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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 大麦粉に関連した英語例文

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大麦粉の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 65



例文

大麦粉の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING BARLEY FLOUR - 特許庁

袋に小麦粉を入れる例文帳に追加

put flour in a sack - Eゲイト英和辞典

A群の食用粉:大麦粉、小麦粉、ライ麦粉、α化馬鈴薯粉、とうもろこし粉及び緑豆粉から選ばれる1種又は2種以上例文帳に追加

Here, the constituents include, using at least one kind selected from among edible flour of the (A) group which includes barley flour, wheat flour, rye flour, pregelatinized potato flour, corn flour and green bean flour. - 特許庁

麦粉さじ 3 杯に砂糖をさじ 1 杯使った.例文帳に追加

I used three scoops of flour and one (scoop) of sugar.  - 研究社 新英和中辞典

例文

彼女は小麦粉と油を量に買い込んだ。例文帳に追加

She bought flour and oil in quantity. - Tatoeba例文


例文

オート麦か大麦粉で作られた平坦なパン例文帳に追加

a flat bread made of oat or barley flour  - 日本語WordNet

彼女は小麦粉と油を量に買い込んだ。例文帳に追加

She bought flour and oil in quantity.  - Tanaka Corpus

豆粉及び小麦粉を含む含泡食品例文帳に追加

FOAM-CONTAINING FOOD CONTAINING SOYBEAN FLOUR AND WHEAT FLOUR - 特許庁

含泡食品用大麦粉組成物及び含泡食品例文帳に追加

BARLEY FLOUR COMPOSITION FOR FOAM-INCLUDING FOOD AND FOAM-INCLUDING FOOD - 特許庁

例文

豆醗酵食品テンペ入り小麦粉加工食品の製法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING WHEAT FLOUR PROCESSED FOOD CONTAINING TEMPEH AS SOYBEAN FERMENTED FOOD - 特許庁

例文

豆のおから、青豆の豆乳、小麦粉を混捏した生地を油で揚げたことを特徴とする。例文帳に追加

The blue soybean donut is produced by frying the dough, made by mixing and kneading flour with blue soybean curd refuse and blue soybean milk, in oil. - 特許庁

皮には大麦粉(食物繊維の含有量が多い)と黒砂糖(ミネラルが豊富)を使用。例文帳に追加

Barley flour (which is rich in dietary fiber) and raw sugar (which is rich in minerals) are used for the wrapping of dough.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

このインド系スーパーでは米,小麦粉,豆の袋が通路沿いに積み重ねられています。例文帳に追加

Large bags of rice, flour and beans are stacked up along the aisle at this Indian supermarket. - 浜島書店 Catch a Wave

β−グルカンを主体とする食物繊維を豊富に含む大麦粉の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING BARLEY POWDER ABUNDANTLY CONTAINING EDIBLE FIBER MAINLY COMPOSED OF β-GLUCAN - 特許庁

原料を強力系小麦とし、粒径が50μm以下のきさの粒が80質量%以上で、かつ20〜50μmのきさの粒が60質量%以上である小麦粉、および、この小麦粉を75質量%以上含有する小麦粉組成物。例文帳に追加

Strong wheat is used as a raw material, more than 80 %mass of the flour particles have the particle sizes of 50μm or more, and more than 60 %mass of particles have particle sizes of 20 to 50 μm and the wheat flour composition includes this wheat flour in an amount of more than 75 %mass. - 特許庁

製パン能に影響を与える、小麦粉中の澱粉のうち、良好な製パン特性を持つ粒澱粉を多く含む小麦澱粉をパン用強力小麦粉に対して略70%以上加えて、調整小麦粉を作り、これらから低蛋白パンなどの低蛋白小麦加工食品を得る。例文帳に追加

L-Arabinose is added to the prepared wheat flour to produce the salt-reduced low-protein bread. - 特許庁

麦粉を焦がさないでカステラに最の膨らみを与え得る小麦粉の乾熱温度と処理時間との相関曲線からカステラの所望の膨らみに対応する温度と時間を求め、製粉直後の小麦粉を上記求めた時間の間、上記求めた温度で乾熱処理する。例文帳に追加

The temperature and time corresponding to the desired expansion of a sponge cake are obtained from the correlation curve between the dry-heat temperature and the treating time of wheat flour giving the maximum expansion to the sponge cake while preventing the scorching of the wheat flour, and freshly milled wheat flour is heated in dry state at the obtained temperature for the obtained period. - 特許庁

大麦粉を主原料として架橋ネットワーク構造体を形成する方法と、大麦粉を主原料とする含泡食品用生地とそのための粉末状基礎調製原料と含泡食品とパンとその製造方法。例文帳に追加

METHOD FOR FORMING CROSS-LINKED NETWORK STRUCTURE USING BARLEY FLOUR AS MAIN RAW MATERIAL, DOUGH FOR CELLULAR FOOD USING BARLEY FLOUR AS MAIN RAW MATERIAL, POWDERY BASAL PREPARATION RAW MATERIAL THEREFOR, CELLULAR FOOD, AND BREAD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

低変性で、NSIが40以上である豆たん白成分を主成分とする豆組成物を小麦粉に対し1〜10重量%置換して生地を調製し、焼成後冷凍することにより焼成小麦粉製品を製造する。例文帳に追加

This method for producing baked flour product comprises substituting flour with 1-10 wt.% (based on flour) soybean composition consisting mainly of soybean protein component having low denaturation and ≥40 NSI and adding the soybean composition to the flour to prepare dough and baking and freezing the dough. - 特許庁

本日、小麦粉3袋、総量60キロ(注文番号6539)を受け取りました。しかしながら、すべて袋の中の小麦粉は湿気ておりました。品質に変失望いたしましたので、返品いたしたく思います。例文帳に追加

We received three bags of flour, a total of 60kg, today (order #6539). However, we found all of the flour in the bags was damp. We are disappointed with the quality and would like to return them. - Weblioビジネス英文メールテンプレート文例集

この麺類用穀粉は、その他の穀粉として、麺類用小麦粉、小麦澱粉、馬鈴薯澱粉、コーンスターチ、加工澱粉、米粉、大麦粉及びそば粉からなる群から選択される少なくとも1種類の穀粉を含有することができる。例文帳に追加

This noodle flour can includes at least one selected from the group consisting of wheat flour, wheat starch, potato starch, corn starch, modified starch, rice flour, barley flour, and buckwheat flour, as other cereal flours. - 特許庁

麦粉100重量部に対して、澱粉類1〜150重量部、及び、玄米粉、米粉、ライ麦粉大麦粉、馬鈴薯粉、甘藷粉、コーンフラワーまたはこれらの二種以上の混合物1〜70重量部を含有し、ショ糖等の糖類を添加しないことを特徴とするイースト発酵食品用組成物を用いる。例文帳に追加

This composition for a yeast fermented food comprises 1-150 pts.wt. of a starch, 1-70 pts.wt. of unpolished rice flour, rice flour, rye flour, barley flour, potato flour, sweet potato flour, corn flour or a mixture of two or more of them based on 100 pts.wt. of wheat flour and characteristically contains no saccharide such as sucrose, etc. - 特許庁

麦粉、米粉、トウモロコシ粉、大麦粉、ライ麦粉などの穀粉と、パン酵母などの発泡成分と、ベーキングパウダーと、その他配合物とを含有するドウ組成物を所望形状に成形し、該成形物にヒドロキシプロピルセルロース水溶液を刷毛塗りまたはスプレー噴霧し、オーブンで焙焼して、ビスケットやスポンジケーキなどを得た。例文帳に追加

The baked confectioneries such as biscuit and sponge cake, etc., are obtained by molding a dough composition containing grain flour such as wheat flour, rice flour, cornmeal, barley flour, and rye flour, foaming components such as bread yeasts, baking powders and other compounds, into a desired form, and then brush coating or spray coating an aqueous solution of hydroxypropyl cellulose on the molded products, then baking it in an oven. - 特許庁

たこ焼き(たこ焼、蛸焼、たこやき)は、小麦粉の生地の中にタコの小片を入れ直径3cm〜5cmほどの球に焼き上げた阪発祥の料理である。例文帳に追加

Takoyaki is a baked ball of wheat flour of three to five centimeters in diameter, into which a small piece of octopus is put, a dish originated in Osaka.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ゴマ、抹茶、豆、蕎麦粉、ラッカセイを生地に混ぜる事もあり、現在ではいわゆる駄菓子から高級品まで様々なものがある。例文帳に追加

Sesame seeds, powdered green tea, buckwheat flour or peanuts may be mixed in the karinto dough and there are various types of karinto with its category ranging from the so-called dagashi to the premium product.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

パンを吊す代わりに、小麦粉が詰められた箱の中に隠された福を、顔を突っ込み、口のみで探し出し食べる。例文帳に追加

Instead of buns hanging on a string, daifuku are concealed in a box filled with flour and runners need to search for and eat daifuku using only their mouths.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

