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しょくにくかこうひんの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 14804



例文

黒豆加工食品にテンペ菌を浸透,発酵させるための方法。例文帳に追加

To provide a method for allowing Tempeh Bacillus to infiltrate into black soybean processed food for fermentation. - 特許庁

肝障害抑制効果に優れた健康食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a health food having excellent hepatopathy inhibitory effect. - 特許庁

血糖値上昇抑制効果に優れた健康食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a health food excellent in the suppressing effect of blood sugar value elevation. - 特許庁

食品加工に用いる容器固定型ミキサーの軸封構造例文帳に追加

SHAFT SEALING STRUCTURE FOR CONTAINER FIXING TYPE MIXER TO BE USED FOR FOOD PROCESSING - 特許庁

例文

高血圧治療用の新規医薬組成物並びに加工食品の製法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING NEW MEDICINAL COMPOSITION AND PROCESSED FOOD FOR TREATING HYPERTENSION - 特許庁


例文

肝機能を強化する成分を含む食材と麹とを含み、前記食材が前記麹によって発酵してなる肝機能強化性健康食品。例文帳に追加

The liver function-enhancing health food contains a food material containing a component for enhancing the liver functions, and a malted rice so that the food material is fermented by the malted rice. - 特許庁

乳製品の生産・加工、植物油の生産、木材の加工 等例文帳に追加

Production and processing of milk products, production of vegetable oil, lumber processing, etc. - 経済産業省

脂肪代替物、畜肉又は魚肉加工食品、その食感改良方法、並びに製造方法例文帳に追加

FAT SUBSTITUTE, ANIMAL MEAT OR FISH MEAT PROCESSED FOOD, METHOD FOR IMPROVING PALATE FEELING OF THE PROCESSED FOOD, AND PRODUCTION METHOD FOR THE PROCESSED PRODUCT - 特許庁

魚介類及び畜肉類の加工方法並びに該加工方法により加工された健康食品例文帳に追加

METHOD FOR PROCESSING FISH AND SHELLFISH AND ANIMAL MEAT, AND HEALTH FOOD PROCESSED BY THE METHOD - 特許庁

例文

本発明によるペースト状加工食品は、ドライフルーツの果肉と食酢とからなることを特徴とする。例文帳に追加

The paste-like processed food comprises dry fruit sarcocarp and vinegar. - 特許庁

例文

次の(1)〜(4)の工程によって生ハム食感を有するまぐろの加工食品が得られる。例文帳に追加

The processed food of the tuna having the raw ham eat feeling is obtained by the following (1) to (4) processes. - 特許庁

抗酸化性食物繊維およびその製造方法、並びにそれを用いた加工食品例文帳に追加

OXIDATION-RESISTANT DIETARY FIBER, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND PROCESSED FOOD USING THE SAME - 特許庁

食品機械の構成をできるだけ変更することなく、既設の食品機械においても容易に熱交換器を殺菌することを目的としている。例文帳に追加

To easily sterilize a heat exchanger in an existing food machine with less changing the constitution of the food machine. - 特許庁

該持続性美白剤を飲食品類や化粧品類に添加することで、美白効果が持続する飲食品類や化粧品類を得ることができる。例文帳に追加

The addition of the sustainable skin whitening agent to foods and drinks and cosmetics enables obtaining foods and drinks and cosmetics which sustain a skin whitening effect. - 特許庁

食肉を原料とし加工した食品を加熱調理しても、肉質が硬くなることなく、かつ、肉汁の流出も少ないことから優れた食感が得られるとともに、歩留まりを向上させることのできる、食肉加工食品の品質改良剤および品質改良方法を提供する。例文帳に追加

To provide a quality improver for meat processed food with which food produced by processing meat as a raw material does not get hard even when cooked with heat, outflow of meat juice slightly causes to have excellent palate feeling, and also the yield of the food is improved: and to provide a method for improving quality of the meat processed food. - 特許庁

本発明によれば、前述の装飾品用基材からなる装飾品の表面に、装飾性の高い黒色の色調が得られ、しかも、硬質で傷等による外観品質の劣化が起きにくい黒色硬質皮膜を有する装飾品及びその製造方法を提供することが出来る。例文帳に追加

In this invention, a black color tone with high decorativeness is obtained on the surface of the ornament made of the base material for the ornament, and moreover, the ornament having the black hard film which hardly causes degradation of appearance quality by the flaw or the like and a production method therefor are provided. - 特許庁

畜肉・鶏肉等の食肉処理環境および食品加工環境用殺菌剤。例文帳に追加

ENVIRONMENT FOR TREATING LIVESTOCK MEAT, CHICKEN, OR THE LIKE, AND BACTERICIDE FOR FOOD-PROCESSING ENVIRONMENT - 特許庁

食後血糖の上昇抑制作用が優れており、活性の高い抗糖尿病食品、抗肥満病食品を提供すること。例文帳に追加

To provide an antidiabetic and antiobestic food of high activity with excellent inhibition of postprandial blood glucose rise. - 特許庁

食後血糖の上昇抑制作用が優れており、活性の高い抗糖尿病食品、抗肥満病食品を提供すること。例文帳に追加

To obtain an antidiabetic food or antiobestic food each having high activity, and excellent in hyperglycemia inhibitory action after eating. - 特許庁

飲食品又は医薬品に利用可能な、高い抗酸化活性を示す抗酸化剤の提供。例文帳に追加

To provide an antioxidant exhibiting a high antioxidation activity utilizable as a beverage and a food, or a medicine. - 特許庁

各種の穀粉類を含む加工食品類及び食品素材類、特に麺帯利用食品の保存中及び/又は調理中に、水分の減少等によって起こる食品類の食感の劣化を効果的に抑制することができる可食性の物質を提供することを目的とする。例文帳に追加

To obtain an edible substance capable of effectively controlling deterioration of palatability of foods caused by reduction in water during preservation and/or cooking of processed foods and food materials containing various kinds of grain flours, especially a noodle belt used food. - 特許庁

複雑な前処理などを必要とせず、食品を水の凝縮伝熱により加熱すると共に、食品表面に凝縮水を連続的に付着させて食品表面に凝縮水を連続的に付着させることにより当該食品周囲の雰囲気の酸素濃度を大気中に酸素濃度以下にして、当該食品内成分の酸化を少なくした食品加工方法およびその食品加工器を提供する。例文帳に追加

To provide a food-processing method and a food-processing device in which oxidation of ingredients of the food is reduced by heating the food by condensation and heat transfer of water without requiring complicated pretreatment and continuously attaching condensed water to the food surface and keeping oxygen concentration of atmosphere in the circumference of the food in a lower state than the oxygen concentration in the air. - 特許庁

複雑な前処理などを必要とせず、食品を水の凝縮伝熱により加熱すると共に、食品表面に凝縮水を連続的に付着させて食品表面に凝縮水を連続的に付着させることにより当該食品周囲の雰囲気の酸素濃度を大気中に酸素濃度以下にして、当該食品内成分の酸化を少なくした食品加工方法およびその食品加工器を提供する。例文帳に追加

To provide a food processing method and food processor for reducing oxidation of a component in food, by setting the oxygen concentration of an atmosphere around the food to the oxygen concentration or less in the atmosphere by continuously sticking a condensate to a food surface while continuously sticking the condensate to the food surface, by heating the food by condensing heat transfer of water, without requiring complicated preprocessing. - 特許庁

本発明は、天然食料品の味覚を食料品全体に亘って人為的に変化させることにより、天然食料品を、常に味覚を高いレベルにして、市場に出荷することができる食品加工方法及び食品加工装置を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for processing a food by which a natural food material regulated so as to have a high-level taste always can be shipped to a market by artificially changing the taste of the natural food material over the whole food material, and further to provide a food-processing apparatus. - 特許庁

市販の梅加工廃液リサイクル酸味料を食品原料、あるいは食品配合中に少量添加することにより食品、食材の品質を複合的な特性において向上する。例文帳に追加

The commercially available sour agent that is obtained by recycling the Japanese plum processing liquid waste is added to food materials or a small amount of the same is added while foods are combined whereby improving the qualities of foods and food materials complexly. - 特許庁

上記の食品用日持ち向上剤(もしくは食品における偏性嫌気性細菌の増殖抑制剤)を配合してなる、脱酸素包装食品(特に固形または粘性の高い食品)。例文帳に追加

A deoxidized packaged food (particularly solid or highly viscous food) is obtained by formulating a food with the keeping quality-improving agent (or the proliferation inhibitor of strictly anaerobic bacterium in the foods). - 特許庁

簡便な調整手段によりきのこあるいはこれに類似する素材の各種成分、特に薬効成分を有効に活かした飲食品(健康食品、機能性食品)あるいは医薬品を提供することにある。例文帳に追加

To provide a food and drink (a health food, a functional food) and a pharmaceutical composition effectively utilizing various ingredients, especially a medicinal ingredient, of a mushroom or a material similar thereto, by using a simple adjusting means. - 特許庁

災害時において手間がかかることなく衛生的に食することができる非常食等に好適な食品構造体を提供する。例文帳に追加

To provide a food structure capable of being hygienically eaten in case of a disaster, without requiring time and effort, and suitable for an emergency ration, etc. - 特許庁

輸入者を含む食品等事業者の責務として、食品安全基本法第8条において、自らが食品の安全確保について一義的責任を有していることを認識し、食品の安全性を確保するために必要な措置を食品供給行程の各段階において適切に講じることとされている。例文帳に追加

Article 8 of the Food Safety Basic Act stipulates that food business operators, including importers must recognize their own responsibility for securing the safety of food, and calls for taking appropriate measures at each stage of the food supply process with the necessary measures to insure food safety. - 厚生労働省

輸入者を含む食品等事業者の責務として、食品安全基本法第8条において、自らが食品の安全確保について第一義的責任を有していることを認識し、食品の安全性を確保するために必要な措置を食品供給行程の各段階において適切に講じることとされている。例文帳に追加

Article 8 of the Food Safety Basic Act stipulates that food business operators, including importers, must recognize their own responsibility for securing the safety of food and calls for taking appropriate measures at each stage of the food supply process with the necessary measures to insure food safety. - 厚生労働省

第30類には,主として,消費用又は保存用に加工した植物からの食品及び食品の風味を増すための補助物が含まれる。例文帳に追加

Class 30 includes mainly foodstuffs of plant origin prepared for consumption or conservation as well as auxiliaries intended for the improvement of the flavour of food.  - 特許庁

電子機器部品に用いる高耐食性切削加工材料、それを用いた電子機器部品、および高耐食性切削加工材料の製造方法例文帳に追加

MACHINING MATERIAL WITH HIGH CORROSION RESISTANCE FOR ELECTRONIC DEVICE/COMPONENT, ELECTRONIC DEVICE/ COMPONENT USING THE SAME, AND METHOD FOR MANUFACTURING MACHINING MATERIAL WITH HIGH CORROSION RESISTANCE - 特許庁

本発明の食品および抗肥満剤は、抗肥満効果および抗高血圧効果に優れている。例文帳に追加

The food and the antiobestic drug have excellent antiobestic effects and antihypertensive effects. - 特許庁

その製造工程に加熱工程を含む食品であって、マイクロカプセル内に封入した香気揮発性成分を含有する食品。例文帳に追加

This food produced by a manufacturing process having a heating step, comprises an encapsulated oily flavored volatile component. - 特許庁

食肉・食肉加工品にラフィノースを0.01〜20重量%添加することによって、食肉本来の呈味性に悪影響を及ぼすことなく、食肉及び食肉加工品のヘムタンパク質の自動酸化(メト化)を抑制し、未加熱品及び加熱品両方の色調を改善する。例文帳に追加

Raffinose is added to meat or meat products in an amount of 0.01-20 wt.% to suppress the autoxidation of the heme protein in them (conversion of heme protein into methohemoglobin) and improve the color tones of both heated and unheated meat products. - 特許庁

外観から内容物が観察でき、かつ蛍光灯などによる食品の退色を防止しうる包装食品を提供する。例文帳に追加

To provide packaged food whose contents are visible from outside, prevented from color fading caused by fluorescent light or the like. - 特許庁

食肉塊中の骨から肉が剥離しやすい食肉製品や、食肉塊中に空気やガスを含んだ食肉製品や、肉質が軟らかい食肉製品等を得るための、高圧直進水流を用いた食肉の加工処理方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for processing edible meat for obtaining an edible meat product in which meat is easily peeled off from bones in an edible meat lump, an edible meat product containing air or a gas in the edible meat lump, an edible meat product having soft meat, etc., by using a high pressure going-straight-on water jet. - 特許庁

高周波部品2を導波管ブロック3に直接に接触させる。例文帳に追加

The high frequency component 2 is directly in contact with the waveguide block 3. - 特許庁

(3)加工食品が、フライ類、点心類、畜肉加工品、魚肉加工品、大豆加工品、またはサラダである、請求項1または2記載の加工食品の離水防止法。例文帳に追加

(3) The method for preventing the syneresis of the processed food is characterized that the processed food is fries, dim sums, processed meat, processed fish meat, processed soybean or salads as set forth in claim 1 or 2. - 特許庁

食肉加工食品に乳清蛋白質、増粘多糖類及びアルカリ性塩類を含む。例文帳に追加

This processed meat food contains whey protein, a thickening polysaccharide and an alkaline salt. - 特許庁

発熱部品2と対向する筐体1面を白色塗料6により白色化する。例文帳に追加

A frame 1 surface facing a heating component 2 is whited with a white paint 6. - 特許庁

ル−プ紐付き袋状ミ−トネットによる食肉加工品の製造法例文帳に追加

PRODUCTION OF MEAT-PROCESSED PRODUCT BY USING BAG TYPE MEAT NET EQUIPPED WITH LOOPED STRING - 特許庁

十分な食品保存効果が得られ、食品の味質に与える影響が少なく、食品中での分散性が良好な食品用日持ち向上剤を提供する。例文帳に追加

To provide a shelf life improver for food having satisfactory effect on storage of food, having no influence on the taste and quality of the food, and having favorable dispersibility in the food. - 特許庁

また、特定のソフトな食感の該含気泡チョコレートを低水分系食品素材と高水分系食品素材の界面素材として組み合わせることにより、低水分食品素材の吸湿による食感の変化を防止するとともに違和感のない食感の組み合わせ食品を得ることができる。例文帳に追加

Furthermore, it is possible to prevent a palate feeling change by moisture absorption of the low-moisture food material, and obtain a food combined with palate feeling without sense of incongruity by combining the specific pneumatic bubble chocolate with soft palate feeling as the boundary surface material of the low-moisture food material and the high-moisture food material. - 特許庁

食品の製造時に添加することにより、パンやケーキのような粉体材料からの加工食品において優れた防カビ効果を有し、かつ、食品の風味や外観を損なわずに食品を製造することが可能な食品用防カビ剤を提供すること。例文帳に追加

To provide a food fungicide having excellent mildew-proof effect for processed food from a powder material, such as bread and cake, by adding it when producing food, and enabling food production without spoiling the flavor and appearance of food. - 特許庁

フルーツ感、フレッシュ感の向上した果汁若しくは果肉含有食品例文帳に追加

FRUIT JUICE OR FOOD CONTAINING FRUIT JUICE HAVING IMPROVED FRUITY FEELING AND FRESH FEELING - 特許庁

衝撃による傷が発生しない高硬度、高耐傷性でかつ腐蝕が発生しない高耐蝕性の金色色調の装飾部品を提供すること。例文帳に追加

To provide an ornament having high hardness, high resistance to scratches, and high corrosion resistance, prevented from being scratched and corroded by impact, and having a gold color tone. - 特許庁

イヌリンを豊富に含む健康食品として、食の安全性をさらに高めた菊芋の成分を含む食品を提供する。例文帳に追加

To provide Jerusalem artichoke-containing food increased in safety as health food richly containing inulin. - 特許庁

また、これら抗疲労効果を有するペプチドを食品に添加して、抗疲労効果を有する食品とする。例文帳に追加

Furthermore, the food having the antifatigue effect is obtained by adding the peptides having the antifatigue effect to a food. - 特許庁

例文

発色構造体、及びその製造方法、並びに、該発色構造体を有する電器製品例文帳に追加

COLORING STRUCTURE, ITS MANUFACTURING METHOD, AND ELECTRICAL PRODUCT HAVING COLORING STRUCTURE - 特許庁

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