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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 酒かすの意味・解説 > 酒かすに関連した英語例文

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酒かすの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 422



例文

取付軸26から所要長さ垂下するコイルバネ28の下端に、受容器22に供給されるの液面を検知可能な液面センサ20が取付けられる。例文帳に追加

A level sensor 20 which can sense a liquid level of Sake supplied to a receptor 22 is attached to a lower end of the coil spring 28 which hangs from the shaft 26 by a required length. - 特許庁

再資源化法第二種指定製品である飲料用、類用、しょうゆ用のPETボトルのリサイクル材から得られるPET樹脂とABS樹脂を多層化することにより課題を解決することができる。例文帳に追加

A heat insulation box body is formed by multi-laminating a PET resin which is obtained from a recycled material of PET bottles for beverage, wines and soybean sauce which are second-class designated products of the Recycling Law and an ABS resin. - 特許庁

粕の味や、かおりを和らげるために、蜂蜜を用い、また、牛乳、エッセンス、酢を用いることによりまったく別のかおり、味を作り出して、誰でもがそれぞれの好みで、通年を通して食べられるようにした。例文帳に追加

Honey is used in order to soften taste and smell of Sake lees and entirely another smell and taste are created by using cow milk, an essence and vinegar and anybody can eat the jelly of Sake lees through all year according to someone's predilection. - 特許庁

清澄した清(2)と沈殿した滓(3)の混合液を濾袋(7)に入れ、その袋の中をしばった濾袋(9)を遠心分離機に入れ、回転させる。例文帳に追加

This method for separating sake from the less comprises feeding a filter bag (7) with a mixture of the clarified sake (2) and the precipitated less (3), binding the top of the filter bag, placing the top-bound filter bag (9) in a centrifugal separator, and rotating the centrifugal separator. - 特許庁

例文

(a) 硝酸、(b) 1,2,3−ベンゾトリアゾール及びチオ尿素からなる一次助剤、(c) スルホ基置換炭化水素、クエン酸、マロン酸及び石酸の群から選択する二次助剤、及び(d) りん酸及びフィチン酸からなるキレート化剤。例文帳に追加

The components are (a) nitric acid, (b) a primary assistant consisting of 1,2,3-benzotriazol and thiourea, (c) a secondary assistant selected from a group of sulfo group-substituted hydrocarbons, citric acid, malonic acid and tartaric acid, and (d) a chelating agent consisting of phosphoric acid and phytic acid. - 特許庁


例文

粕エキスに、イワベンケイ根エキス、CoQ10、プラセンタエキス、ビタミンC誘導体、バオバブ葉エキスの内、少なくとも1種以上の成分を配合してなる。例文帳に追加

The cosmetic is obtained by formulating sake lees with root extract of Rhodiola rosea and one or more kinds of ingredients selected from CoQ10, placental extracts, vitamin C derivative and leaf extract of Adansonia digitata L. - 特許庁

この漬床の配合割合は、おから1キログラムに対して、粕200グラム、塩67グラム、生姜の皮10グラム、一味唐辛子2グラム、鉄分少々、明礬少々、昆布エキス少々である。例文帳に追加

The amounts of the ingredients per 1 kg of the bean curd refuse are 200 g of Sake lees, 67 g of table salt, 10 g of ginger skin, 2 g of simple red pepper, a small amount of iron component, a small amount of alum and a small amount of tangle extract. - 特許庁

焼酎、日本などの製造工程で発生する醸造廃水、特にモロミ粕等を脱水機にて脱水した後の廃水の活性汚泥槽に対する負荷を低減できる処理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for treating brewery wastewater by which the load to be applied to an activated sludge tank can be decreased when the brewery wastewater to be generated at a step of brewing Shochu, Sake or the like, particularly, unrefined Sake lees are dehydrated by a dehydrator and treated in the activated sludge tank. - 特許庁

特に清を化粧料として添加する際、各種美容機能を発揮させるには相当程度添加しなければならず、コストの面からも組成構成上の面からも改善が求められている。例文帳に追加

To solve the problem that especially when a sake is added as a cosmetic, a significant amount of this must be added so as to exhibit various cosmetic functions, and to improve it from both an aspect of cost and an aspect of compositional constitution. - 特許庁

例文

「美しい色合いと香味を有し」、且つ同時に「優れた薬効成分を含有する」類を、「色素、香料、薬効成分を新たに添加することなく極めて簡便に」製造する方法を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a method for producing an alcoholic drink "having a beautiful color and flavor" and at the same time "containing an excellent medicinally active component", "extremely simply without newly adding a pigment, an aromatizing agent and a medicinally active ingredient". - 特許庁

