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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Senchaに関連した英語例文

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Senchaを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 128



例文

He was in charge of the section relating to 'sencha culture and sencha-related factors' of the thesis entitled 'Research on Sencha-related Factors Observed within the Spatial Characteristics of the Gardens of the Modern Times' which was announced by the center in 2005, and exhibited his research findings in the thesis. 例文帳に追加

同センター発表の2005年(平成17年)「近代庭園の空間特質に見られる煎茶的要素に関する研究」の論文にて「煎茶文化と煎茶的要素」を担当し発表する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Additionally, he collaborated with Kenkado KIMURA and published "Sencha ketsu" (secrets of steeped tea) in Qing, whereupon he introduced it to Japan. 例文帳に追加

さらに木村蒹葭堂と協力して清国の『煎茶訣』を刊行し本邦に紹介している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In other words, it means Gyokuro, Bancha, Hojicha (roasted green tea), Genmaicha (tea with roasted rice) and so on, other than Sencha (in a narrow sense). 例文帳に追加

つまり煎茶(狭義)のほかに、玉露、番茶、ほうじ茶、玄米茶など全般を指す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

However, some stations sold sencha poured into a small earthenware teapot with Ekiben in the form of reproduced version in recent years. 例文帳に追加

但し陶器の小瓶入りの煎茶は、近年でも復刻の形で駅弁とともに販売された駅がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

The 'sencha' in the narrow sense means the tea made from finely processed burgeons of tea plants grown without covers to shutter the sunlight. 例文帳に追加

狭義の「煎茶」とは日光を遮らずに栽培し、新芽を使い繊細に加工したものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

Unlike sencha (normal green tea), its manufacturing process has no kneading (rolling) of tea leaves so that they're similar in shape to aonori (green lavers). 例文帳に追加

煎茶のように茶葉を揉む工程が無いため、形状は青海苔に似ている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In terms of its manufacturing method, gyokuro is classified as a kind of sencha (green tea), but its cultivation process is characteristic. 例文帳に追加

製造法上の分類としては煎茶の一種であるが、栽培方法に特徴がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Sencha appeared later when production methods and quality had been refined. 例文帳に追加

製法や品質に対する工夫が施されて煎茶が出回るようになったのはそれ以降の時代になる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Hoji-sencha leaves are made with carefully picked high quality leaves of the first or second crop of tea leaves harvested of the year. 例文帳に追加

一番茶や二番茶の上質な葉の部分を選りすぐり、これをほうじて作られた茶である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Aosei Sencha Seiho was one of the revolutionary changes made in the Japanese tea industry. 例文帳に追加

青製煎茶製法(あおせいせんちゃせいほう)とは、日本の茶業における大きな変革のひとつ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Chabitsu (also called chahitsu, "" in Chinese characters) is a lidded container, in which a set of Sencha (non-powdered green tea) tea utensils are stored. 例文帳に追加

茶櫃(ちゃびつ、あるいはちゃひつ)は煎茶道具一式を入れて置く蓋付きの容器。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Each Sencha tea school has a beginners' course which often teach the preparation of tea using the chabitsu. 例文帳に追加

煎茶道各流派ではこの茶櫃を使ったお手前を入門編として設定していることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Konacha is the powdery fragments collected in the production process of sencha (green tea of middle grade). 例文帳に追加

粉茶(こなちゃ)は、煎茶の製造工程で出た粉状の切れ端を集めたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Tin chataku is used for smaller tea bowl, which is used for high-class tea such as Sencha (green tea of middle grade) and Gyokuro (refined green tea). 例文帳に追加

錫製の茶托は煎茶、玉露などの高級茶を入れる小さめの茶碗に。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Suichu (also called "mizutsugi") is a utensil used in the sado and sencha tea services for pouring water. 例文帳に追加

水注(すいちゅう、みずつぎ)は、茶道、煎茶道で使用される、水をつぎ足すための道具。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Depending on the school, the suichu used in the sencha tea service is called a 'suiso,' 'mizusashi', 'suikan,' 'mizutsugi,' 'suiteki' or 'chushi.' 例文帳に追加

流派によって「水罐」「水指」「水灌」「水次」「水滴」「注子」などの読み方がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Examples that were brought over from China are prized in the same manner as other utensils used in the sencha tea service. 例文帳に追加

中国渡来の伝世品が珍重されるのは、他の煎茶道具と同様である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Kinto is a utensil used in the art of Sado (Japanese tea ceremony using Matcha [green powdered tea]) or Senchado (Japanese tea ceremony using Sencha [brewed green tea]), as a container for chakin (tea cloth). 例文帳に追加

巾筒(きんとう)は茶道、煎茶道で茶巾を入れる道具。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

He expanded his hobbies aside from his family profession, and because he also had a connection to Manpuku-ji Temple he became interested in Sencha. 例文帳に追加

