意味 | 例文 (67件) |
Saturated Fatの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 67件
a saturated fatty acid that is the major fat in meat and dairy products 例文帳に追加
肉と乳製品の中の主要な脂肪である飽和脂肪酸 - 日本語WordNet
eating saturated fat increases the level of cholesterol in the blood and the risk of heart disease. 例文帳に追加
飽和脂肪を摂取すると、血中のコレステロール値が上昇し、心疾患のリスクを高める。 - PDQ®がん用語辞書 英語版
This fat composition is obtained by subjecting to a random ester-interchange reaction and then to hydrogenation a fat mixture comprising, as constituent fatty acids, 12-17 wt.% of saturated fatty acids having ≤12 carbons, 30-65 wt.% of saturated fatty acids having ≥14 carbons, and ≤2 wt.% of saturated fatty acids having ≥20 carbons.例文帳に追加
構成脂肪酸含有率が炭素数12以下の飽和脂肪酸12〜17重量%、炭素数14以上の飽和脂肪酸30〜65重量%、炭素数20以上の飽和脂肪酸2重量%以下である油脂混合物を、ランダムエステル交換し、更に水素添加して得られる油脂組成物。 - 特許庁
The oil and fat composition for confectionery and breadmaking is obtained by containing 0.05-30 mass% of cacao fat obtained from roasted cacao beans, and 2-20 mass% of tri-saturated triglyceride including a saturated fatty acid having a carbon number of 16 or less, in oil and fat.例文帳に追加
製菓製パン用油脂組成物の油脂中に、焙煎されたカカオ豆より得られるカカオ脂を0.05〜30質量%含有させ、且つ、炭素数が16以上の飽和脂肪酸からなるトリ飽和トリグリセリドを2〜20質量%含有させること。 - 特許庁
This oil and fat composition is characterized by comprising 3-50% high melting point oil and fat having ≥5% content of a ≥20C saturated fatty acid as a constituent fatty acid formulated therewith, ≤35% content of the saturated fatty acid in the whole oil and fat, and substantially no trans-fatty acid included therein.例文帳に追加
構成脂肪酸としてC20以上の飽和脂肪酸が5%以上である高融点油脂を3〜50%配合し、且つ全油脂中の飽和脂肪酸含量が35%以下であり、実質的にトランス脂肪酸を含まないことを特徴とする油脂組成物。 - 特許庁
This hard structural fat containing no trans acid is such as to be suitable for producing a low SAFA (saturated fatty acid), poly/ monounsaturated margarine and spread, and fat blend for margarine/spread is produced using such a hard structural fat stated above.例文帳に追加
本発明は、低SAFA(飽和脂肪酸)、ポリ/モノ不飽和マーガリンおよびスプレッドの製造に適するトランス酸不含硬質構造脂肪およびマーガリン/スプレッド用脂肪ブレンドを提供する。 - 特許庁
This oil and fat composition for roll-in comprises a compound crystal composed of lard-based oil and fat and oil and fat containing a triglyceride shown by the formula: S_1MS_2 (S_1 and S_2 are each a saturated fatty acid component; and M is a monounsaturated fatty acid component).例文帳に追加
豚脂系油脂とS_1MS_2(S_1、S_2は飽和脂肪酸、Mはモノ不飽和脂肪酸を表す)で表されるトリグリセリドを含有する油脂で構成されるコンパウンド結晶を含有することを特徴とするロールイン用油脂組成物。 - 特許庁
The oil or fat composition is obtained by mixing an oil or fat originated from palm oil with a vegetable oil or fat having an 18C saturated fatty acid residues in an amount of ≥80% and then subjecting the mixture to a random transesterification reaction.例文帳に追加
パーム油起源の油脂と炭素原子数18個の飽和脂肪酸残基を80%以上含有する植物性油脂を混合し、ランダムエステル交換を行うことにより得られた油脂組成物。 - 特許庁
The oil and fat for the objective frothing O/W-type emulsion contain ≥75 wt.% of lauric oil and fat and/or transesterified oil and fat composed mainly of lauric oil and fat and 2-25 wt.% of an SUS-type triglyceride (S is a 16-22C saturated fatty acid; U is a 16-22C unsaturated fatty acid).例文帳に追加
起泡性水中油型乳化物の油脂として、ラウリン系油脂及び/又はラウリン系油脂を主成分とするエステル交換油脂75重量%以上と、SUS型(Sは炭素数16〜22の飽和脂肪酸、Uは炭素数16〜22の不飽和脂肪酸)トリグリセリド2〜25重量%とを含有するものを用いる。 - 特許庁
The agent for improving physical properties of oil and fat for food and an oil agent for cosmetics includes the saturated fatty acid sterol ester.例文帳に追加
本発明の食品用油脂および化粧品用油剤の物性改良剤は、飽和脂肪酸ステロールエステルを含有する。 - 特許庁
This oil-in-water type emulsion oil and fat composition contains a saturated fatty acid bound type sucrose fatty acid ester having ≤1 HLB as an emulsifying agent.例文帳に追加
水中油型乳化油脂組成物に乳化剤としてHLBが1以下である飽和脂肪酸結合型ショ糖脂肪酸エステルを含有させる。 - 特許庁
To provide a methane fermentation method which can efficiently decompose organic waste containing a high content of fat having a high saturated fatty acid content in a short time.例文帳に追加
飽和脂肪酸比率の高い脂肪を高濃度で含有する有機性廃棄物を、短時間で効率よく分解できるメタン発酵方法を提供する。 - 特許庁
To provide a method for efficiently producing an ester of a saturated fatty acid and a sterol using an enzymatic reaction and to provide an agent for improving physical properties of oil and fat for food and an oil agent for cosmetics.例文帳に追加
酵素反応を利用して飽和脂肪酸とステロールとのエステルを効率よく製造する方法を提供すること。 - 特許庁
The foamable oil-and-fat composition is obtained by including a polyglyceryl fatty acid ester comprising a 14-18C saturated fatty acid as a constituent fatty acid, and a lipophilic sucrose fatty acid ester comprising a 14-18C saturated fatty acid as a constituent fatty acid in a non-tempering type chocolate-state oil-and-fat processed product.例文帳に追加
非テンパリング型チョコレート状油脂加工品に炭素数14〜18の飽和脂肪酸を構成脂肪酸とするポリグリセリン脂肪酸エステルと炭素数14〜18の飽和脂肪酸を構成脂肪酸とする親油性ショ糖脂肪酸エステルとを含有せしめる。 - 特許庁
This ester-exchanged fat and oil composition is characterized in that the composition contains 15-60 wt.% 18-20C saturated fatty acid and 2-20 wt.% 22C saturated fatty acid as constituent fatty acids.例文帳に追加
構成脂肪酸として、炭素数18〜20の飽和脂肪酸を15〜60重量%、炭素数22の飽和脂肪酸を2〜20重量%含有することを特徴とするエステル交換油脂組成物。 - 特許庁
(A) component: interesterified hardened oil and fat which contains in 100 pts.mass of the constituent fatty acid, 30-40 pts.mass of 12C saturated fatty acid and 5-15 pts.mass of 22C saturated fatty acid, and has an iodine value of ≤2.例文帳に追加
A成分:構成脂肪酸100質量部中に炭素数12の飽和脂肪酸を30〜40質量部、炭素数22の飽和脂肪酸を5〜15質量部含み、ヨウ素価2以下のエステル交換硬化油脂。 - 特許庁
This composition for fried food includes oil-and-fat containing ≥50 wt.% of ≥18C saturated fatty acids in the total saturated fatty acid and containing ≥60 wt.% of a triacyl glycerol shown by SUS (S is a ≥16C saturated fatty acid residue; and U is an unsaturated fatty acid residue).例文帳に追加
全飽和脂肪酸中、炭素数18以上の飽和脂肪酸を50重量%以上含有し、SUS(S:炭素数16以上の飽和脂肪酸残基、U:不飽和脂肪酸残基)で表されるトリアシルグリセロールを60重量%以上含有する油脂を用いたフライ用油脂組成物。 - 特許庁
Bubble-containing chocolate of a low fat concentration and a low specific gravity can be prepared by a simple process by using edible oil and fat, a specific emulsifier, and a saturated fatty acid triglyceride comprising behenic acid.例文帳に追加
本発明により、食用油脂とベヘン酸を含有するトリ飽和脂肪酸グリセリドと特定の乳化剤を用いることにより、平易な方法にて、低油分・低比重の含気泡チョコレートが得られる可能である。 - 特許庁
The hepatic lipid reducing agent is an oil-and-fat composition containing an SUU-type triglyceride (S is a 20-24C saturated fatty acid residue, and U is a ≥16C unsaturated fatty acid residue) as an active component in an amount of 5-30 wt.% in the base oil-and-fat.例文帳に追加
SUU型のトリグリセリド(但し式中、Sは炭素数20から24の飽和脂肪酸残基、Uは炭素数16以上の不飽和脂肪酸残基)を、有効成分としてベース油脂中に5〜30重量%含んだ油脂組成物を、肝脂質低減剤とする。 - 特許庁
To provide an oil and fat composition having low gravity, good meltability in mouth and oil-off resistance, suitable for raw material oil and fat for air bubble-containing water-in-oil emulsified oil and fat, and also slightly containing saturated fatty acid and trans fatty acid.例文帳に追加
低比重で、口溶けが良好であり、室温でのオイルオフ耐性に優れた気泡含有油中水型乳化油脂の原料油脂として好適であり、しかも飽和脂肪酸含量及びトランス酸含量が少ない油脂組成物を提供する。 - 特許庁
The oil and fat composition is a composition containing saturated triacylglyceride and di-unsaturated glyceride, and has ≥2.2 of a solid fat content (X) at 25°C for 30 min, ≤4 of a solid fat content (Y) at 35°C for 1 min, and a ratio of X to Y (X/Y) of ≥0.8.例文帳に追加
飽和トリアシルグリセリド及びジ不飽和トリアシルグリセリドを含有する組成物であって、25℃×30分での固体脂含量(X)が2.2以上、35℃×1分での固体脂含量(Y)が4以下であり、Yに対するXの比(X/Y)が0.8以上である油脂組成物。 - 特許庁
The oil and fat composition for baked confectionery contains compound crystals comprising triglyceride represented by S_1MS_2 (S_1 and S_2 are each a saturated fatty acid, and M is a monounsaturated fatty acid, and MS_3M (S_3 is a saturated fatty acid, and M is a monounsaturated fatty acid).例文帳に追加
S_1MS_2(S_1及びS_2は飽和脂肪酸、Mはモノ不飽和脂肪酸を表す)で表されるトリグリセリドとMS_3M(S_3は飽和脂肪酸、Mはモノ不飽和脂肪酸を表す)で表されるトリグリセリドとからなるコンパウンド結晶を含有することを特徴とする焼き菓子用油脂組成物。 - 特許庁
This oil and fat composition for cream comprises a compound crystal composed of a triglyceride represented by S_1MS_2 (S_1 and S_2 are each a saturated fatty acid and M is a mono-unsaturated fatty acid) and another triglyceride represented by MS_3M (S_3 is a saturated fatty acid and M is a mono-unsaturated fatty acid).例文帳に追加
S_1MS_2(S_1及びS_2は飽和脂肪酸、Mはモノ不飽和脂肪酸を表す)で表されるトリグリセリドとMS_3M(S_3は飽和脂肪酸、Mはモノ不飽和脂肪酸を表す)で表されるトリグリセリドとからなるコンパウンド結晶を含有することを特徴とするクリーム用油脂組成物。 - 特許庁
The fat and oil composition contains a compound crystal that consists of a triglyceride represented as S1US2 (S1 and S2 is a saturated fatty acid, U is unsaturated fatty acid) and a triglyceride as US3U (S3 is a saturated fatty acid, U is an unsaturated fatty acid).例文帳に追加
S_1 US_2 (S_1 、S_2 は飽和脂肪酸、Uは不飽和脂肪酸を表す)で表されるトリグリセリドとUS_3 U(S_3 は飽和脂肪酸、Uは不飽和脂肪酸を表す)で表されるトリグリセリドとからなるコンパウンド結晶を含有することを特徴とする油脂組成物。 - 特許庁
To obtain an oil-and-fat composition which can substitute for a hardened fish oil by randomly transesterifying an oil-and-fat mixture of which both the content of saturated fatty acids and the content of saturated fatty acids having specified number of carbon atoms are specified.例文帳に追加
マーガリン及びショートニング原料として、硬化魚油が広く使用されてきたが、近年漁獲量が激減し代替油脂組成物が求められているので、硬化魚油と同等の特性を有し、硬化魚油に代替できる油脂組成物を提供すること、またトランス酸含有率の少ない油脂も求められているので、トランス異性体含量の少ない油脂を提供すること。 - 特許庁
The enlarged fat cell maintaining insulin sensitivity can be newly produced by using a gel coated with collagen and fibronectin and having a hardness of 150 to 350 Pa as a cell-supporting substrate, adding a saturated fatty acid and culturing a fat cell.例文帳に追加
コラーゲンとフィブロネクチンで被覆した、150〜350Paの硬さのゲルを細胞支持基盤として使用し、飽和脂肪酸を添加して、脂肪細胞を培養することによって、インスリン感受性が維持された肥大化した脂肪細胞を新たに作製することができた。 - 特許庁
The adiponectin secretion promoting agent is an oil-and-fat composition containing an SUU-type triglyceride (S is a 20-24C saturated fatty acid residue, and U is a ≥16C unsaturated fatty acid residue) as an active component in an amount of 5-30 wt.% in the base oil-and-fat.例文帳に追加
SUU型のトリグリセリド(但し式中、Sは炭素数20から24の飽和脂肪酸残基、Uは炭素数16以上の不飽和脂肪酸残基)を、有効成分としてベース油脂中に5〜30重量%含んだ油脂組成物を、アディポネクチン分泌促進剤とする。 - 特許庁
The composition comprises a milk fat in an amount of 70-100wt.% based on the whole oil and fat and is obtained by blending 0.05-0.5wt.% of a saturated fatty acid bonded sorbitan ester having an HLB of 4 or lower.例文帳に追加
乳脂肪を全油脂中の70〜100重量%含有する水中油型乳化油脂組成物であって、HLBが4以下の飽和脂肪酸結合型ソルビタンエステルを0.05〜0.5重量%配合してなる起泡性水中油型乳化油脂組成物。 - 特許庁
The oil and fat transition-resistant oil-and-fat composition comprises: nonselective ester exchange oils and fats, containing 20C or higher saturated fatty acid as a constituent fatty acid; and sucrose fatty acid ester in which 60 wt.% or more of a constituent fatty acid comprises palmitic acid and which has average exchange degree of 4 or higher as indispensable components.例文帳に追加
構成脂肪酸として炭素数20個以上の飽和脂肪酸を含む非選択的エステル交換油脂と構成脂肪酸の60%以上がパルミチン酸からなり、且つ平均置換度が4以上であるショ糖脂肪酸エステルを必須成分とする油脂移行耐性油脂組成物。 - 特許庁
This oil and fat composition comprises 10-100 wt.% of oil and fat containing in oil phase ≥60 wt.% of triacylglycerol expressed by S_LOS_L (S_L: 16-22C saturated fatty acid residue, O:oleic acid residue).例文帳に追加
油相中に、S_LOS_L(S_L:炭素数16〜22である飽和脂肪酸残基、O:オレイン酸残基)で表わされるトリアシルグリセロールを60重量%以上含有する油脂を、10〜100重量%含有することを特徴とするシュー用油脂組成物。 - 特許庁
This oil and fat for coating is obtained by adding 0-50 wt.% of an oil and fat or an extremely hardened oil having ≤20°C melting point measured by a heating method to 50-100 wt.% of a transesterified oil and fat and regulating the ratio of the triglyceride having 3 saturated fatty acid residues in the molecule and occupied in the whole triglyceride to 2-8 wt.%.例文帳に追加
エステル交換油脂50〜100重量%に、上昇融点20℃以下の油脂および/または極度硬化油を、0〜50重量%を加え、全トリグリセリドに占める、飽和脂肪酸残基を分子内に3つ有するトリグリセリドの割合を2〜8重量%にすることを特徴とするスナック類のコーティング油脂。 - 特許庁
This oil and fat composition comprises a fatty acid ester of glycerin containing ≥40% of a ≤12C saturated acyl group and having 20-120 of hydroxyl value and a sterol.例文帳に追加
炭素数が12以下の飽和のアシル基を40%以上含む水酸基価が20から120であるグリセリン脂肪酸エステルとステロールとを含有する油脂組成物。 - 特許庁
The dripping or sauce is incorporated with a W/O-type emulsified oil-and-fat composition produced by using a polyglycerol condensed ricinoleic acid ester and a glycerol saturated fatty acid monoester as the emulsifier.例文帳に追加
乳化剤としてポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステル、グリセリン飽和脂肪酸モノエステルを使用した油中水型乳化油脂組成物が添加されたたれ・ソース類。 - 特許庁
The oil and fat composition for a roll-in contains a polyglycerin fatty acid ester having a degree of esterification of ≥8 and composed mainly of a saturated fatty acid as the binding fatty acid.例文帳に追加
ロールイン用油脂組成物に、エステル化度が8以上であり、結合脂肪酸として飽和脂肪酸を主体とするポリグリセリン脂肪酸エステルを含有させる。 - 特許庁
This method for producing the air-containing chocolates comprises making a foamable chocolate composition containing polyglycerol fatty acid ester having as the main ingredient diglycerol saturated fatty acid contain air under a temperature condition in which solid fat does not exist.例文帳に追加
ジグリセリン飽和脂肪酸エステルを主成分とするポリグリセリン脂肪酸エステルを含有する起泡性チョコレート組成物に、固体脂が存在しない温度条件下で含気させる。 - 特許庁
This oil and fat composition for water-containing chocolates comprises 40-90 wt.% symmetric di-saturated mono-monounsaturated triglyceride and 1-20 wt.% trans-fatty acid.例文帳に追加
本発明の含水チョコレート類用油脂組成物は、対称型ジ−飽和−モノ−モノ不飽和−トリグリセリドを40〜90重量%、トランス型脂肪酸を1〜20重量%含有するものである。 - 特許庁
To provide an oil-and-fat composition for cooking having the low contents of a trans fatty acid and a saturated fatty acid, high oxidation stability, and excellent flavor similar to conventional hydrogenated oils.例文帳に追加
トランス脂肪酸と飽和脂肪酸含有量が低く、かつ酸化安定性が高く、また従来の硬化油と似た風味が良好な加熱調理用油脂組成物を提供すること。 - 特許庁
To provide an oil and fat composition having a reduced content of a saturated fatty acid, and an arbitrarily regulatable content of an unsaturated fatty acid, substantially containing no trans-fatty acid, and further, having suitable plasticity and other properties.例文帳に追加
飽和脂肪酸量を低減し、不飽和脂肪酸量が任意に調整可能で、実質的にトランス脂肪酸を含まない、好適な可塑性やその他の物性を有する油脂組成物を提供すること。 - 特許庁
This oil and fat composition is characterized by being to be used for making chocolate-combined confectionery where confectionery and chocolate are combined together, and by containing a triglyceride represented by USU (U: unsaturated fatty acid, S: saturated fatty acid).例文帳に追加
菓子とチョコレートを組合わせたチョコレート複合菓子類における該菓子を製造するために用いられ、USU(U:不飽和脂肪酸、S:飽和脂肪酸)で表されるトリグリセリドを含有することを特徴とする油脂組成物。 - 特許庁
The lubricant oil composition contains at least one kind of a base oil selected from a mineral oil, an oil and fat and a synthetic oil, an acid phosphate ester and a 12-16C saturated fatty acid.例文帳に追加
本発明の潤滑油組成物は、鉱油、油脂及び合成油から選ばれる少なくとも1種の基油と、酸性リン酸エステルと、炭素数12〜16の飽和脂肪酸と、を含有することを特徴とする。 - 特許庁
This method for producing the seafood-paste product comprises adding a water-in-oil type emulsified oil and fat composition using a polyglycerol condensed ricinoleic acid ester and a glycerol saturated fatty acid monoester as an emulsifying agent to a ground fish meat.例文帳に追加
乳化剤としてポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステル、グリセリン飽和脂肪酸モノエステルを使用した油中水型乳化油脂組成物を魚肉すり身に添加する水産練り製品の製法。 - 特許庁
This water-in-oil type emulsified fat composition is characterized by including either one kind of glycerol fatty acid diesters, saturated fatty acid-bound type sucrose fatty acid esters, and sorbitan trioleate in lecithin.例文帳に追加
レシチンに、グリセリン脂肪酸ジエステル、飽和脂肪酸結合型ショ糖脂肪酸エステル、ソルビタントリオレートのいずれか1種以上を含有させることにより得られる。 - 特許庁
This fluid oil-and-fat composition is characterized by having a viscosity of ≤50 Pa.S at 0-40°C and 0.5-5.0 wt.% of a saturated fatty acid having a number of carbon atoms of ≥20 based on the total fatty acid thereof.例文帳に追加
0〜40℃において50dPa・S以下の粘度であり、全脂肪酸に占める炭素原子数20以上の飽和脂肪酸の重量割合が0.5〜5.0重量%であることを特徴とする流動状油脂組成物。 - 特許庁
This oil and fat composition for foamable cream comprises 25 wt.% of a triglyceride (CN50) represented by SUS (S: saturated fatty acid, U: unsaturated fatty acid), and 5-75 wt.% of a vegetable hardened oil having a melting point of ≤30°C.例文帳に追加
SUS(S:飽和脂肪酸、U:不飽和脂肪酸)で表されるトリグリセリドを25重量%以上、融点30℃以下の植物硬化油を5〜75重量%含有する起泡性クリーム用油脂組成物。 - 特許庁
The method for suppressing generation of granular crystals in palm oil or mixed oil comprises adding sorbitan saturated fatty acid ester having an esterification ratio of ≥20 wt.% but <50 wt.% to palm oil itself or mixed oil and fat containing the palm oil but substantially containing no 6-12C fatty acid residue.例文帳に追加
パーム油そのものまたはパーム油を含有し、炭素数6〜12の脂肪酸残基を実質的に有さない混合油脂に、エステル化率が20%以上50%未満のソルビタン飽和脂肪酸エステルを添加する。 - 特許庁
(B) component: interesterified vegetable oil and fat which contains in 100 pts.mass of the constituent fatty acid, 10-20 pts.mass of 12C saturated fatty acid and 60-75 pts.mass of 18C unsaturated fatty acid.例文帳に追加
B成分:構成脂肪酸100質量部中に炭素数12の飽和脂肪酸を10〜20質量部、炭素数18の不飽和脂肪酸を60〜75質量部含むエステル交換植物油脂。 - 特許庁
(B) component: oil/fat which contains ≤20 mass% of saturated fatty acid in the constituent fatty acid and is liquid at 0-40°C.例文帳に追加
A成分:構成脂肪酸中に炭素数16の脂肪酸と炭素数18の脂肪酸を80質量%以上含み、炭素数16の脂肪酸と炭素数18の脂肪酸との比率が質量比で1:1〜6であるヨウ素価1以下の飽和油脂。 - 特許庁
The objective composition such as brown sauce, mayonnaise, tartar sauce and emulsified dressing is prepared by making fat including (A)≥1.5 wt.% triglyceride comprising one residue of ≥20C saturated fatty acid and two residues of unsaturated fatty acid and (B) (preferably 0.01-0.4 wt.%) allyl isocyanate become an oil phase.例文帳に追加
水中油型乳化組成物の油相として、炭素数20以上の飽和脂肪酸1残基と不飽和脂肪酸2残基からなるトリグリセリドを1.5重量%以上とアリルイソチアネートを含有する油脂を用いる。 - 特許庁
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