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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 英和専門語辞典 > 感水ガムの英語・英訳 

感水ガムの英語

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英訳・英語 water sensitive gum


クロスランゲージ 37分野専門語辞書での「感水ガム」の英訳

感水ガム


「感水ガム」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 15



例文

分を多く抱き込み、かつ、噛み心地の良い食のチューイングガムを提供すること。例文帳に追加

To provide chewing gum having moist feeling which holds much moisture and has palate feeling with good chewability. - 特許庁

現像部122と洗部124とガム部130とを備えた光材料の自動現像装置100において、ガム液槽130のガム液温度を制御するガム液温度制御手段130aをガム液槽130内に設けた。例文帳に追加

In an automatic photosensitive material developing apparatus 100 provided with a development part 122, a rinsing part 124 and a gum part 130, a gum solution temperature control means 130a which controls gum solution temperature in the solution tank 130 is disposed in the gum solution tank 130. - 特許庁

チューインガム保存中の分量が安定に維持され、チューインガム咀嚼時に弾性と柔軟性とを兼ね備えたソフトキャンディのようなソフトな噛み口で滑らかな食を有し、今までにない新規な食を有するソフトキャンディ様チューインガム及びその製法を提供する。例文帳に追加

To provide a soft candy-like chewing gum where water content during stored is stably maintained, with such soft candy-like soft chewability having both elasticity and softness when chewed, having smooth palate feeling and new palate feeling not having existed so far, and to provide a method for producing the soft candy-like chewing gum. - 特許庁

キサンタンガムを改質し、改質したキサンタンガムを含む組成物の増粘性、ゲル化性、乳化・分散安定性、保性、冷凍耐性および食を改良する。例文帳に追加

To improve a xanthane gum to improve thickening properties, gelling properties, emulsion/dispersion stability, water retention, refrigeration resistance and texture of a composition containing the modified xanthane gum. - 特許庁

現像部と洗部とガム部と乾燥部とを備えた光材料の自動現像装置において現像液を長期間使用して現像液が疲労しても、ガムハジキを生じないようにする。例文帳に追加

To prevent gum repelling even when a developing solution is degraded because the developing solution is used for a long period in an automatic developing apparatus of photosensitive material provided with a development part, a rinsing part, a gum part and a drying part. - 特許庁

支持体上に光層を有する記録媒体を少なくとも一対の搬送ロールで搬送しながら、現像処理、洗処理および/または不脂化処理する自動現像機において、版の搬送中に現像処理や不脂化(ガム引き)処理での処理ムラを抑制する。例文帳に追加

To suppress treatment unevenness in development processing and desensitization processing (gum coating) during the transfer of a plate in an automatic processing machine for subjecting a recording medium having a photosensitive layer on a support to the development processing, washing processing and/or desensitization processing while transferring the recording medium by at least a pair of transfer rolls. - 特許庁

例文

ジェランガム独特の使用触と耐塩性を生かしつつ、高い透明性を有し、時間経過や粉砕による離の少ない安定な透明又は半透明ゲル状組成物を提供すること。例文帳に追加

To obtain a stable and transparent or translucent gel-like composition which has high transparency and reduced water separation with time passage or by grinding while making the most of use touch and salt resistance characteristic of gellan gum. - 特許庁

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「感水ガム」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 15



例文

を損なうことなく、ミネラル成分強化即席麺・チューイングガム・ビスケット・ホットケーキプレミックス・プロセスチーズ・産練り製品等の各種食品組成物を与える食品添加剤を提供する。例文帳に追加

To obtain a food additive capable of giving various food compositions such as a mineral component-reinforced instant noodle, chewing gum, biscuit, pan cake premix, processed cheese, fishery paste product without harming eat feeling. - 特許庁

本発明者らは、ゲル化剤としてローカストビーンガム、キサンタンガム及びカラギーナンを含む増粘多糖類を使用し、さらに塩分濃度を調節することにより、ゲル状調味料に適度な保形性及び食を付与できること、及び、糖アルコールを使用することにより、風味に大きな影響を与えることなく分活性を低減させ、ゲル状調味料の保存性を高められることを見出した。例文帳に追加

The inventors have found that the gel-like seasoning has moderate shape retention and palate feeling by using thickening polysaccharide containing locust bean gum, xanthan gum and carrageenan as a gelling agent and adjusting salt concentration, and that the gel-like seasoning is reduced in water activity by using sugar alcohol without exerting serious influence on the flavor so as to be improved in keeping quality. - 特許庁

食品やサラダに使用した場合に、ガム類に特有のネトツキ(舌に纏わり付くじ)が強くなるという食味に対する悪影響がなく長期間に渡って離を防止する効果を得ることを可能にする調味料及びその調味料を使用した食品またはサラダを提供する。例文帳に追加

To provide seasoning that has no harmful effect on eating quality of enhancing stickiness (feeling of enwrapping the tongue) characteristic of gum and obtains effect of preventing syneresis for a long period of time when used in foods or salads and foods or salads using the seasoning. - 特許庁

ソルガムとカルシウム塩及び(または)炭酸塩及び(または)リン酸塩等で構成された産練製品及び(または)すり身用品質改良剤では、色調、味、食が損なわれず、さらに弾力補強、すり身の代替等、効率的に品質改良をすることができる。例文帳に追加

The quality improver of the fishery kneaded product and/or the ground fish meat constituted of sorghum, and a calcium salt and/or a carbonic acid salt and/or a phosphoric acid salt, etc., does not damage the color tone, the taste and the texture, and can efficiently improve the quality such as enhancement of elasticity and substitution of ground fish meat. - 特許庁

食物繊維として優れたアカシアガムを多量に含み、デポジットに際して糸引き、テーリングを表さず、その上食味、食に優れ、15重量%以下の分まで乾燥を行っても、表面にくぼみを生じないグミキャンディーの提供。例文帳に追加

To provide a gummy candy containing a large amount of acacia gum which is an excellent dietary fiber without exhibiting stringing and tailing when deposited and having an excellent taste and texture without causing recessed parts on the surface even when dried to15 wt.% moisture content. - 特許庁

風味を損なうことなく、歯ごたえ等の食に優れたミネラル成分強化即席麺、チューイングガム、ビスケット、ホットケーキプレミックス、プロセスチーズ、産練り製品等の食品組成物を与える食品添加剤を提供する。例文帳に追加

To provide a food additive capable of affording a food composition such as a mineral ingredient-enriched instant noodle, chewing gum, a biscuit, a hot cake premix, process cheese or a fishery paste product having an excellent texture such as resistance to teeth without deteriorating a flavor. - 特許庁

平版印刷版の光層をレーザー露光により画像部を架橋させ、アルカリ性現像液を用いて未露光部を溶解除去し非画像部とする平版印刷版の製版方法であって、溶出促進剤を含むアルカリ性現像液による現像処理の後に、塩基性染料を含有する洗液により洗し、引き続いてガム液を付与する平版印刷版の製版方法。例文帳に追加

The platemaking method for a planographic printing plate comprises crosslinking an image part by subjecting a photosensitive layer of a planographic printing plate to laser exposure and dissolving and removing an unexposed part by using an alkali developer solution to form a non-image part, wherein after the development processing by an alkali developer solution containing a leaching accelerator, the plate is rinsed with a rinsing liquid containing a basic dye and successively coated with a gum liquid. - 特許庁

例文

打錠物、カプセル、丸薬、キャンディ、ガムなどを中心層とし、その周囲を糖衣で覆った糖衣食品であって、表面に複数の突起物が形成され、かつ、に対する溶解熱(吸熱)が80J/g以上の糖衣層を形成することで、突起物を有する形状による刺激と、冷という刺激のマッチングの点で優れた糖衣食品を提供することを可能とした。例文帳に追加

The sugar-coated food is obtained by coating the periphery of a tabletted product, a capsule, a pill, a candy, gum or the like as a central layer with sugar. - 特許庁

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「感水ガム」の英訳に関連した単語・英語表現
1
water sensitive gum 英和専門語辞典

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