1016万例文収録!

「"しょくにくかこうひん"」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "しょくにくかこうひん"に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

"しょくにくかこうひん"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 58



例文

食肉加工品例文帳に追加

PROCESSED MEAT PRODUCT - 特許庁

食肉加工品用日持ち向上剤およびそれを用いた食肉加工品の保存方法例文帳に追加

SHELF LIFE IMPROVER FOR PROCESSED MEAT PRODUCT AND METHOD FOR PRESERVING PROCESSED MEAT PRODUCT USING THE SAME - 特許庁

食肉加工品処理用組成物及びそれを用いる食肉加工品の製造法例文帳に追加

COMPOSITION FOR TREATING PROCESSED MEAT PRODUCT AND METHOD FOR PRODUCING PROCESSED MEAT PRODUCT USING THE SAME - 特許庁

ゼリーが分散混入された食肉加工品例文帳に追加

MEAT PROCESSED PRODUCT DISTRIBUTED AND MIXED WITH JELLY - 特許庁

例文

食肉加工品及びその製造方法例文帳に追加

PROCESSED MEAT PRODUCT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁


例文

食肉又は食肉加工品及びその製造方法例文帳に追加

MEAT OR MEAT PRODUCT, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

新規食肉加工品及びその製造方法例文帳に追加

NEW PROCESSED MEAT PRODUCT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

超薄切り積層食肉加工品およびその製品例文帳に追加

ULTRATHIN LAMINATED PROCESSED MEAT PRODUCT AND ITS PRODUCT - 特許庁

食肉加工品及びその製造方法例文帳に追加

PROCESSED MEAT PRODUCT AND ITS PRODUCTION - 特許庁

例文

ハム等の食肉加工品が本来有している風味と味噌の風味が調和した味噌風味の食肉加工品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing processed meat with a miso flavor, having the original flavor of the processed meat such as hum, harmonized with the flavor of the miso. - 特許庁

例文

食肉,食肉加工品及び食肉製品を用いたおつまみ例文帳に追加

MEAT, MEAT PROCESSED FOOD AND RELISH USING MEAT PRODUCT - 特許庁

ル−プ紐付き袋状ミ−トネットによる食肉加工品の製造法例文帳に追加

PRODUCTION OF MEAT-PROCESSED PRODUCT BY USING BAG TYPE MEAT NET EQUIPPED WITH LOOPED STRING - 特許庁

食肉加工品の製造方法及びそれに使用する調味液例文帳に追加

MANUFACTURE OF MEAT PROCESSED PRODUCT AND SEASONING LIQUID USED IN IT - 特許庁

魚肉加工品および食肉加工品並びにそれらの製造方法例文帳に追加

PROCESSED FISH PRODUCT, PROCESSED MEAT PRODUCT AND THEIR PRODUCTION PROCESS - 特許庁

食品添加物を使用しない食肉加工品の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING PROCESSED MEAT PRODUCT NOT USING FOOD ADDITIVE - 特許庁

ゼラチン及びジェランガムを含むゼリーが分散混入されてなる食肉加工品。例文帳に追加

This meat processed product is distributed and mixed with jelly containing gelatin and gellan gum. - 特許庁

カードランのゲル皮膜で被覆された食肉または食肉加工品およびその製造方法例文帳に追加

MEAT OR MEAT PROCESSED PRODUCT COATED WITH CURDLAN GEL FILM AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

加熱処理等を施しても肉質の柔らかい食肉加工品を提供する。例文帳に追加

To provide a processed meat product keeping soft meat quality even after heat-treatment, etc. - 特許庁

食肉加工品とその製造方法、及び肉加工品製造用の酵素組成物例文帳に追加

MEAT- PROCESSED PRODUCT, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND ENZYME COMPOSITION FOR MEAT-PROCESSED PRODUCT PRODUCTION - 特許庁

インジェクション用ピックル液組成物および食肉加工品の製造方法例文帳に追加

PICKLING LIQUID COMPOSITION FOR INJECTION AND METHOD FOR PRODUCING MEAT-PROCESSED PRODUCT - 特許庁

味噌風味の食肉加工品の製造方法およびそのためのインジェクション用ピックル液組成物例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING PROCESSED MEAT WITH MISO (FERMENTED SOYBEAN PASTE) FLAVOR, AND PICKLING LIQUID COMPOSITION FOR INJECTION THEREFOR - 特許庁

食肉加工品の味質に影響を与えずに、弾力性、歩留まりおよび保存性を改善し得る食肉加工品用日持ち向上剤を提供すること。例文帳に追加

To provide a shelf life improver for a processed meat product not affecting on taste quality of the processed meat product and improving elasticity, a yield and preservability. - 特許庁

