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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 大麦粉に関連した英語例文

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大麦粉の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 65



例文

麦粉、砂糖、卵及び油脂を主原料とした生地を焙焼する焼き菓子の製造法において、生地にヨーグルトを20〜50%、豆蛋白を3〜15%含有させて製造する。例文帳に追加

This method for producing baked confectionery comprises baking dough containing wheat flour, sugar, eggs, and oil and fat as raw materials, wherein 20-50 wt.% of yogurt, and 3-15 wt.% of soybean protein are contained. - 特許庁

ドナリエラ藻体乾燥粉末に、小麦粉、米糠、豆粕、糖蜜、炭酸カルシウム、ビタミンD_3 、ビタミンEの有効成分量を混合造粒し、ペレット状もしくは粒状にしたものとしている。例文帳に追加

This feed additive for cattle, characterized by mixing the dry powder of dunaliella alga cells with effective amounts of wheat flour, rice bran, soybean cake, molasses, calcium carbonate, vitamin D3, and vitamin E, and then granulating the mixture into a pellet or granule-like shape. - 特許庁

脱脂豆から得られた脱脂豆乳を粉末化して調製し、さらにはアルカリ土類金属化合物を加えた脱脂豆乳粉末を小麦粉に対し0.5−35重量%を添加し作成したプレミックス或いはベーカリー製品。例文帳に追加

The premix or bakery product is produced by pulverizing defatted soya milk derived from defatted soybean, adding an alkaline earth metal compound to the powder and adding the obtained defatted soya milk powder to wheat flour in an amount of 0.5-35 wt.%. - 特許庁

粥状の麦にイーストを添加して発酵させた元種10〜40重量%、米粉1〜40重量%、小麦粉1〜40重量%および水を必須成分として含有するパン生地用組成物とする。例文帳に追加

A composition for a bread dough contains 10-40 wt.% of raw material fermented by adding yeast to barley in a rice gruel shape, 1-40 wt.% of a rice powder, 1-40 wt.% of flour and water as essential components. - 特許庁

例文

糖質原料は、多糖またはオリゴ糖、あるいは、田七人参、玄南文三七、高麗人参、小麦粉豆、きな粉、シイタケ、およびコーヒー抽出残渣からなる群から選択される植物素材。例文帳に追加

The succharide raw material is a polysaccharide or an oligosaccharide, or a vegetable material selected from the group consisting of panax pseudoginseng, panax notoginseng with a trade mark of " Gen nan bun", panax ginseng, wheat flour, soy bean, soy bean flour, shiitake mushroom, and coffee extraction residue. - 特許庁


例文

戦前までは、「洋食焼き(阪)」「一銭洋食(京都)」「にくてん(神戸)」などと呼ばれ、小麦粉を水で溶き鉄板に円状に広げ、その上にネギや天かすなどを載せて焼く「のせ焼き」が主流であり、子供のおやつのようなものであった。例文帳に追加

Before the war, it was called 'yoshoku yaki' (Japanese pancake), 'issen yoshoku,' 'nikuten' (Japanese pancake) and so on, and the noseyaki (Japanese pancake), where the flour was mixed with water, spread in a circle, the green onion, tenkasu (crunchy bits of deep-fried dough produced as a byproduct of cooking tenpura) and so on were put on it and grilled, was the mainstream and it was something like a kids' snack.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

イカ煎餅の形状を限定することは、補正前の特許請求の範囲に記載された発明の発明特定事項、すなわち、課題解決手段(イカ煎餅の材料として採用されるイカすり身、粉末状豆蛋白、香辛料、調味料、小麦粉等)のいずれを概念的に下位にするものでもない。例文帳に追加

Limiting the shape of the squid cracker cannot be considered to make any of the matters used to define the invention in claims before the amendment, that is, means to solve the problems (any of the pulped squid meat, powdered soybean protein, spice, condiments, wheat flour, or the like used as the ingredients for the squid cracker) more specific.  - 特許庁

麦粉等の穀類粉末を主原料とするパン類の製造法においてガラクツロン酸を主成分とするペクチン、及び豆多糖類を共に含むことを特徴とするパン用プレミックスまたは品質改良組成物を添加混合する。例文帳に追加

In this method of producing bread by using cereal powder such as wheat flour as a principal raw material, the premix for bread or the quality improving composition which features comprising both of pectin composed of galacturonic acid as a principal ingredient and soybean polysaccharides is formulated. - 特許庁

粒度分布において粒径60〜100μmの範囲に最頻度を有するとともに、粒径が20〜150μmの粒子が80質量%以上であり、且つ粗蛋白含量14〜19質量%である小麦粉を、茹で麺類用穀粉組成物中に20〜80質量%含有させる。例文帳に追加

The grain flour composition for the boiled noodles contains 20-80 mass% of a flour having the maximum frequency within the range of particle diameters of 60-100 μm in particle diameter distribution, containing 80 mass% or more of particles having a particle diameter of 20-150 μm, and having 14-19 mass% of a crude protein content, in the grain flour composition for the boiled noodles. - 特許庁

例文

冷凍した焼成小麦粉製品において、冷凍保存後の解凍時特に電子レンジで解凍した時でも焼き立てと同じような軟らかな食感を有する製品を得るために、合成添加剤などを使わず、汎用の食品素材で栄養的も優れた豆由来の素材で可能とする 。例文帳に追加

To use a nutritionally excellent and general-purpose food material derived from soybean without using a synthetic additive in order to obtain a product having the same soft texture as product under just baked conditions even when thawed after freeze storage, particularly thawed with microwave oven in frozen baked flour product. - 特許庁

例文

パン粉の原材料、小麦粉を強力粉に変え、豆粉(生豆粉)、ショートニング、ブドウ糖、食塩、イースト、イーストフード、アスコルビン酸、食物繊維は水溶性食物繊維の難消化性デキストリンとし、小麦由来加工澱粉、PH調整剤、乳化剤を混合したことにより食感がソフトになった。例文帳に追加

The texture is softened by exchanging flour of a raw material for the bread crumbs with extra-strength flour, and mixing soybean flour (raw soybean flour), shortening, glucose, common salt, yeast, yeast food, ascorbic acid, resistant dextrin of water-soluble dietary fiber as a dietary fiber, flour-originated modified starch, pH regulator, and emulsifier therewith. - 特許庁

麦粉を主成分とし、パン酵母を含む/又は含まない生地中で、プロピオン酸を産生する能力を有するプロピオン酸菌などのバクテリアやイースト、あるいはそれらの発酵物を生地中に存在せしめて生地熟成を進めることにより、ボリュームがきく、外観、内相および風味に優れた高品質のパン類の製造が可能となる。例文帳に追加

High quality bread having a larger volume and excellent in an outward appearance, an internal phase and flavor can be produced by making a bacterial strain such as a propionibacterium having ability to produce propionic acid, yeast or their fermented products exist in the bread dough composed mainly of wheat flour and containing and/or not containing baker's yeast to cause and promote the aging of the dough. - 特許庁

麦粉を主成分とし、パン酵母を含む/または含まない生地中で、酢酸を産生する能力を有する乳酸菌、酢酸菌などのバクテリアやイースト、あるいはそれらの発酵物を生地中に存在せしめて生地熟成を進めることにより、ボリュームがきく、外観、内相および風味に優れた高品質のパン類の製造が可能となる。例文帳に追加

High quality bread having a larger volume and excellent in an outward appearance, an internal phase and flavor can be produced by making bacterial strains such as a lacto bacillus and an Acetobacter bacillus having ability to produce acetic acid, yeast or their fermented products exist in the dough composed mainly of wheat flour and containing and/or not containing baker's yeast to cause and promote the aging of the dough. - 特許庁

麦粉、そば粉、でんぷん粉等の粉体を円型振動ふるい機で処理して異物の除去や粗品の除去作業を簡単、且つ容易に行うことができると共に、任意時間毎にふるい網面を直接点検できる機能を備えた円型振動ふるい機における異物除去用のふるい網面点検機構を提供する。例文帳に追加

To provide a foreign matter removing sieve net surface inspection mechanism in a disk type vibration sieve simplifying and facilitating work of removing the foreign matter and coarse products by processing powder such as wheat flour, buckwheat flour, starch flour or the like by the disk type vibration sieve and having a function of directly inspecting the sieve net surface every optional time. - 特許庁

例文

グルコマンナン粉をパン類の製造に使用するに際して、パン類生地の作成には中種法を採用し、かつ、グルコマンナン粉を中種作成段階および/または本捏段階に添加するとともに、全小麦粉に対するグルコマンナン粉の添加量を調整して、機械耐性生地を作成することを特徴とする機械化量生産によるパン類の製造方法。例文帳に追加

The method for manufacturing bread in a mechanized large scale production by using glucomannan powder is carried out by applying a sponge and dough method to prepare bread dough and adding glucomannan powder in a process of sponge dough preparation and/or the main kneading process, and at the same time, the amount of addition of the glucomannan powder to all wheat flour is adjusted so that machine-durable dough is produced. - 特許庁

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