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該当件数 : 659



例文

大麦焼蒸留残液から分取した肝障害発症抑制作用を有する精製濃縮物及び該精製濃縮物の製造方法例文帳に追加

PURIFIED CONCENTRATE HAVING INHIBITORY ACTION ON CRISIS OF HEPATOPATHY COLLECTED FROM DISTILLATION RESIDUAL LIQUID OF BARLEY SHOCHU (JAPANESE DISTILLED SPIRIT) AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

本発明ビール及び発泡酒、ハイは、薬用効果や栄養価が高く、健康飲料として提供する。例文帳に追加

To provide beer, sparkling alcoholic drink and Shochu high-ball as healthy beverages since they have high medicinal effects and nutritious values. - 特許庁

雑菌汚染のない乾燥酵母は、好適に焼もろみの発酵に適用でき、発酵期間は常法に比べて5〜6日間は短縮される。例文帳に追加

The dry yeast for Shochu free from contamination with various germs is preferably applied to fermentation of unrefined Shochu and the fermentation period is shortened by 5-6 days compared with conventional procedures. - 特許庁

芋焼蒸留残液から分取した天然のカリウム保持性利尿活性を有する組成物及び該組成物の製造方法例文帳に追加

COMPOSITION SEPARATED FROM DISTILLATION RESIDUE LIQUID OF IMO-SHOCHU AND HAVING NATURAL POTASSIUM-RETAINING DIURETIC ACTIVITY AND METHOD FOR PRODUCING THE COMPOSITION - 特許庁

例文

ビール及び発泡酒、ハイに水溶性蛋白質コラーゲンを混合&調合、融合させた製造法にした。例文帳に追加

The beer, sparking alcoholic drink and Shochu high-ball are produced by blending/preparing and harmonizing a water soluble protein, collagen therewith. - 特許庁


例文

大麦焼蒸留残液から得られる食品用組成物及び該食品用組成物の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FOOD COMPOSITION OBTAINED FROM BARLEY WHITE DISTILLED LIQUOR DISTILLATION RESIDUAL LIQUID AND FOR THIS FOOD GRADE COMPOSITION - 特許庁

前記活性化する工程は、前記第1の焼原料に酸素を提供すること、振盪培養する、または通気攪拌することによって行われる。例文帳に追加

The activation process is carried out by feeding oxygen to the first raw material for shochu, shake culturing or aeration stirring. - 特許庁

大麦焼蒸留残液から分取したアルコール性肝障害の発症抑制作用及び治癒作用を有する組成物を提供する。例文帳に追加

To obtain a composition which is collected from barley Shochu (Japanese distilled spirits) distillation residual liquid and has inhibitory action on crisis of alcoholic hepatopathy and healing action. - 特許庁

粕の有効利用を図りつつ、旧来とは異なる風味の新規なアルコール飲料を提供する。例文帳に追加

To provide an alcoholic beverage having flavor different from the conventional one while effectively utilizing Shochu (white distilled liquor) lees. - 特許庁

例文

蒸留醪、雑穀粉末及び澱粉よりブドウ糖とアミノ酸液を製造する方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing glucose and an amino acid solution from Shochu (white distilled spirit)-distilled unrefined spirit, cereals powder and starch. - 特許庁

例文

滓を原料とした熱可塑性組成物及び該組成物を配合したフィルムの製造方法、並びに該組成物を配合したフィルム例文帳に追加

THERMOPLASTIC COMPOSITION BY USING SHOCHU LEES AS RAW MATERIAL, METHOD FOR PRODUCING FILM BY BLENDING COMPOSITION, AND FILM BLENDED WITH COMPOSITION - 特許庁

また、焼粕に含有しているクエン酸などにより健康の維持増進に効果のあるアルコール飲料となる。例文帳に追加

The alcoholic beverage has effects for maintaining and promoting health by citric acid or the like contained in the Shochu lees. - 特許庁

原料の少なくとも一部にタマネギを用いる構成、焼に属するものである構成が好ましい。例文帳に追加

A composition using onion in at least a part of raw material, a composition belonging to white distilled liquor are desirable. - 特許庁

甘薯焼粕を主成分として抽出液1〜90%重量物からなる化粧料及び育毛、発毛剤を提供する。例文帳に追加

To provide a cosmetic product, and a hair restoration and hair-growth agent which comprise 1-90% by weight of extraction liquid making sweet potato white distilled liquor lees as a major component. - 特許庁

畜舎用敷料や焼廃液、汚泥等の処理に使用される吸水材の製造方法および使用済み吸水材の処理方法例文帳に追加

MANUFACTURE OF WATER ABSORBENT USED FOR BEDDING FOR CATTLE SHED, TREATMENT OF WASTE WATER OF SHOCHU, SLUDGE OR THE LIKE, AND METHOD FOR TREATMENT OF USED WATER ABSORBENT - 特許庁

甘薯焼粕(酵母エキス)抽出液から得られる発酵生成物からなる育毛及び発毛効果を有する化粧料。例文帳に追加

The cosmetic product which has a hair restoration and hair growth effect includes a fermentation product obtained from the extraction liquid of sweet potato white distilled liquor lees (yeast extract). - 特許庁

麦類発酵物の濃縮エキスの原料としては、麦焼の蒸留残滓が有効に利用できる。例文帳に追加

A distillation residue of Japanese distilled spirit of barley is efficiently used as a raw material for the concentrated essence of the fermented substance of barley. - 特許庁

原料としての破砕蒸煮芋類をポンプ移送可能な流動性を有する液状物に液化処理する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for liquefying smashed/cooked sweet potatoes or the like as a Shochu (white distilled liquor) raw material into liquid having fluidity capable of pumping. - 特許庁

また、焼滓を原料とした熱可塑性組成物と生分解性樹脂とを配合して成形したフィルムである。例文帳に追加

The method for producing the film by blending a biodegradable resin with the thermoplastic composition, and the film molded by blending the thermoplastic composition obtained by using the shochu lees as the raw material and the biodegradable resin are also provided. - 特許庁

2−メチル酪酸エチルの甘く、フルーティでかつ従来にない新規な青りンゴ様の香味特徴を有する、焼、清酒を提供する。例文帳に追加

To obtain Shouchuu (a Japanese distilled spirit) or refined rice wine having a new blue apple-like flavor, sweet like ethyl 2-methylbutyrate, fruity and nonconventional. - 特許庁

(ハ)また酒酵母を替えることにより、ワイン、焼などの健康酒、甘酒、ジュウス等の健康食品ができる。例文帳に追加

(3) The healthy liquor such as a wine and a shochu (a white distilled wine), and the healthy food such as an Amazake (a sweet beverage made from fermented rice) and a juice can be produced by changing the yeast for the sake. - 特許庁

残液を原料とし、酢酸菌を用いて製造した醸造酢を含有してなる抗癌作用を有する健康食品。例文帳に追加

The anticancer health food contains brewed vinegar produced by using distilled spirit residual liquid as raw material, and acetic bacteria. - 特許庁

この発明は、焼廃液を高温加熱の前処理した後、生物処理することによりその目的を達成した。例文帳に追加

The Shochu waste liquid is heated to a high temperature to be pretreated before being treated biologically. - 特許庁

蒸留廃液の処理物を原料とした速硬材及びこれを用いた速硬性セメント組成物例文帳に追加

QUICK HARDENING MATERIAL USING TREATED PRODUCT OF WASTE LIQUID OBTAINED IN DISTILLATION OF SHOCHU AS RAW MATERIAL AND QUICK HARDENING CEMENT COMPOSITION USING THE SAME - 特許庁

甘しょ焼蒸留粕を効果的に固液分離し、固形分は健康食品素材とし、液体部分は健康飲料として利用する。例文帳に追加

To effectively perform solid-liquid separation of sweet potato Shochu (Japanese distilled alcoholic spirit) distillation residue so as to use the solid as a health food raw material and the liquid as a health drink. - 特許庁

本発明では、焼粕を脱水した後に、アルコールを添加することによってアルコール粕を製造することにしている。例文帳に追加

This alcohol lees are produced by adding an alcohol after dehydrating the white distilled liquor lees. - 特許庁

廃棄物である鶏糞と焼粕を有効活用できる土壌改良材及びその製造方法を提供することを目的とするものである。例文帳に追加

To provide a soil modifier utilizing both fowl dung and Sho-chu lees as wastes, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

鶏糞を炭化した鶏糞炭化物と、焼粕の凝縮水とを混合することにより土壌改良材を生成する。例文帳に追加

The method for producing the soil modifier comprises blending a fowl dung carbonized product and Sho-chu lees-condensed water. - 特許庁

植物原料、特に植物の葉の特徴あるきれいな香味を強調した、飲みやすく、すっきりした酒質の焼を製造する。例文帳に追加

To produce Shochu (Japanese distilled spirit) that enhances characteristic fine flavor of plant raw material, especially plant leaves, is easily drinkable and has a refreshing liquor quality. - 特許庁

醪の粘性を低下させて芳香性が高く濃度の大きな焼を製造する方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing Shochu (low class distilled spirit) having a high aromatic property and a large concentration by lowering the viscosity of the unrefined Shochu. - 特許庁

粕の有効利用をはかるとともに、多様な風味の食酢を製造できる高級な醸造酢の製造法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a high class fermented vinegar, capable of producing edible vinegar having various flavors by effectively utilizing shochu (rough distilled spirit) lees. - 特許庁

大麦焼蒸留残液から分取した脂肪肝抑制作用を有する組成物及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a composition having a fatty liver-suppressing activity fractionated from a residual liquid of barley shochu liquor (white distilled liquor), and its method for production. - 特許庁

甘藷焼粕を有効に利用できる加水分解物を提供すること、及びその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a hydrolyzate effectively utilizing lees of liquor distilled from sweet potatoes and its manufacturing method. - 特許庁

畜産し尿や焼廃水などの難処理廃水を処理することが可能な汚液処理方法及び処理剤を提供する。例文帳に追加

To provide a sewage treatment method capable of treating wastewater hard to treat such as livestock excretion or shochu wastewater and a sewage treatment agent used therein. - 特許庁

尚、焼原料穀類は、芋、麦、そば、粟、ひえ、トウモロコシからなる群から選ばれる穀類である。例文帳に追加

In these methods, the "Shochu" feedstock cereals are such as to be selected from the group consisting of potato, barley, wheat, buckwheat, millet, barnyard millet and corn. - 特許庁

廃液を有効利用するとともに、自然環境を悪化することなく、苗などの植物を保護・育成することができるようにする。例文帳に追加

To effectively utilize waste liquid of shochu (white distilled liquor) and to enable a plant such as a seedling to be protected or grown without worsening the natural environment. - 特許庁

甘藷焼粕およびクロレラ抽出液の有効利用を図る化粧料と床剤(ワックス)を提供する。例文帳に追加

To provide a cosmetic and a floor polishing agent (wax) aiming an effective use of a chlorella extract and a lees of distilled spirit of sweet potato. - 特許庁

甘しょ焼蒸留粕を原料とする健康食品素材と健康飲料及びそれらの製造方法例文帳に追加

HEALTH FOOD MATERIAL AND HEALTH BEVERAGE USING DISTILLATION LEES OF SWEET POTATO WHITE DISTILLED LIQUOR AND METHOD FOR PRODUCING THEM - 特許庁

酒粕浸漬工程S4は、酒粕、みりん、米焼及び塩を含む酒粕漬けのもとに浸漬するのが好ましい。例文帳に追加

It is preferable to soak in seasoning of pickling in sake lees, containing sake lees, sweet sake, rice spirits and salt in the process S4 of soaking in sake lees. - 特許庁

サッカロミセス・セレビシエに属するC14株又はNo.15株を用いる4−VGを高含有する焼の製造方法。例文帳に追加

The method for producing Shochu much containing 4-VG is provided by using C14 strain or No. 15 strain belonging to saccharomyces/cerevisiae. - 特許庁

粕等の悪臭成分を除去する方法及び廃棄物を利用して品質の劣らないキノコ子実体を生産する方法の提供。例文帳に追加

To provide a method of removing odor components of white distilled liquor lees or the like and a method of producing a fungus fruit body whose quality is not inferior by utilizing waste. - 特許庁

ワインボトル、焼ボトル等の飲料ボトルを効率的に収納する組み立て式のボトル収納棚を実現する。例文帳に追加

To provide a knockdown type bottle storing shelf for storing bottles including wine-bottle, shochu-bottle etc. effectively, which also provide a function as a bottle cooler for cooling wine-bottles in low price. - 特許庁

蒸留残査を濾過して得られるもろみ酢を主原料として、健康イメージの高い食品及び製造法を提供する。例文帳に追加

To provide a food of high health image using as the main feedstock unrefined vinegar obtained by filtration of "Shochu"(Japanese white distilled liquor) distillation residues, and to provide a method for producing the food. - 特許庁

各種の焼用原料穀類に適した麹菌株を迅速・容易に選択する選択法と選択キットを提供する。例文帳に追加

To provide a method and a kit for quickly and easily selecting an Aspergillus oryzae strain suitable to various feedstock cereals for "Shochu". - 特許庁

甘しょ焼蒸留粕を原料とする健康食品素材と健康飲料及びそれらの製造方法例文帳に追加

HEALTH FOOD RAW MATERIAL AND HEALTH DRINK USING SWEET POTATO SHOCHU DISTILLATION RESIDUE AS RAW MATERIAL AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

また、鹿児島県伊佐市の郡山八幡神社(伊佐市)には、永禄2年(1559年)に補修が行われた際に大工が残した「焼もおごってくれないけちな施主だ」という内容の落書きが伝わっており、焼の飲用について日本国内に残存する最も古い文献となっている。例文帳に追加

Also at Koriyama Hachiman-jinja Shrine in Isa City in Kagoshima Prefecture, there was some graffiti written by a carpenter when it was repaired in 1559 as follows: "Such a stingy client. He's never treated us to shochu." which is the oldest literature about drinking shochu that exists in Japan now.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

1953年、奄美諸島の日本返還に伴い日本の税法を適用するにあたり、黒糖酒は酒税法上「焼」として扱われず税率が高いことから、「焼」扱いを望む島民の要望もあり、取り扱いに関して議論がなされた。例文帳に追加

When the Amami island chain was returned to Japan in 1953 and Japan's tax law was applied, there occurred an argument about to treating kokutoshu as shochu by the people including the islanders, because it was not treated as shochu according to the tax law and therefore the tax rate was high.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

しかし、「本格焼」の呼称を用いる基準が必ずしも明確でなかったことから議論が生じ、その結果2002年11月1日に前述の省令の一部改正により基準が強化され、以下に掲げるアルコール含有物を蒸留したものでなければ本格焼と名乗ることはできなくなった。例文帳に追加

But it generated a discussion about the standard not being clarified enough to use the name "Honkaku Shochu," as the result, on November 1, 2002 the standard was strengthened by partial revision of the law mentioned above and it became impossible to name it Honkaku Shochu except for shochu produced by distillation of alcohol-containing substances as below  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

粕を固液分離した後の液側を濃縮して生成した焼粕濃縮液を、燃焼炉50内に向けて配置されたバーナー噴射装置51から前記燃焼炉50内に噴射して燃焼させ、その燃焼熱を利用して蒸気回収を行う。例文帳に追加

The distilled spirit lees concentrated liquid produced by concentrating a liquid side after solid-liquid separation of distilled spirit lees, is injected to a combustion furnace 50 from a burner injection device 51 disposed toward the combustion furnace 50, to be burned, and the steam is collected by utilizing its combustion heat. - 特許庁

例文

本法は、再現性が高く、しかも短期間に結果が得られ、清酒酵母と焼酵母といった異なった用途の酵母の判別を可能とするだけでなく、協会焼酵母SH4と鹿児島酵母K2といった同一用途の酵母間の判別も可能とする。例文帳に追加

The method has high reproducibility, gives the result in a short time, and enables the discrimination of yeasts having the same use such as sake yeast Kyokai SH4 and Kagoshima yeast K2 not mention of the discrimination of yeasts having different use such as sake yeast and shochu yeast. - 特許庁

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