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「味付け海苔」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 味付け海苔の意味・解説 > 味付け海苔に関連した英語例文

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味付け海苔の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 42



例文

味付け海苔例文帳に追加

Seasoned seaweed  - Weblio Email例文集

味付け海苔例文帳に追加

flavoured lavers  - 斎藤和英大辞典

味付け海苔例文帳に追加

SEASONED LAVER - 特許庁

味付け海苔という食品例文帳に追加

a flavor-added laver  - EDR日英対訳辞書

例文

味付け海苔用調味液例文帳に追加

SEASONING LIQUID FOR SEASONED LAVER - 特許庁


例文

甘酢風味味付け海苔例文帳に追加

SEASONED LAVER HAVING TASTE OF SWEETENED VINEGAR - 特許庁

味付け海苔および味付け海苔の製造方法例文帳に追加

SEASONED LAVER AND ITS PRODUCTION - 特許庁

味を付けている海苔を「味付け海苔」と言う。例文帳に追加

Seasoned nori is called 'aji-tsuke nori (seasoned or flavored nori).'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

味付け海苔の製造方法及び焼海苔例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING TOASTED LAVER WITH SEASONING MATERIAL, AND TOASTED LAVER - 特許庁

例文

味付け海苔の製造方法例文帳に追加

PRODUCTION OF SEASONED LAVER - 特許庁

例文

尚、味付け海苔の発明は山本海苔店2代目山本德治郎。例文帳に追加

Ajitsuke nori was invented by the second generation of the Yamamoto Noriten Company, Tokujiro YAMAMOTO.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

シート状味付け海苔、その製造法及び海苔巻きむすび例文帳に追加

SHEET-LIKE SEASONED DRIED LAVER, METHOD FOR PRODUCING THE LAVER, AND RICE BALL ROLLED IN DRIED LAVER - 特許庁

サラダ風味付け海苔とその味付加工方法例文帳に追加

LAVER SEASONED WITH SALAD FLAVOR, AND SEASONING OF LAVER - 特許庁

備長炭を利用した味付け海苔の調味液例文帳に追加

SEASONING LIQUID FOR SEASONED LAVER UTILIZING BINCHO-ZUMI - 特許庁

加工味付け海苔とその製造法ならびに装置例文帳に追加

PROCESSED SEASONED LAVER, AND METHOD AND APPARATUS EACH FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

味付け海苔およびその製造方法例文帳に追加

SEASONED LAVER AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

味付け黒板海苔およびその製造方法例文帳に追加

SEASONED LAVER SHEET HAVING BLACK PLATE APPEARANCE AND METHOD OF PRODUCING THE SAME - 特許庁

徳島県の大野海苔や広島県のかき醤油海苔など、各地で独自の味付けを施した海苔も販売されている。例文帳に追加

Nori originally seasoned in each area including Ono nori in Tokushima Prefecture or Oyster soy-sauce nori (laver) in Hiroshima Prefecture are sold.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

海苔を好む人の嗜好度及び趣向に合う味及び栄養価を有する薬味付け海苔を選択的に摂取し得るようにする薬味付け海苔の製造方法及び焼海苔を提供することである。例文帳に追加

To provide a method for producing toasted laver with a seasoning material by which the laver having a taste suitable for a favorite degree and a purpose of a person preferring the laver, and a nutritive value is selectively provided, and further to provide the toasted laver. - 特許庁

味付け海苔(あじつけのり)は、主に醤油と砂糖、香辛料などで味付けした加工海苔製品の総称。例文帳に追加

Ajitsuke nori (nori flavored with soy sauce, mirin and seasonings) is a generic term for processed nori (dried laver seaweed) products mainly seasoned with soy-sauce, sugar, and spices.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

従来よりも後味に優れる味付け海苔に仕上げることができる味付け海苔用調味液を提供しようとするもの。例文帳に追加

To provide a seasoning liquid for seasoned laver which allows finishing to a seasoned laver more excellent in an aftertaste than conventional products. - 特許庁

海苔味付けタレを塗布したのち、粉末酢を散布して、酸味と甘味のバランスが程良くした甘酢風味味付け海苔例文帳に追加

The seasoned laver properly balanced in the acid taste and the sweet taste is provided by applying dripping a reasoning liquid for tasting to plate laver and subsequently spraying powdery vinegar. - 特許庁

海苔類原藻を主体とする調味付け食材、調味付け包装食品及びその製造方法例文帳に追加

SEASONED FOODSTUFF CONSISTING MAINLY OF RAW ALGAE OF LAVER, PACKAGED SEASONED FOODSTUFF AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

味付け海苔、スナック菓子、コンビニエンスストアのおにぎり等に利用されており、海苔の生産量、消費量ともに増加してきている。例文帳に追加

In China, nori is used for 'aji-tsuke nori,' snacks, 'onigiri' sold in convenience stores and so on, and the volumes of production and consumption are increasing.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

味付け海苔の製造工程において、搬送手段上を移動する黒海苔の片面に、醤油や砂糖を含む調味液を塗布すると共に、青海苔をふりかけ、他の面に醤油や砂糖を含まない調味液を塗布することを特徴とする味付け海苔の製造方法。例文帳に追加

This method for producing seasoned laver comprises coating one surface 1a of black laver 1 moved on a carrying means with a seasoning solution 2a containing soy sauce and sugar, scattering green laver 3 on the seasoned surface, and then coating the other surface 1b with a seasoning solution 2b not containing soy sauce and sugar. - 特許庁

韓国海苔と呼ばれる製品はごま油と塩で味付けされており、ごま油の香ばしい香りがする。例文帳に追加

A product called Korean nori is seasoned with sesame oil and salt, and it has a good flavor of sesame.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

この味付け海苔に含まれる酸度が2.0〜5.0W/W%であることが好ましい。例文帳に追加

The acidity included in the laver is preferably 2.0-5.0 W/W%. - 特許庁

調味料が舌に残る感じを抑えた味付け海苔の調味液を開発することにある。例文帳に追加

To develop a seasoning liquid for a seasoned laver with a suppressed feeling of the seasoning remaining on the tongue. - 特許庁

海苔Bの繊維を完全に切ってしまうのではなく、微細な形状の突起物を利用し、海苔に多数の微細な突起物を押し込み転写させる装置を使い、海苔Bに多数の微細な形状を形成させることで、海苔の食べやすさ、味付け時のたれの浸透を良くする。例文帳に追加

The easiness of eating of the laver, and the penetration of the sauce used when seasoning the laver are improved by forming many fine shapes in the laver B without completely cutting the fiber of the laver B by utilizing protrusions having fine shapes, and using a device for pushing the many fine protrusions into the laver and transcribing the protrusions. - 特許庁

味付け海苔の製造工程において、搬送手段(A)上を移動する海苔(1)の片面(1a)に、醤油や砂糖を含む調味液(2a)を塗布し、他の面(1b)に醤油や砂糖を含まない調味液(2b)を塗布することを特徴とする味付け海苔の製造方法。例文帳に追加

In the manufacturing process of toasted and seasoned laver, a seasoning liquid 2a containing soy sauce and sugar is applied on one surface side 1a of the laver 1 moving on a transferring means, and a seasoning liquid 2b containing no soy sauce nor sugar is applied on the other surface side 1b. - 特許庁

従来の味付け海苔には見られなかった食酢を主体とした酸味の割合を強化して、酸味と甘味の程良いバランスを醸し出すことができる甘酢風味味付け海苔を提供する。例文帳に追加

To provide seasoned laver having a taste of sweetened vinegar, creating proper balance between an acid taste and a sweet taste, which has not been available, by enforcing a rate of the acid taste with vinegar as a main ingredient. - 特許庁

また、風味付けに加えられる素材によって、胡麻切り蕎麦(黒ゴマを使用)、海苔切り蕎麦(海苔を使用)、茶蕎麦(抹茶を使用)などの種類がある。例文帳に追加

There are additional types of soba identified by the materials for flavor such as gomakiri-soba (with black sesame seeds being added to the soba dough), norikiri-soba (with nori (dried sheets of a type of red algae) being added to the soba dough) and cha-soba (with green tea powder added to the soba dough).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

シート状の海苔に、ゴマ油を主体とした本格的なサラダ風味を付与し、その食品の風味を嗜好する消費者を満足させることのできるサラダ風味付け海苔とその味付加工方法を提供する。例文帳に追加

To provide a laver seasoned with salad flavor, obtained by giving genuine salad flavor, mainly coming from sesame oil, to a laver sheet, satisfiable the consumers who like the flavor of the food, and also to provide a method for seasoning laver. - 特許庁

黒板海苔本来の食感と性状およびバラになり易い状態を保持し、そのまま食せるよう調味した新鮮な風味の味付け黒板海苔を提供する。例文帳に追加

To provide freshly seasoned laver sheets of a black plate appearance in which the laver sheets retain their intrinsic food feeling and properties, are kept easily separable from each other and are seasoned so that they may be served directly without processing and give fresh taste and flavor. - 特許庁

この下味用調味料を浸透させて乾燥した海苔に、所定量の味付け用調味液を均一に浸透させながら含水率を調節することで均一に水分及び調味料が浸透し、且つ、風味の豊かなソフト海苔ふりかけを得る。例文帳に追加

As a result of this, the soft laver seasoned dried flakes for sprinkling over rice is evenly infiltrated with moisture and preliminary seasoning and has rich flavor. - 特許庁

酢に味付けしたのを ご飯にまぶした 寿司ご飯(しゃり)で角形のお握りを作り 海苔 又は薄い昆布で巻いてつくる。例文帳に追加

The food is obtained by sprinkling seasoned vinegar on boiled rice to give vinegared rice, pressing and shaping the vinegared rice with the hands to give a triangular food and rolling the food in dried layer or thin sea tangle. - 特許庁

味はよいが、調味液が手や樹脂シートに付着せず、かしも、簡単に製造が可能な味付け海苔の製造方法を開発することにある。例文帳に追加

To develop a method for producing seasoned layer which has a good taste and can simply be produced without adhering a seasoning solution to hands and resin sheets. - 特許庁

黒板海苔材料(好ましくは所望の大きさ・形状にカットされたもの)に食用油脂類(好ましくは常温で液状のもの)がコーティングされ、かつ調味剤(好ましくは水を含む調味液)が含浸されてなる湿潤状態の味付け黒板海苔例文帳に追加

The seasoned laver sheets of a black plate appearance is produced by coating lever sheets of a black plate appearance (preferably being cut in a desired size and in a desired shape) with food oils (preferably being liquid at room temperature) and impregnating them with a seasoning agent (preferably including water). - 特許庁

シート状の海苔本体1の表面に、ゴマ油を主体とする食用油3と、食用塩4とが均一に混合されたサラダ風味付け層2を備える。例文帳に追加

This laver seasoned with salad flavor comprises a laver sheet 1, coated with a seasoning layer 2 for giving salad flavor, in which edible oil 3 (mainly composed of sesame oil) is mixed with edible salt 4. - 特許庁

味はよいが、調味液が手や樹脂シートに付着せず、しかも、簡単に製造が可能な味付け海苔の製造方法を開発することにある。例文帳に追加

To provide a method for preparing toasted and seasoned laver which can prepare the laver having good taste, at the same time has no trouble of attaching of a seasoning liquid on hands or a resin sheet and further enables the easy preparation of the toasted and seasoned laver. - 特許庁

乾燥状態の黒板海苔材料(好ましくは所望の大きさ・形状にカットされたもの)の表面に食用油脂類(好ましくは常温で液状のもの)をコーティングした後、調味剤(好ましくは水を含む調味液)を含浸させることを特徴とする湿潤状態の味付け黒板海苔の製造方法。例文帳に追加

Dried laver sheets of a black plate appearance (preferably they are cut into pieces of a prescribed size and shape) are coated with an food oil (preferably liquid at room temperature) on their surfaces and soaked with a seasoning agent (preferably including water) whereby the seasoned laver sheets in the moistened state are produced. - 特許庁

例文

所要の味付けが成され、かつ1 〜 2mm程度の幅にして長さ60 〜100mm程度の大きさに裁断した多数の刻み昆布単体1を、乾海苔のような形態で漉き固めると共に、幅20mm、長さ120mm程度の大きさの短冊状に裁断して成る昆布食品。例文帳に追加

This sea tangle food is obtained by making many fragments 1 of a single substance of the sea tangle having required seasoning and chopped to shapes having about 1-2 mm widths and about 60-100 mm lengths like paper so as to form a dried laver shape, and the resultant sheet is cut into rectangular bar-shapes having a largeness with about 20 mm width and about 120 mm length. - 特許庁

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