意味 | 例文 (189件) |
fish and vegetablesの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 189件
a dish called boiled rice mixed with fish and vegetables 例文帳に追加
五目飯という料理 - EDR日英対訳辞書
a dish consisting of buckwheat noodles, fish and vegetables in a soy flavoured broth 例文帳に追加
加薬蕎麦という料理 - EDR日英対訳辞書
a dish consisting of boiled rice mixed with fish, chicken and vegetables 例文帳に追加
加薬飯という料理 - EDR日英対訳辞書
fish and vegetables that have dried in the sun 例文帳に追加
日光で乾かした魚や野菜 - EDR日英対訳辞書
Chirashi zushi (vinegared rice with thin strips of egg, pieces of raw fish, vegetables and crab meat arranged on top) 例文帳に追加
ちらし寿司 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Aomono (vegetables, edible greens, any fish with a bluish back, such as the Japanese sardine) and grain 例文帳に追加
青物・穀物 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Typical foodstuffs used for Kasuzuke are vegetables, fruits, fish, and fish eggs. 例文帳に追加
食材は野菜、果実、魚類、魚卵などである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Tsuke-mono (pickles): Takuan-zuke (yellow pickled radish), umeboshi (pickled "ume" - Japanese apricot), shibazuke (salted chopped pickled vegetables), miso-zuke (vegetables pickled in miso (fermented soybean paste)), kasu-zuke (vegetables or/and sliced fish meat pickled in sake lees), nuka-zuke (vegetables pickled in fermented rice bran), wasabi-zuke (wasabi pickled in sake lees) 例文帳に追加
漬物-沢庵漬け、梅干し、柴漬、味噌漬け、粕漬け、糠漬け、山葵漬け - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
METHOD FOR DISINFECTING GRAINS AND BEANS, VEGETABLES, FISH AND SHELLFISH AND THE LIKE例文帳に追加
穀類及び豆類、野菜、魚介類等の殺菌方法 - 特許庁
The Japanese diet of old consisted of rice, vegetables, and fish. 例文帳に追加
昔の日本人は米と野菜と魚を常食としていた. - 研究社 新和英中辞典
Tokyo people are sparing of salt in cooking their fish and vegetables. 例文帳に追加
東京では魚でも野菜でも甘く煮る - 斎藤和英大辞典
The Japanese boil fish and vegetables with soy―cook fish and vegetables with soy. 例文帳に追加
日本では魚でも野菜でも醤油で煮る - 斎藤和英大辞典
a Japanese dish consisting of fish and vegetables dressed with vinegared miso topped with finely cut green onion 例文帳に追加
ねぎと魚などをからし入り酢味噌であえた料理 - EDR日英対訳辞書
Ingredients are white meat fish and vegetables. 例文帳に追加
用いられる食材は白身魚や野菜等。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Dressed foods/boiled greens seasoned with soy sauce: namasu (thinly sliced fish meat or vegetables dressed with vinegar), sumiso-ae (or nuta) (seafood and vegetables dressed with vinegared miso), karashi-ae (dishes with mustard dressing), goma-ae (vegetables dressed a sesame sauce), ume-ae (dishes dressed with sliced umeboshi (with the hard core part removed), shiro-ae (vegetables dressed with ground tofu and sesame), su-dako (vinegared octopus) 例文帳に追加
和える・おひたし-、膾(なます)、酢みそ和え(ぬた)、芥子和え、ごま和え、梅和え、白和え、酢だこ - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Mukozuke is the first dish of the meal with one soup and three side dishes which may contain namasu (a dish of raw fish and vegetables seasoned in vinegar) or a selection of fish. 例文帳に追加
向付は一汁三菜の一菜目にあたるもので、なます、魚の造りなどを盛る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
After being soaked in water, dried Kanpyo is used in sushi, nimono (boiled dishes) and aemono (chopped fish, shell-fish and vegetables in various dressings). 例文帳に追加
水で戻して煮て寿司の具材や、煮物、和え物などとして使われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
They are also used as a topping for noodle dishes and donburi dishes (fish or meat and vegetables served on rice). 例文帳に追加
また、麺類、丼物などのトッピングとしても利用される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
You can eat fresh delicious vegetables and fish.例文帳に追加
新鮮でおいしい野菜とおいしい魚を食べることができます。 - Weblio Email例文集
an Indian dish made with highly seasoned rice and meat or fish or vegetables 例文帳に追加
とても味の付いた米、肉または魚または野菜でできたインド料理 - 日本語WordNet
during Japan's Edo period, a type of porcelain dish used to serve boiled fish and vegetables, called 'ishizara' 例文帳に追加
江戸時代の,石皿という,煮しめを盛る磁器製の皿 - EDR日英対訳辞書
fish and vegetables boiled in thick soy sauce with sugar 例文帳に追加
肉や野菜類をみりん,砂糖,しょうゆなどで濃く甘く煮つけた料理 - EDR日英対訳辞書
a dish of fish and vegetables cooked separately but served together, called 'takiawase' 例文帳に追加
炊き合わせという,魚と野菜を別々に調理して盛った料理 - EDR日英対訳辞書
fish or vegetables coated with miso and baked on bamboo skewers 例文帳に追加
魚,野菜などをくしにさしてみそをぬり,火にあぶった食べ物 - EDR日英対訳辞書
a soup made by mixing 'miso' with stock and then adding vegetables, fish or shellfish, called 'miso soup' 例文帳に追加
だし汁に味噌をとき,野菜や魚介などの実を入れて煮た汁 - EDR日英対訳辞書
In Ming, Suiboku-Zatsu-ga, on which Kaki (flowering plants), fruits, vegetables, and fish were also painted. 例文帳に追加
明代には花卉、果物、野菜、魚などを描く水墨雑画も描かれた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Fish and/or vegetables are steamed in the Jigokugama (pot) which uses hot spring steam. 例文帳に追加
温泉の蒸気熱を利用した地獄釜で魚や野菜を蒸す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Vegetables, meat and fish can be cooked in soymilk with broth. 例文帳に追加
出汁を加えた豆乳を用いて、野菜、肉、魚介類などを煮て食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Fried fish paste and vegetables (mainly cabbage) in a Satsuma-age shape. 例文帳に追加
-キャベツを中心とした野菜がさつま揚げ状に揚がったもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Agemono dishes (fried dishes): tenpura, kakiage (small shrimp and vegetables that are fried), karaage (fried food coated with flour or potato starch), satsuma-age (fried fish paste), su-age (what is fried with no coat) 例文帳に追加
揚げ物-天ぷら、掻き揚げ、唐揚げ、薩摩揚げ、素揚げ - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Group of Chirashi-zushi eaten by mixing rice with ingredients such as thin strips of raw fish and vegetables. 例文帳に追加
飯に細かく切った魚介類、野菜などの具を混ぜて食べるもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Offerings such as sake, water, rice, salt, vegetables, and fish are placed on the altar. 例文帳に追加
そして、酒・水・米・塩・野菜・魚等の供物を供える。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
意味 | 例文 (189件) |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
Copyright Ministry of Economy, Trade and Industry. All Rights Reserved. |
Copyright © Benesse Holdings, Inc. All rights reserved. |
Copyright (C) 1994- Nichigai Associates, Inc., All rights reserved. 「斎藤和英大辞典」斎藤秀三郎著、日外アソシエーツ辞書編集部編 |
この対訳データはCreative Commons Attribution 3.0 Unportedでライセンスされています。 |
Tatoebaのコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います: Creative Commons Attribution (CC-BY) 2.0 France |
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved. WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
Copyright (c) 1995-2024 Kenkyusha Co., Ltd. All rights reserved. |
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved. |
Tanaka Corpusのコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います: Creative Commons Attribution (CC-BY) 2.0 France. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |