意味 | 例文 (656件) |
焼酎という酒例文帳に追加
liquor called white liquor - EDR日英対訳辞書
焼酎の製造法例文帳に追加
PRODUCTION OF SHOCHU - 特許庁
焼酎の製造方法例文帳に追加
PRODUCTION OF SHOCHU - 特許庁
焼酎の新酒については焼酎を参照。例文帳に追加
Refer to shochu (distilled spirit) related publications regarding 'nouveau' style shochu. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
焼酎のお湯割りはいかが?例文帳に追加
How about shochu mixed with hot water? - Tatoeba例文
焼酎火という,芝居の小道具例文帳に追加
in Japanese theater, a stage property that signifies fire - EDR日英対訳辞書
その後、酒税法で「新式焼酎」にあたる「焼酎甲類」と、在来焼酎にあたる「焼酎乙類」の区分が制定された。例文帳に追加
Later it was classified as a new type, "shochu group Ko" or existing type, "shochu group Otsu" according to the Liquor Tax Law. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
麦焼酎の判別方法例文帳に追加
DISCRIMINATION METHOD OF BARLEY SHOCHU - 特許庁
牛乳焼酎の製造方法例文帳に追加
PRODUCTION OF MILK SHOCHU - 特許庁
焼酎廃液の処理方法例文帳に追加
TREATMENT METHOD FOR SHOCHU WASTE LIQUID - 特許庁
麦焼酎及びその製造方法例文帳に追加
BARLEY SHOCHU AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
焼酎粕の廃液濾過装置例文帳に追加
FILTRATION APPARATUS OF JAPANESE SPIRIT LEES WASTE LIQUID - 特許庁
粕取り焼酎という,酒粕を蒸留してつくった焼酎例文帳に追加
a Japanese alcoholic drink distilled from sake lees called {'kasutori-jyochu'} - EDR日英対訳辞書
一般的な既存の甲類・乙類焼酎または混和焼酎に、独自原料の果汁・エキス類を混和した、リキュールの一種とも言うべきもの(柑橘類焼酎、シソ焼酎、コンブ焼酎、トマト焼酎など)。例文帳に追加
Kinds of liqueur such as citrus fruits shochu, shiso (Japanese basil) shochu, sea tangle shochu, tomato shochu etc., in which fruit juice and extracts of unique ingredients are mixed with generally existing group Ko, Otsu or mixed shochu. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
もろみ取り焼酎とは別の製法で、清酒かす(日本酒の酒粕)を蒸留して造られる「粕取り焼酎」と呼ばれる焼酎がある。例文帳に追加
With different process from that of moromitori shochu, shochu called "kasutori shochu" is produced by distillation of defined rice wine lees. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
蒸留して得た焼酎に、焼酎の蒸留残査、特に固液分離した後の液体部分よりなる焼酎粕を加えてなっている。例文帳に追加
The alcoholic beverage is obtained by adding the Shochu lees comprising a liquid part after removing distillation residue, especially after solid-liquid separation to Shochu obtained by the distillation. - 特許庁
したがって、焼酎容器を昆布焼酎の製造容器4として使用することができるので経済的な昆布焼酎の製造方法を実現できる。例文帳に追加
Thereby, a Shochu bottle can be used as the production vessel 4, thus the economical method for producing Tangle Shochu is realized. - 特許庁
香味良好な粕取焼酎又は粕醪取焼酎(それらを総称して粕取焼酎という)、及びそれらの製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide KASUTORI SHOCHU or KASUMOROMITORI SHOCHU (herein, these are generally called KASUTORI SHOCHU), and to provide a method for producing these. - 特許庁
上記の焼酎のほか、近年は日本各地で様々な原料を利用した焼酎が造られている。例文帳に追加
Except the shochu above, recently various shochu are produced from various ingredients throughout the country. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
本来の粕取り焼酎とはまったく別な、粗悪焼酎に対する俗称である。例文帳に追加
Poor-quality shochu is commonly called "Kasutori" and it is completely different from kasutori shochu. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
なお、単に「焼酎乙類」「単式蒸留焼酎」と表示するのであれば材料は制約されない。例文帳に追加
Ingredients are not restricted when just labeling "shochu group Otsu" or "single distilled shochu." - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
ブームに伴って、本格焼酎を専門に扱う焼酎バーも登場している。例文帳に追加
Along with the boom, shochu bars appeared specializing in Honkaku Shochus. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
この焼酎に燗をするというのは、あくまで現在では稀に行われることもある焼酎の飲み方である。例文帳に追加
Nowadays, they rarely enjoy the warm shochu. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
乾燥焼酎粕の製造方法及び乾燥焼酎粕を主材とした飼料の製造方法例文帳に追加
METHOD OF MANUFACTURING DRY SHOCHU LEES AND METHOD OF MANUFACTURING FEED MADE MOSTLY FROM DRY SHOCHU LEES - 特許庁
焼酎蒸留粕の処理方法と、焼酎蒸留粕から得られた液体肥料例文帳に追加
SHOCHU DISTILLATION RESIDUE TREATMENT METHOD AND LIQUID MANURE OBTAINED FROM THE RESIDUE - 特許庁
焼酎粕または焼酎粕加工物を有効成分として含む、土壌病害防除剤。例文帳に追加
There is provided the controlling agent for the soilborne disease, that contains shochu (distilled spirit) lees or a processed product thereof as an active ingredient. - 特許庁
焼酎蒸留粕の処理方法及び焼酎蒸留粕の処理装置例文帳に追加
METHOD FOR TREATING SHOCHU (JAPANESE SPIRITS) DISTILLATION LEES AND APPARATUS FOR TREATING SHOCHU (JAPANESE SPIRITS) DISTILLATION LEES - 特許庁
焼酎乾燥酵母とその製法、及びそれを用いた焼酎の製造方法例文帳に追加
DRY YEAST FOR SHOCHU (JAPANESE DISTILLED SPIRIT), METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND METHOD FOR PRODUCING SHOCHU USING THE SAME - 特許庁
純酸素含有甲類焼酎の製造方法および純酸素含有甲類焼酎例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING KO-RUI SHOCHU CONTAINING PURE OXYGEN AND KO-RUI SHOCHU CONTAINING PURE OXYGEN - 特許庁
麦と麹菌と酵母を原料とし、焼酎製造工程(S1)において焼酎1を得る。例文帳に追加
The Moromi vinegar drink is obtained by the following procedure: Using barley, koji mold and yeast as raw materials, Shochu (Japanese distilled liquor) 1 is obtained in its production step (S1). - 特許庁
焼酎カスからえられる有効液及びそれをうるための焼酎カスの処理方法例文帳に追加
ACTIVE LIQUID OBTAINED FROM SHOCHU SCUM AND METHOD FOR TREATING SHOCHU SCUM FOR OBTAINING THE SAME - 特許庁
普段はビールと焼酎を飲んでいます。例文帳に追加
I usually drink beer and shochu. - Weblio Email例文集
意味 | 例文 (656件) |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved. |
Copyright (C) 1994- Nichigai Associates, Inc., All rights reserved. 「斎藤和英大辞典」斎藤秀三郎著、日外アソシエーツ辞書編集部編 |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
Tatoebaのコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います: Creative Commons Attribution (CC-BY) 2.0 France |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |