1016万例文収録!

「しょくにくかこうひん」に関連した英語例文の一覧と使い方(11ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > しょくにくかこうひんの意味・解説 > しょくにくかこうひんに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

しょくにくかこうひんの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 14804



例文

海浜環境において使用可能で、かつ加工性に優れた高耐食めっき鋼線を供する。例文帳に追加

To provide a highly corrosion resistant plated steel wire which can be used in a beach environment and is superior in workability. - 特許庁

(2)加工食品の具材に、膨化穀類を0.5〜20 %(w/w)添加することを特徴とする、加工食品の離水防止法。例文帳に追加

(2) The method for preventing the syneresis of the processed food is characterized by adding 0.5-20 % (w/w) puffed cereals to the ingredient of the processed food. - 特許庁

明治以降において,主膳という,宮中の食品や食器の管理調達などを司る役職例文帳に追加

in Japan's Imperial Household Agency, beginning in the Meiji period, the official post in charge of the emperor's dining utensils and food, called 'shuzen'  - EDR日英対訳辞書

造花及び装着器具に香り発生機構を有する装飾方法及び装飾用品例文帳に追加

ARTIFICIAL FLOWER AND DECORATING METHOD HAVING PERFUME EMITTING MECHANISM ON MOUNTING DEVICE AND DECORATION GOODS - 特許庁

例文

多孔性食品の食感を実験的に評価するための評価方法を提供すること。例文帳に追加

To provide an evaluation method for experimentally evaluating the taste of porous food. - 特許庁


例文

自家製食品を作る際の温度管理や発酵食品の早期の品質劣化を防止するための温度管理に対応できる冷蔵庫を提供すること。例文帳に追加

To provide a refrigerator can respond to temperature control during production of homemade food and temperature control to prevent early quality deterioration of fermented food. - 特許庁

食品(5)を50℃以上の温度に加熱する予備加熱工程と、予備加熱された食品(5)を300MPa以上の圧力で加圧する加圧工程とを含む食品殺菌方法であって、該食品(5)を断熱容器(4)に収納した状態で加圧を行う食品殺菌方法を提供する。例文帳に追加

This food sterilization method comprises the preheating step of heating a food (5) to50°C and the step of pressurizing thus preheated food (5) under a pressure of300 MPa, wherein the food (5) is pressurized in a condition of containing it in a thermally insulated vessel (4). - 特許庁

本発明は食品成分のほとんどをおからが占めると共に、ユーザーが摂取しやすい食感をも有するおから大豆加工食品および大豆加工食品原料を提供することにある。例文帳に追加

To provide a bean curd refuse soybean processed food having bean curd refuse occupying most of the food ingredients, and having palate feeling allowing a user to ingest, and to provide a soybean processed food raw material. - 特許庁

焼き芋様の外観を有し、味、食感も焼き芋に近い焼き芋類似加工食品の製造方法および焼き芋類似加工食品を長期間保存可能にした包装された焼き芋類似食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a processed food having appearance, taste and palatability similar to those of roasted sweet potato and provide a packaged food like roasted sweet potato preservable over a long period. - 特許庁

例文

簡便な方法で食品中のカドミウム濃度を高精度に測定する。例文帳に追加

To provide a simple method for precisely measuring a concentration of cadmium within foods. - 特許庁

例文

これにより、優れたクリスピー感を有する焼海苔加工食品となる。例文帳に追加

As a result of this, the toasted laver processed food has excellent crispy feeling. - 特許庁

食肉を柔らかく且つ美味しくする食肉の加工方法、並びにこの加工方法で加工した加工食肉を使用した加工食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for processing meat by which meat becomes soft and tasty, and to provide processed food product produced by using processed meat processed by the method for processing meat. - 特許庁

飲食品に天然感のある乳風味を付与する香料および飲食品をまろやかな風味に改善する香味改善剤を提供する。例文帳に追加

To provide a flavor for imparting a milk flavor having a natural feeling to a food or beverage, and a flavor improvement agent for improving the food or beverage to have a mellow flavor. - 特許庁

またカロリーが極めて低く食物繊維が豊富という理由もあって、ダイエット食品(健康食品)としても人気がある。例文帳に追加

In addition, konnyaku is extremely low in calorie and rich in dietary fiber, so that konnyaku is popular as a diet food (a health food).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

迅速且つ精度の高い方法で、食品、医薬品、香粧品等の製品中に存在する酵母やカビを幅広く検出する技術を提供すること。例文帳に追加

To provide a technique for widely detecting yeasts and molds in a product such as foods, medicines and cosmetics by a quick and highly accurate method. - 特許庁

日本食が健康によい食品としてアメリカ合衆国やヨーロッパなどで好まれ広まった。例文帳に追加

Japanese dishes have been favored and have spread as healthy foods in the United State and Europe.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

油脂食品を鮮明な赤色に着色することのできるベニコウジ色素製剤を提供する。例文帳に追加

To provide a Monuscus color-solubilized preparation which can color oil-and-fat foods in a brilliant red color. - 特許庁

シャンデリア本体を構成する各部材を、身飾品又は宝飾品に利用可能な装飾品部材と飾り電燈部材とから構成し、これを卓上照明器具として利用し、しかも前記装飾品部材を身飾品又は宝飾品に利用することのできる卓上シャンデリアを提供すること。例文帳に追加

To provide a desk chandelier in which each member constituting the chandelier main body is constructed of an ornament member capable of using as an accessory or a jewelry and a decoration lamp member, and which is used as a desk lighting apparatus, and in which the above ornament member can be utilized as an accessory or a jewelry. - 特許庁

流体動圧軸受部品の表面硬度を向上させつつ腐食による品質低下を防止する。例文帳に追加

To prevent a fluid dynamic pressure bearing component from degradation in the quality while the surface hardness of the bearing component is improved. - 特許庁

低耐圧性酵母の作出方法並びに発酵食品の製造方法並びに発酵食品の非加熱殺菌による発酵停止方法並びに発酵食品例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING LOW PRESSURE-RESISTANT YEAST, METHOD FOR PRODUCING FERMENTED FOOD, METHOD FOR STOPPING FERMENTATION BY NON-THERMAL STERILIZATION OF FERMENTED FOOD, AND FERMENTED FOOD - 特許庁

本発明は食品容器に関し、比較的に長時間にわたって食品の良好な保冷状態を確保することができるようにすることを目的とする。例文帳に追加

To provide a food container that can secure foods under a good cooled condition for relatively long time. - 特許庁

牛肉や豚肉などの獣肉や、豆腐などの植物由来のタンパクを含むタンパク含有食品素材に食塩をまぶし、少なくとも1日間放置した後、米ぬか内にて発酵させてタンパク加工食品を製造する。例文帳に追加

The protein processed food is produced by: sprinkling salt over the protein-containing food raw material such as meat comprising beef, pork or the like, or vegetable-originated protein such as bean curd; leaving the raw material as it is for at least one day; and thereafter fermenting the food raw material in rice bran. - 特許庁

優れた食品の品質保持効果を有し、しかも環境やヒトに優しい食品劣化防止剤を提供すること。例文帳に追加

To provide a food deterioration inhibitor having an excellent food quality keeping effect, gentle to the environment and humans and also excellent in deterioration inhibiting effect for food dough, food flavor or flavor to be newly added to/formulated with food. - 特許庁

穀類加工食品に対し、水溶性ヘミセルロース及び酢酸モノグリセリドとを含む品質改良剤を添加または表面処理することにより、ほぐれや食感の品質が改良された穀類加工食品が得られる。例文帳に追加

The processed food of grains having improved qualities of loosening and palatability is obtained by adding a quality improver containing water-soluble hemicellulose and acetic acid monoglyceride to a processed food of grains or subjecting a processed food of grains to surface treatment with the quality improver. - 特許庁

食肉加工食品全体にわたり、香気成分に由来する香りがバランスよく均一に付与された食肉加工食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a meat processed food with aroma derived from aromatic ingredients added uniformly and in a balanced manner over the whole food. - 特許庁

米を原料とする食材並びにこれを用いた加工食品並びにそれらの製造法例文帳に追加

FOOD MATERIAL USING RICE AS STARTING MATERIAL, PROCESSED FOOD USING THE SAME AND METHOD FOR PRODUCTION THEREOF - 特許庁

食品の安全性の確保のための措置を講ずるに当たっての基本的認識例文帳に追加

Basic Recognition in Taking Measures for Ensuring Food Safety  - 日本法令外国語訳データベースシステム

食肉加工品の製造方法及びそれに使用する調味液例文帳に追加

MANUFACTURE OF MEAT PROCESSED PRODUCT AND SEASONING LIQUID USED IN IT - 特許庁

飲食品等の熱による劣化、特に牛乳類入り飲食品の加熱による劣化臭を効果的に抑制することである。例文帳に追加

To provide a taste- or flavor-improver effectively suppressing heat-induced deterioration of food and drink or the like, in particular, heat-induced deterioration smell of the food and drink containing milk or the like. - 特許庁

ラクトフェリンを含有する医薬組成物ならびに加工食品の製造法例文帳に追加

PHARMACEUTICAL COMPOSITION CONTAINING LACTOFERRIN AND METHOD FOR PRODUCING PROCESSED FOOD CONTAINING LACTOFERRIN - 特許庁

和牛脂のスプレー加工済みの冷凍豚肉または鶏肉ハンバーグ食品例文帳に追加

FROZEN PORK OF CHICKEN HAMBURG STEAK FOOD SPRAYED WITH JAPANESE CATTLE TALLOW - 特許庁

ラクトフェリンを含有する医薬組成物ならびに加工食品例文帳に追加

LACTOFERRIN-CONTAINING PHARMACEUTICAL COMPOSITION AND PROCESSED FOOD - 特許庁

食品焼成装置において、効率よく焼成面を加熱すること。例文帳に追加

To efficiently heat baking faces in a food baking device. - 特許庁

この氷膜により食品5の酸化の進行が抑制される。例文帳に追加

The progress of the oxidation of the food 5 is restrained by the ice film. - 特許庁

高温に対して腐食から保護され改良された製品の提供。例文帳に追加

To provide an improved product protected from corrosion to high temperature. - 特許庁

果実加工食品およびその製造方法ならびに果実ソース例文帳に追加

PROCESSED FOOD OF FRUIT AND METHOD OF PRODUCTION FOR THE SAME AND FRUIT SAUCE - 特許庁

微生物由来の腸内環境改善による消化吸収向上食品例文帳に追加

FOOD FOR IMPROVING DIGESTION AND ABSORPTION BY ENVIRONMENTAL IMPROVEMENT CAUSED BY ENTERIC MICROBE - 特許庁

循環搬送されている食品の乾燥を効果的に防止する。例文帳に追加

To effectively prevent food under circulation and transportation from being dehydrated. - 特許庁

加工食品、特に穀粉を主成分とする加工食品の風味、食感、および外観を損なうことなく、含有される油脂を代替することが可能な食品改質剤を提供すること。例文帳に追加

To provide a food modifier which can be substituted for fat and oil contained without spoiling taste, palatability and appearance of processed foods, especially those comprising flour as a main component. - 特許庁

食品購入量抽出部5は、健康チェック用データベースD3内に格納された食品種分類購入情報から、特定の利用者群における上記所定数の食品種それぞれの月単位の購入量を規定した月単位・特定利用者食品購入量情報D5を得る。例文帳に追加

A food purchase quantity extraction part 5 acquires monthly-based specific user food purchase quantity information D5 specifying the monthly-based purchase quantity of each of the prescribed number of food types in the specific user group from the food type classification purchase information stored in a database D3 for health check. - 特許庁

食感及び味等の食品としての価値を損なうことなく、血中脂質改善及び前立腺肥大の症状改善に効果がみられる有効量の植物ステロールを日常的に摂取することが可能な加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide a processed food which enables the daily intake of an effective amount of vegetable sterols having a blood lipid-improving effect and a prostatomegaly-improving effect without deteriorating the values of the food, such as texture and taste. - 特許庁

米飯等の澱粉質食品を野菜等の高水分含量の具材と接した形態で含む常温保存性食品における、水分移行を抑制し、該食品の食感及び外観を良好なものとすること。例文帳に追加

To provide a method for producing a normal temperature-preservable food containing a starchy food such as cooked rice in such a form as to be in contact with ingredients such as vegetables having high water content, so as to suppress water transfer and improve its texture and appearance. - 特許庁

最も良い有効接触頻度が正確に分かれば、広告露出をやみくもに増やす必要はなくなる。例文帳に追加

If you know precisely the most effective frequency, you won't have to blindly increase advertising exposure. - Weblio英語基本例文集

購入食品を加熱する場合における購入者のレジでの待ち時間を短縮することができる加熱食品販売システムを提供する。例文帳に追加

To provide a system for selling a food which requires heating, capable of contracting a waiting time at a cash desk for heating a purchased food. - 特許庁

高水分含量の液状物に接した形態で、該液状物よりも水分含量の低い澱粉質食品を容器に収容してなる常温保存性食品において、該液状物から該澱粉質食品への水分移行を抑制し、該食品の食感及び外観を良好なものとすること。例文帳に追加

To provide a method for producing a normal temperature-preservable food which is made by holding a starchy food lower in water content than a liquid matter having high water content in a container in such a form as to be in contact with the liquid matter, so as to suppress water transfer from the liquid matter into the starchy food, and improve its palate feeling and appearance. - 特許庁

食品を包装体で密封した包装食品を冷却するにあたり、冷却に要する時間を短縮すると共に、設備構成の簡略化を図る。例文帳に追加

To shorten the time required for cooling in cooling process of wrapped foods sealed with a wrapping material and to simplify the equipment construction. - 特許庁

食品容器において、酸素バリヤー性を向上させて食品保存性を確保出来るとともに、耐熱性及び高透明性を確保する。例文帳に追加

To provide a food container securing food preservability by increasing an oxygen barrier property, and securing heat resistance and high transparency. - 特許庁

食品の加工処理を長期間にわたり効率よく適正に行うことのできる食品処理装置を提供すること。例文帳に追加

To provide an apparatus for treating a food capable of efficiently and appropriately carrying out a processing treatment of the food over a long period. - 特許庁

樹脂と光触媒粒子を組み合わせた製品において、光触媒粒子の光触媒効果を向上させることができる技術を提供する。例文帳に追加

To provide a technique which can improve the photocatalytic effect of photocatalyst particles in a product with a resin and the photocatalyst particles combined. - 特許庁

例文

この発明は、人体に無害な加工食品用保存材と保存期間の長い加工食品に関するものである。例文帳に追加

To provide a processed food preservative harmless to the human body, and to provide a processed food giving a long-term preservation period. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
EDR日英対訳辞書
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
日本法令外国語訳データベースシステム
※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS