意味 | 例文 (422件) |
酒かすの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 422件
利き酒(ききざけ、唎き酒、きき酒とも)は酒の品質を評価すること。例文帳に追加
Kikizake (sake tasting, written as 利き酒, ききざけ, 唎き酒 or きき酒) refers to evaluating the sake quality. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
酒のかすとぬか例文帳に追加
{the combination of rice bran and the sediment left over from making sake} - EDR日英対訳辞書
かすを漉していない酒例文帳に追加
unrefined sake - EDR日英対訳辞書
純米酒の酒粕と純米酒を含むパック剤;純米酒の酒粕、純米酒及び笹の抽出物を含むパック剤。例文帳に追加
The latter pack agent is obtained by including the Sake lees of pure rice Sake, the pure rice Sake and an extract from bamboo grass. - 特許庁
飲酒は健康を脅かすものだ例文帳に追加
drinking alcohol is a health hazard - 日本語WordNet
酒かすを入れてつくったみそ汁例文帳に追加
miso soup containing sake lees - EDR日英対訳辞書
酒を飲み続けて夜を明かす例文帳に追加
to drink continuously all night - EDR日英対訳辞書
粕をこしていない酒か味噌例文帳に追加
unrefined sake or miso - EDR日英対訳辞書
-簡易的な粕製甘酒の材料。例文帳に追加
Simple amazake ingredients made from sakekasu. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
漬物用酒粕は4か月~1年程熟成させた酒粕を、酢原料酒粕は1~7年熟成させた酒粕を使用するのが一般的である。例文帳に追加
It is common to use sakekasu which has been matured for between four months and one year for making tsukemono, and to use sakekasu which has been matured for between one and seven years for making of vinegar. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
簡略製法(酒粕を原料とする)例文帳に追加
Simplified production method (using sakekasu) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
代表的には、清酒粕を用いる。例文帳に追加
Representatively, Sake lees is used. - 特許庁
酒粕漬け干物の製造方法例文帳に追加
PRODUCTION OF SAKE LEES-PICKLED DRIED FISH - 特許庁
清酒と滓の分離方法例文帳に追加
SEPARATION OF SAKE FROM LEES - 特許庁
酒粕に残っている酒母は、パンなどの発酵に転用することもできる(酒種と呼ぶ)。例文帳に追加
Yeast mash left in sakekasu can also be used to ferment bread (it is called sakadane). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
どぶろく(濁酒)とは炊いた米に米麹や酒粕等に残る酵母などを加えて作る酒である。例文帳に追加
Doburoku (Dakushu) is a kind of sake produced by adding yeasts remaining in malted rice, sake lee and the like and other ingredients to steamed rice. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
生酒(なましゅ)滓下げ1回目を施された上澄み部分の酒のこと。例文帳に追加
Namashu: The clear upper portion after orisage - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
だから、6月に造った酒でも9月に出荷すれば「古酒」である。例文帳に追加
As a result, even sake that is made in June and shipped in September is considered 'Kusu.' - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
他所酒はのちに日本各地に開花する地酒の出発点でもある。例文帳に追加
Yosozake is the origin of jizake (local sake), which would blossom in various regions in Japan later. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
その年に醸造した新酒のお披露目や利き酒、酒粕・酒饅頭を始めとする関連商品の販売などが行なわれる。例文帳に追加
Shin-shu (nouveau sake) brewed that year makes its debut, wine tastings take place and, sales of related products such as sake kasu (lees) and sake buns take place. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
清酒かす及び水を原料として発酵させたもの、清酒かす、米、米こうじ及び水を原料として発酵させたもの又は清酒かす例文帳に追加
Liquors produced by fermentation of the following ingredients: rice wine lees and water, rice wine lees, rice, malted rice and water, or Liquors produced by rice wine lees. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
もろみ取り焼酎とは別の製法で、清酒かす(日本酒の酒粕)を蒸留して造られる「粕取り焼酎」と呼ばれる焼酎がある。例文帳に追加
With different process from that of moromitori shochu, shochu called "kasutori shochu" is produced by distillation of defined rice wine lees. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
酒粕(さけかす、酒糟)とは、日本酒などのもろみを、圧搾した後に残る白色の固形物のことである。例文帳に追加
Sakekasu (sake lees) is the solid white substance that remains after pressing the main fermenting mash used to make Japanese sake (rice wine) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
酒粕浸漬工程S4は、酒粕、みりん、米焼酎及び塩を含む酒粕漬けのもとに浸漬するのが好ましい。例文帳に追加
It is preferable to soak in seasoning of pickling in sake lees, containing sake lees, sweet sake, rice spirits and salt in the process S4 of soaking in sake lees. - 特許庁
なお、固形分がいわゆる酒粕(さけかす)になる。例文帳に追加
The solids are transformed into sakekasu (sake lees). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
清酒に酒粕を混和して、酒粕の成分を清酒に溶出させ、それを圧搾することによってアミノ酸度2以上の高アミノ酸度を有する高濃度清酒を得る。例文帳に追加
This high concentration sake having a high amino acid concentration of 2 or more of amino acid degree is produced by mixing lees of rice wine with sake to elute components in the lees of rice wine and pressing the mixture. - 特許庁
通常は日本酒由来の酒粕を用いるが、こぼれ梅(みりん粕)を混ぜるのもよい。例文帳に追加
Although sakekasu originating from sake production is typically used, kobore-ume (mirin lees) may also be added. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
日本酒のもろみ(醪)については酒税法第3条14項に定義されており、もろみから液体である酒を搾り出して残った固形物が酒粕となり、漬物・甘酒・酢の原料に使われる。例文帳に追加
Concerning the moromi of Japanese sake, as defined in the fourteenth section in the third article of the Liquor Tax Act, the softly solidified product which remains after wringing the liquid sake out of the moromi is regarded as "sakekasu" (sake lees) and is used for the material for "tsukemono" (Japanese pickled vegetables), "amazake" (sweet mild sale) and vinegar. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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