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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 酵母製品に関連した英語例文

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酵母製品の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 30



例文

高栄養酵母および酵母製品の製造方法例文帳に追加

HIGH-NUTRITIVE YEAST AND METHOD FOR PRODUCING YEAST PRODUCT - 特許庁

ビール酵母と交雑させる相手として清酒の吟醸酵母を選び、従来の交雑法を用いて両酵母を交雑させて得られた新規酵母IB1407株(独立行政法人製品評価技術基盤機構特許微生物寄託センターにNITE AP-944)。例文帳に追加

There is provided a new yeast IB1407 strain obtained by hybridizing beer yeast with Ginjo-shu yeast as a hybridization partner by a conventional hybridization method. - 特許庁

新規な米ぬか発酵酵母及び米ぬか発酵方法、並びに米ぬか発酵製品例文帳に追加

NEW YEAST FOR FERMENTING RICE BRAN, METHOD FOR FERMENTING RICE BRAN AND RICE BRAN-FERMENTED PRODUCT - 特許庁

酵母エキスを豆乳に加えた豆乳製品を得ることにより、豆乳臭が十分に抑制された豆乳製品を提供する。例文帳に追加

A soybean milk product having a sufficiently controlled smell of soybean milk is obtained by preparing a soybean milk product containing a yeast essence in soybean milk. - 特許庁

例文

さらに具体的には、醸造酵母のアシルCoA:エタノールO-アシルトランスフェラーゼ/エステラーゼであるEEB1pをコードする遺伝子EEB1、特にビール酵母に特徴的なnon-ScEEB1遺伝子の発現量を制御することによって、製品の香味に寄与するエステルの生成能を制御した酵母を得、当該酵母を用いて酒類を製造する。例文帳に追加

More concretely, a yeast in which the ester synthesis ability contributing to the flavor of a product is obtained by regulating the expression amount of a gene EEB1 encoding EEb1p which is the acyl-CoA:ethanol O-acyltransferase/esterase in a brewing yeast, in particular, non-ScEEB1 gene characteristic of beer yeast, and the yeast is used to produce the alcoholic drink. - 特許庁


例文

さらに具体的には、本発明は、醸造酵母のアセト乳酸シンターゼであるIlv6pをコードする遺伝子ILV6、特にビール酵母に特徴的なnonScILV6遺伝子の発現量を低減させることによって、製品のオフフレーバーとなるVDK、特にDAの生成能を低減させた酵母、当該酵母を用いた酒類の製造方法などに関する。例文帳に追加

More concretely, provided are a yeast strain whose ability to produce VDK, particularly DA, to cause an off-flavor of a product is reduced by reducing the expression level of ILV6 gene encoding Ilv6p which is an acetolactate synthase in a brewer's yeast strain, particularly nonScILV6 gene which is unique to beer yeast, a process for producing an alcoholic beverage by using the yeast strain, etc. - 特許庁

細胞壁マンノプロテインをコードする遺伝子及びその用途に関して、醸造酵母の細胞壁マンノプロテインであるCwp1pをコードするScCWP1遺伝子又は特にビール酵母に特徴的なnonScCwp遺伝子の発現量を高めることによって、製品中のヘイズを低減させた形質転換酵母の提供、および当該酵母を用いた酒類の製造方法。例文帳に追加

The present invention relates to a gene encoding a cell wall mannoprotein and use of the same, wherein a transformed yeast which is elevated the expression amount of ScCWP1 gene encoding Cwp1p, which is a cell wall mannoprotein of brewing yeasts, or nonScCwp1 gene specifically characteristic to beer yeast so as to lessen haze in a product, and a method of producing an alcoholic drink by using this yeast are provided. - 特許庁

発酵後回収された酵母中のミネラル、チアミン、核酸、タンパク質含量、呈味性が上昇した高品質の酵母製品原料の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a high-quality yeast product material increased in the mineral, thiamine, nucleic acid and protein contents of yeast recovered after fermentation and in gustatoriness. - 特許庁

桜の花より分離した酵母サッカロミセス セレビッシエに属する酵母株を、分離選抜し、これを用いて従来製品よりバランスが良く、フルーティーな香りの豊かな酒類及び飲食品を製造し、提供する。例文帳に追加

The Sake or other food and beverages with rich fruity flavor better in balance than conventional products is produced by using a yeast strain belonging to the genus Saccharomyces cerevisiae isolated from cherry blossoms after isolating and selecting the strain. - 特許庁

例文

製品のオフフレーバーとなるビシナルジケトン類、特にダイアセチル生産量を低減させた酵母、当該酵母を用いた酒類の製造方法などを提供する。例文帳に追加

To provide yeast with reduced production of vicinal diketones, especiall diacetyls, that induces off-flavor, and to provide a method for producing alcoholic beverages utilizing the yeast. - 特許庁

例文

酵母を添加することで、沈殿や離水が抑制された乳製品乳酸菌飲料等を得ることができる。例文帳に追加

The dairy product lactic acid bacteria beverage suppressed in precipitation and syneresis is obtained by adding yeast to a milk beverage raw material followed by fermenting. - 特許庁

繊維製品に対して優れたカビや酵母等の真菌の発生又は増殖を抑制する効果を付与できる洗浄剤組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a detergent composition that can give to textile products an excellent effect of suppressing generation or proliferation of a regnum fungi such as mold, yeast, etc. - 特許庁

迅速且つ精度の高い方法で、食品、医薬品、香粧品等の製品中に存在する酵母やカビを幅広く検出する技術を提供すること。例文帳に追加

To provide a technique for widely detecting yeasts and molds in a product such as foods, medicines and cosmetics by a quick and highly accurate method. - 特許庁

5’−グアニル酸ナトリウムを3重量%以上含有する酵母エキス、好ましくは酵母エキス中の全アミノ酸に対するペプチドの割合が90重量%以上、と、脱脂粉乳及び/又は脱脂乳を含む乳製品用調味料。例文帳に追加

The dairy product seasoning contains yeast extract which contains ≥3 wt.% of 5'-guanylic acid sodium, and preferably has ≥90 wt.% of peptide based on the total amino acid in the yeast extract, and powdered skim milk and/or defatted milk. - 特許庁

下記(i)及び(ii)のプライマーからなるプライマー対を、酵母及びカビ検出用のプライマー対として使用して、各種製品に存在する酵母やカビを検出する:(i)塩基配列(5'-GCCATGCGTGTCTAAGTATAAG-3')又はその特定の変異塩基配列、及び(ii)塩基配列(5'-TAGGGGAGAGATTTGAATGAAC-3')又はその特定の変異塩基配列。例文帳に追加

Yeasts and molds in various products are detected by using a primer pair composed of primers of formulas (i) and (ii) as a primer pair for the detection of yeasts and molds; (i) a base sequence (5'-GCCATGCGTGTCTAAGTATAAG-3') or its specific mutant base sequence and (ii) a base sequence (5'-TAGGGGAGAGATTTGAATGAAC-3') or its specific mutant base sequence. - 特許庁

これは、生の大豆タンパク質が最終工程に残ると製品(加熱時)の濁りにつながり、小麦の生デンプンは、一般的な醤油酵母は資化できないためである。例文帳に追加

Because, remaining soybean protein in the final process leads to turbidity in products (in heating), and raw starch in wheat are unable to be consumed as source of nutrient by general soy-sauce yeasts.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

コーヒー,茶,ココア,砂糖,米,タピオカ,サゴ,代用コーヒー。小麦粉及び穀物調製品,パン,ペーストリー及び菓子,氷菓。蜂蜜,糖蜜。酵母,ベーキングパウダー。塩,からし。酢,ソース(調味料)。香辛料。氷例文帳に追加

Coffee, tea, cocoa, sugar, rice, tapioca, sago, artificial coffee; flour and preparations made from cereals, bread, pastry and confectionery, ices; honey, treacle; yeast, baking-powder; salt, mustard; vinegar, sauces (condiments); spices; ice.  - 特許庁

30 コーヒー、茶、ココア、砂糖、米、タピオカ、サゴ、代用コーヒー。穀粉及び穀物調製品、パン、菓子、氷菓。蜂蜜、糖蜜。酵母、ベーキングパウダー。塩、マスタード。酢、ソース(調味料 )。香辛料。氷例文帳に追加

30 Coffee tea cocoa sugar rice tapioca sago artificial coffee; flour and preparations made from cereals bread pastry and confectionery ices; honey treacle; yeast baking-powder; salt mustard; vinegar sauces (condiments); spices; ice - 特許庁

製品の製造工程で大量に生じるホエーを利用して、酵母による4-trans, 8-trans-sphingadienineを主要な構成スフィンゴイド塩基としてもつセレブロシドの効果的な製造法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for effectively producing cerebroside having 4-trans, 8-trans-sphingadienine as a main constituent sphingoid base by yeast by using whey produced in a large amount in a production process of a dairy product. - 特許庁

細菌、酵母、真菌、またはウイルスによって引き起こされる種々の微生物感染を阻害するための、単離されたBacillus種を利用する治療用組成物、製品、および使用方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a therapeutic composition, a product and a method of use, by utilizing an isolated Bacillus species for inhibiting various microbial infections caused by bacteria, yeasts, fungi or viruses. - 特許庁

64〜98℃の融点を有する被覆剤で有機酸を被覆して成るベーカリー製品、ただし酵母発酵で製造されるものを除く、保存用被覆有機酸製剤を提供する。例文帳に追加

This invention provides a coated organic acid preparation, used for storing bakery products (excluding products produced by fermentation with yeast), obtained by coating an organic acid with a coating agent having 64-98°C melting point. - 特許庁

新菌種であるラクトバチルス・パネックスとサツカロミセス・イグジグースと市販パン酵母を、本法の如く使用することで、製品の風味、食感、日持ちに優れたイタリアン風味パンを簡便に提供すること。例文帳に追加

This bread with the Italian flavor excellent in flavor, texture and storage duration of the product is obtained by using Lactobacillus panex which are new species, Saccharomyces exiguus, and the commercial baker's yeast as this method. - 特許庁

ストレス耐性の高い発酵性天然酵母を用い、各種発酵食品製造業において、そのストレス耐性を利用した製品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing food products through making use of the high stress resistance of fermentable natural yeast, in view of the manufacturing industry for various fermented foods using such natural yeast. - 特許庁

またこれは製パン工程の種々の方法を使用した高品質の酵母発酵製品の製造に必要とされる適切に酸化された生地を生成する有効な酸化剤である。例文帳に追加

The substitute is also the oxidizing agent capable of producing a properly oxidized dough required for production of a high-quality yeast fermented product by using various kinds of methods in a baking process. - 特許庁

本発明は、アセロラ果実又はその処理物に、アセロラ果実又はその処理物の存在下において発酵反応によりγ−アミノ酪酸を生成する能力を有する酵母又はその処理物を作用させることによりγ−アミノ酪酸含有発酵アセロラ製品を製造する方法に関する。例文帳に追加

The method for producing a fermented acerola product containing γ-aminobutyric acid comprises treating an acerola fruit or its processed product with yeast or its processed product capable of forming γ-aminobutyric acid by a fermentation reaction in the presence of an acerola fruit or its processed product. - 特許庁

パン製品の製造過程で、適正量のキシラナーゼを使用することにより、生地系(通常、塩、小麦粉、酵母、及び水からなる)がより安定することが知られており、例えばパン嵩が増したふっくらとしたパンを製造することができる。例文帳に追加

During the production of a bakery product, it is known that using a xylanase at a proper dosage may result in a more stable dough system (which will typically comprise salt, flour, yeast and water) and a better volume of, for example, raised bread. - 特許庁

膨張剤として天然酵母菌、イースト菌、ドライイースト菌、ルバン(葡萄の醗酵菌、林檎醗酵菌、果物の発抗菌)を用いた、製品にしっとり感のある新規のどら焼の皮およびその製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To obtain a new shell of a Dorayaki (bean-jam pancake) with a moist feeling by using a puffing agent consisting of at least one of a natural yeast fungus, a yeast fungus, a dry yeast fungus and a ruban (grape fermentative bacteria, apple fermentative bacteria, fruits fermentative bacteria), and to provide a method for producing such a new shell. - 特許庁

肉エキス、酵母エキス、魚油エキス、内臓エキス、乳フレバー及び乳製品フレバーから選ばれる少なくとも1種を配合すること、好ましくはこれにデキストラナーゼ及び/又はムタナーゼを併用することを特徴とする動物用口腔組成物を提供する。例文帳に追加

This composition for oral cavity for animal is obtained by formulating at least one kind selected from a meat extract, a yeast extract, a fish oil extract, a visceral extract, a milk flavor and a dairy product flavor and preferably further using a dextranase and/or a mutanase therewith. - 特許庁

コーヒー,茶,ココア,砂糖,米,タピオカ,サゴ,代用コーヒー。穀粉及び穀物調製品,パン,練り菓子及び糖菓,氷菓。蜂蜜,糖蜜。酵母,ベーキングパウダー。塩,マスタード。酢,ソース (調味料)。香辛料。氷,ケチャップ,タウチョ(中国味噌),トゥラシ(海老やアミ由来の調味料),プティス (小海老と香辛料由来の調味料),クルプック (煎餅),ウンピン(木の実のチップ)例文帳に追加

Coffee, tea, cocoa, sugar, rice, tapioca, sago, artificial coffee; flour and preparations made from cereals, bread, pastry and confectionery, ices; honey, treacle; yeast, baking-powder; salt, mustard; vinegar, sauces (condiments); spices; ice, ketchup, tauco, terasi, petis, kerupuk, emping.  - 特許庁

例文

ポリ塩化ビニル、エチレン酢酸ビニル共重合体などのプラスチック類、エマルション塗料、油性塗料、接着剤、シーリング剤、インキ、木材、皮革、繊維などの各種工業用原材料および製品などが、細菌、酵母、糸状菌、藻類などの微生物により劣化および腐敗するのを防止することを目的とする。例文帳に追加

To prevent the deterioration and putrefaction of various industrial raw materials and products comprising plastics such as polyvinyl chloride and ethylene-vinyl acetate copolymer, emulsion paint, oily paint, adhesive, sealing agent, ink, wood, leather, fiber, etc., by microorganisms such as bacteria, yeasts, fungi and algae. - 特許庁

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