信濃国山ノ内町・栄村では、根の細切りした所に、蕎麦粉、熱湯を加えて、かき混ぜ、そばつゆを付けて食べる。例文帳に追加

In Yamanouchi-cho and Sakae-mura in Shinano Province, shredded daikon (Japanese radish) is mixed with buckwheat-flour and water and dipped in sobatsuyu to eat.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

イカすり身に粉末状豆蛋白、香辛料、調味料及び小麦粉を加えたものを材料とするイカ煎餅。例文帳に追加

A squid cracker using as ingredients powdered soybean protein, spices, condiments, and wheat flour added to pulped squid meat.  - 特許庁

イカすり身に粉末状豆蛋白、香辛料、調味料及び小麦粉を加えたものを材料とするイカの形状をしたイカ煎餅。例文帳に追加

A squid cracker, shaped into the form of a squid, using as ingredients powdered soybean protein, spices, condiments, and wheat flour added to pulped squid meat.  - 特許庁

麦粉とタピオカ澱粉及び粉末状豆蛋白素材の3者を組み合わせることを特徴とするピザクラストの製造法。例文帳に追加

The method for producing the pizza crust comprises combining three materials among wheat flour, tapioca starch and powdery soybean protein materials. - 特許庁

アレルギー物質の全部又は一部(特に卵や小麦粉)を含まない、孔質構造の空隙を有する食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a foodstuff having a void of a porous structure without containing the whole or a part of major 3 allergic materials (especially eggs or wheat flour). - 特許庁

おからの用途拡、消費量増加の対策の一環として、小麦粉をおから粉末で代替したカレールーを提供すること。例文帳に追加

To provide a curry roux by substituting bean curd lee powder for wheat flour, as a part of measurements of use expansion and consumption increase of bean curd lees. - 特許庁

良好な生地物性を有し、かつボリュームアップし、柔らかさが増した焼成パン等の小麦粉製品を得る方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for obtaining a flour product, such as baked bread, having excellent dough physical properties, a boosted volume, and increased softness. - 特許庁

麦粉の風味を損なうことなく、水和速度が早く、安定な量生産が可能な小麦加工製品の製造方法を提供すること例文帳に追加

To provide a method for producing a wheat-processed product by which the mass-production thereof can be stably carried out with rapid hydration rate without damaging the flavor of flour. - 特許庁

1)小麦粉に対し豆粉を5重量%以上配合したことを特徴とする調理麺の製造方法。例文帳に追加

(1) The method for producing cooked noodles comprises mixing wheat flour with ≥5 wt.% of soybean powder. - 特許庁

外国産小麦粉に比べて、食感や粘弾性が劣る国産低タンパク小麦粉にオオムギ粉を混合して製麺することで、食感や粘弾性が優れた麺を製造し、国産小麦・国産麦の利用を促進し、小麦・麦の自給率の向上を計る。例文帳に追加

This method for producing the noodles is provided by mixing the barley flour with domestic low protein wheat flour inferior to foreign wheat flour in view of the eat feeling and viscoelasticity and producing the noodles excellent in the eat feeling and viscoelasticity to promote the utilization of the domestic wheat and domestic barley for improving self-sufficiency ratio of the wheat and barley. - 特許庁

2)小麦粉、あるいは、豆粉を含む小麦粉に対し、多糖類として寒天、こんにゃく粉、セルロース、カードラン、グアーガム、アルギン酸塩、ペクチン、カラギーナン、蛋白質素材として、卵白粉から少なくとも1種を配合することを特徴とする調理麺の製造方法。例文帳に追加

(2) The method for producing cooked noodles comprises mixing wheat flour or wheat flour containing soybean powder with at least one kind of agar, konjak, cellulose, curdlan, guar gum, alginate, pectin and carrageenan as polysaccharides and at least one kind from egg white powder as a protein material. - 特許庁

麦粉やライ麦粉等の穀粉を主体とする原料に対し、キサンタンガム、グァーガム、ジェランガム、ローカストビンガム等の多糖類、好ましくは豆多糖類、ペクチン等のガラクツロン酸を主成分とする多糖類を0.1%以上添加し、エクストルージョンクッキングを行なう。例文帳に追加

This snack confectionery is obtained by adding ≥0.1 wt.% of polysaccharides such as xanthan gum, gum guaiac, gellan gum or locust bean gum, pref. soybean polysaccharides or galacturonic acid-predominant polysaccharides such as pectin to a stock consisting mainly of grain flour such as wheat flour or rye flour followed by carrying out an extrusion cooking. - 特許庁

麦粉や小麦由来のグルテンを使用することなく、豆粉を主成分とした豆粉パン及びその製造方法並びに該豆粉パンのパン粉の製造方法を提供する。例文帳に追加

To obtain soybean flour bread comprising soybean flour as a main component without using wheat flour or wheat-derived gluten, to provide a method for producing the same and a method for producing breadcrumb of the soybean flour bread. - 特許庁

本発明のペットフード1は、小麦粉および小麦由来の成分を含有せず、前記機能性素材として豆蛋白を含んだ豆由来原料を50重量%以上配合して形成されている。例文帳に追加

The pet food 1 includes no wheat flour nor wheat flour-originated components, and is produced by adding50 wt.% of soybean-originated raw material containing soybean protein as a functional material. - 特許庁

阪地方を中心とする関西風お好み焼きの調理法の基本は、小麦粉の生地に刻んだキャベツを混ぜて、温めた鉄板上で焼くものである。例文帳に追加

The basic way of cooking Kansaifu-okonomiyaki centered on the Osaka region, is to mix shredded cabbage with the flour dough and grill it on a heated iron plate.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

また日本帝国海軍の巡洋艦「龍田(軽巡洋艦)」の司厨長が、唐揚げを作る際に小麦粉が無かった為代用に片栗粉を用いて揚げた事を由来とする説もある。例文帳に追加

Some people assert that the name is derived from the fact that due to a lack of flour, the head chef on a cruiser in the Imperial Japanese Navy 'Tatsuta' (龍田) (light cruiser) used katakuriko, in substitution of flour, when he prepared karaage.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

しかし、たこ焼きの生地はお好み焼きに比べると非常に(小麦粉の濃度が)薄く、キャベツを入れるとかなり固めに焼かなければ固まらなくなるため、阪で好まれるとろみのある食感は出せなくなる。例文帳に追加

However, the dough of takoyaki is diluted with more water than that of okonomiyaki and resists caking, with cabbage added to it, until it is baked thoroughly, and so the creamy texture which is loved in Osaka is lost.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

片栗粉と小麦粉の衣のきな差として、揚げたあとの油切れ、衣の食感、また片栗粉の場合、熱いだし汁をかけ少し時間を置くとつゆに適度なとろみが出る等違いがある。例文帳に追加

There is a big difference between a starch coating and a flour coating; they differ in oil absorbency after deep frying and texture; pouring hot dashi-based sauce on the starch coating one and leaving it for a while make the sauce become moderately thick.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

どんどん焼きが進化したもので、正時代の近畿地方にて、水で溶いた小麦粉を焼いて、刻みネギなど乗せて焼いた物に、ソースをかけた物が出されていた物が一銭洋食として駄菓子屋などで売り出された。例文帳に追加

It was evolved from the dondon-yaki (okonomiyaki wrapped around a wooden stick to take away), and in the Taisho period wheat flour mixed with water and baked with chopped green onion and sauce added onto it was sold at mom-and-pop candy stores in the Kinki region.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

しかし、江戸時代中期以降、小麦粉をつなぎとして使用し始めたことにより、二八蕎麦が一般衆化したため、高級店が品質の良さを強調するキャッチコピーとして「生蕎麦」を使うようになった。例文帳に追加

Subsequent to the middle of the Edo period, however, since nihachi soba became common, with wheat flour being introduced as a binding agent, upscale soba restaurants started to imitate using the term 'kisoba' to emphasize the good quality of their noodles.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

日本における煎餅には、きく分けて小麦粉、鶏卵などを原料にするもの、米を原料とするもの、ジャガイモなどのデンプンを用いるものの3種類がある。例文帳に追加

There are three main types of senbei in Japan; namely one made from wheat flour and eggs, one made from rice and one made from starch such as that of potatoes.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

小麦アレルギーを引き起こす可能性のある小麦粉および小麦由来の素材を使用せずに、豆蛋白を含有するペットの健康増進作用の高いソフトタイプのペットフードとする。例文帳に追加

To provide a soft-type pet food including soybean protein without using wheat flour nor wheat flour-originated material having possibility to cause wheat allergy, and a health-promoting function for pet animals. - 特許庁

アレルゲン物質(卵、牛乳、小麦粉、落花生、蕎麦)及びこれらに由来する成分を全く含まず、外観、食味、食感に優れたケーキ類、及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide cake which does not contain five allergens (egg, milk, wheat, peanut and buckwheat) or components derived from the allergens at all, and which is superior in appearance, taste, and texture, and to provide a method of producing the cake. - 特許庁

例文

麦粉加工食品を食用に加工する際に少量の豆発酵食品テンペを混入することにより元の素材の味が更に美味になる。例文帳に追加

A small amount of tempeh as a soybean fermented food is mixed into a wheat flour processed food in processing it for edible use to make the taste of the original material better. - 特許庁

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