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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "保存効果"に関連した英語例文

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"保存効果"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 24



例文

食品の保存効果を有すると共に、酸味が低減された食品用粉末製剤を提供すること。例文帳に追加

To provide powdered preparation for food having food preserving effect and decreased in acidity. - 特許庁

保存効果に優れ、味の改良されたグリセリン中鎖脂肪酸エステルを含有する抗菌剤を提供することを目的とする。例文帳に追加

To obtain an antimicrobial agent comprising a glycerol medium-chain fatty acid ester excellent in preserving effects and improved in taste. - 特許庁

製剤のpH保持性や安定性に優れ、著しい抗菌効果を有し、食品の保存効果をアップさせる保存剤を得る。例文帳に追加

To obtain a preserving agent having excellent pH holding property or stability of a formulation, having excellent antibacterial effect and increasing a preserving effect of a food. - 特許庁

取り扱いが容易で、保存効果を有しそして能力を改善するが、上述の欠点を有さない飼料用添加物の提供。例文帳に追加

To provide a readily treatable additive for feed, having preserving activities, capable of improving the ability and not having defects such as volatility, malodor and corroding activities. - 特許庁

例文

殺菌剤を吸着させる担体自身にも、吸湿性を示し、抗菌、抗カビ性のあり食品保存効果の高い食品保存材を提供する。例文帳に追加

To obtain a food preservative having antibacterial and antimycotic activities, applying moisture-absorption property also to a carrier for adsorbing a bactericidal agent and exhibiting high food preservation effect. - 特許庁


例文

2−(4−チアゾリル)−1H−ベンズイミダゾールが有する木材保存効果を十分に発揮させることができるとともに、木材に寸法安定性および撥水性を付与できる。例文帳に追加

The wood preserving effect possessed by 2-(4-thiazolyl)-1H-benzimidazole can be sufficiently developed to impart dimensional stability and water repellency to wood. - 特許庁

十分な食品保存効果が得られ、食品の味質に与える影響が少なく、食品中での分散性が良好な食品用日持ち向上剤を提供する。例文帳に追加

To provide a shelf life improver for food having satisfactory effect on storage of food, having no influence on the taste and quality of the food, and having favorable dispersibility in the food. - 特許庁

氷膜が形成されたガスハイドレートペレットを、当該ガスハイドレートが大気圧下で自己保存効果を示す温度条件下において大気圧まで脱圧する。例文帳に追加

The gas hydrate pellets having the ice membrane formed on the surface thereon are depressurized to atmospheric pressure under a temperature condition of exerting self-preservation effect. - 特許庁

内側をチタニウムとして優れた内容物保存効果を発揮させ、かつ、外側をアルミニウム及び漆仕上げとして物性上、製造上、意匠上の利点を得る保存容器及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a storage container which exhibits excellent content-preserving effects by using titanium on the inside and has advantages in physical properties, manufacturing and design by using aluminum and lacquer finish on the outside, and its manufacturing method. - 特許庁

例文

食品由来の素材であって、食品中の細菌の増殖を抑制し、変質、腐敗を防ぐために、食品保存効果の高い素材を提供する。例文帳に追加

To provide a material which is originated from a food, inhibits the proliferation of bacteria in foods to prevent the degeneration and decay of the foods, and thereby has a high food preservation effect. - 特許庁

例文

小分けにして使用されるすりおろし食材の風味を損ねることなく、鮮度維持、長期保存効果を向上させることができ、調理効率を高めることができるおろし装置の提供を目的とする。例文帳に追加

To provide a grating device capable of improving preservation property and a long-term preservation effect without impairing the flavor of a grated food material being subdivided and used and improving the cooking efficiency. - 特許庁

L−アルギニンの塩酸塩とし、これをカルボキシル基を有する有機酸と混合することにより、錯塩を形成してL−アルギニンの苦みの問題を解消し、さらには保存効果と抗酸化効果が達成される。例文帳に追加

Thereby, a complex is formed to solve the problem of the bitter taste of the L-arginine and further achieve a good preservative effect and a good anti-oxidizing effect. - 特許庁

ガスハイドレートが自己保存効果を発現する条件下でガスハイドレートを貯蔵する際のガスハイドレートの分解量制御方法であって、所定の数式に基いてガスハイドレートの分解率βを求め、ガスハイドレートの分解量を制御することを特徴とする。例文帳に追加

The method for controlling the decomposition amount of gas hydrate in storing a gas hydrate under a condition to develop self-preservation effect of gas hydrate comprises obtaining a decomposition ratio β of gas hydrate based on a prescribed numerical expression and controlling the decomposition amount of the gas hydrate. - 特許庁

ガスハイドレートが自己保存効果を発現する条件下でガスハイドレートを貯蔵する際のガスハイドレートの分解量推算方法であって、所定の数式に基いてガスハイドレートの分解率βを求め、該ガスハイドレートの分解量を推算することを特徴とする。例文帳に追加

The method for estimating the decomposition amount of gas hydrate in storing a gas hydrate under a condition to develop self-preservation effect of gas hydrate comprises obtaining a decomposition ratio β of gas hydrate based on a prescribed numerical expression and estimating the decomposition amount of the gas hydrate. - 特許庁

従来のアルコール揮散剤において問題となっていた、印刷インク、撥水剤、撥油剤などの食品への付着を防止すると共に、油脂分の多い食品に対しても優れた保存効果を発揮するアルコール揮散剤を提供すること。例文帳に追加

To provide an alcoholic volatilization agent that prevents adhesion of printing ink, water repellent, oil repellent agent, and so on to food, which is the problem of conventional alcoholic volatilization agents, and that exhibits superior preservation effect for food containing much fat or fatty oil. - 特許庁

揮発性有機溶媒に保存用薬剤を溶解した溶液を用い含浸タンクの中で木材の保存処理を行う木材処理方法において、より一層木材保存効果が高く、環境に対する負荷が小さく、経済性に優れた木材処理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a wood treatment method higher in wood-preserving effect, low in environmental burden and high in economy, comprising conducting a wood-preservative treatment in an impregnating tank using a solution prepared by dissolving a preservative chemical in a volatile organic solvent. - 特許庁

サイレージの長期保存効果(カビ発生の抑制効果)に優れ、牧草等によってフィルムに穴が開いて空気が流入することがなく、ラップ時にフィルムにかかる張力によってフィルムが破断しないサイレージフィルムを提供する。例文帳に追加

To provide a silage film having excellent long-term preservation effect of silage (effect to inhibit mold generation), wherein holes are not made in the film by grass and the like so that air does not flow in, and the film is not broken by tension applied to the film at the time of wrapping. - 特許庁

発酵食物に係わる健康食品の保存効果を高め、しかも食品の色、におい及び酸味など味覚や風味等に影響を及ぼすことなく、安全性及び経済性の面からも優れ、かつ人間の健康や美容の維持に役立つ従来にない健康食品の保存剤を得る。例文帳に追加

To obtain a preservative for a health food, which improves preservation effect on a health food associated with a fermented food, does no influence color, smell, taste such as sour taste, etc., flavor, etc., of a food, excellent safety and economic efficiency and is useful for maintaining human health and beautification and is nonconventional. - 特許庁

コンタクトレンズの装着、保存、装用時における点眼等に使用することができ、表面の水濡れ性をより一層向上・維持することができるとともに、防腐剤等を含まなくても十分な保存効果を有する安全性の高いコンタクトレンズ用組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide a safe composition for a contact lens which can be used for, for example, attachment of the contact lens, storage and ocular instillation upon attachment, and which can further improve and maintain water wettability of a surface, and which has a sufficient storage effect although, for example, a preservative is not included. - 特許庁

酸成分の如何に拘わらず、刺激性のある酸味をソフトで爽やかな酸味を有し、苦味や渋味の少ない、食品添加剤であって、しかも食品に添加した場合優れた保存効果と風味改善効果をもたらす食品添加剤およびそれが添加された食品の提供。例文帳に追加

To provide a food additive having soft and refreshing sourness with a stimulating property and having slight bitterness and astringency, having excellent storability and taste-enriching effect on foods when added to foods, and to provide food in which the food additive is added. - 特許庁

成分に、ポリグリセリン脂肪酸エステルを含有しているにも拘わらず、添加した食品に後味としての渋味やえぐみを残させず良好な風味を与えるとともに、優れた保存効果を付与させる食品変質防止剤を提供すること。例文帳に追加

To provide a food deterioration-preventing agent which can give a good flavor to a food without leaving astringent taste and harsh taste as aftertastes in the food, although containing a polyglyceryl fatty acid ester as an active ingredient, and can give an excellent storage effect to the food. - 特許庁

ヤママリン誘導体の新規かつ有用な用途を提供すること、特に、移植臓器の虚血後再灌流障害の発生を防ぎ、さらに、臓器の保存温度を低温としなくとも、十分な保存効果を発揮する細胞および臓器の保存液を提供すること。例文帳に追加

To provide new and useful uses of a yamamarin derivative, and to provide particularly a preservation solution for a cell and an organ preventing the occurrence of post-ischemic reperfusion disorders of a transplanted organ and further exhibiting sufficient preservation effects even without regulating the preservation temperature of the organ to a low temperature. - 特許庁

本発明は、発光又は蛍光標識遺伝子が導入された動物組織又は植物組織を評価対象の食品保存方法により保存すること、保存後の該組織中の該標識遺伝子による発光又は蛍光レベルを測定すること、及び発光又は蛍光レベルに基づき該保存方法の保存効果を判定することを含む、食品保存方法の評価方法を提供する。例文帳に追加

The method for assessing a food storage method comprises: storing an animal or plant tissue transferred with a luminescence- or fluorescence-labeled gene, by the food storage method in question; measuring the luminescence or fluorescence level by the labeled gene in the tissue after stored: determining the storage effect of the food storage method based on the luminescence or fluorescence level. - 特許庁

例文

ガスハイドレートの生成条件となる温度及び圧力の下で、原料水とガスハイドレート形成物質とを反応させてガスハイドレートを製造する方法において、ガスハイドレートの分解抑制作用を持つ物質の存在下でガスハイドレートを生成させることにより、自己保存効果に優れ、移送時や貯蔵時の分解量が少ないガスハイドレートを製造する。例文帳に追加

A gas hydrate, excellent in self-preservation effect with less decomposition during transport and storage, is produced according to a method for production of the gas hydrate which comprises reacting starting water with a gas hydrate-forming material at temperature and pressure required for formation of the gas hydrate, by forming the gas hydrate in the presence of a material having activity to inhibit decomposition of the gas hydrate. - 特許庁

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