家業の傍ら趣味を広げ、萬福寺との縁もあったことから煎茶に興味を持つようになる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Senjicha' means tea obtained by decocting tried tea leave and 'sencha' originally meant this type of tea. 例文帳に追加

「煎じ茶」は乾燥させた茶葉を煮出したもので、「煎茶」とはもともとこれを意味していた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The sixth Koraku OGAWA (April 22, 1940-) is a master of sencha (green leaf tea) tea ceremony (the sixth grand master of the Ogawa school). 例文帳に追加

6代目小川後楽(おがわこうらく、1940年4月22日-)は、煎茶道家(小川流6代目家元)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Along with an affinity for 'Sencha' green tea, it is said that Jozan was also a fine creator of gardens 例文帳に追加

煎茶に親しんだと伝えられると共に、作庭に長じたとも言われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

He became interested about Sencha (green tea of middle grade) with his interest in nutrition of tea as a physician. 例文帳に追加

医者として茶の栄養への関心から煎茶に関心を持つようになる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It was during the zenith of the Kasei culture, where interests in Sencha was increasing out of exoticism even among the common people. 例文帳に追加

時代は化政文化の最盛期で庶民にまで異国趣味としての煎茶への関心が高まっていた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

'Sencha' in the narrow sense refers to middle class green tea between Gyokuro (refined green tea) (high-quality tea) and Bancha (coarse tea) (low-quality tea) (in detail, see Gyokuro, Sencha, and Bancha). 例文帳に追加

狭義の「煎茶」とは、玉露(高級品)、番茶(低級品)の中間に位置づけられる、中級品の緑茶という意味(詳細は玉露、煎茶、番茶を参照)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Sencha-do was at it's peak in the '60s to '70s, however, in accordance with the popularization of sencha, the interests of people waned and the activity currently reached a plateau. 例文帳に追加

1960~1970年代には煎茶道は一時隆盛を迎えるが、近年煎茶の大衆化が進むにつれ煎茶道への関心は薄れてきており、現在動きは停滞している状況である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The Senchado was developed by redefining the way of sencha in response to the voices of the people and followed the way of sencha performed by the Baisao of the former monk of Manpuku-ji Temple of Obaku Sect during the mid-Edo period. 例文帳に追加

これらの声をくみ上げる形で、江戸時代中期に黄檗宗万福寺の元僧売茶翁(売茶翁)が行っていた煎茶の法に従い、改めて煎茶の作法を定めたのが煎茶道である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Under such circumstances, the organization "Koyukai" was founded to promote sencha by lovers of sencha and the heads of Senchado schools who felt a sense of impending crisis in the last year of the Taisho period (1925). 例文帳に追加

この状況に危機感を持った煎茶愛好者や煎茶道宗家達は、大正末年に煎茶振興のため「高遊会」という組織を結成する - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Unlike the old senji-cha, today's sencha (prepared by placing tea leaves in a kyusu, which is therefore also called 'dashicha') whose manufacturing method has increasingly become prevalent along with the popularity of sencha, has become dominant among various Japanese teas. 例文帳に追加

現在の煎茶(それまでの煎じ茶とちがい、急須で出せる茶は「だし茶」であるともいわれる)の製法は煎茶の流行とともに普及し、現在の日本茶の主流となっている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Being, as it were, remnants of sencha, konacha is cheap, but is often said to be of good taste for its price as the quality itself of tea leaves is as good as that of sencha. 例文帳に追加

いわば煎茶の残りかすであるため安価だが、茶葉の質そのものは煎茶に劣るものではないため、価格の割りに良い味のものが多いとされている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The founder of sencha-do in Japan is said to be INGEN Ryuki (Yinyuan Longqi) who established one of the Zen sects, Obaku sect in the early Edo period. 例文帳に追加

日本における煎茶道の開祖は、江戸時代初期に禅宗の一つである黄檗宗を開いた隠元隆琦とされている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

However, during the Showa era, a new movement to revive sencha-do grew everywhere in the country, and in 1956, Zen nihon senchado renmei was founded. 例文帳に追加

が、昭和に入り煎茶道を復興しようとする動きが各地で盛んとなり、1956年には全日本煎茶道連盟が設立される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Not like sado in which the so-called Sansenke (three houses of tea ceremony or Omotesenke, Urasenke, and Mushakojisenke) occupied the dominant position, the many small schools are scattered in sencha-do and this trend continues. 例文帳に追加

いわゆる三千家が支配的な地位を占める茶道と異なり、煎茶道においては多数の小流派が乱立している状態が続いている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Currently, sado has the forerunning macchado (art of maccha (green powdered tea) ceremony) and the later senchado (art of sencha (simmered tea) ceremony), and it refers to the former if one mentions just about sado. 例文帳に追加

現在、茶道は先発の抹茶道と後発の煎茶道があり、単に茶道というと前者を指す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The names of famous people who favored sencha were Jozan ISHIKAWA, who was a famous person in the early Edo period, Akinari UEDA during the mid-Edo period, and Sanyo RAI of the late Edo period. 例文帳に追加

煎茶を好んだ著名人として江戸初期の石川丈山、中期に上田秋成、後期には頼山陽の名が挙げられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The Ogasawara-ryu sencha tea ceremony is believed to have been started by Nagakiyo OGASAWARA's father, Tomitsu KAGAMI. 例文帳に追加

小笠原流煎茶道(おがさわらりゅうせんちゃどう)は小笠原長清の父、加賀美遠光以来の作法とされる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Sencha (green tea of middle grade) sold along with Ekiben was sold by using a small ceramic bottle called "kisha dobin" (the earthen teapot used on the train) before. 例文帳に追加

駅弁とともに販売される煎茶は、かつては蓋付きの汽車土瓶と呼ばれる陶磁器の小瓶入りのものが売られた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

However, sencha in the vinyl made container has also declined due to the spread of oolong tea and green tea sold in a can or a plastic bottle since the end of the 1980s. 例文帳に追加

しかし、ビニール容器入りの煎茶も、1980年代末期以降、缶入りやペットボトルの烏龍茶や緑茶が普及したため少なくなった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This process increases the quantity of amino acids, which result in the flavor of sencha, and decreases the quantity of catechins (so-called tannin), which cause astringency. 例文帳に追加

これにより、煎茶の旨味の原因とされるアミノ酸が増加し、逆に渋みの原因とされるカテキン類(いわゆるタンニン)が減少する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Since it is made from mature leaves as opposed to sencha which uses young leaves, it contains more tannins and less caffeine. 例文帳に追加

煎茶のように若葉ではなく成長した葉を原料とするため、タンニンが多めで逆にカフェインは少なめになっている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

When making fukamushi-cha, steaming, the first process in making sencha from raw tea leaves, is performed for longer at between one and three minutes. 例文帳に追加

生茶葉から煎茶を造る最初の工程である「蒸し」の時間を、1分から3分程度と長く取るもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In general, hojicha leaves are obtained by roasting sencha (green tea of middle grade), bancha (coarse tea), or kukicha (twig tea) leaves, and have a unique roasted aroma. 例文帳に追加

一般に、煎茶や番茶、茎茶を炒った(焙ほうじた)もの、すなわち焙煎(ばいせん)したもので、独特の香ばしさを有する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Such sencha made using a revised method was created with green leaves and was called 'blue made' to distinguish it from previous ones (called 'black made'). 例文帳に追加

そのようにして製法が改良された煎茶は完成品の茶葉も青く(緑)仕上がり、それまでのもの(「黒製」ともよばれる)に対して「青製」と呼ばれた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The third dish is served like the second dish, but with tea (sencha, Japanese green tea) or broth (depends on the restaurant) poured over it, and it is eaten simply like chazuke (rice soaked with green tea). 例文帳に追加

3杯目は2杯目の様にしたものにお茶(煎茶)もしくは出汁(店単位で異なる)をかけ、さっぱりと茶漬けのように食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In 1886, Soryu called his way of tea ceremony as Tamagawa Enshu school and completed the Tamagawa Enshu school of sencha-ho (green tea method) based on the method handed from their ancestors. 例文帳に追加

宗龍は明治19年(1886年)に玉川遠州流と称し、伝来の法をもとにして玉川遠州流煎茶法を完成させた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Suichu used in sado tea ceremony do not occur in a wide array of variations; however, in the sencha tea service, there are a diverse array of forms, including 'gourd shaped,' 'tube shaped,' 'square' and 'peach shaped' types. 例文帳に追加

茶道の水注は余りバラエティに富んでないのに対し、煎茶道のそれは「瓜式」「筒式」「四方式」「桃型」など形状は多種多様である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

His devotion was noted by the kuge (court nobles) and buke (samurai families), and in October, 1838, he received 'Sencha Iemoto,' written in calligraphy, from the head of the Ichijo family at the time. 例文帳に追加

その傾倒ぶりが公家や武家にも知られるほどとなり、天保9年(1838年)9月、時の一条家当主から「煎茶家元」の揮毫を賜る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The temae (procedure for making tea) for sencha established by Kashin was favored by the court nobles and the literary circles of Kyoto City in the last days of Tokugawa Shogunate, including Tadahiro KONOE or Tadaka ICHIJO. 例文帳に追加

可進の定めた煎茶手前は、幕末において、近衛忠煕や一条忠香らをはじめとする京都市の公家や文人らに愛好された。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

He seemed to feel doubt about the Sencha boom of those days, in which collection of products of Chinese culture was showed off. 例文帳に追加

中国文物コレクションを自慢する当時の煎茶ブームには常々疑問を持っていたようである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Further, Beian had an appreciation for sencha (mid-grade green tea) and gave Seibei KAGAYA, who owned Matsui Choko (""), a pen name Fusentei. 例文帳に追加

また煎茶を嗜み、松井釣古の主人であった加賀屋清兵衛に楓川亭と命名している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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