食肉加工品加熱時の保水能力を高め、食感に優れた食肉加工品製造のための食肉添加剤およびピックル液を提供する。例文帳に追加

To provide a meat additive for increasing a water retaining ability when heating a meat processed product, and producing a meat processed product excellent in palate feeling, and to provide a pickling liquid. - 特許庁

特別な装置を必要とせずに従来の製造装置を使用しながらくん煙処理食肉加工品の保存性、呈味、歩留りが改善されたくん煙処理食肉加工品の製造方法及びその際に使用する調味料の提供。例文帳に追加

To provide a process for manufacturing a smoke-treated meat processed product whose preservability, taste and yield are improved while using a conventional manufacturing apparatus without needing a special apparatus, and to provide a seasoning to be used in the process. - 特許庁

具体的には、桜葉を載置して固定することにより、食肉加工品中の脂肪と接触するように使用したり、刻んだ桜葉を混合することにより、食肉加工品中の脂肪と接触するように使用する。例文帳に追加

Specifically, the cherry leaves are fixedly placed so as to get in contact with the fat in the meat processed product, or chopped cherry leaves are admixed so as to get in contact with the fat in the meat processed product. - 特許庁

ハム、ソーセージ、ベーコン、味付け生肉等の食肉加工品に、生桜葉若しくは塩漬けした桜葉又はこれらの処理物を、食肉加工品中の脂肪と接触するように使用し、長期保管中(10℃以下での30〜90日間の保管)でも安定して風味を維持することができる食肉加工品とする。例文帳に追加

The meat processed product using cherry leaves is obtained through adding fresh cherry leaves, salted cherry leaves or treated material thereof into a meat processed product such as ham, sausage, bacon or seasoned raw meat so as to get in contact with fat in the food processed product to stably maintain its flavor even during long preservation (at10°C for 30-90 days). - 特許庁

加熱しても食肉の獣臭の発現を抑えることにより、嗜好性の高い食肉加工品を提供する。例文帳に追加

To provide a meat processed food having high palatability by suppressing development of animal odor of meat even when heated. - 特許庁

味噌素材を含むピックル液を塊状食肉にインジェクション処理することを特徴とする味噌風味の食肉加工品の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the processed meat with the miso flavor is characterized in that a lump meat is subjected to an injection treatment of a pickling liquid containing miso. - 特許庁

視覚的に改善された肉組織を持った食肉加工品を製造するためのインジェクション用ピックル液組成物を製造する。例文帳に追加

To obtain a pickling liquid composition for injection intended for producing meat-processed products with visually improved meat texture. - 特許庁

咀嚼困難者及び軽度の嚥下困難者向けに適した性状の食肉加工品を病院・施設向け、あるいは、家庭向けに提供する。例文帳に追加

To provide a meat processed product having a shape suitable for a person having difficulty in chewing and a person having slight difficulty in swallowing in a hospital, an institution, or a household. - 特許庁

保存性に優れ、かつ良好な食味および食感を具備した食肉加工品をもたらす食肉の加工方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for processing meat by which meat processed products excellent in preservability, and favorable taste and palate feeling are produced. - 特許庁

前記の食肉改質用O/W型エマルションを0〜30℃で食肉に注入する食肉加工品の製造方法。例文帳に追加

A method for producing a meat processed product comprises pouring the O/W-type emulsion for meat modification at 0-30°C into meat. - 特許庁

肉粒感があり食感がよく、ふっくらとした感じがあり、肉本来の味を損なうことがない食肉加工品を提供すること。例文帳に追加

To provide a processed meat product wherein a taste inherent in meat is not spoiled, having meat granular feeling, excellent palate feeling and puffy feeling. - 特許庁

食肉本来の呈味性に悪影響を及ぼすことなく、食肉及び食肉加工品の退色を防止し、色調を改善する方法の提供。例文帳に追加

To provide a method of inhibiting meat and meat products from discoloring and improving their color tone without adverse effect on the taste intrinsic to the meat. - 特許庁

食用肉が有する独特の風味・栄養成分などを保持し、かつ高齢者などに供食できる新規な食肉加工品の提供。例文帳に追加

To provide a new processed meat product which has the characteristic flavor/nutritive ingredients and the like of the meat and can be eaten by aged persons, and the like. - 特許庁

本発明の課題は、従来では得られなかった食感を有する魚肉加工品および食肉加工品を提供することである。例文帳に追加

To provide a process for producing a processed fish product and a processed meat product having unconventional textures. - 特許庁

食肉、食肉加工品、飼料などの試料中の鶏由来成分をPCR法で検出する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for detecting a chicken-originated ingredient in a sample such as meat, processed meat or feed by a PCR method. - 特許庁

食肉、食肉加工品、飼料などの試料中の牛由来成分をPCR法で検出する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for detecting a cattle-derived ingredient in a sample such as meat, a meat processed product or feed by PCR technique. - 特許庁

スープとソーセージ及び/又はソーセージ様食肉加工品とが容器の内部に収容され、密封されている。例文帳に追加

The soup package body for microwave-oven cooking is structured as follows: soup and sausage and/or a sausage-like meat processed product are/is housed and hermetically sealed in the inside of a container. - 特許庁

食肉・食肉加工品にラフィノースを0.01〜20重量%添加することによって、食肉本来の呈味性に悪影響を及ぼすことなく、食肉及び食肉加工品のヘムタンパク質の自動酸化(メト化)を抑制し、未加熱品及び加熱品両方の色調を改善する。例文帳に追加

Raffinose is added to meat or meat products in an amount of 0.01-20 wt.% to suppress the autoxidation of the heme protein in them (conversion of heme protein into methohemoglobin) and improve the color tones of both heated and unheated meat products. - 特許庁

食物繊維を含有したカードランのゲル皮膜で被覆されてなる食肉又は食肉加工品であり、食物繊維含有カードランアルカリ水溶液を食肉又は食肉加工品に塗布した後、酸で中和してカードランのゲル皮膜を形成させることにより製造する。例文帳に追加

The meat or the meat product contains dietary fibers, is coated with the curdlan gel coating film, and is obtained through applying dietary fiber-containing curdlan alkaline water solution on meat or a meat product followed by neutralizing the meat or the meat product with acid to form the curdlan gel coating film thereon. - 特許庁

スライスハム用のロースハム原木、ボンレスハム原木又はプレスハム原木等の食肉加工品の脱気を短時間で効率よく均一に行うことができる回転式真空脱気装置や脱気食肉加工品の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a rotary vacuum-degassing device capable of performing the degassing of processed meat products such as a loin roll stock material for making sliced ham, a boneless ham stock material or a press ham stock material in a short time in a good efficiency and uniformly, and a method for producing the degassed meat products. - 特許庁

粉末乳酸ナトリウム、および、硬化油を主成分とする被覆材で被覆した被覆フマル酸を含有する、食肉加工品用日持ち向上剤を提供する。例文帳に追加

The shelf life improver for a processed meat product containing sodium lactate powder and coated fumaric acid coated with a coating material having a hardened oil as a main ingredient. - 特許庁

所定の大きさに切断された食用肉と起泡させた卵白とを攪拌後、加熱することにより得られた、比重0.50〜0.85の新規な食肉加工品を提供する。例文帳に追加

Provided is the new processed meat product obtained by stirring meat cut in a prescribed size with foamed albumen and then heating the mixture and having a pH of 0.50-0.85. - 特許庁

天然素材由来のリン酸塩を含有する食用エキスを食肉原料に添加して混合した後、調味料を添加してさらに混合することを特徴とする、食感の改善された食肉加工品の製造方法。例文帳に追加

The method for producing a processed meat product having an improved texture includes adding and mixing an edible extract containing a phosphate derived from a natural raw material to a meat material, and adding and mixing a seasoning. - 特許庁

天然素材由来のリン酸塩を含有する食用エキスを用いても、合成品のリン酸塩と同等のレベルで食感が改善された食肉加工品を製造する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a processed meat product, by which the texture of a processed meat product can be improved at the same level as that of the phosphate of a synthetic product even when an edible extract containing a phosphate derived from a natural raw material is used. - 特許庁

油で揚げる食肉加工製品について、食感を損なうことなく、油の染み出しを防ぎ、歩留まりを向上させる方法及びその方法により得られた食肉加工品の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing a deep-fried meat-processed product whose oil is prevented from oozing out without spoiling the palate feeling and which is improved in yield, and to provide a meat-processed product produced by the method. - 特許庁

硬くパサついた食感の食肉に、柔らかくジューシー感があり、且つ霜降り肉のごとき脂感を付与するピックル液およびこれを用いた食肉加工品を提供すること。例文帳に追加

To provide pickling liquid imparting fat feeling having juicy feeling similar to that of marbled beef to meat having hard and dry palate feeling; and to provide a meat processed product using the pickling liquid. - 特許庁

動物油脂含有の所定温度のエマルジョンを食肉加工原料に注入することにより、調味された食肉に霜降り状の動物性脂肪域が形成され、極めて良好な霜降状の食肉加工品となる。例文帳に追加

Infusion of animal oil and fat-containing emulsion at prescribed temperature into the meat processed raw material results in forming marble-state animal fat areas in the seasoned meat so as to obtain extremely favorably marble-stated meat processed product. - 特許庁

例文

ゼリー部について保型性は維持されているにも拘わらず、食した際にはゼリー部が溶解し、ジューシーな食感が得られる食肉加工品を提供する。例文帳に追加

To provide a meat processed product enabling obtaining juicy palate feeling because of melting of a jelly part when eating, in spite of retaining shape retention in a jelly part. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS