1016万例文収録!

「酒かす」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 酒かすの意味・解説 > 酒かすに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

酒かすの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 422



例文

の糟例文帳に追加

sake lees  - 斎藤和英大辞典

かす例文帳に追加

the dregs of Japanese sake  - EDR日英対訳辞書

白い例文帳に追加

white-sake lees  - EDR日英対訳辞書

味噌、例文帳に追加

Soybean paste, Sake lees  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

粕パン例文帳に追加

SAKE LEES BREAD - 特許庁


例文

利き(ききざけ、唎き、ききとも)はの品質を評価すること。例文帳に追加

Kikizake (sake tasting, written as 利き酒, ききざけ, 唎き or きき酒) refers to evaluating the sake quality.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

は心を浮かす例文帳に追加

Wine exhilarates.  - 斎藤和英大辞典

粕のゼリー例文帳に追加

JELLY OF SAKE LEES - 特許庁

粕調味料例文帳に追加

SAKE LEES SEASONING FOOD - 特許庁

例文

粕を漉しとらない例文帳に追加

sake that has not been filtered to remove the lees  - EDR日英対訳辞書

例文

かすとぬか例文帳に追加

{the combination of rice bran and the sediment left over from making sake}  - EDR日英対訳辞書

かすを漉していない例文帳に追加

unrefined sake  - EDR日英対訳辞書

酒かすの処理方法および酒かす含有混合物例文帳に追加

METHOD FOR TREATMENT OF SAKE LEES AND MIXTURE CONTAINING SAKE LEES - 特許庁

純米粕と純米を含むパック剤;純米粕、純米及び笹の抽出物を含むパック剤。例文帳に追加

The latter pack agent is obtained by including the Sake lees of pure rice Sake, the pure rice Sake and an extract from bamboo grass. - 特許庁

粕、あるいは類を混ぜ合わした釣り餌例文帳に追加

BAIT OBTAINED BY MIXING SAKE LEES OR LIQUOR - 特許庁

は健康を脅かすものだ例文帳に追加

drinking alcohol is a health hazard  - 日本語WordNet

酒かすを入れてつくったみそ汁例文帳に追加

miso soup containing sake lees  - EDR日英対訳辞書

を飲み続けて夜を明かす例文帳に追加

to drink continuously all night  - EDR日英対訳辞書

飲みは俗化する傾向がある例文帳に追加

The drunkard tends to vulgarize  - 日本語WordNet

飲み競争に参加する人例文帳に追加

someone who engages in drinking bouts  - 日本語WordNet

粕取りという下等な密造例文帳に追加

a Japanese low-grade alcoholic spirit called 'kasutori'  - EDR日英対訳辞書

糟を漉していない例文帳に追加

sake from which the dregs have not been filtered  - EDR日英対訳辞書

粕をこしていないか味噌例文帳に追加

unrefined sake or miso  - EDR日英対訳辞書

粕を使ったラーメンを出す。例文帳に追加

Serves ramen using sake lees.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

-板状にとれなかった粕。例文帳に追加

Sakekasu which could not be made into a board shape.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

-簡易的な粕製甘の材料。例文帳に追加

Simple amazake ingredients made from sakekasu.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

漬物用粕は4か月~1年程熟成させた粕を、酢原料粕は1~7年熟成させた粕を使用するのが一般的である。例文帳に追加

It is common to use sakekasu which has been matured for between four months and one year for making tsukemono, and to use sakekasu which has been matured for between one and seven years for making of vinegar.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

簡略製法(粕を原料とする)例文帳に追加

Simplified production method (using sakekasu)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

代表的には、清粕を用いる。例文帳に追加

Representatively, Sake lees is used. - 特許庁

粕漬け干物の製造方法例文帳に追加

PRODUCTION OF SAKE LEES-PICKLED DRIED FISH - 特許庁

粕の調味料の製造方法例文帳に追加

PRODUCTION OF SEASONING FROM LEES OF SAKE - 特許庁

と滓の分離方法例文帳に追加

SEPARATION OF SAKE FROM LEES - 特許庁

粕を主原料とするソース例文帳に追加

SAUCE MADE FROM SAKE LEES AS MAIN RAW MATERIAL - 特許庁

粕に残っている母は、パンなどの発酵に転用することもできる(種と呼ぶ)。例文帳に追加

Yeast mash left in sakekasu can also be used to ferment bread (it is called sakadane).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

どぶろく(濁)とは炊いた米に米麹や粕等に残る酵母などを加えて作るである。例文帳に追加

Doburoku (Dakushu) is a kind of sake produced by adding yeasts remaining in malted rice, sake lee and the like and other ingredients to steamed rice.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

(なましゅ)滓下げ1回目を施された上澄み部分ののこと。例文帳に追加

Namashu: The clear upper portion after orisage  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

だから、6月に造ったでも9月に出荷すれば「古」である。例文帳に追加

As a result, even sake that is made in June and shipped in September is considered 'Kusu.'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

他所はのちに日本各地に開花する地の出発点でもある。例文帳に追加

Yosozake is the origin of jizake (local sake), which would blossom in various regions in Japan later.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

その年に醸造した新のお披露目や利き粕・饅頭を始めとする関連商品の販売などが行なわれる。例文帳に追加

Shin-shu (nouveau sake) brewed that year makes its debut, wine tastings take place and, sales of related products such as sake kasu (lees) and sake buns take place.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

酒かす及び水を原料として発酵させたもの、清酒かす、米、米こうじ及び水を原料として発酵させたもの又は清酒かす例文帳に追加

Liquors produced by fermentation of the following ingredients: rice wine lees and water, rice wine lees, rice, malted rice and water, or Liquors produced by rice wine lees.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

食べ物を酒かすまたはみりんかすに漬けること例文帳に追加

the act of pickling food in sake or sweet sake lees  - EDR日英対訳辞書

酒かすまたはみりんかすに漬けた食べ物例文帳に追加

a food pickled in sake or sweet sake lees  - EDR日英対訳辞書

もろみ取り焼酎とは別の製法で、清酒かす(日本粕)を蒸留して造られる「粕取り焼酎」と呼ばれる焼酎がある。例文帳に追加

With different process from that of moromitori shochu, shochu called "kasutori shochu" is produced by distillation of defined rice wine lees.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

粕(さけかす糟)とは、日本などのもろみを、圧搾した後に残る白色の固形物のことである。例文帳に追加

Sakekasu (sake lees) is the solid white substance that remains after pressing the main fermenting mash used to make Japanese sake (rice wine)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

粕浸漬工程S4は、粕、みりん、米焼酎及び塩を含む粕漬けのもとに浸漬するのが好ましい。例文帳に追加

It is preferable to soak in seasoning of pickling in sake lees, containing sake lees, sweet sake, rice spirits and salt in the process S4 of soaking in sake lees. - 特許庁

なお、固形分がいわゆる粕(さけかす)になる。例文帳に追加

The solids are transformed into sakekasu (sake lees).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

粕を混和して、粕の成分を清に溶出させ、それを圧搾することによってアミノ酸度2以上の高アミノ酸度を有する高濃度清を得る。例文帳に追加

This high concentration sake having a high amino acid concentration of 2 or more of amino acid degree is produced by mixing lees of rice wine with sake to elute components in the lees of rice wine and pressing the mixture. - 特許庁

通常は日本由来の粕を用いるが、こぼれ梅(みりん粕)を混ぜるのもよい。例文帳に追加

Although sakekasu originating from sake production is typically used, kobore-ume (mirin lees) may also be added.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

日本のもろみ(醪)については税法第3条14項に定義されており、もろみから液体であるを搾り出して残った固形物が粕となり、漬物・甘・酢の原料に使われる。例文帳に追加

Concerning the moromi of Japanese sake, as defined in the fourteenth section in the third article of the Liquor Tax Act, the softly solidified product which remains after wringing the liquid sake out of the moromi is regarded as "sakekasu" (sake lees) and is used for the material for "tsukemono" (Japanese pickled vegetables), "amazake" (sweet mild sale) and vinegar.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

塩鮭と酒かすを塩漬けにした食品例文帳に追加

salted food with salmon meat and sake lees  - EDR日英対訳辞書

索引トップ用語の索引



  
EDR日英対訳辞書
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.
  
日本語WordNet
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved.
WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
斎藤和英大辞典
Copyright (C) 1994- Nichigai Associates, Inc., All rights reserved.
「斎藤和英大辞典」斎藤秀三郎著、日外アソシエーツ辞書編集部編
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS