1016万例文収録!

「しょくにくかこうひん」に関連した英語例文の一覧と使い方(7ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > しょくにくかこうひんの意味・解説 > しょくにくかこうひんに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

しょくにくかこうひんの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 14804



例文

ミルセニルメチルエ−テルを含有する香料組成物、飲食品用添加剤および飲食品例文帳に追加

MYRCENYL METHYL ETHER-CONTAINING SPICE COMPOSITION, DRINK AND FOOD ADDITIVE, AND FOOD AND DRINK PRODUCT - 特許庁

菌による食品等の品質を劣化、特に耐熱性菌による食品等の品質を劣化させることのない抗菌剤を提供する。例文帳に追加

To obtain an antimicrobial agent not deteriorating qualities of food, etc., by bacteria, especially not deteriorating qualities of food by thermoduric bacteria. - 特許庁

(1)第1食品の部A食品一般の成分規格の項の1の食品に含有してはならない物質として放射性物質を加えたこと。例文帳に追加

(1) Radioactive substances have been added to substances that should not be contained in foods, specified in Paragraph 1 in Section A General Compositional Standards for Food in Part I Food. - 厚生労働省

基材シート2の表面2aに、食品と食べ合わせ食品とを食したときの相乗効果を表示する相乗効果表示部5を設けた。例文帳に追加

A synergy effect display part 5 which displays the synergy effect when the original food and the food eaten together are eaten is disposed on the surface 2a of the substrate sheet 2. - 特許庁

例文

食肉加工品とその製造方法、及び肉加工品製造用の酵素組成物例文帳に追加

MEAT- PROCESSED PRODUCT, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND ENZYME COMPOSITION FOR MEAT-PROCESSED PRODUCT PRODUCTION - 特許庁


例文

白金からなる宝飾品の表面に金からなる装飾模様を強固に接着可能な宝飾品の加工方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for processing jewelry, which is capable of firmly sticking an ornamental pattern made of gold on the surface of the jewelry made of platinum. - 特許庁

保形性、弾力性、歯切れ性、歯ごたえ性、粘性、味のマイルド化、味質向上、食感向上等の食品適性に優れた食品を提供する。例文帳に追加

To provide a food excellent in an aptitude for food such as shape retention, springiness, texture, chewability, viscosity, mild taste, and improvement of taste quality and palate feeling. - 特許庁

食料品を、水素吸蔵合金と接触させて活性化した水により洗浄処理して食料品の品質を向上させる。例文帳に追加

A food is washed and treated with water which is brought into contact with a hydrogen absorption alloy and activated to improve qualities of the food. - 特許庁

食品中での分散性に優れ、風味の良好なミネラル強化食品を与える食品添加剤組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a food additive composition excellent in dispersibility in foods, and enabling mineral-enriched foods having good flavor to be produced. - 特許庁

例文

原料麺などの食品を油揚げ処理などするに際してその搬送コンベヤのバスケットに対してその食品を精度良くかつ確実に投入できる新規な食品加工装置および食品加工方法の提供。例文帳に追加

To provide a novel food processing apparatus and food processing method capable of highly accurately and surely inserting foods in a basket of a carrying conveyer when deep-frying the foods such as raw noodles. - 特許庁

例文

食品を非過熱蒸気で加熱する際に効率よく短時間に加熱する。例文帳に追加

To attain efficient short-time heating in heating of a food with non-superheated vapor. - 特許庁

カルシウム吸収促進効果に優れた健康食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a health food excellent in calcium absorptionaccelerating effect. - 特許庁

保冷加工食品を航空便で安価に輸送する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for transporting refrigerated processed food products by an air flight inexpensively. - 特許庁

果物の加工法および該方法により製造された加工食品例文帳に追加

FRUIT PROCESSING METHOD, AND PROCESSED FOOD PRODUCED BY THE METHOD - 特許庁

疲労特性,端面耐食性に優れた加工製品及び加工方法例文帳に追加

WORKED PRODUCT EXCELLENT IN FATIGUE CHARACTERISTIC AND CORROSION RESISTANCE AT EDGE SURFACE AND WORKING METHOD THEREFOR - 特許庁

固形状の加熱済み食肉加工食品を、その基本的味ベースを保持しながらよりソフトにした、食味と食感に優れたベタ付きの少ないゲル状の食肉加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide a gel-like edible meat processed food having excellent taste and texture with slight stickiness by making a solid heated edible meat processed food softer while keeping its fundamental taste base. - 特許庁

α−D−グルコピラノシルグリセロール類は、食品、化成品、医薬品に有効に利用できる。例文帳に追加

The glycerols can effectively be applied to foods, chemicals and medicines. - 特許庁

α−D−グルコピラノシルグリセロール類は、食品、化成品、医薬品に有効に利用できる。例文帳に追加

The α-D-glucopyanosylglycerols are effectively applied to foods, chemicals and medicines. - 特許庁

鰻加工食品、及び鰻加工食品の製造方法、並びに鰻加工用の調味液に関し、従来ある鰻蒲焼とは全く異なる食味を有する鰻加工食品を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a processed eel food having a taste entirely different from that of conventional Kabayaki (eel split and broiled in soy), to provide a method for producing the processed eel food, and to provide a seasoning liquid for processing eel. - 特許庁

様々な商品(食品等)を容易に且つ効率的に管理可能な商品管理システムを提供する。例文帳に追加

To provide a merchandise management system capable of easily and efficiently managing various pieces of merchandise (foods, etc.). - 特許庁

畜肉や魚肉などの食品の劣化を防止し、かつ加熱による調理後も食感が向上する食品改質剤を提供する。例文帳に追加

To provide a food modifier that prevents a deterioration of food such as meat or fish meat and improves texture even after cooking by heating. - 特許庁

特に、油揚処理された食品を好適な状態で保存することを可能とする食品保存庫及び食品の保存方法を提供する。例文帳に追加

To provide a food storage capable of storing food, especially fried food, in an appropriate state, and a method of storing food. - 特許庁

食品および食品栄養要素および食品成分を組み合わせた花粉症治療に有効な組成物。例文帳に追加

The composition effective for the treatment of pollinosis is a combination of a food with a nutrient element for food and a food component. - 特許庁

新規な小麦粉およびそれを使用した小麦粉調製品、二次加工食品例文帳に追加

NOVEL WHEAT FLOUR, WHEAT FLOUR DELICATESSEN PRODUCT USING THE WHEAT FLOUR, AND SECONDARY PROCESSING FOOD - 特許庁

上記の小麦粉または小麦粉調製品を用いた二次加工食品。例文帳に追加

The secondary processing food is obtained by using the wheat flour or the wheat flour delicatessen product. - 特許庁

食肉本来の呈味性に悪影響を及ぼすことなく、食肉及び食肉加工品の退色を防止し、色調を改善する方法の提供。例文帳に追加

To provide a method of inhibiting meat and meat products from discoloring and improving their color tone without adverse effect on the taste intrinsic to the meat. - 特許庁

宿泊するために衣類や装飾品を携行する小さな旅行用の鞄例文帳に追加

a small traveling bag to carry clothing and accessories for staying overnight  - 日本語WordNet

歯垢形成抑制剤並びにそれを含む口腔剤組成物及び食品例文帳に追加

DENTAL PLAQUE FORMATION INHIBITOR AND ORAL CAVITY AGENT COMPOSITION AND FOOD CONTAINING THE SAME - 特許庁

食品間の水分移行抑制剤並びに水分移行の抑制方法例文帳に追加

INHIBITOR FOR MIGRATION OF WATER BETWEEN FOODS AND METHOD OF AVOIDING MIGRATION OF WATER - 特許庁

食品や食品加工副産物、特に海産物食品等から重金属を効果的に除去して食品素材を提供できる、安全性に優れた処理方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a treatment method excellent in safety and giving a food material through effectively removing heavy metals from food and food processing by-products, especially marine product food. - 特許庁

二日酔いの予防及び解消に効果的な健康補助食品例文帳に追加

HEALTHY DIETARY SUPPLEMENT EFFECTIVE FOR PREVENTING AND MITIGATING HANGOVER - 特許庁

高脂血症乃至高尿酸血症改善剤、及び、健康食品例文帳に追加

HYPERLIPEMIA- OR HYPERURICEMIA-IMPROVING AGENT, AND HEALTH FOOD - 特許庁

米飯食品は具体的にはシート状食品(海苔)が添付された米飯成形食品であって、該シート状食品表面に保湿効果のある食品が塗布あるいは噴霧されている。例文帳に追加

The rice food is specifically a molded rice food to which a sheetlike food (laver) is attached, wherein a moisture-retaining food is affixed to or sprayed on the surface of the sheetlike food. - 特許庁

こうして、可塑性食品素材Aが可塑性食品素材Bに完全に包み込まれ、可塑性食品素材Cが可塑性食品素材Dに完全に包み込まれると共に、外殻をなす可塑性食品素材B、Dどうしがモールド5内の中間部で接合された成形品を得る。例文帳に追加

Thus, the plastic food material A is completely wrapped up in the plastic food material B and the plastic food material C is completely wrapped up by the plastic food material D, and also a molded product of joining the plastic food materials B and D forming outer shells each other in the middle part of the mold 5, is obtained. - 特許庁

蒸気を効率よく供給して食品を効率よく略均等に蒸して加工することができる食品加工用台車を提供すること。例文帳に追加

To provide a carriage for food processing wherein steam is efficiently supplied to efficiently and nearly equally steam food for processing. - 特許庁

風味の良いGABA高含有乳酸菌発酵飲食品及び調味食品の製造法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING LACTIC ACID BACTERIUM FERMENTATION FOOD PRODUCT, BEVERAGE PRODUCT, AND SEASONED FOOD PRODUCT ALL HAVING GOOD FLAVOR AND HIGH GABA CONTENT - 特許庁

簡単な構造で、食品容器内に熱い食品を入れても、蓋を食品容器に確実に螺着することができ、食品の収容状体を良好に保つ。例文帳に追加

To allow, in a simple structure, a lid to be reliably threaded with a food container even if hot food is put in the container thereby keeping the food well stored. - 特許庁

高架下には、飲食や食料品など、乗客の利便を考慮した店舗施設が軒を連ねる。例文帳に追加

Under the elevated rail tracks, there are restaurants and grocery stores for the convenience of passengers.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

生食品類、半乾燥食品類、乾燥食品類または加工食品類に属する食品の1種類または2種類以上を裁断、粉砕または圧潰によりペースト状とし、次いでゲル化剤、乳化剤または増粘剤の1種または2種以上を添加してゲル化した半固形状食品である。例文帳に追加

This semisolid food is obtained by cutting, pulverizing or crushing one or more kinds of foods belonging to raw foods, semidried foods, dried foods or processed foods to provide a paste, and adding one or more kinds of a gelatinizing agent, an emulsifying agent and a thickening agent to the obtained paste to gelatinize the paste. - 特許庁

離水が防止されている上に良好な卵風味を有する卵加工食品及び卵加工食品用の品質保持材を提供する。例文帳に追加

To provide egg processed food prevented from syneresis and also having proper egg flavor, and to provide a quality preservative for the egg processed food. - 特許庁

栄養細菌のみならず、芽胞の殺菌に有用な、食品、食品原料及び食品製造・加工機器用の殺菌剤組成物を提供する。例文帳に追加

To obtain a sterilizer composition for foods, food raw materials and machines for producing and/or processing the foods effective for sterilizing not only vegetative bacteria but also sporular bacteria. - 特許庁

本発明はさらに、食品製品を含む、高TDFフラワーを含む製品に関する。例文帳に追加

High-TDF flour-containing products including food products are also provided. - 特許庁

本発明はさらに、食品製品を含む、高TDFフラワーを含む製品に関する。例文帳に追加

This invention further relates to products which contain the high TDF flour, including food products. - 特許庁

培養食用菌により発酵させた食用植物の発酵の進行を抑制し安定させ、人体に無害な加工食品用保存材及びその加工食品を製造する。例文帳に追加

This processed food preservative harmless to the human body is obtained by inhibiting the progress of fermentation of edible plants fermented using cultured edible bacteria so as to make the edible plants stable, and the processed food is obtained using the processed food preservative. - 特許庁

酵素を含む溶液中に食品素材を浸漬し、1.04〜50気圧以下で加圧処理して食品素材内部に酵素を浸透させ、食品素材内部で酵素反応を起こさせることを特徴とする食品素材の改質方法。例文帳に追加

The food material is soaked in an enzyme-containing solution and treated by pressurizing under ≤1.04-50 atm. to penetrate the enzyme into the food material and react the enzyme in the food material. - 特許庁

赤色ブドウ樹葉の水性抽出物を含む食事補強剤(健康食品)を経口的に服用する。例文帳に追加

A meal enhancer (a healthy food) comprising an aqueous extract of a red vine leaf is orally administered. - 特許庁

特定保健用食品、栄養機能食品などの保健機能食品や健康食品、サプリメント、一般食品などにヒハツ(Piper longum)を含有させ疲労改善組成物とする。例文帳に追加

The composition for ameliorating the fatigue contains Piper longum in a food for specified health uses, a health functional food such as a nutritive functional food, a healthy food, a supplement, a general food or the like. - 特許庁

流動性のある食品や流動性を生じる食品を安価で簡単な構成で効率よく加熱でき、加熱後に固形化する食品でも容易に取り出すことができる食品通電加熱装置を提供することである。例文帳に追加

To provide a food current-carrying heating device capable of efficiently heating with low cost and a simple structure for food with fluidity or generating fluidity, and capable of easily taking out food even being solidified after heating. - 特許庁

食品類に配合し添加し若しくは付帯させて、食品の調味を高め且この食品類の摂取により健康維持効果を発揮させることの可能な、乾燥粉体状食品の提供。例文帳に追加

To provide a dried powdery food highly seasoning a food by being blended with, added to or accompanied with food products, and capable of exhibiting health maintenance effects by the ingestion of the food. - 特許庁

例文

油ちょう食品食感評価方法、油ちょう食品食感評価装置、及び油ちょう食品食感評価方法をコンピュータに実行させるプログラム例文帳に追加

METHOD FOR EVALUATING EATING QUALITY OF FRIED FOOD, APPARATUS THEREFOR AND PROGRAM FOR ALLOWING COMPUTER TO PERFORM METHOD FOR EVALUATING EATING QUALITY OF FRIED FOOD - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Ministry of Health, Labour and Welfare, All Right reserved.
  
日本語WordNet
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved.
WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS