1016万例文収録!

「"starch sugar"」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "starch sugar"に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

"starch sugar"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 25



例文

DESALINATION OF STARCH SUGAR SOLUTION AND DESALINATION SYSTEM例文帳に追加

デンプン糖液脱塩処理方法及び脱塩処理システム - 特許庁

NEW METHOD FOR PRODUCING STARCH SUGAR USING GRAIN AS RAW MATERIAL例文帳に追加

穀物を原料とする澱粉糖の新規製造方法 - 特許庁

PURIFICATION OF STARCH SUGAR SOLUTION AND PURIFICATION SYSTEM例文帳に追加

デンプン糖液精製法及び精製システム - 特許庁

PHOSPHORYLATED STARCH SUGAR-CONTAINING CELLULAR IMMUNOPOTENTIATOR例文帳に追加

リン酸化澱粉糖を含んでなる細胞性免疫増強剤 - 特許庁

例文

METHOD AND DEVICE FOR PURIFYING STARCH SUGAR SOLUTION例文帳に追加

澱粉糖糖液の精製方法及び装置 - 特許庁


例文

The combination of deacylation gellan gum and native gellan gum is used as a gelling agent of the jelly drink containing 10 mass% or more of starch sugar whose dextrose equivalent (DE) is 35 or more in terms of solid content of the starch sugar.例文帳に追加

デキストロース当量(DE)が35以下の澱粉糖を該澱粉糖の固形分換算にして10質量%以上含有するゼリー飲料のゲル化剤として脱アシルジェランガムとネイティブジェランガムとの組合せを用いる。 - 特許庁

The organic compound containing the sugar chain as the basic component includes cellulose, starch, sugar and/or their derivatives.例文帳に追加

糖鎖を基本として有機化合物はセルロース、デンプン、糖及び/またはその誘導体を含むものである。 - 特許庁

The method for producing the pasta sauce includes including 4-25 mass% of starch sugar with a DE (Dextrose Equivalent) of 1-6 in a pasta sauce which contains no polysaccharide thickener.例文帳に追加

増粘多糖類を含有しないパスタソースにおいて、DE(Dextrose Equivalent)1〜6のでん粉糖を、4〜25質量%含有させるパスタソースを製造する。 - 特許庁

A starch sugar liquid is supplied into an ion-exchange resin layer where a I-type strongly basic anion exchange resin is mixed with a strongly acidic cation exchange resin.例文帳に追加

I形強塩基性アニオン交換樹脂と強酸性カチオン交換樹脂とを混合したイオン交換樹脂層にデンプン糖液を通液する。 - 特許庁

例文

A starch sugar liquid is desalinated and then is contacted with a salt-type anion exchange resin to be decolorized.例文帳に追加

デンプン糖液の脱塩処理を行なった後に、デンプン糖液を塩形のアニオン交換樹脂に接触させて脱色処理を行う。 - 特許庁

例文

This agent for food processing contains a sugar alcohol mixture obtained by reducing starch sugar and a fermented seasoning.例文帳に追加

デンプン糖を還元してなる糖アルコール混合物、及び発酵調味料を含有することを特徴とする食品用加工剤。 - 特許庁

A starch sugar solution is made to pass through a mixed bed- type ion-exchange resin tower 6 using a strong base anion exchange resin and a slightly acidic cation exchange resin.例文帳に追加

強塩基性アニオン交換樹脂及び弱酸性カチオン交換樹脂を用いた混床式イオン交換樹脂塔6にデンプン糖液を通液する。 - 特許庁

This method for producing the mayonnaise-like emulsified food product includes adding and mixing preferably 5 mass% or more of starch sugar with a DE (Dextrose Equivalent) of 1-6 to/with emulsified mayonnaise or semisolid dressing.例文帳に追加

マヨネーズ又は半固体状ドレッシングにおいて、乳化後のマヨネーズ又は半固体状ドレッシングにDE(Dextrose Equivalent)1〜6のでん粉糖を好ましくは5質量%以上添加・配合させるマヨネ−ズ様乳化食品を製造する。 - 特許庁

This cheese-containing custard cream product is obtained by mixing at least modified starch, sugar, egg yolk, milk, and cheeses as raw materials, optionally adding oils and fats to the mixture, heating the mixture to about 90°C with stirring and quenching the mixture.例文帳に追加

少なくとも化工澱粉と砂糖と卵黄と牛乳とチーズ類とを原料として配合し、それに必要に応じて油脂類を加え、90℃前後程度まで加熱攪拌後急冷してチーズ入りカスタードクリームの製品を得る。 - 特許庁

To provide a starch sugar solution-purifying method excellent in stability of pH of processing liquid sugar and capable of being especially suitably used for purifying millet jelly, for the finish desalination processing of millet jelly particularly by using an ion-exchange resin.例文帳に追加

イオン交換樹脂を用いたデンプン糖液の精製法であって、処理糖液のpHの安定性に優れ、特に水あめの精製、とりわけ水あめの仕上げ脱塩処理に好適に使用することができる精製法を提供する。 - 特許庁

To provide a method and a system for desalinating a starch sugar solution with an ion exchange resin in which desalination performance, decolorization performance, stability of pH of the processing sugar solution and stability of the ion-exchange resin are excellent and an isomerization rate of glucose is low.例文帳に追加

イオン交換樹脂を用いたデンプン糖液の脱塩処理方法及びシステムであって、脱塩性能、脱色性能、処理糖液のpHの安定性及び用いるイオン交換樹脂の安定性に優れ、かつブドウ糖の異性化率が低い方法及びシステムを提供する。 - 特許庁

To provide a method and a system for purifying a starch sugar solution with an ion exchange resin in which desalination performance, decolorization performance and stability of pH of the processing sugar solution are excellent, an isomerization rate of glucose is low and also a quantity consumed of a regenerant for the ion exchange resin is decreased.例文帳に追加

イオン交換樹脂を用いたデンプン糖液の精製法及びシステムであって、脱塩性能、脱色性能及び処理糖液のpHの安定性に優れているとともに、ブドウ糖の異性化率が低く、しかもイオン交換樹脂の再生剤の使用量を低減できる方法及びシステムを提供する。 - 特許庁

The agricultural sheet is obtained by mixing aliphatic polyester of biomass base polymer using fatty acid coming from vegetable systems such as corn starch, sugar cane starch, castor oil, and aromatic aliphatic polyester of at least more than 10 (weight)% of raw material replacing the fatty acid coming from petroleum system raw material.例文帳に追加

石油系由来原料の脂肪酸に代えて原料の少なくとも10(重量)%以上のトウモロコシ澱粉、サトウキビ澱粉、ヒマシ油など植物系由来の脂肪酸を用いたバイオマスベースポリマーの脂肪族ポリエステル、芳香族脂肪族ポリエステルを混合する。 - 特許庁

The process of producing the external wrapping material 3 comprises a first mixing process of mixing medium-ground flour, hard flour, squid-ink powder, yeast and water together to form a kneaded mixture, and a second mixing process of adding strong flour, baking powder, starch, sugar, lard and water to the mixture to form dough.例文帳に追加

外包材3の製造工程は、中力粉、強力粉、イカ墨粉末、イーストおよび水を混合して混練物を形成する一次混合工程と、この混練物に強力粉、ベーキングパウダー、デンプン、砂糖、ラードおよび水を添加して生地を形成する二次混合工程と、を備えている。 - 特許庁

The cake-flavoring oil-in-water emulsion contains 20-60 wt.% of oil and fat, 10-50 wt.% as calculated in terms of solid contents of starch sugar whose dextrin value is 20-50, 0.5-5.0 wt.% of casein sodium, and 0.1-2.0 wt.% of soybean polysaccharides.例文帳に追加

本発明のケーキ呈味用水中油型乳化物は、油脂20〜60重量%、デキストリン価が20〜50の澱粉糖を固形分換算で10〜50重量%、カゼインナトリウム0.5〜5.0重量%、大豆多糖類0.1〜2.0重量%含有することを特徴とする。 - 特許庁

This intraoral soluble-type tablet is obtained by pelletizing a mixture containing medicinal effect components such as vitamin, a digestive or an antipyretic analgesic antiphlogistic, sugars such as sugar, starch sugar, milk sugar, honey, sugar alcohol or tetrose and moisture about wetting particle surface of the sugars under about 3-160 kg/cm2 pressure.例文帳に追加

ビタミン、胃腸薬、解熱鎮痛消炎剤などの薬効成分と、砂糖、澱粉糖、乳糖、蜂蜜、糖アルコール、4炭糖などの糖類と、前記糖類の粒子表面が湿る程度の水分とを含む混合物を、圧力3〜160Kg/cm^2程度で打錠する。 - 特許庁

To provide coated frozen confectionery obtained by coating frozen confectionery with a viscoelastic composition improved in adhesive property to fingers or package material when eaten, specifically coated with that comprising starch, sugar, water and oil and fat, and having transparency when frozen.例文帳に追加

喫食時に手指や包装材料への付着性が改善された粘弾性組成物にて冷菓を被覆してなる被覆冷菓であって、特に、澱粉、糖類、水分及び油脂からなり冷凍下で透明性を有する粘弾性組成物にて冷菓を被覆してなる付着性の改善された被覆冷菓を提供する。 - 特許庁

To provide a method for purifying a starch sugar solution using an ion exchange resin, having excellent desalination performances, decoloration performances and pH stability of treated sugar solution and low isomerization ratio of glucose, consequently capable of providing treatment performances, stabler than those of a conventional system and controlling microbial proliferation in an ion exchange resin layer during treatment by passing the solution through the resin layer.例文帳に追加

イオン交換樹脂を用いたデンプン糖液の精製法であって、脱塩性能、脱色性能及び処理糖液のpHの安定性に優れ、かつブドウ糖の異性化率が低く、したがって従来のシステムよりも安定した処理性能が得られるとともに、通液処理時におけるイオン交換樹脂層中での菌の増殖を抑制できる方法を提供する。 - 特許庁

The coated frozen confectionery is improved in adhesive property and is obtained by coating frozen confectionery with a viscoelastic composition composed of starch, sugar, water and oil and fat, wherein the viscoelastic composition has the content of oil and fat at 0.9-4.0 wt.% and has transparency when frozen.例文帳に追加

澱粉、糖類、水分及び油脂からなる粘弾性組成物にて冷菓を被覆してなる被覆冷菓であって、粘弾性組成物における油脂の含有量が0.9重量%乃至4.0重量%である冷凍下で透明性を有する粘弾性組成物にて冷菓を被覆してなる付着性の改善された被覆冷菓とする。 - 特許庁

例文

For example, a starch sugar solution 22 is passed through a decoloration system composed of an anion exchange apparatus 2 using the strongly basic anion exchange resin of salt form and a desalination system 8 composed of an anion exchange apparatus 6 using the weakly basic anion exchange resin at 40-90°C.例文帳に追加

例えば、デンプン糖液22を、塩形の強塩基性アニオン交換樹脂を用いたアニオン交換装置2からなる脱色システムと、強酸性カチオン交換樹脂を用いたカチオン交換装置4及び弱塩基性アニオン交換樹脂を用いたアニオン交換装置6からなる脱塩システム8に通液温度40〜90℃で通液する。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS