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英和・和英辞典で「大麦の麦芽」に一致する見出し語は見つかりませんでしたが、
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「大麦の麦芽」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 38



例文

麦芽発酵飲料の製造に用いる大麦の前処理方法例文帳に追加

METHOD FOR PRETREATMENT OF BARLEY TO BE USED FOR PRODUCING MALT-FERMENTED BEVERAGE - 特許庁

麦芽発酵飲料の製造に用いる大麦の前処理方法例文帳に追加

METHOD FOR PRETREATING BARLEY USED FOR PRODUCING MALT-FERMENTED DRINK - 特許庁

麦芽発酵飲料の製造に用いられる大麦の前処理方法例文帳に追加

METHOD FOR PRETREATING BARLEY USED FOR PRODUCING MALT-FERMENTED DRINK - 特許庁

酵母早期凝集因子(PYF因子)を生成する大麦を用いた麦芽の製造方法において、麦芽製造工程における浸漬工程での麦芽原料大麦の処理により、酵母早期凝集性の抑制された大麦麦芽(PYFネガティブ麦芽)を、酵母早期凝集性以外の麦芽本来のスペックには影響を及ぼさない状態で製造する、実用的で、かつ、効果的な方法を提供する。例文帳に追加

To provide a practical and effective method for producing barley malt (PYF negative malt) having suppressed early flocculation of yeast where the specification of malt other than the early flocculation of yeast are not influenced by treatment of barley of malt raw material in the immersion step in a malt production process in a method for producing malt using barley for forming premature yeast flocculation factors (PYF factors). - 特許庁

ホップと共に淡色麦芽とローストした麦芽になっていない大麦と(しばしば)キャラメルモルト強く非常に暗いヘビー・ボディのビール例文帳に追加

a strong very dark heavy-bodied ale made from pale malt and roasted unmalted barley and (often) caramel malt with hops発音を聞く  - 日本語WordNet

麦芽製造用の原料大麦の穀皮の物理的強度を判定する方法を提供する。例文帳に追加

To judge-determine physical strength of a grain skin of raw barley for malt production. - 特許庁

染色法による麦芽製造原料としての原料大麦の適否判定法例文帳に追加

METHOD FOR JUDGE-DETERMINING SUITABILITY OF RAW BARLEY AS RAW MATERIAL FOR MANUFACTURING MALT BY COLORING METHOD - 特許庁

大麦中のLOX活性を効果的に低減して、麦芽発酵飲料製品におけるノネナールポテンシャルを大幅に低下させ、その結果、麦芽発酵飲料の香味安定性を向上させることができる、麦芽発酵飲料の製造に用いる大麦の前処理方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for the pretreatment of barley to be used for producing a malt-fermented beverage, by significantly decreasing nonenal potential in the malt-fermented beverage through effectively reducing LOX (lipoxygenase) activity in barley, resulting in enabling the flavor stability of the malt-fermented beverage to be improved. - 特許庁

醸造原料用加工大麦の製造方法、醸造原料用加工大麦、麦汁の製造方法、麦芽アルコール飲料の製造方法及び麦芽アルコール飲料の真性発酵度を向上させる方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING PROCESSED BARLEY FOR BREW RAW MATERIAL, PROCESSED BARLEY FOR BREW RAW MATERIAL, METHOD FOR PRODUCING WORT, METHOD FOR PRODUCING MALT ALCOHOL DRINK AND METHOD FOR IMPROVING TRUE FERMENTATION DEGREE OF MALT ALCOHOL DRINK - 特許庁

酵母早期凝集因子を生成する大麦を用いた麦芽の製造方法において、麦芽製造工程における浸漬工程で、次亜塩素酸ナトリウム、グルコン酸クロルヘキシジン、酢酸クロルヘキシジン、及び、塩化クロルヘキシジンのようなPYF因子低減物質の1又は2以上を用いて麦芽原料大麦の処理を行うことにより、酵母早期凝集性の抑制されたPYFネガティブ麦芽を製造する。例文帳に追加

In the method for producing malt using barley for forming early flocculation factors of yeast, PYF negative malt having suppressed the early flocculation of yeast is produced by treating barley of malt raw material using one or two or more PYF factor reducing substances such as sodium hypochlorite, chlorhexidine gluconate, chlorhexidine acetate, and chlorhexidine chloride in the immersion step in the malt production process. - 特許庁

大麦リポキシゲナーゼ−1遺伝子第5イントロンのスプライシング供与部位のグアニンが他の塩基に変異しているか否かにより大麦リポキシゲナーゼ−1欠失大麦を判別することを特徴とする大麦リポキシゲナーゼ−1欠失大麦の選抜方法とこの選抜方法によって得られた大麦のみに由来する麦芽アルコール飲料用原料を用いた麦芽アルコール飲料の製造方法。例文帳に追加

A method of selecting a barley variety lacking barley lipoxygenase-1 characterized by distinguishing a barley variety lacking barley lipoxygenase-1 by examining whether or not guanine at the splicing donating site in the intron 5 of barley lipoxygenase-1 gene has mutated into another base; and a process for producing a malt alcoholic drink by using a material of malt alcoholic drinks derived from the barley variety obtained by the above selection method. - 特許庁

大麦中のLOX活性を効果的に低減して、麦芽発酵飲料製品におけるノネナールポテンシャルを大幅に低下させると同時に、大麦中のアミノ酸濃度の低下を抑え、その結果、麦芽発酵飲料の香味安定性を向上させる、麦芽発酵飲料の製造に用いる大麦の前処理方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for pretreating barley used for producing a malt-fermented drink, by which LOX activity in the barley is effectively reduced to greatly lower nonenal potential in the malt-fermented drink product and simultaneously prevent the lowering of an amino acid concentration in the barley, consequently improving the flavor stability of the malt-fermented drink. - 特許庁

大麦中のLOX活性を効果的に低減して、麦芽発酵飲料製品におけるノネナールポテンシャルを大幅に低下させると同時に、大麦中のアミノ酸濃度の低下を抑え、その結果、麦芽発酵飲料の香味安定性を向上させる、麦芽発酵飲料の製造に用いる大麦の前処理方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for pretreating barley used for producing a malt-fermented drink, by which LOX activity in barley is effectively reduced to greatly lower nonenal potential in the malt-fermented drink product and simultaneously prevent the lowering of an amino acid concentration in the barley, consequently improving the flavor stability of the malt-fermented drink. - 特許庁

本発明は、麦芽アルコール飲料に使用する麦芽の製造方法において、発芽大麦の根の長さ(以下「根長」と記載する)を指標として浸麦又は発芽工程時の水分供給時期を管理し、根長が短い時に水分供給を実施する事を特徴とする麦芽の製造方法を提供する。例文帳に追加

This method for producing malt to be used in malt alcoholic beverages involves managing the water supply timing at the immersion or germination step of germinated barley with the root length(hereafter, described as 'root length') of the germinated barley as the criterion and conducting a water supply when the root length is short. - 特許庁

大麦、小麦及び麦芽を使用しない発泡アルコール飲料の製造方法及びその製造方法により製造した発泡アルコール飲料、並びに麦芽アルコール飲料の製造方法及びその製造方法により製造した麦芽アルコール飲料例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING SPARKLING ALCOHOLIC BEVERAGE USING NEITHER BARLEY, WHEAT NOR MALT AND THE SPARKLING ALCOHOLIC BEVERAGE BY THE METHOD, AND METHOD FOR PRODUCING MALT ALCOHOLIC BEVERAGE AND THE MALTY ALCOHOLIC BEVERAGE BY THE METHOD - 特許庁

大麦、小麦及び麦芽を使用しない発泡性アルコール飲料の製造方法及びその製造方法により製造した発泡性アルコール飲料、並びに麦芽アルコール飲料の製造方法及びその製造方法により製造した麦芽アルコール飲料例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING SPARKLING ALCOHOLIC BEVERAGE WITHOUT USING BARLEY, WHEAT AND MALT AND SPARKLING ALCOHOLIC BEVERAGE PRODUCED BY THE PRODUCTION METHOD, AND METHOD FOR PRODUCING MALT ALCOHOLIC BEVERAGE AND MALT ALCOHOLIC BEVERAGE PRODUCED BY THE PRODUCTION METHOD - 特許庁

麦芽使用飲料の原料である乾燥発芽大麦を組織別に分離することによって、麦芽使用飲料の香味、泡品質、香味安定性、混濁安定性に影響を与える成分を調整できるようにした麦芽使用飲料の製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a process for producing a malt-based drink that can regulate components affecting the flavor, foam quality, flavor stability and suspension stability of the malt-based beverage by separating dried germinated barley used as a raw material for the malt-based beverage by tissues. - 特許庁

大麦麦芽の水及び/又は親水性有機溶媒による抽出物、又はビール凍結乾燥物のような発酵麦芽飲料の凍結乾燥物からなる肝障害抑制活性を有する薬理用組成物。例文帳に追加

The pharmacological composition comprises an extract of barley malt with water and/or a hydrophilic organic solvent, or a lyophilized product of fermented barley malt drink such as beer lyophilized product and the like. - 特許庁

発明による麦芽発酵飲料の製造に用いる大麦の前処理方法は、大麦をマイクロ波を用いて加熱することによって、大麦中のリポキシゲナーゼ(LOX)活性を低減もしくは失活させることを特徴とする。例文帳に追加

The method for the pretreatment of barley to be used for producing a malt-fermented beverage includes heating the barley with microwaves to reduce or deactivate the LOX activity in the barley. - 特許庁

本発明におけるPYF因子低減物質を用いての麦芽原料大麦の処理は、浸漬工程のアンダーウオーター処理中において行なわれる。例文帳に追加

The treatment of barley of malt raw material using the PYF factor reducing substance is carried out in an underwater treatment of the immersion step. - 特許庁

6条大麦の麦芽を原料として用い、ポリフェノール含量が通常のビールよりも多いビールを製造する技術を確立すること。例文帳に追加

To establish a technique for producing beer having a polyphenol content higher than that of ordinary beer by using malt of six-rowed barley as a raw material. - 特許庁

麦芽大麦、小麦類などを使用しないでビール様のアルコール飲料を製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a process for producing a beer-like alcoholic beverage without the use of malt, barley, wheat and the like. - 特許庁

本発明の麦芽アルコール飲料の製造方法は、β−アミラーゼ活性欠失大麦を製麦して麦芽を得る製麦工程と、前記麦芽を糖化させて麦汁を得る仕込み工程と、前記麦汁に酵母を添加して、前記麦汁を発酵させてオリゴ糖を含有する麦芽アルコール飲料を得る発酵工程とを含むことを特徴とするものである。例文帳に追加

The objective method of producing malt alcohol beverage characteristically comprises the following steps: (1) the malting step where a β-amylase activity-defective barley is malted; (2) the preparation step wherein the malt is saccharized to the wort; and (3) the fermentation step wherein the yeast is added to the wort to effect fermentation thereby producing the objective malt alcoholic beverage including oligosaccharides. - 特許庁

β−アミラーゼ活性欠失大麦を製麦して麦芽を得る製麦工程と、前記麦芽を糖化させて麦汁を得る仕込み工程と、前記麦汁に酵母を添加して、前記麦汁を発酵させてオリゴ糖を含有する麦芽アルコール飲料を得る発酵工程とを含む麦芽アルコール飲料の製造方法。例文帳に追加

The method producing malt alcoholic beverage includes the followings: a malting step where a β-amylase activity-defective barley is malted; a preparation step wherein the malt is saccharized to the wort; and a fermentation step wherein the yeast is added to the wort to effect fermentation thereby producing the malt alcoholic beverage including oligosaccharides. - 特許庁

本発明による麦芽発酵飲料の製造に用いる大麦の前処理方法は、大麦を50〜80℃の湯中に1〜30分間保持することを特徴とする。例文帳に追加

Provided is the method for pretreating the barley used for producing the malt-fermented drink, characterized by holding the barley in 50 to 80°C hot water for 1 to 30 min. - 特許庁

本発明による麦芽発酵飲料の製造に用いる大麦の前処理方法は、大麦を水蒸気に30〜120秒間接触させることを特徴とする。例文帳に追加

Provided is the method for pretreating the barley used for producing the malt-fermented drink, characterized by contacting the barley with steam for 30 to 120 min. - 特許庁

麦芽アルコール飲料の香味耐久性および泡持ちを向上させるべく、大麦リポキシゲナーゼ−1欠失大麦を選抜する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method of selecting a barley lacking lipoxygenase-1 so as to improve flavor durability and foam retainability of malt alcoholic drinks. - 特許庁

発酵原料として大麦麦芽を用いてマイシェを調製し、当該マイシェに糖化処理を行って麦汁を調製する仕込工程と、得られた麦汁に下面発酵酵母を接種し、発酵を行う発酵工程と、を少なくとも有し、3ppm以上の酢酸イソアミル及び/又は300ppb以上の4VGを含有する発酵麦芽飲料を製造することを特徴とする、発酵麦芽飲料の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the fermented malt beverage includes at least: a preparation process for preparing maische by using barley malt as a fermentation raw material and preparing wort by applying saccharification treatment to the maische; and a fermentation process for fermenting by inoculating the obtained wort with the bottom fermentation yeast, and contains 3 ppm or larger of isoamyl acetate and/or 300 ppb or larger of 4VG. - 特許庁

穂発芽性、種子休眠性及び麦芽KIに基づいて被検大麦を選別することができ、かつ作業が容易で、多検体を短時間で処理することができ、大麦育種現場への応用に適した被検大麦の選別方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for sorting barley to be tested by which the barley to be tested can be sorted on the basis of viviparity, seed dormancy and malt KI (Kolbach Index); a plurality of specimens can be treated in a short time with easy operation; and application to a barley breeding spot is suited. - 特許庁

本発明は、麦芽と副原料とを含む原料を使用する発泡酒の製造方法において、副原料が、大麦の糖化物に含まれるタンパク質をプロテアーゼで分解して得られるアミノ酸濃度が2質量%以上の大麦水飴を含むことを特徴とする。例文帳に追加

In the method for producing a sparkling liquor using malt and an auxiliary material, the auxiliary material comprises barley glucose syrup that is obtained by hydrolyzing a protein in a barley saccharified substance with protease and has ≥2 mass% amino acid concentration. - 特許庁

麦芽と、それより多い量の副原料を使用して発泡酒を製造する方法において、副原料の一部または全部を大麦分解物とすることを特徴とする発泡酒の製造方法。例文帳に追加

The method for producing low-malt beer by using malt and other raw materials in an more amount than that of the malt is characterized in that a part or the whole of the other raw materials are decomposition products of barley. - 特許庁

作業が容易で、短時間で遺伝子型を判別でき、多検体を処理することが可能で、泡持ちの優れる麦芽発酵飲料用の大麦種をより確実に選抜できる選抜方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method in which the operation is easy, by which a genotype can be distinguished in a short time, by which multiple specimens can be treated, and by which a barley species for malt-fermentation beverage having excellent foam sustainability can be selected more precisely. - 特許庁

麦芽大麦及び小麦を使用しない低糖質発泡アルコール飲料の製造方法及びその製造方法により製造した発泡アルコール飲料例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING LOW CARBOHYDRATE AND FOAMING ALCOHOLIC BEVERAGE IN NO USE OF MALT, BARLEY AND WHEAT AND FOAMING ALCOHOL BEVERAGE PRODUCED BY THIS METHOD - 特許庁

製法は原材料にもち米を加え、水の量を5割近くまで減らして仕込み、終盤に大麦麦芽も加えて更に発酵させた後、もろみを絞る直前に木灰を混入している。例文帳に追加

The method of brewing is to add mochi rice to the ingredients, reduce the amount of water to half, ferment, and in the final stage add malted barley and ferment further, then add charcoal just before refining.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

穀物のタンパク分解物を用い、麦芽および大麦を全く使用しない発酵飲料の製造方法において、製造される発酵飲料中の残存窒素源の量を1〜10(mg/100ml)の間にコントロールすることにより、旨味を高め、且つ発酵酒の保存安定性を高める。例文帳に追加

The method for producing the fermented beverage with enhanced deliciousness and preservation stability in producing the beverage using a degradation product of cereal proteins as the raw material, free from malt and barley includes controlling of the amount of the remaining nitrogen source in the fermented beverage to be produced within the range of 1-10 (mg/100 mL). - 特許庁

例文

椰子ガラ、ケナフ、バガス、おが屑、コーヒーかす、麦芽かす、大麦・小麦の脱穀かす、漢方薬かす、澱粉かす、くるみ外殻、ペカン外殻などの天然有機物系廃材を、水性ゲルを構成しうる生分解性材料をバインダーとして固化してなる成形体。例文帳に追加

The molding is obtained by solidifying natural organic material-based waste materials, such as coconut husks, kenaf, bagasse, sawdust, coffee grounds, malt draff, chaff derived from barley and wheat threshing, residues of Chinese medicine, starch pulp, nutshells, and pecan shells, using a biodegradable material composable of aqueous gel as a binder. - 特許庁

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