1016万例文収録!

「異臭味」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 異臭味に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

異臭味の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 114



例文

口腔用組成物及び異異臭のマスキング方法例文帳に追加

COMPOSITION FOR ORAL CAVITY AND METHOD FOR MASKING OFFENSIVE TASTE AND SMELL - 特許庁

非栄養甘料の異臭味が低減された飲料組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a beverage composition for reducing off-flavor and taste of non-nutritive sweetener. - 特許庁

異臭・異風呈示物質を不純物として含む粗アミノ酸を酸化剤により酸化処理することよりなる、異臭・異風呈示物質不純物が除かれたアミノ酸の製造方法および該製造方法によって製造される異臭・異風呈示物質不純物が淘汰されているアミノ酸。例文帳に追加

The invention relates to the method for producing amino acids free from substance presenting foreign smell and foreign taste, comprising an oxidizing treatment of crude amino acids containing substance presenting foreign smell and foreign taste as impurities, and the amino acids excluding the substance presenting foreign smell and foreign taste produced by the method. - 特許庁

植物性成分による植物根茎の異臭、苦成分の消臭、低減化方法例文帳に追加

METHOD FOR DEODORIZING OFFENSIVE SMELL OF PLANT RHIZOME, AND DEODORIZING AND REDUCING BITTER COMPONENT BY VEGETABLE COMPONENT - 特許庁

例文

異臭のない香の優れ、飲食品に適用可能なレモングラスエキスを提供することである。例文帳に追加

To provide a lemon grass extraction having excellent flavor without a nasty smell and applied to food and drink. - 特許庁


例文

メントールの清涼感など香気香が増強され、かつ、異異臭などを感じさせない、優れた清涼性香料組成物の提供。例文帳に追加

To provide an excellent refreshing flavoring composition which has increased aroma and flavor such as refreshing sensation of menthol and does not taste or smell peculiar. - 特許庁

異臭を生じることなく、効果的に酸・酸臭を抑制できる酸および/または酸臭抑制剤を提供する。例文帳に追加

To provide an acidic taste and/or acidic smell inhibitor enabling an effective inhibition of acidic taste/smell without causing an odd taste and/or odd smell. - 特許庁

安価な酸化剤で処理することにより異臭・異風呈示物質を淘汰する簡便な精製方法およびそれにより取得した異臭・異風呈示物質を含まないアミノ酸を提供する。例文帳に追加

To provide a simple method for purification of amino acid eliminating substance presenting foreign smell and foreign taste by treating with an inexpensive oxidizing agent, and to provide amino acids excluding substance presenting foreign smell and foreign taste obtained by the method. - 特許庁

ダイズペプチドを含有しても、ダイズペプチド由来の異及び異臭が軽減され、さらに、風も向上するチョコレート類を提供すること。例文帳に追加

To provide chocolate reduced in offensive taste and odor derived from soybean peptide in spite of containing soybean peptide, and improved in flavor. - 特許庁

例文

非栄養甘料の異臭味を低減させるのに十分な量の長鎖脂肪酸化合物を含む、飲料組成物に関する。例文帳に追加

The beverage composition includes a sufficient amount of long-chain fatty acids for reducing off-flavor and taste of the non-nutritive sweetener. - 特許庁

例文

非栄養甘料の異臭味を低減させるのに十分な量の少なくとも1種類の茶抽出物を含む、飲料組成物に関する。例文帳に追加

The beverage composition includes a sufficient amount of at least one kind of tea extracts for reducing off-flavor and taste of non-nutritive sweetener. - 特許庁

カロチノイド類、複数のビタミンを高含有した健康飲料の油っぽいや油臭、異臭、異を改善する。例文帳に追加

To improve oily taste, oil smell, bad smell and bad taste of a health drink containing carotenoids and several vitamins in high contents. - 特許庁

飲食物等の呈をより効果的に改善し、過度の苦や酸に起因する異異臭を感じることがない飲食物等の呈改善剤並びに呈改善方法を提供する。例文帳に追加

To provide a taste improver for a food and drink or the like, effectively improving the taste of the food and drink or the like, and hardly giving bad taste and bad smell caused by excessive bitterness and acidity, and further to provide a method for improving the taste. - 特許庁

茶の旨に関与するグルタミン酸含量を高めた、旨やコクが強く、渋や苦あるいは異異臭の少ない茶類抽出物を製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a tea extract increased in a content of glutamine acid relating to the delicious taste of tea, pronounced in delicious taste and body taste, and slightly having astringent taste or bitter taste, or odd taste or smell. - 特許庁

増強効果を有し、添加したときに異異臭として感じることがなく、かつ、素材の美しさのみを引き立てるような水産加工品の呈増強剤、およびそれを含有する香料組成物の提供。例文帳に追加

To provide a taste increasing agent for processed marine products having taste increasing effect, free from disagreeable taste and smell in the case of using the agent as an ingredient and promoting exclusively the deliciousness of the raw material, and to provide a flavor composition containing the agent. - 特許庁

ヒ素含量が低く、かつ異異臭のない、食品素材に適したサメ軟骨抽出物及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To obtain a shark cartilage extract having low arsenic content and no nasty taste and smell and suitable for food materials, and to provide a method for producing the extract. - 特許庁

経時的な異臭の発生を抑えることにより風の劣化が改善されたアミノ酸含有飲食品を提供する。例文帳に追加

To provide amino acid-containing food and drink improved in deterioration in flavor through suppressing nasty smell from being given off with time. - 特許庁

内臓や血合肉等の食用不快部位を含む原料から異異臭の少ない良好な食用脱水肉を製造すること例文帳に追加

To provide a method for producing favorable edible dehydrated meat having less odd taste and odd smell from raw material which contains portions unfavorable for food such as inner bowels and dark colored flesh. - 特許庁

この組成物は異異臭が無く長期間安定であり、さらには酸性飲料を中で安定である。例文帳に追加

The composition has no strange taste nor strange smell, is stable for a long period of time, and is stable even in an acidic beverage. - 特許庁

異臭を発生したビールが、振とうの影響を受けているかどうかの簡便な評価方法の提供。例文帳に追加

To provide a method of evaluating the influence of shaking upon the deterioration of beer, by which whether or not beer giving different taste and different odor is affected by shaking, is evaluated. - 特許庁

焙煎コーヒー豆由来の異異臭の低減された、様々な食品に配合可能なクロロゲン酸類含有物を簡便な方法で得る。例文帳に追加

To provide a simple method for producing a substance containing a chlorogenic acid, which has reduced odd taste and offensive smell derived from roasted coffee beans and is mixable various foods. - 特許庁

魚介類より好呈食品素材を分取、製造する方法として、苦異臭を持たない乳白色の好呈食品素材を効率よく製造し、ランニングコストが格段に向上できるようにすることである。例文帳に追加

To provide a method for efficiently producing milky-white tasty sea food stocks free of bitterness or offensive odor by separating the stocks from fish or shellfish at an extremely reduced running cost. - 特許庁

ダイズペプチド含有チョコレート類の原料として、ダイズタンパク質のサーモリシン加水分解物を用いることで、ダイズペプチド由来の異及び異臭が低減され、風も良好なチョコレート類を得ることができる。例文帳に追加

The chocolate which is reduced in offensive taste and odor derived from soybean peptide, and excellent in flavor can be obtained by using the thermolysin hydrolyzate of soybean protein. - 特許庁

植物体由来のアルコール脱水素酵素特有の異異臭を、簡単かつ効果的にマスキングすることができる風改良剤を提供する。例文帳に追加

To provide a flavor-improving agent which is originated from one or more plants and can simply and effectively mask the characteristic nasty taste and smell of alcohol-dehydration enzyme. - 特許庁

グルタミン含量が高くて、グルタミンに欠乏による疲労、疾病、ストレスなどからの回復または予防を行うことができ、品質が安定していて、且つ苦みや異臭などがなく、食および風に優れる栄養組成物の提供。例文帳に追加

To provide a nutritive composition high in glutamine content, stable in quality, free from any bitterness and/or offensive odor, good in taste and flavor, thus enabling recovery or prevention from fatigue, diseases, stress or the like due to lacking glutamine. - 特許庁

食品、化粧品、医薬品などの素材として有用なコラーゲンペプチドなどの動植物性タンパク質由来のペプチドから獣臭や苦などの異異臭を低減する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for reducing a bad taste and smell such as an animal smell and bitterness from an animal and plant protein-derived peptide such as a collagen peptide useful as a material for foods, cosmetics, pharmaceuticals or the like. - 特許庁

米飯類や炒め物類に対して優れたほぐれ性とコクを付与し、異異臭を与えず、炊飯調理と炒め物調理両方に使用できる調理用油脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition imparting boiled rice or fried food with favorable disaggregativeness and taste with neither offensive taste nor odor. - 特許庁

リンゴの包装体において、食の低下を伴う果肉の軟化、酸の低下、内部褐変、異臭を防止でき、鮮度保持が可能な包装体を提供する。例文帳に追加

To provide an apple package capable of preventing apple flesh from softening leading to decline in apple taste, preventing the apple from its acidity decline, its inside browning and its offensive odor development, thus enabling apple freshness to be retained. - 特許庁

液切りした状態で長期間保存でき、褐変、腐敗を防止し、異異臭がなく、且つ、根菜類特有の不快な渋が除去され、シャキシャキ感を保持した、サラダ用にも適したカット根菜類を提供する。例文帳に追加

To provide cut root vegetables being storable for a long period in drained state, capable of preventing browning and putrefaction, free from nasty taste and smell, from which unpleasant astringency characteristic to root vegetables is removed, kept in vigorously chewing state and suitable for salad. - 特許庁

食肉製品の食感をソフトにするとともに、原料肉および原料由来の異異臭を減少させ、かつ良好な風を付与する。例文帳に追加

To provide a method for producing a meat product, softening the palate feeling of a meat product, reducing odd taste and nasty smell each derived from raw meat and raw materials, and also imparting an excellent flavor thereto. - 特許庁

や外観を良好に維持しつつ耐熱性好酸性菌の増殖を抑制し、異臭の発生等を抑え風の劣化が抑制された酸性飲料を提供する。例文帳に追加

To provide an acidic beverage where increase of Alicyclobacillus acidoterrestris is suppressed while maintaining its flavor and appearance favorable, generation of odd taste is suppressed and flavor deterioration is suppressed. - 特許庁

食酢に由来する刺激臭及び異臭味が無く、果汁の持つ本来の風を保持し、しかも、食酢の持つ健康機能を付加した食酢入り果汁飲料及びその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a vinegar-containing fruit beverage having no stimulating smell and nasty smell and taste derived from vinegar, and maintaining flavor inherent in fruit juice, and also additionally provided with health function of the vinegar: and to provide a method for producing the vinegar-containing fruit beverage. - 特許庁

また、当該キナ酸誘導体類はそれ自体強い香を有せず、少量の添加で効果を示すためメントールと組み合わせても異異臭を感じない。例文帳に追加

The quinic acid derivatives themselves do not have any strong flavor and are sufficiently effective at a small amount, so they can be combined with menthol without giving any peculiar taste or smell. - 特許庁

また、当該キナ酸誘導体類はそれ自体強い香を有せず、少量の添加で効果を示すため感覚刺激剤と組み合わせても異異臭を感じず、使用感を損なうこともない。例文帳に追加

Also, since the quinic acid derivative does not have a strong aroma by itself and shows the effect even when adding by a small amount, the strange taste or strange smell is not felt on combining it with the sense-stimulating agent, and it does not damage use feeling. - 特許庁

望ましくない異臭をなくし、コーヒーの風および香をできる限り保持する可溶性コーヒーの高収率処理を設計するために、可溶性コーヒーの製造における酵素組成物の使用方法を提供する。例文帳に追加

The invention provides a hydrolase composition such as mannanase stabilized with a material derived from coffee. - 特許庁

これにより、従来キムチに比べて、キムチのつかり過ぎなどの風の変化及び型くずれ現象がないだけでなく、長い保存期間後にもキムチのがそのまま維持され、発酵時に生じる異異臭がなく、さっぱりして淡白なが維持される。例文帳に追加

As a result of this, compared to conventional kimchi, the kimchi is free from change of flavor and phenomenon of loss in shape which are caused by pickling too much, maintains kimchi taste even after a long period preservation, and maintains lightly seasoned and simple taste without strange taste and smell due to fermenting. - 特許庁

等の不快な呈や独特の不快な臭いを有する医薬食品有効成分を配合した内服液を連用しても、美しく服用でき、小児に服用させても内服液の有する異異臭によって、吐き出してしまうことのない内服液組成物の提供。例文帳に追加

To obtain an oral liquid composition that can be deliciously taken, even after active ingredients of medicines and foods having unpleasant tastes, e.g. bitterness and peculiarly unpleasant smells are continuously ingested or can be smoothly ingested even by children without vomiting because of strange tastes and unbearable smells. - 特許庁

発泡酒の製造方法において、原料の一部に乳清タンパク質分解物や乳糖分解物のようなビール酵母の資化性が高い乳清由来の原料を用いることにより、異臭や異風のない、穏やかな甘と乳清の風を生かした、発泡酒を製造可能にする。例文帳に追加

The method for producing the sparkling liquor free from nasty smell and off-flavor, and obtained by utilizing mild sweetness and flavor of the whey includes using a raw material derived from the whey having high assimilability of the beer yeast such as a whey protein-degradation product and milk sugar-degradation product as a part of the raw material. - 特許庁

ダイズタンパク質のサーモリシン加水分解物を油脂組成物に含有させることにより、油相と水相の良好な分散状態を長く維持することが可能となり食用時の風を低下させず、さらに、ダイズペプチド由来の異異臭が軽減され風が良好な油脂組成物が得られる。例文帳に追加

The oil-and-fat composition which can retain long an excellent dispersion state of an oil phase and a water phase, and is free from lowering flavor when eating, reduced in offensive taste and offensive smell derived from soybean peptide, and excellent in flavor is obtained by including a thermolysin hydrolysate of soybean protein in the oil-and-fat composition. - 特許庁

糖類本来の甘が損なわれることなく、異異臭、異色が除去されていて通常の糖類と同様に使用でき、しかも、摂取しても低カロリーで、糖質の急激な血糖値上昇作用を抑えることのできる甘料を提供する。例文帳に追加

To provide a sweetener in low calorie which can be used in a similar way as usual saccharides, removing strange tastes, smells and colors without loosing a sweet taste inherent to the saccharide, enabling of suppressing a rapid rise of the blood sugar value when it is ingested. - 特許庁

原水中に濁質、藻類、細菌類、アンモニア性窒素、マンガン、陰イオン界面活性剤、異臭味などが共存する場合においても、エアレーション処理の一工程において対応する。例文帳に追加

To correspond to water treatment by one process of aeration treatment even if suspended substances, algae, bacteria, ammoniacal nitrogen, manganese, an anionic surfactant, offensive smell and teste or the like coexist in raw water. - 特許庁

香喫に優れ同時に喫煙時に異臭を感じることがなく、ニコチンおよびタール成分の吸着能を飛躍的に増大させたタバコ用フィルターを提供する。例文帳に追加

To obtain a cigarette filter that has excellent fragrance inhaling taste, no feel of offensive smell and greatly increased adsorption ability of nicotine and tar components. - 特許庁

この発明は、世間一般にある、水道水を容器に入れることによって、不純物を浄化し、美しく、異臭の無い、健康的な水を得る事が出来る竹炭磁石浄化水容器を開発、提供する事にある。例文帳に追加

To provide a water purifying container with bamboo charcoal and magnets for obtaining delicious and healthy water having no malodor by filling the container with general city water and purifying impurities. - 特許庁

シトルリン含有飲食品に、酸料若しくはpH調整剤を配合して、酸性域にすることにより、シトルリンの分解物による異臭を抑制する。例文帳に追加

This citrulline-containing food and drink is mixed with a sour agent or a pH adjusting agent so as to put in an acidic region and suppress nasty smell caused by a citrulline decomposition product. - 特許庁

高度不飽和脂肪酸を含有する魚油を利用するマーガリンやショートニング等の油脂製品の製造において、加熱しても魚油の異異臭をマスキングできる方法。例文帳に追加

To provide a method capable of masking foreign taste and nasty smell of fish oil even when heated in production of oil and fat products such as margarine and shortening utilizing fish oils containing highly unsaturated fatty acids. - 特許庁

本発明の目的は、ポリアルキレンテレフタレートを主体とする廃棄物から、異異臭のない高品質のポリアルキレンテレフタレート樹脂を安定して製造する方法を提供することである。例文帳に追加

To provide a method for producing a polyester resin, by which the polyalkylene terephthalate resin free from a foreign taste and a foreign odor and having a high quality can stably be obtained from wastes consisting mainly of the polyalkylene terephthalate. - 特許庁

ボトルの透明性や口栓部結晶化が良好で、成形時での金型汚れを発生させにくく、かつ成形体に異異臭が発生しにくいポリエステルを提供すること。例文帳に追加

To provide a polyester which gives a bottle excellent in clarity and exhibiting a good crystallization at the cap section, hardly stains a metal mold when molded, and gives a molded item hardly causing strange taste and odor to occur. - 特許庁

乾湿式紡糸法により製造された多孔質ポリスルホン類中空糸膜であって、透水性にすぐれ、水道水透過時に異臭味を発生させない中空糸膜の洗浄方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for washing a hollow polysulfone fiber membrane manufactured by a dry wet spinning method and excellent in water permeability and eliminating the generation of malodorous taste at the permeation of city water membrane manufactured. - 特許庁

不純分を含む水、特に塩素やカルキを含み、異臭を発する水を処理して、無無臭の殺菌された飲料水を与える、優れた脱臭作用と抗菌作用を有する磁性浄水剤を提供する。例文帳に追加

To provide a magnetic water purifying agent which treats water containing impurities, especially the water containing chlorine or bleaching powder and emitting an offensive odor to provide tasteless, odorless, and sterilized drinking water and has excellent deodorizing action and antibacterial action. - 特許庁

例文

ポリエステルチップの水処理時の処理槽や配管の汚れを少なくし、かつポリエステルチップから成形品を製造した際にも残留異異臭が少ないポリエステルを提供すること。例文帳に追加

To reduce the sludge in a treating vessel and piping used when treating a polyester chip, and to produce the polyester hardly causing remaining foreign taste and nasty smell when producing a molded product from the polyester chip. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS