing soy sauce Koji soaked in alcohol on a condition of20°C to produce a raw material seasoning liquid, heating and condensing the raw material seasoning liquid to remove alcohol, and adding a saccharide and an amino acid thereto.例文帳に追加

アルコールに浸漬した醤油麹を、20度以下の温度条件下に熟成させて原料調味液を製造し、この原料調味液を加熱濃縮してアルコールを除去したものに、糖類とアミノ酸類を加えることで無塩醤油風調味液を得ることができる。 - 特許庁

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