例文 (21件) |
蛋白分解菌の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 21件
酵素液とその製造方法、酵素剤、蛋白質分解酵素剤、蛋白質分解酵素生産菌例文帳に追加
ENZYME LIQUID, ITS PRODUCTION, ENZYME AGENT, PROTEASE AGENT AND PROTEASE-PRODUCING BACTERIUM - 特許庁
麹菌蛋白質加水分解酵素の分泌を増大する組換えベクター例文帳に追加
RECOMBINANT VECTOR FOR INCREASING SECRETION OF PROTEIN HYDROLASE OF ASPERGILLUS ORYZAE - 特許庁
担子菌類を蛋白質分解酵素で加水分解して得たアンジオテンシン変換酵素阻害物質。例文帳に追加
The angiotensin converting enzyme inhibitor is obtained by hydrolyzing the basidiomycetes with the proteolytic enzyme. - 特許庁
麹菌蛋白質加水分解酵素の分泌を増大する機能を有する組換えベクター、該ベクターによって形質転換された麹菌により蛋白質加水分解酵素遺伝子発現・分泌が亢進した麹菌、形質転換された麹菌による蛋白質加水分解酵素生産方法等を提供する。例文帳に追加
A recombinant vector having a function for increasing secretion of the protein hydrolase of koji mold, the koji mold enhanced in expression/secretion of the protein hydrolase of the koji mold by koji mold transformed by the vector, a method for producing the protein hydrolase by the transformed koji mold, and the like are provided. - 特許庁
臭気成分が低減した殺菌済み乳蛋白質加水分解物の製造方法例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING DISINFECTED HYDROLYZATE OF MILK PROTEIN WITH REDUCED ODOR COMPONENT - 特許庁
調味料の食品製造や、消化剤等の医薬品製造、洗剤用の蛋白質加水分解酵素生産等において、固体培地培養及び液体培地培養での麹菌の蛋白質加水分解酵素活性を向上させる。例文帳に追加
To increase enzymatic activity of a protein hydrolase of koji mold in a solid medium culture and a liquid medium culture in producing seasoning foods, pharmaceuticals such as digestive drugs, protein hydrolases for detergents, and the like. - 特許庁
大豆蛋白を酵素分解した後の沈殿物の分離を容易にし酵素分解物の収率を向上させ、得られた酵素分解物を飲料などに用いてもオリの発生がなくなるようにした殺菌された大豆蛋白酵素分解物を得る。例文帳に追加
To facilitate the separation of precipitates obtained after enzymatically hydrolyzing soybean protein to improve the yield of enzymatic hydrolysates and to obtain sterilized soybean protein enzymatic hydrolysates generating no dregs even when the resultant enzymatic hyrolysates are used for a beverage or the like. - 特許庁
抗菌・抗カビ性を有する銀含有複合蛋白質の低コスト化を実現できる、水不溶性銀含有乳清蛋白質加水分解物の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing a water-insoluble silver-containing whey protein hydrolysate, by which the production of the silver-containing composite protein at a low cost can be realized. - 特許庁
酵母に蛋白質分解酵素を含む酵素剤を作用させて酵母を溶菌させ、酵母由来多糖類を含有する組成物を得る。例文帳に追加
This composition containing the polysaccharide derived from the yeast is obtained by subjecting the yeast to bacteriolysis by allowing an exogenous enzyme containing a proteolytic enzyme to act on the yeast. - 特許庁
鳳仙花アルコール抽出液が持っている、静電気防止作用、殺菌作用、蛋白質分解作用、pHが中性等を利用してクリーナとする。例文帳に追加
This cleaner utilizes such characteristics of an alcohol extract of a balsam as the antistatic effect, bactericidal activity, proteolytic action, and neutral pH. - 特許庁
菌床3としての処理媒質として、リグニン分解菌、耐熱放線菌、白色腐朽性担子菌、セルロース分解菌、嫌気性有芽胞桿菌群、糸状菌、蛋白分解菌及び枯草菌の混合物をおがくずに定着させたものを使用する。例文帳に追加
A material obtained by fixing a mixture of lignin-decomposing bacterium with heat-resistant actinomyces, white decay basidiomycete, cellulose decomposing bacterium, anaerobic spore-bearing bacillus, mold, Proteolytic bacterium and Bacillus subtilis on the sawdust is used as a treating medium as the microbial bed 3. - 特許庁
中間素材(細菌数の少ない半失活大豆粉及び全失活大豆粉)に対して、蛋白質分解酵素を用いて加水分解した後、セルロース系ろ過助剤を添加して水不溶性蛋白質を分離除去することで本発明の目的物であるペプチド含有の大豆有用物質が得られる。例文帳に追加
The method for producing soybean valuable substance comprises hydrolyzing intermediate raw material (such as semi-devitalized soybean powder and entirely devitalized soybean powder each having few germs) using protein splitting enzyme followed by adding cellulosic filter aid to the material so as to separate the water soluble protein for elimination. - 特許庁
明太子熟成後の漬け汁をパチルス属(Bacillus subtilis)が生産する魚肉蛋白分解酵素及び絲状菌(Aspergillus oryzae)が生産する蛋白分解酵素で処理することにより、必須アミノ酸等旨味成分を多く含み栄養価の高い明太子風味の食品調味料を効率よく製造した。例文帳に追加
This seasoned cod roe-flavored food seasoning rich in the flavor ingredients including essential amino acids and having high nutritive value is efficiently obtained by enzymolysis of the pickle after aging seasoned cod roe with a fish meat proteolytic enzyme produced by Bacillus subtilis and/or a proteolytic enzyme produced by Aspergillus oryzae. - 特許庁
サトウキビの搾り殻であるバガスを、微生物を使って発酵・分解させた飼料であって、前記微生物は、繊維分解菌、硝安化成菌、澱粉糖化菌、蛋白分解菌、及びリグニナーゼ生産性ペニシリウム属菌からなる混合菌、またはバチルス属微生物であることを特徴とする。例文帳に追加
The coarse feed comprises feed obtained by fermenting/degrading the bagasse comprising strained lees of sugarcane using microorganisms, wherein the microorganisms comprise mixture composed of fiber bacteria, ammonium nitrate chemical bacteria, starch saccharified bacteria, protein bacteria and ligninase productive Penicillium genus bacillus bacteria, or genus bacillus microorganisms. - 特許庁
通常の大腸菌をM9培地で培養することにより^15Nで標識した大腸菌の加水分解物を窒素源として添加した培地中で、所望の外来遺伝子を導入した形質転換大腸菌を培養すると、該形質転換大腸菌による外来蛋白質の合成速度が大きく、かつ、該形質転換大腸菌が産生する蛋白質が^15Nで標識される。例文帳に追加
When cultured a desired exogenous gene-introduced Escherichia coli transformant in a medium containing, as a nitrogen resource, ^15N-labeled Escherichia coli hydrolysate produced by culturing usual Escherichia coli in M9 medium, the synthesis rate of foreign protein by the Escherichia coli transformant is high and a protein produced by the Escherichia coli transformant is labeled with ^15N. - 特許庁
乳及びコラーゲン類、より望ましくは更にアスコルビン酸を含む原料に、乳酸菌、酵母等の発酵菌、及び、アクチニジン、キウイフルーツ抽出物等の蛋白質分解酵素を作用させることを特徴とする乳発酵物の製造方法。例文帳に追加
The method for producing a milk-fermented product comprises making fermentative bacteria, such as lactobacillus or yeast, and proteases, such as actinidin or kiwi fruit extract act on raw material containing milk and collagen, more preferably, further containing ascorbic acid. - 特許庁
古来から食材として利用している担子菌類を原料として、担子菌類を蛋白分解酵素で分解することにより、体内消化酵素で分解されずに活性を維持したアンジオテンシン変換酵素阻害物質を生成させ、その処理物を原料として使用することにより血圧降下作用を有する食品素材として提供すること。例文帳に追加
To produce an angiotensin converting enzyme inhibitor maintaining the activity without being degraded with an intracorporeal digestive enzyme by degrading basidiomycetes with a proteolytic enzyme by using the basidiomycetes utilized as a food material as a raw material from ancient times, and to use the inhibitor as a food material having hypotensive actions by using the treated material thereof as a raw material. - 特許庁
加圧加熱処理して擂り潰した大豆に、適宜量の食塩と、蛋白分解酵素及び澱粉分解酵素を含む酵素製剤と、培養耐塩性酵母と、ブドウ糖又は加圧加熱処理した穀類或いは無菌化処理した麹のいずれか若しくはその組み合わせたものを加えて仕込み、所定の分解発酵処理して製出してなる。例文帳に追加
A method for producing the seasoning comprises adding an adequate amount of common salt, an enzyme preparation containing a proteolytic enzyme and an amylolytic enzyme, cultured halotolerant yeast and glucose or grains heat-treated under pressure or aseptically treated Koji or their combination to soybean heat-treated under pressure and ground and breeding these microorganisms and carrying out prescribed degradative fermentation treatment of the soybean. - 特許庁
蛋白質などの阻害を受け難く、広範囲のpH領域で強力な殺菌力を有し、広い抗菌スペクトルを示し、安全性が高く、かつ使用後に分解して発生する化合物の残留毒性が極めて低い、優れた抗菌活性を有し、極めて安全性の高い、新規なビス第四級アンモニウム塩化合物を提供すること。例文帳に追加
To provide a new bis quaternary ammonium salt compound which hardly receives the inhibition of protein and the like, has a strong bactericidal force in a wide pH range, exhibits a wide anti-bacterial spectrum, has high safety, produces compounds having extremely low residual toxicity, after used and decomposed, has an excellent anti-bacterial activity, and has greatly high safety. - 特許庁
加熱濃縮していない新鮮なイカ内臓原料を、一定温度下で自然発酵させるか、又は複合果汁、糖蜜等にて培養繁殖した複合乳酸菌を発酵促進剤として酵素発酵させ、イカ内臓に含まれている高級蛋白質を分解することによって、アミノ酸と不飽和脂肪酸とを多量に含む養魚用飼料添加剤を製造する。例文帳に追加
This method for producing a culture fish feed additive containing a large amount of amino acid and unsaturated fatty acid comprises subjecting a fresh squid guts raw material which is not concentrated by heat to natural fermentation at a constant temperature, or subjecting it to enzyme fermentation using as a fermentation accelerator combined lactobacillus bred by culture with combined fruit juice and molasses so as to decompose higher protein contained in squid guts. - 特許庁
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