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該当件数 : 659



例文

蒸留粕乾燥固形物を用いたキノコ栽培用培地例文帳に追加

MUSHROOM CULTIVATION MEDIUM USING DRY SOLID OF SHOCHU DISTILLED SAKE LEES - 特許庁

の蒸留粕を用いた漬け床及び加工食品の製造方法例文帳に追加

PICKLING PASTE USING DISTILLATION LEES OF SHOCHU, AND METHOD FOR PRODUCING PROCESSED FOOD - 特許庁

廃液(焼粕)中に豊富に含まれるビタミンE(α〜δトコフェロール)を有効利用した健康食品を提供でき、また産業廃棄物である焼廃液(焼粕)を再利用することのできるパン及びその製法の提供。例文帳に追加

To provide health foods that utilize vitamin Es(α- to δ-tocopherols) that are contained in abundance in Shochu (Japanese white distilled liquor) and Shochu waste liquid (Shochu refuse), and to provide bread that can reutilize Shochu waste liquid (Shochu refuse) which is a kind of industrial waste, and a method for producing the bread. - 特許庁

甘藷焼蒸留粕液部を使用したパン類及びその製造方法例文帳に追加

BREAD USING SWEET POTATO SHOCHU VINASSE LIQUID AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

例文

廃液を原料とするさつまいも食物繊維の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING SWEET POTATO DIETARY FIBER USING SHOCHU WASTE FLUID AS RAW MATERIAL - 特許庁


例文

廃液の処理方法、飼料の製造方法及び飼料例文帳に追加

METHOD FOR TREATING SHOCHU WASTE LIQUID, METHOD FOR PRODUCING FEED, AND FEED - 特許庁

鶏糞と焼粕を主原料とする有機肥料の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PREPARING ORGANIC FERTILIZER CONSISTING OF POULTRY MANURE AND SHOCHU LEE AS MAIN RAW MATERIAL - 特許庁

蒸留残液から醸造酢を製造する方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FERMENTED VINEGAR FROM DISTILLATION RESIDUAL LIQUID OF SHOCHU (WHITE DISTILLED LIQUOR) - 特許庁

蒸留廃液の処理物を原料とした静的破砕剤例文帳に追加

STATIC CRUSHING AGENT USING TREATED MATERIAL OF DISTILLATION WASTE LIQUID OF DISTILLED SPIRIT AS RAW MATERIAL - 特許庁

例文

蒸留廃液の処理物を原料とした固化材例文帳に追加

SOLIDIFYING MATERIAL USING TREATED MATERIAL OF WASTE LIQUID AFTER DISTILLATION OF SHOCHU AS RAW MATERIAL - 特許庁

例文

蒸留残渣処理方法及びその濃縮処理物例文帳に追加

SHOCHU DISTILLATION RESIDUE TREATING METHOD AND THICKENING TREATED MATTER THEREOF - 特許庁

大麦焼蒸留残液から得られる飼料の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FODDER OBTAINED FROM RESIDUAL LIQUID IN DISTILLATION OF BARLEY SHOCHU (WHITE DISTILLED LIQUOR) - 特許庁

実験の結果、アルコールを含む焼粕を分解可能な微生物である。例文帳に追加

The bacterium decomposes alcohol-containing Shochu (Japanese white distilled liquor) lees. - 特許庁

サツマイモ100%焼は製造されたことがなかったが、1997年に国分酒造協業組合が日本で初めてとなるサツマイモ100%焼を発売したことで、芋麹も一般化、現在では多くのメーカーがサツマイモ100%焼を発売している。例文帳に追加

100% sweet potato shochu had never been produced, but since Kokubushuzo released Japan's first 100% potato shochu in 1997, malted sweet potato has been generalized and a lot of makers have released it nowadays.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

日本では、2003年頃から焼乙類を対象とする「本格焼ブーム」が起き、同年には焼類全体の出荷量が日本酒の出荷量を約50年ぶりに上回り、2004年には売上高もピークを迎えた。例文帳に追加

In Japan there was a "Honkaku Shochu boom" of the shochu group Otsu since about 2003 and the total shipping volume of shochu exceeded that of rice wine for the first time after fifty years in 2003 and the sales amount peaked in 2004.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

鹿児島県で本格焼は1500円前後の商品が消費の中心であるが、より美味しい焼を望むニーズと、作り手のこだわりによって高価格で本格志向である味の焼も登場した。例文帳に追加

In Kogoshima Prefecture, products costing around 1500 yen are mainly consumed, but higher price and quality conscious taste shochu were released to meet the needs for better taste and from the enthusiasm of makers.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

サワーは、それ単独で飲むよりも、高濃度のアルコール飲料、とくに焼に加えて飲むもので、焼をサワーで割ったものを、焼「」とハイサワーに由来してチューハイと呼んだ。例文帳に追加

The sour was a beverage which was drunk mixed with high alcoholic beverages, especially shochu, rather than being drunk individually, and shochu with sour was called chuhai named after sho-'chu' (shochu) and high sour.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

米又は大麦などの穀類を原料とし、焼麹菌を用いた焼の製造において生じる焼粕からスフィンゴ脂質を抽出する工程を含む、スフィンゴ脂質の製造方法を提供する。例文帳に追加

The method of manufacturing sphingolipids includes a process of extracting a sphingolipid from the shochu lees generated in manufacturing shochu using cereals such as rice, barley or the like as a raw material and the shochu malt. - 特許庁

の中でも特に液体麹を用いた麦焼と固体麹を用いた麦焼とを判別する方法を提供することを目的とするものである。例文帳に追加

To provide a method for especially discriminating barley shochu using liquid koji and barley shochu using solid koji in shochu. - 特許庁

1リットルに対し20cc〜600ccの窒素ガスを接触させた後、重炭酸ソーダの濃度が5PPM〜50PPMとなるよう窒素処理後の焼に重炭酸ソーダを添加することを特徴とする焼の処理方法である。例文帳に追加

The method for treating Shochu comprises contacting with 20-600 ml nitrogen gas per 1 litter Shochu and adding sodium bicarbonate to the nitrogen-treated Shochu to have 5-50 ppm sodium bicarbonate content. - 特許庁

を竹炭で接触処理することにより、又は焼に、竹炭と接触して得られる水を配合することにより、香味バランスを崩すことなく、カリウム含量の増強された、まろやかで飲み易い焼に改質する。例文帳に追加

This method for modifying the flavor of Shochu is characterized by subjecting the Shochu to a contact treatment with bamboo charcoal or by mixing the Shochu with water obtained by bringing water into contact with bamboo charcoal. - 特許庁

実質的に化石燃料に依存せずに焼粕濃縮液を燃焼させて効率良く蒸気回収することができる焼粕処理方法及び焼粕処理装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a distilled spirit lees treatment method and a distilled spirit lees treatment device capable of efficiently collecting the steam by burning distilled spirit lees concentrated liquid substantially without depending on fossil fuel. - 特許庁

本発明の焼廃液の処理方法では、焼廃液に、この焼廃液と等量以上の水を投入して希釈廃液を生成する希釈工程と、希釈廃液を濾過する濾過工程とを有する。例文帳に追加

The method for treating liquid waste of Japanese spirits includes: a dilution step of charging water of the amount equal to or larger than that of liquid waste of Japanese spirits in the liquid waste of Japanese spirits to produce diluted liquid waste; and a filtration step of filtering the diluted liquid waste. - 特許庁

麹菌株の分生子を、焼原料穀類を含有する重層選択培地を用いて培養し、焼原料穀類を用いた焼用麹の製造に適した有効麹菌株を選択する。例文帳に追加

The method for selecting an effective Aspergillus oryzae strain suitable for producing koji for "Shochu" using "Shochu" feedstock cereals is provided, comprising culturing Aspergillus oryzae strain's conidia in a multilayer selective medium containing the "Shochu" feedstock cereals. - 特許庁

液状の焼粕を低コストで処理可能であるとともに、焼粕の有効成分を無駄なく活用可能な焼粕の食材としての利用方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for utilizing liquid Shouchu (a distilled alcoholic drink in Japan) lees as a food material that can utilize all of the active ingredients of the Shouchu lees in without wasting. - 特許庁

当該粕取焼を製造する方法において、焼膠の固形分の少なくとも一部を除去した後、蒸留することを特徴とする粕取焼の製造方法。例文帳に追加

The method for producing KASUTORI SHOCHU is characterized by removing at least one part of the solid content of unrefined KASUTORI SHOCHU and then distilling the residue. - 特許庁

の持つ特有の香りとコクを失うことなく、短期間で味の丸い、即ち、あくの強さを和らげ、渋み、苦味が少なく、且つうまい焼を提供し得る焼の処理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for treating Shochu (white distilled liquor), keeping inherent scent and taste thereof, capable of producing within a short term the Shochu, mild, that is, tempered in harshness, having little astringency and bitterness and delicious in taste. - 特許庁

ほとんど設備投資を必要とせず、短期間に、しかも安価に昆布焼を製造できる昆布焼の製造方法および昆布焼を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a method for producing Tangle Shochu, requiring scarecely equipment investment and capable of producing the Tangle Shochu within a short term at a low cost, and to provide the Tangle Shochu. - 特許庁

産業廃棄物となっている焼粕を飼料や肥料以外の付加価値がより高い製品とすることで焼の生産拡大に対応した焼粕処理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for processing white distilled liquor lees corresponding to a growth of production of white distilled liquor by turning white distilled liquor lees reused as industrial waste to a product having a higher added value other than feed or fertilizer. - 特許庁

粕を乾燥させた焼粕飼料を製造する方法であって、パルス燃焼装置5で燃料を燃焼させて生ずる燃焼ガス中に、焼粕スラリーを霧状に分散させて供給することによって、前記焼粕を乾燥させ、前記乾燥させた焼粕を、前記パルス燃焼装置を冷却するために用いられた熱媒体13との間接熱交換によって加熱し、この加熱によって前記乾燥させた焼粕を更に乾燥させる。例文帳に追加

The method of manufacturing SHOCHU lees feed obtained by drying SHOCHU lees includes: a process of supplying SHOCHU lees slurry into combustion gas generated by firing a fuel with a pulse combustion device while dispersing the SHOCHU lees slurry mistily to dry the SHOCHU lees slurry; and a process of heating dried SHOCHU lees through indirect heat exchange with a heat medium 13 used for cooling the pulse combustion device to further dry the SHOCHU lees dried by the heating. - 特許庁

こうした流れのなかで宝ホールディングスは、デビッド・ボウイやシーナ・イーストンなど、およそ従来のドロ臭い焼のイメージから程遠い外国人タレントを純(焼)のCMに起用し、焼ならびにチューハイの一般化を図り多大な成果を挙げた。例文帳に追加

In such circumstances, TAKARA HOLDINGS INC. decided to use foreign talents such as David BOWIE and Sheena EASTON who had a different image far from conventional homespun shochu for the commercial of Jun (a name of shochu) and tried to generalize shochu and chuhai, which brought great results.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

柱焼(はしらじょうちゅう)とは、江戸時代初期に存在した日本酒の伝統的製法用語の一つで、焼や粕取り焼を、醸造する日本酒の日本酒醪や日本酒上槽した新酒に加える技法のこと。例文帳に追加

"Hashira-jochu" was one of the terms used for traditional manufacturing methods of sake (Japanese rice wine) that existed in the beginning of the Edo Period, which is to add shochu (distilled spirit) or kasudori-shochu (shochu made from sake lees) to moromi (unrefined sake) or newly brewed sake after separation from lees by applying pressure.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

そのかたわらでは長野県黒澤酒造「くろさわ 柱焼仕込」のように、江戸時代の柱焼、すなわち『童蒙酒造記』に書いてあるような、まず米焼から造ってそれを醸造酒に添加する方法でアルコール添加している日本酒も造られている。例文帳に追加

At the same time, there are some Japanese sake brands like "Kurosawa, Hashira-jochu sikomi" of Kurosawa Brewery in Nagano Prefecture, which is made by blending brewed sake with alcohol of kome-shochu (rice distilled spirit) in the way of hashira-jochu of the Edo Period as written in "Domoshuzoki."  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

粕を連続的に効率よく大量に処理することができ、かつ、この焼粕から産業上有用な製品を得ること、すなわち、焼粕の有効利用を図ることのできるアミノ酸含有液を連続的に製造する装置の提供。例文帳に追加

To provide an apparatus that continuously and efficiently treats a large amount of Shochu lees and obtains an industrially useful product from the Shochu lees, namely attains effective use of Shochu lees and continuously produces an amino acid-containing liquid. - 特許庁

アルカリ還元水(電解還元水)を利用した焼の製造方法に関するものにして、より詳しくは水を電気分解して得たアルカリ還元水(電解還元水)を利用して焼を製造することを特徴とする焼の製造方法に関する。例文帳に追加

This method for producing Shochu uses alkali reduced water (electrolytically reduced water), in more detail, the method for producing Shochu uses alkali reduced water (electrolytically reduced water) obtained by hydrolyzing water. - 特許庁

麹菌株の分生子を予め各種変性処理を行い焼原料穀類を含有する重層選択培地を用いて培養し、焼原料穀類を用いた焼用麹の製造に適した有効麹菌株を選択することも可能である。例文帳に追加

A second version of the method comprises Aspergillus oryzae strain's conidia in a multilayer selective medium containing the "Shochu" feedstock cereals, wherein the conidia has been subjected to various modification treatments beforehand. - 特許庁

滓を生分解性プラスチックに混合してフィルムを得るにあたり、焼滓を加水分解等による熱可塑性化処理を行なうことなく、そのまま乾燥微粉化したものを使用することにより、焼滓の簡易、有効的な活用方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for easily and effectively utilizing Shouchu (white distilled spirit) lees, when a biodegradable plastic is mixed with Shouchu lees and a film is formed, by using a dried and finely powdered product of Shouchu lees without subjecting Shouchu lees to thermoplasticizing treatment by hydrolysis or the like. - 特許庁

生石灰と焼蒸留粕水分率85重量%及至95重量%を混合して、水分率15重量%以下にして、生石灰と焼蒸留粕とを消化分解処理することで、焼粕排水処理施設を無くす事と有機物入り消石灰を製造する事。例文帳に追加

To eliminate a Shochu (distilled liquor) lees waste water treatment facility and to produce an organic substance-containing slaked lime by mixing a calcined lime and Shochu distillate lees of a moisture content of 85 to 95 wt.% to reduce the moisture content to 15 wt.% and by slaking and decomposing the calcined lime and the Shochu distillate lees. - 特許庁

大掛かりな濃縮設備や乾燥設備を使用することなく、焼廃液に含まれる水分(液分)を効率良く乾燥させ、焼廃液を家畜の飼料として有効に利用できるようにした焼廃液の処理方法、飼料の製造方法及び飼料を提供する。例文帳に追加

To provide a method for treating shochu (distilled liquor) waste liquid, efficiently drying water (liquid content) contained in the shochu waste liquid without using a large-scale concentration equipment or drying equipment so as to effectively use the shochu waste liquid as livestock feed; to provide a method for producing feed; and to provide the feed. - 特許庁

製造過程において、廃棄物を限りなくゼロにするシステムを構築し、焼醪に対して蒸留する前に固液分離を行い、得られた醪液部、醪固形部を利用して、新規な、焼、飲食品、飼料、発酵物の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a new method for producing Shochu, food or drink, feed or fermentation product, comprising building a system for minimizing wastes, subjecting an unrefined Shochu to a solid-liquid separation before distilling the unrefined Shochu, and using the obtained unrefined Shochu liquid portion and the unrefined solid portion, in a process for producing the Shochu. - 特許庁

製造過程において、廃棄物を限りなくゼロにするシステムを構築し、焼醪に対して蒸留する前に固液分離を行い、得られた醪液部、醪固形部を利用して、新規な、焼、その製造方法及び濃縮物を提供する。例文帳に追加

To provide a new method for producing Shochu, comprising building a system for minimizing wastes, subjecting an unrefined Shochu to a solid-liquid separation before distilling the unrefined Shochu, and using the obtained unrefined Shochu liquid portion and the unrefined solid portion, in a process for producing the Shochu, and to provide a condensate. - 特許庁

本発明の組成物は、芋を原料とする焼製造において副生する芋焼蒸留残液を酢酸エチルで抽出して蒸発乾固して脂溶性芋焼蒸留残渣とし、ナトリウム選択尿活性、カリウム保持性を発揮させるものである。例文帳に追加

The composition is a fat-soluble distillation residue of Imo-shochu obtained from Imo-shochu distillation residue by-produced in the production of shochu from sweet potatoes, by extracting the residue with ethyl acetate and evaporating and drying the extract, and exhibits the activity to selectively discharge sodium in urine and a potassium-retaining activity. - 特許庁

製造過程において、廃棄物を限りなくゼロにするシステムを構築し、焼醪に対して蒸留する前に固液分離を行い、得られた醪液部、醪固形部を利用して、新規な、焼、発酵物、食品、飼料及びそれらの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a new method for producing Shochu, food or drink, feed or fermentation product, comprising building a system for minimizing wastes, subjecting an unrefined Shochu to a solid-liquid separation before distilling the unrefined Shochu, and using the obtained unrefined Shochu liquid portion and the unrefined solid portion, in a process for producing the Shochu. - 特許庁

本発明は、穀類を主原料として発酵させた焼もろみを蒸留して得た焼により、大豆を麹菌・酵母で発酵させた大豆発酵もろみから大豆エキス分を抽出することで大豆エキス入り焼が得られる製造方法を提供する例文帳に追加

To provide a method for producing a soybean extract-containing Shochu, including fermenting a main raw material composed of grains, distilling the obtained unrefined Shochu to obtain Shochu, fermenting a mixture of soybeans with a malt and yeast, mixing the obtained refined soybean Shochu with the Shochu, and then extracting the mixture to obtain the soybean extract-containing Shochu. - 特許庁

本発明は従来の焼に比べてミネラル含量が豊富で、香味が極めて優れており、さらに、従来の焼に比べて著しく低い初期酸化還元電位値を表すことにより二日酔い緩和効果がある焼の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing Shochu which has a richer mineral content than that of conventional Shochu, has an extremely excellent flavor, has a remarkably lower initial oxidation-reduction potential value than that of conventional Shochu, and thereby has a hangover-mitigating effect. - 特許庁

製法が異なります。焼は蒸留酒で、ウイスキーの仲間です。日本酒は醸造酒です。例文帳に追加

They’re made differently. Shochu is distilled and is similar to whiskey. Sake is brewed. - Weblio英語基本例文集

広島県福山市では、期間限定品と銘打って、くわい焼「福山そだち」が売られている。例文帳に追加

In Fukuyama City, Hiroshima Prefecture, they sell arrowhead shochu (liquor) called 'Fukuyama Sodachi' ('made in Fukuyama') as a limited seasonal product.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ちなみに焼の製造過程では、まったく同じ工程を和水(わすい)と呼んでいる。例文帳に追加

In the process of producing shochu, the exactly same operation is called "wasui."  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

アルコール添加の原型と見なされる柱焼でさえも、原料は米だったからである。例文帳に追加

This is because even hashirashochu, deemed as the origin of alcohol adding, is produced from rice.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

-日本酒造組合中央会が直営する日本酒や焼に関する資料館。例文帳に追加

This is a museum for sake and shochu directly operated by the Japan Sake Brewers Association.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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