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「異臭味」に関連した英語例文の一覧と使い方(3ページ目) - Weblio英語例文検索


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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 異臭味に関連した英語例文

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異臭味の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 114



例文

食酢を、炭酸水素ナトリウムのような無機炭酸塩及び/又はクエン酸ナトリウムのような有機酸塩と混和したものを、果汁に混合することによって、食酢に由来する刺激臭及び異臭味を抑え、果汁の持つ本来の風を保持し、しかも、食酢の持つ健康機能を付加した食酢入り果汁飲料を製造する。例文帳に追加

The vinegar-containing fruit beverage is obtained by mixing a mixture produced by admixing vinegar with inorganic carbonate such as sodium hydrogencarbonate and/or organic acid salt such as sodium acid citrate, with fruit juice so as to suppress stimulating smell and nasty smell and taste derived from the vinegar to maintain the flavor inherent in the fruit juice, and additionally provided with health function of the vinegar. - 特許庁

アミノ酸含有容器詰清涼飲料の製造に際して、メチオニン含量に対して、スレオニン含量が10倍以上の重量含有比となるように調整し、トレハロース及び/又はショ糖のような非還元性糖を1〜5重量%の範囲で含有させることにより、含硫アミノ酸の異臭味を抑制して、香の嗜好性及び栄養バランスを向上させたアミノ酸含有容器詰清涼飲料を製造する。例文帳に追加

The method for producing the amino acid-containing packaged soft drink comprises adjusting a weight content ratio of threonine content to methionine content to10 times, and including 1-5 wt.% of nonreducing sugar such as trehalose and/or sucrose so as to suppress strange smell of sulfur-containing amino acid and improve flavor palatability and nutritional balance. - 特許庁

陰イオン界面活性剤の残留量が少なく、膜分離装置の運転初期においても、膜モジュールからの陰イオン界面活性剤の溶出量を極めて低く押さえることができ、異臭味や発泡を生じず、安全な飲用に供する水を製造することができる複合半透膜、複合半透膜モジュ−ル、およびその製造方法を提供する。例文帳に追加

To manufacture safe drinking water free from offensive odor, offensive taste and bubbles by minimizing the eluation amount of an anion surfactant from a membrane module even in the early stage of operation of a membrane separating device while the residual amount of the anion surfactant is suppressed at a low level. - 特許庁

酵母細胞壁画分としては、酵母菌体をアルカリ処理、及び酵素処理するという簡単な操作により得られる酵母細胞壁画分が、より優れた潰瘍性大腸炎等の炎症性腸疾患、便秘、アトピー性皮膚炎等のアレルギー性疾患などの予防や症状改善効果を奏するばかりでなく、自己消化による特有の異異臭のない、摂取に適した酵母細胞壁画分となる。例文帳に追加

A yeast cell wall fraction obtained by a simple operation comprising an alkali treatment and enzyme treatment exhibits more excellent effect for the prevention and amelioration of inflammatory bowel diseases such as ulcerative colitis, constipation and allergic diseases such as atopic dermatitis and, furthermore, the fraction is suitable for taking owing to the absence of characteristic taste and smell caused by autodigestion. - 特許庁

例文

加工食品(油ちょう食品を含む)のアクリルアミド生成を抑制する効果に優れたアクリルアミド生成抑制剤を提供すること、加工食品(油ちょう食品を含む)に対して異異臭などの悪影響の少ない、食経験のある植物由来成分を利用した安全なアクリルアミド生成抑制剤を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a safe agent for inhibiting acrylamide formation having excellent effect of inhibiting acrylamide formation of processed food (including deep-fried food) through using components derived from plants giving slight harmful effect such as strange taste and odor to the processed food (including deep-fried food) and having experience in ingestion. - 特許庁


例文

中空成形体を成形する際の異物発生が少なく透明性にも優れ、溶融成形時の熱劣化が少なく色調及び耐熱寸法安定性に優れ、特に液体容器とした時に残留異異臭が発生しにくい中空成形体や透明性、滑り性および成形後の寸法安定性に優れたフイルムなどを与えるポリエステルを提供する。例文帳に追加

To produce a polyester forming reduced foreign matter in making hollow moldings, having high transparency, stability of the color tone and heat- resistant dimensional stability, causing reduced thermal deterioration in melt molding and giving hollow moldings generating less residual bad taste and malodor as a container for liquid and films having high transparency, good sliding properties and high dimensional stability after molding. - 特許庁

使用者の手を煩わせることも、浄水を無駄に使用することもなく、残留塩素に代表される抗菌剤の混入による浄水の異異臭を最低限に抑えながら、ろ材の使用期間中抗菌剤の量を一定に保つことで、微生物の増殖を抑えた浄水を得ることの出来る浄水器を提供する。例文帳に追加

To provide a water purifier which can obtain purified water inhibiting the growth of microorganisms by maintaining the amount of an antibacterial agent constant during the use of a filter material while suppressing foreign tastes or odors in the purified water due to contamination of an antibacterial agent typified by residual chlorine without troubling a user and using the purified water wastefully. - 特許庁

大豆発酵物含有食品、並びに食品の吸油量抑制組成物、食品の剥離性向上組成物、食品の乳化安定化組成物、糖類の結晶化阻害組成物、油脂の結晶化阻害組成物、メイラード反応促進組成物、食品の異臭・異抑制組成物、及び澱粉食品の老化遅延化組成物例文帳に追加

SOYBEAN FERMENTED MATERIAL-CONTAINING FOOD PRODUCT, AND FOOD OIL ABSORPTION SUPPRESSING COMPOSITION, FOOD PEELABILITY IMPROVING COMPOSITION, FOOD EMULSIFICATION STABILIZING COMPOSITION, SACCHARIDE CRYSTALLIZATION INHIBITING COMPOSITION, OIL AND FAT CRYSTALLIZATION INHIBITING COMPOSITION, MAILLARD REACTION PROMOTING COMPOSITION, FOOD OFFENSIVE SMELL/TASTE SUPPRESSING COMPOSITION, AND STARCH FOOD PRODUCT AGING DELAYING COMPOSITION - 特許庁

ビタミンB_1およびアスコルビン酸の安定性を確保するとともに、これらの併用により発生する異臭を抑制させることのできる、ビタミンB_1及びアスコルビン酸含有飲料を提供することおよびビタミンB_1に由来する苦を、本来有している薬効感が損なうことなく、飲用しがたいまでに強くなることを抑える技術を提供すること。例文帳に追加

To obtain the subject liquid composition ensuring a stability of vitamin B1 suppressing generation of bad odor without damaging a medical effective feeling, capable of drinking without any pain and useful for recovery of health by including a specific ratio of vitamin B1 (derivative) and ascorbic acid (salt). - 特許庁

例文

予め水で洗浄したサメ軟骨原料からサメ軟骨抽出液を抽出し、得られたサメ軟骨抽出液をそのまま又は酵素分解した後、脱色、脱臭し、この脱色、脱臭したサメ軟骨抽出液又はその酵素分解液を分離膜処理して、ヒ素含量が低く、かつ異異臭のないサメ軟骨抽出物を得る。例文帳に追加

The method for producing the shark cartilage extract having low arsenic content and no nasty taste and smell comprises extracting a shark cartilage extracted solution from shark cartilage raw material previously washed in water, decoloring and deodorizing the resultant shark cartilage extracted solution as it is or after being enzymically hydrolyzed, and subjecting the resultant decolored and deodorized shark cartilage extracted solution or its enzymically hydrolyzed solution to a separation film treatment. - 特許庁

例文

加工食品(油ちょう食品を含む)のアクリルアミド生成を抑制する効果に優れたアクリルアミド生成抑制剤を提供すること、加工食品(油ちょう食品を含む)に対して異異臭などの悪影響の少ない、食経験のある植物由来成分を利用した安全なアクリルアミド生成抑制剤を提供することを目的とする。例文帳に追加

To obtain an acrylamide production inhibitor excellent in effect for inhibiting production of acrylamide of a processed food (including fried food) and to obtain a safe acrylamide production inhibitor causing slight bad influence such as nasty taste and nasty smell on the processed food (including fried food) and utilizing a component derived from a plant having eaten experience. - 特許庁

成形時の結晶化コントロ−ル性、長時間連続成形性に優れたポリエステル組成物およびそれから得られた透明性、耐熱寸法安定性が優れ、特に、中空成形体の口栓部収縮率が適正な範囲となり、液体容器としたときに残留異異臭が発生しにくい中空成形体、シ−ト状物および延伸フイルを提供すること。例文帳に追加

To obtain a polyester composition that has excellent crystallization- controllability and shoes excellent continuous moldability for a long time, when the composition is molded and to provide hollow articles having excellent transparency, heat-resistant dimensional stability, particularly shrinkage at the stopper opening of a bottle comes in a suitable shrinkage range, without residual foreign taste and smell, when liquid bottles, sheets and oriented films are produced from the composition. - 特許庁

経済的にポリエステル成形体を製造することができ、製造時のエネルギ−コストを下げ、かつ透明性に優れ、異異臭が発生しにくいポリエステル成形体を得ることができ、また成形体製造時の金型汚れも改良することができるポリエステル成形体を製造する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method capable of economically manufacturing a polyester molded object excellent in transparency and hard to generate unpleasant taste and an offensive smell while lowering energy cost at the time of production and capable of also improving the contamination of a mold at the time of production of the molded object. - 特許庁

例文

陰イオン界面活性剤の残留量が少なく、膜分離装置の運転初期においても、膜モジュールからの陰イオン界面活性剤の溶出量を極めて低く押さえることができ、異臭味や発泡を生じず、安全な飲用に供する水を製造することができる複合半透膜および複合半透膜モジュールの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a composite semi-permeable membrane with little remaining amount of a negative ion surfactant, suppressing an elution amount of the negative ion surfactant from the membrane module to the minimum, even at an initial period of operation of a membrane separation apparatus, causing no malodor nor foaming, and can produce safe drinking water, and a method for manufacturing of the same. - 特許庁

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