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該当件数 : 659



例文

新型焼と合成清酒、増産酒の登場、三増酒の登場とさまざまな酒が市場に送り出され、食生活の変化により国民の味覚も大きく変貌をとげた大正から昭和にかけては、それを如実に反映するように流通する日本酒の味も変化していった。例文帳に追加

From the Taisho period to the Showa period, when various sake such as new shochu, synthetic seishu, zosanshu and sanzoshu appeared in the market and people's taste also changed greatly because of the change of diet, the taste of popular sake also had changed reflecting its change clearly.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

①酒場、料飲店が自分の店で販売(飲酒)することを目的に蒸留酒類と酒以外の物品(梅など)を混和する場合および焼と水を事前に割っておいたものを提供するいわゆる前割りには酒税法に定められているみなし製造の規定を適用しない。例文帳に追加

1 The provisions of the Liquor Tax Law concerning deemed production are not applied to cases where bars and restaurants mix goods, other than alcohol (like ume), with spirits or when so-called maewari, which is shochu mixed with water in advance, is offered for the purpose of selling the beverages (for drinking) in their premises.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ここで酒造石高のほうが酒造米高よりも多いのは、まず前述したように「汲水延ばし」などの技法が存在したため、また西国ではすでに焼など米以外の原料から造る酒が一般化していたためと思われる。例文帳に追加

Sake brewing kokudaka turned out to be greater than the amount of rice for brewing sake, and this is believed to have been firstly due to the existence of "kumimizu nobashi" and other techniques as discussed above and also due to the fact that other alcoholic drinks produced from other than rice, such as shochu (distilled spirit), had already become popular in saigoku (western part of Japan).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

サツマイモ(Ipomoea batatas L. Lam.)を原料とする焼の発酵粕を用いた家畜類用飼料とすれば、コストを増大させる抗腫瘍効果を有する天然成分の抽出物などなどを配合することなく、抗腫瘍効果を有する家畜類用飼料を得ることができる。例文帳に追加

The feed for livestock has antitumor effect, and is obtained at a low cost by using fermentation dregs containing Ipomoea batatas L. - 特許庁

例文

安定した品質が保たれた焼であってミネラル分を適当に含むとともに、アルコール類が弱酸性から中性・弱アルカリ性に移行したとき、特徴的な香りと味が発現されることに注目してなされたものである。例文帳に追加

To provide an alkaline Japanese distilled spirit, in which stable quality is kept, containing adequate mineral content and produced by pay attention to characteristic aroma and taste expressed when pH of alcohols is shifted from a weak acidity to a neutral or weak alkalinity. - 特許庁


例文

製造プロセスから排出される蒸留残液から醸造酢を製造する方法であって、クエン酸耐性を有する酢酸菌を、醸造酢を製造するに十分なエタノールを含む蒸留残液中で培養する工程を包含する。例文帳に追加

This method for producing the fermented vinegar from the distillation residual liquid discharged from a process for producing the SHOCHU, characterized by including a process for fermenting an acetic acid bacterium having citric acid resistance in the distillation residual liquid containing ethanol in an amount sufficient for producing the fermented vinegar. - 特許庁

β−カロチン・リノール酸系による抗酸化性試験では、オオヤマザクラ果実を加えない焼、水と比較して、それらに2%実抽出液を加えたものは、β−カロチン退色が76%抑制され、高い抗酸化性を示した。例文帳に追加

According to an antioxidant test using β-carotene linoleic acid, 2 wt.% fruit extract liquid-added distilled spirit or water suppresses β-carotene color fading by 76% and exhibits excellent antioxidant properties in comparison with water or distilled spirit added no Prunus sargentii Rehder fruit. - 特許庁

当該粕取焼製品中のアルコール濃度を25v/v%に換算したとき、カプロン酸エチル含量が1.0〜10.0mg/Lであり、かつカプロン酸エチル含量と酢酸イソアミル含量との総和が6.0〜40.0mg/Lであることが好ましい。例文帳に追加

When the concentration of alcohol in the KASUTORI SHOCHU product is converted into 25 v/v%, the ethyl caproate content is preferably 1.0 to 10.0 mg/L, and the total amount of the ethyl caproate content and the isoamyl acetate content is preferably 6.0 to 40.0 mg/L. - 特許庁

清酒用麹の製造過程において、クエン酸を多く生産する焼用麹菌と清酒用麹菌を別々の蒸米に散布して、一定時間、一定温度保温した後、これらを混合して製麹し、得られた麹を用いて低アルコール清酒を製造する方法。例文帳に追加

This method for producing a low-alcohol Japanese Sake involves using koji which is produced by sprinkling Aspergillus oryzae for Shochu capable of producing a large amount of citric acid and Aspergillus oryzae for Japanese Sake, on separate steamed rice respectively, and the resultant two kinds of rice are kept at a given temperature for a given time and then mixed together. - 特許庁

例文

蒸留酒の製造方法において、従来の製造工程とは全く異なる新規な材料の選定と、その配合を行い、本格焼などの蒸留に使用される単式蒸留装置を活用して、とくにキレとコクのある新規な蒸留酒の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing new distilled liquor especially having sharpness and body by performing the selection of new materials totally different from those of conventional production methods and blending them, and utilizing a single type distillation device used for the distillation of authentic white distilled liquor. - 特許庁

例文

安全性に問題がなく、安価で比較的容易に入手可能な大麦を発酵に付したもの、好ましくは大麦焼蒸留残液から、煩雑な精製工程を経ず、工場規模での実生産に適した簡便な処理方法により、優れた血管新生阻害作用を有する組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide a composition having an excellent neovascularization inhibitory action from an inexpensive and relatively easily available material not having a problem on safety, preferably distillation residual liquids of barley Shochu (white distilled liquor), by a simple treatment method suitable for practical production in a factory scale without passing through a troublesome purification process. - 特許庁

本発明の食品は、黒糖、イモ又は米などの穀類を原料として製造された焼の蒸留残査を濾過して得られるもろみ酢に、増粘多糖類、糖質その他食品原料を添加してもろみ酢入りの食品を製造する。例文帳に追加

The method for producing the food containing unrefined vinegar comprises the following process: Unrefined vinegar obtained by filtration of the distillation residues of "Shochu" produced using, as a feedstock, brown sugar and cereals such as potato or rice is incorporated with thickening polysaccharides, carbohydrates and other food material(s). - 特許庁

例えば粉剤、錠剤、カプセル剤等に成形して健康食品としたり、あるいは各種飲料例えば焼などのアルコール飲料や果汁入り飲料、アイソトニック飲料等に添加したりして抗血栓飲食品とすることができる。例文帳に追加

The distillation residue is formed in powder, tablet, capsule, etc., to provide a health food or the distillation residue is added to various kinds of beverages, e.g. an alcoholic beverage such as Shochu or a fruit-containing beverage, isotonic beverage, etc. to provide the antithrombotic food and beverage. - 特許庁

の製造過程で副生される蒸留粕101を固液分離して液体分102を得る工程,液体分102に麹菌104を添加する工程,及び液体分102中で麹菌104を培養する工程を経て得られる発酵液105を得る。例文帳に追加

A fermentate 105 is prepared by the steps of subjecting shochu slops 101 formed in the course of shochu production to solid/liquid separation to prepare a liquid portion 102, adding an Aspergillus species 104 to the liquid portion 102, culturing the Aspergillus species 104 in the liquid portion 102. - 特許庁

甘しょ焼蒸留粕にセルラーゼ系酵素を添加し可溶化処理を行った後、固液分離し、固形分は乾燥して健康食品素材とし、液体部分は中空糸膜ろ過後、そのまま若しくは殺菌して健康飲料とする。例文帳に追加

The sweet potato Shochu distillation residue is added with a cellulase-based ferment to be solubilized and separated into solid and liquid, wherein the obtained solid is dried to obtain a health food raw material and the liquid is filtered with a hollow fiber membrane, disinfected or as it is, and used as a health drink. - 特許庁

接合能を付与した親ワイン酵母と、接合能を付与した親焼酵母とを交雑し、交雑株の中から高アルコール生成能を有する交雑株を選抜することを特徴とするワイン酵母菌株の作出方法等を用いる。例文帳に追加

Provided are the method for creating the wine yeast strain, characterized by hybridizing a conjugation ability-imparted parent wine yeast with a conjugation ability-imparted parent shochu yeast, and then selecting an hybridized strain having a high alcohol-producing ability from the hybridized strains, and the like. - 特許庁

日本酒、焼、梅酒等のカップ酒に使用するためのカップ酒用容器であって、中蓋の開封後においても、外蓋の着脱によりいつでもで容器の密封・開封をすることができるカップ酒用容器カップを提供する。例文帳に追加

To provide a container for cup liquor which is used for cup liquor such as japanese "sake", white distilled liquor and ume liquor, and to provide a container cup for drinking cup of liquor capable of sealing and opening the container at any time by attaching/detaching an outer lid even after the inner lid is opened. - 特許庁

サッカロミセス(Saccharomyces)属酵母、特にサッカロミセス属セルビジエ(Cerevisiae)種に属するビール酵母、パン酵母、清酒酵母、ワイン酵母、焼酵母から選ばれる一種以上を、好ましくは細胞壁が破砕されて後に食肉と接触させる。例文帳に追加

This method for coloring the meat product is characterized by contacting meat with a yeast belonging to the genus Saccharomyces, especially one or more yeasts selected from beer yeast, bread yeast, Sake (rice wine) yeast, wine yeast and Shochu (white distilled liquor) yeast, preferably after the cell wall of the yeast is crushed. - 特許庁

米と牛乳を主原材料とした牛乳焼を二度仕込み法によって製造するにあたり、製造全工程において必要な水として温泉水を使用し、二次仕込み開始時〜開始後3日以内に牛乳を添加混合して二次もろみを造ることを特徴とする。例文帳に追加

When producing milk shochu, a clear distilled liquor made from rice and milk as principal raw materials, by a double-stage fermentation method, this method features that hot-spring water is used as water necessary for all manufacturing processes and milk is added/mixed within a period ranging from the start of secondary fermentation to the third day after the start to brew secondary mash. - 特許庁

製造時などに生じる蒸留粕にグリセリンを添加するなどした培地に納豆菌を接種してなる発酵物、及びその発酵物から水、有機溶媒などの抽出液でナットウキナーゼとメナキノン−7を抽出することを特徴とする。例文帳に追加

This mass production comprises obtaining a fermented product by inoculating Bacillus natto into a medium prepared by, e.g. adding glycerol to vinasse produced in Sho-chu (a gapaneses white liguor) production or the like, and is characterized by extracting a gapanes white liquor Natto kinase menaquinone-7 from the above fermented product with an extractant such as water or an organic solvent. - 特許庁

ポット製造方法として、新聞故紙等のパルプ材料を用いて育苗ポット本体を成形する工程と、成形した育苗ポット本体の表面に焼粕液を塗布し乾燥させて粕表面層を形成する工程とを有する。例文帳に追加

The method for producing the raising seedling pot comprises a process of forming the raising seedling pot main body using the pulp material such as the wasted newspaper, and a process of coating the surface of the molded raising seedling main body with the distilled spirit sake lees liquid, and drying the liquid to form the sake lees surface layer. - 特許庁

等の蒸溜酒などに木材成分を微妙に制御しながら添加して風味を付与することが可能な技術を確立し、飲酒直前にその木材片の浸漬、振出処理によっても香りが楽しめるような芳香材を簡単な処理で得る。例文帳に追加

To establish a technique capable of imparting distilled liquor, etc., such as Shochu (Japanese distilled spirit) with taste and flavor by adding a wood component to the distilled liquor in a delicately controlled manner, and to obtain an aromatic material to enjoy the fragrance even by the immersion and drawing of the wood piece immediately before drinking the liquor. - 特許庁

従来の食酢よりも栄養成分が豊富に含まれ、特に、従来のキビ酢に比べてミネラル分の含有量の多い食酢を提供し、また、該食酢の製造に焼蒸留残渣を利用し、従来の方法よりも濾過操作が容易に行える食酢の製造方法を提供する。例文帳に追加

To obtain a muscovado vinegar containing a nutrient component more abundantly than that of a conventional vinegar, especially having a higher mineral content than that of a conventional millet vinegar and to provide a method for producing the muscovado vinegar, capable of using a distillation residue of Japanese white distilled liquor (Syochu) in the production of the vinegar and carrying out a filtration operation more readily than that of a conventional method. - 特許庁

まむしをアルコール度数30度以上の焼、ウイスキー、ブランデーなどの酒に浸け、まむしが絶命後皮を剥ぎ身と皮に分離して再度浸漬することにより、腐敗臭などの異臭の発生を防止することを特徴とする、まむし酒の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the mamushi liquor is to soak mamushi in liquor having30 alcohol content such as shochu (distilled Japanese spirits), whiskey, brandy or the like, after dying the mamushi, separate meat from the skin and soak them again in the liquor to prevent generation of bad odors such as rotting odor and the like. - 特許庁

牛糞を主原料とする堆肥の製造方法において、発酵開始前の牛糞もしくは発酵が開始し始めた牛糞に、固形分含量が15〜35重量%に調整された濃縮焼かすを加えて、発酵させることを特徴とする堆肥の製造方法。例文帳に追加

The compost is manufactured by using the cowcake as a main raw material, and by adding concentrated lees of Shochu, in which the solid content is controlled to be 15-35 wt.%, to the cowcake before fermenting or the cowcake which has started to ferment, and then fermenting. - 特許庁

粕を固液分離して得られる液体分を有効利用し、多量の燃料やエネルギーを用いず、環境に対して負荷を与えることを回避しつつ効率的且つ安価に処理し、栄養価の高い液体肥料又は液体飼料を提供する。例文帳に追加

To provide a high-nutritive-value liquid fertilizer or liquid stock by utilizing a liquid portion obtained by the solid/liquid separation of shochu distiller's by-products and efficiently and inexpensively treating the liquid portion without using a large amount of a fuel and energy to avoid exerting load on the environment. - 特許庁

粕を真空乾燥機で有用固形物と凝縮液に分離後、凝縮液を再溜塔と精溜塔で、更に有用液体と清澄液に分離し、清澄液を逆浸透膜を用いて工業用水1級程度の良質な再生水とする装置。例文帳に追加

APPARATUS FOR SEPARATING LEES OF SHOCHU INTO USEFUL SOLID AND CONDENSED LIQUID BY VACUUM DRIER, SEPARATING THE CONDENSED LIQUID INTO USEFUL LIQUID AND CLEAR LIQUID, AND MAKING GOOD RECYCLED WATER WITH NEARLY CLASS ONE INDUSTRIAL WATER GRADE FROM THE CLEAR LIQUID BY USING REVERSE OSMOTIC MEMBRANE - 特許庁

特に、前記アルコールをアルコール生成微生物とアルコール原料とで生成すること、前記酒粕又は焼粕とアルコールとの混合を加圧環境下で行うこと、前記液体部分の抽出を乾式蒸留で行うことにも特徴を有する。例文帳に追加

Especially, the method is also characterized by forming the alcohol by using an alcohol-producing microorganism and an alcohol raw material, performing the mixing of the sake lees or white distilled liquor less with the alcohol under a pressurized environment and also performing the extraction of the liquid extract by a dry distillation. - 特許庁

紙パック・缶・ペットボトル・プラスチック等の容器に入った、牛乳・コ−ヒ−・ジュ−ス・プリン・ヨ−グルト・アイスクリ−ム・酒・焼・めんつゆ等の食品の中身を開封したり、第三者を介する事なく、盲人の方でも判る様に、容器の外部に「点字」で表示するものです。例文帳に追加

To allow even a blind person to understand a content of a food such as milk, coffee, juice, pudding, yogurt, ice cream, sake, shochu and noodle soup in a container of a paper pack, a can, a PET bottle, and a plastic container or the like without unsealing the container or without via a third party. - 特許庁

特に薬効成分に富んでいるキノコを酢(酒)漬けにしてなるキノコ酢(酒)並びにキノコ酢(酒)の製造方法に関し、アガリクスタケとヤマブシタケの成分を食酢や焼に抽出して容易に摂取可能とすることで、免疫力を高め、ガン細胞抑制効果などを発揮させる。例文帳に追加

To provide a mushroom vinegar (liquor) produced by immersing a mushroom rich in drug components in a vinegar (liquor) and provide its production method to facilitate the taking of the components of agaricus mushroom and Hericium erinaceum in the form extracted in an edible vinegar or Japanese distilled spirit, raise the immunity and develop the cancer suppressing effect, etc. - 特許庁

ソーダライムガラスをベースガラス材料としCuの含有量が分析値においてCuO:0.5〜4.0重量パーセントの範囲内としたびん等のガラス容器内に、ワイン、清酒、ウイスキー、ブランデー、焼、泡盛、老酒のいずれかを充填して得た酒。例文帳に追加

There is provided a liquor obtained by filling one of wine, Sake, whisky, brandy, Shochu, Awamori and Laojiu in the glass container such as a bottle comprising soda lime glass as a base glass material and having Cu content in a range of CuO: 0.5-4.0 wt.% as an analytic value. - 特許庁

極めて難しいとされた芋を麹基質とした芋麹を簡便に得ることのできる芋麹の製造方法を提供し、かかる製造方法により得た芋麹を用いて、芋特有の独特の風味をより深めた芋焼などを提供可能とする。例文帳に追加

To provide a method for producing sweet potato malt, with which sweet potato malt using sweet potato as a malt substrate, regarded to have difficulty in malt production, is simply obtained and to obtain sweet potato Shochu having a deepened unique flavor characteristic of sweet potato is obtained by using sweet potato malt obtained by the method. - 特許庁

盲人の方は、牛乳・ジュ−ス・コ−ヒ−・プリン・ヨ−グルト・アイスクリ−ム・酒・焼・めんつゆ等を食する時は中身が、判らぬので第三者を介して中身を確認するか、開封等をして試食か試飲する必要がありますが、容器の外部に「点字」で表示する事によつて、判るようにするものです。例文帳に追加

When eating/drinking the milk, juice, pudding, yogurt, ice cream, coffee, sake, shochu, noodle soup or the like, a content is checked by unsealing a container or via a third party. - 特許庁

乳、果汁及び野菜汁から選ばれる1種以上を主成分とする発酵原料に、酒粕若しくは焼蒸留残渣又はそれらの抽出物を添加し、植物乳酸菌を用いて発酵させることにより製造される発酵飲料。例文帳に追加

The fermented beverage is obtained by adding Sake (rice wine) lees or white distilled liquor (alcoholic distilled liquor named Shochu) distillation residue or their extracts to a fermentation raw material having as the main ingredient at least one kind selected from milk, fruit juice and vegetable juice, and fermenting the product by using vegetable lactic acid bacteria. - 特許庁

同じ様な紙パック・プラスチック容器・紙容器・ペットボトル・瓶・缶等の容器に入った、牛乳・各種ジュ−ス・コ−ヒ−・アイスクリ−ム・麺つゆ・酒・焼・醤油等が、盲人の方でも中身が判る様に、容器の外部に「点字」で中身の情報を表示するもの。例文帳に追加

DISPLAY OF INFORMATION OF CONTENT IN BRAILLE OUTSIDE CONTAINER SO AS TO ALLOW EVEN BLIND PERSON TO UNDERSTAND CONTENT OF FOOD SUCH AS MILK, VARIOUS JUICE, COFFEE, ICE CREAM, NOODLE SOUP, SAKE, SHOCHU AND SOYBEAN SAUCE IN SIMILAR CONTAINER SUCH AS PAPER PACK, PLASTIC CONTAINER, PAPER CONTAINER, PET BOTTLE, BOTTLE AND CAN - 特許庁

ゆず種ペクチン(生種、乾燥種)をエタノール溶液、焼、深海層水(原水、脱塩水)、海水または水で抽出し、ジメチルフェノール法によるペクチン含量を測定するなど、粧配規(化粧品種別配合成分規格)に掲載するために規格作成の各項目の測定を行った。例文帳に追加

This non-sticky, non-irritant, low pH skin lotion characterized by comprising as an active ingredient only a natural substance obtained by extracting Citrus junos seed pectin (raw seeds, dry seeds) with an ethanol solution, Shochu (Japanese distilled spirit), deep sea layer water (natural water, desalted water), sea water or water. - 特許庁

廃液を凍結して液内のさつまいも食物繊維細胞を破壊し、その後解凍する工程と、解凍後の液内の固形分を微砕する工程と、微砕後の固形分を含む液を洗浄濾過して高純度のさつまいも食物繊維を含む固形分を取得する工程と、を含む。例文帳に追加

The method for producing the sweet potato dietary fiber comprises a process of freezing the Shochu waste fluid to break the cells of the sweet potato dietary fiber in the fluid followed by thawing the product, a process of finely crushing the solid of the fluid after thawing, and a process of obtaining a solid containing the high purity sweet potato dietary fiber through washing and filtering the fluid containing the solid after crushing. - 特許庁

また、中国においては、日本食ブームを背景に、日本の酒造会社や関係団体が日本酒と焼の試飲会を開催しているほか、清酒の東アジア向けの輸出量は近年増加傾向にあり、特に中国向けの増加が著しい(第2-5-15図)。例文帳に追加

In addition, a boom in Japanese cuisine in China has encouraged Japanese sake (rice wine) distilleries and related organizations to organize tasting sessions for sake and shochu (distilled spirits). Exports of sake to East Asia as a whole, but China in particular, have been increasing in volume in recent years (Figure 2.5.15). - 経済産業省

セルレニン含有培地で選択して得られたカプロン酸エチルを多く生成する高エステル生成変異清酒酵母と焼用酵母とを交雑し、カプロン酸エチルを多く生成し、且つ、高温耐性及びクエン酸耐性を有するサッカロマイセス・セレビシエ(Saccharomyces cerevisiae)に属する蒸留酒用変異酵母を取得する。例文帳に追加

High ester forming mutant refined sake yeast which forms much ethyl caproate selected and obtained in a cerulenin-containing medium, is crossed with yeast for distilled spirit to obtain mutant yeast for distilled liquor which forms much ethyl caproate and which belongs to Saccharomyces cerevisiae, and has resistance to high temperature and resistance to citric acid. - 特許庁

アルコール,焼を主原料とした再生酒及び蒸留酒などを着色することにより、商品のイメージを一変させるとともに薬用効果と健康志向に関しても留意されて商品価値を高めた活性アントシアニジンの抽出方法及び該活性アントシアニジンを利用した蒸留酒を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for extracting an active anthocyanidin which changes an image of a commodity and improves its commercial value by attracting attention regarding to its medicinal effect and an intention for health by coloring a regenerated liquor prepared by using an alcohol and a syochu (a Japanese distilled liquor) as main raw materials or a distilled liquor, and a distilled liquor by utilizing the active anthocyanidin. - 特許庁

また、焼廃液を1次洗浄濾過する工程と、濾過後の固形分を凍結してさつまいも食物繊維細胞を破壊し、その後解凍する工程と、解凍後の固形分を微砕する工程と、微砕後の固形分を2次洗浄濾過して高純度のさつまいも食物繊維を含む固形分を取得する工程と、を含む。例文帳に追加

Alternatively, the method comprises a process of primarily washing and filtering the Shochu waste fluid, a process of freezing the solid after filtration to break the cells of the sweet potato dietary fiber followed by thawing the product, a process of finely crushing the solid after thawing and a process of secondly washing and filtering the solid after crushing to obtain the solid containing the high purity sweet potato dietary fiber. - 特許庁

3次にわたって純酸素を注入する方法により、酸素の放出を防止するのに加え、酸素を最大限注入して酸素の流失量を極小化し、低温状態で微細な酸素気泡を注入して溶存酸素量を極大化することにより、経済性に優れ、飲酒後の二日酔いを軽減する純酸素含有甲類焼及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a Ko-rui Shochu (multiply-distilled Japanese sake) containing pure oxygen, having high cost merit and effective for reducing hangover after drinking, by introducing oxygen three times while preventing the escape of oxygen, maximizing the introducing amount of oxygen, minimizing the loss of oxygen, and introducing fine oxygen bubbles at a low temperature to maximize the dissolved oxygen content. - 特許庁

酒粕及び焼蒸留粕の少なくともいずれかを、加圧加温下で複数の酵素で処理することにより、エストロゲン様作用、表皮角化細胞増殖作用、及び保湿作用の少なくともいずれかを有する酒粕酵素分解物及び酒粕酵素分解物の製造方法、並びに機能性物品の提供。例文帳に追加

To provide an enzymatic decomposition product of sake lees obtained by treating at least one of sake lees and white liquor lees with a multiple number of enzymes under pressurization and heating, and having at least any of an estrogen like activity, epidermal cornifying cell proliferation activity and humectant effect, a method for producing the enzymatic decomposition product of the sake lees and a functional material. - 特許庁

ウイスキーや焼などの市販のエタノール108を冷凍サイクル101の廃熱を熱源として気化させる気化器110を備え、気化したエタノール108を食品を保存している庫内に供給するものであり、エタノール108の気化熱を冷凍サイクル101の高温側から発生する廃熱を利用する。例文帳に追加

The refrigerator is equipped with a vaporizer 110 for evaporating commercially available ethanol 108 such as whiskey or distilled spirit or the like with waste heat of a refrigeration cycle 101 as a heat source, evaporated ethanol 108 is supplied into the storage inside for conserving food, and vaporization heat of the ethanol 108 utilizes the waste heat generated from the high temperature side of the refrigeration cycle 101. - 特許庁

例えば焼等の酒類を蒸留により製造するようにした蒸留酒の製造方法に係り、特に発酵後のもろみを蒸留する工程において、従来の蒸留方法では採用されていない新規な蒸留方法を用いることにより、従来の蒸留酒とは異なる香味と風味の豊かな蒸留酒の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a distilled liquor rich in fragrance and flavor different from those of conventional distilled liquors by using a new distillation method not adopted by conventional distillation methods in the method for producing the distilled liquor such as shochu (distilled white liquor) by distillation especially in a process of distilling mash after fermentation. - 特許庁

粕の供給は、(a)貯留用空間内に収容された焼却残渣の上面への散布、(b)焼却残渣との混合物としての貯留用空間内への収容、(c)貯留用空間内に収容された焼却残渣の上面から下方に向けて形成させた孔の中への注入、のいずれかによって行なわれる。例文帳に追加

The white distilled liquor lees are supplied by (a) scattering to the upper surface of the incineration residue housed inside a storage space, (b) housing inside the storage space as a mixture with the incineration residue, or (c) injection into a hole formed downward from the upper surface of the incineration residue housed inside the storage space. - 特許庁

麹菌として、アスペルギルス・カワチ、アスペルギルス・サイトイ、アスペルギルス・アワモリ、アスペルギルス・ナカザキ、アスペルギルス・ウサミ、アスペルギルス・ルーチェンシス、 アスペリギルス・ニガーなど、あるいはリゾプス属に属する微生物、モナスカス属に属する微生物及びペニシリウム属に属する微生物などが使用される。例文帳に追加

The shochu malt to be used includes Aspergillus kawachi, Aspergillus saitoi, Aspergillus awamori, Aspergillus nakazaki, Aspergillus usami, Aspergillus luchensis, Aspergillus niger or the like, or a microorganism belonging to the Rhizopus group, a microorganism belonging to the Monuscus group, a microorganism belonging to the Penicillium group, and the like. - 特許庁

酒粕、米焼粕、加熱米及び/又は糠にセルラーゼを作用させる第1工程と、第1工程により得られる混合物から液体画分を除去する第2工程と、第2工程により得られる固形分に中性プロテアーゼ及び/又は酸性プロテアーゼを作用させる第3工程とを含む、ACE阻害ペプチド混合物の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the ACE-inhibitory peptide mixture comprises the first step of making a cellulase act on Sake lees, rice Shochu lees, hot rice and/or rice bran, the second step of removing a liquid fraction from the mixture obtained by the first step, and the third step of making a neutral protease and/or acidic protease act on solids obtained by the second step. - 特許庁

牛乳・ジュ−ス・プリン・ヨーグルト・アイスクリ−ム・コ−ヒ−・酒・焼・めんつゆ等を食する時は、中身を確かめるため、開封又は、第三者を介して中身を確認しますが、容器の外部に表示した、「点字」で確認する様にすれば、一人で居ても冷蔵庫等に保管してあるこれ等の食品を、自由に食する事ができる様にしたものです。例文帳に追加

However, by allowing the content to be checked by "braille" displayed on the outer side of the container, these foods stored in a refrigerator or the like can be freely eaten/drunken even when a blind person is alone by checking the content by "braille". - 特許庁

例文

糖質原料を使用した麹、酵母および水を仕込んで得た一次もろみに掛け原料を加え、アルコール発酵を行なう焼の製造法において、該一次もろみの仕込水を、該もろみの糖質原料に対して240%(W/W)以上使用し、また酵母としてフェルラ酸脱炭活性の高い酵母を使用する。例文帳に追加

This Shochu is obtained by incorporating substocks in a primary unrefined sake prepared by charging yeast, water and koji made using carbohydrate materials followed by alcoholic fermentation; wherein the above water is used at ≥240%(w/w) based on the carbohydrate materials and the above yeast to be used is such one as to be high in ferulic acid decarbonization activity. - 特許庁

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