例文

リンゴ酸、石酸、乳酸、フマル酸、コハク酸若しくは酢酸、又はこれらの塩からなる一種以上を含有する水溶液をバインダーとして、増粘及び/又はゲル化する性質を有する水溶性高分子を造粒する。例文帳に追加

The method for preventing the lumping of a water-soluble polymer comprises granulating a water-soluble polymer having properties of thickening and/or gelling by using an aqueous solution as a binder containing one or more kinds consisting of malic acid, tartaric acid, lactic acid, fumaric acid, succinic acid, acetic acid and their salts. - 特許庁

醸造工程で得られる粕と熟成チーズとを5:5の嵩比で混練して自由立体形状に形成して得ることを特徴とする硬練り状栄養食品の製法である。例文帳に追加

This method for producing a stiffly kneaded type nutritive food 1 is characterized by obtaining the food by kneading lees 2 of rice wine obtained in a brewing step, with a matured cheese 3 in the volume ratio of 5:5, and forming the kneaded product into an arbitrary three-dimensional shape 4. - 特許庁

日本の伝統的な基礎調味料である味噌や粕等を漬込み材として利用し、家庭で簡便に且つ好みに合わせて肉、魚、野菜等の漬け込み食品が得られる簡易漬け込み袋床を提供する。例文帳に追加

To provide a simple bagged pickling bed capable of utilizing miso, sake lees, etc., which are traditional basic seasoning materials in Japan, as pickling materials and obtaining the pickled food of a meat, fish, vegetable, etc., simply in a home for one's preference. - 特許庁

原料として粕を用いてなり、かつ、クエン酸を総酸度(酢酸換算酸度)に対して1/20〜1/5の割合で含有してなる食酢を提供するものである。例文帳に追加

The vinegar is obtained by using the Sake lees as the raw material and comprises citric acid in an amount of (1/20) to (1/5) based on the total acidity (the acidity expressed in terms of acetic acid). - 特許庁

上記の課題を解決するために、粕漬けに超音波振動を与え、減菌、及び味の浸透を促し、さらに、低温の温風にて低温殺菌及び乾燥するという技術的手段を講じている。例文帳に追加

The Sake (Japanese rice wine) lees-pickled dried fishes are obtained by the following practice: Sake lees-pickled fishes are subjected to ultrasonic vibrations to promote both the sterilization of and taste penetration into them and then subjected to low-temperature sterilization and drying with low-temperature warm air. - 特許庁

粕を原料中5〜20重量%とするのが好ましく、また原料に耐塩性酵母菌および/または耐塩性乳酸菌を添加したものとしてもよい。例文帳に追加

The Sake lees preferably account for 5-20 wt.% of the raw materials, and a salinity-tolerant yeast and/or a salinity-tolerant lactobacillus may be added to the raw materials. - 特許庁

、酢、糖類、漢方薬等の医薬品、食品等の精製工程のように、凝集剤および/または濾過助剤を使用しない、あるいは使用できない濾過用途に好適に使用できるフィルタープレス用濾布を提供する。例文帳に追加

To provide filter cloth for a filter press suitable for use in a filter process not using a flocculant and/or a filter aid or incapable of using the same like a refining process for Sake (rice wine), vinegar, sugars, medicines such as herb medicines food or the like. - 特許庁

みそ、粕の混合汁に、生ラーメン、各種野菜、塩鮭、油揚げなどを加えたインスタントラーメンであって、日本人の味覚にあった栄養食品を、食品加工場で大量生産し、安く提供する。例文帳に追加

To provide instant lees-soup Chinese noodle inexpensively produced through mass production at food processing factories by adding uncooked Chinese noodle, various kinds of vegetables, salted salmon, fried bean curd and the like to the mixture soup of fermented soybean paste and sake lees. - 特許庁

オカラ:10g(1%湿重量)、粕:5グラム(0.5%湿重量)、グルコース:50g、燐酸水素2カリウム:0.5g、酢酸ナトリウム:0.5g、クエン酸アンモニウム:0.5g、硫酸マグネシウム:0.2g、硫酸マンガン:0.05g。例文帳に追加

Bean curd lees: 10 g (1 % wet weight), sake lees: 5 gram (0.5 % wet weight), glucose: 50 g, dipotassium hydrogen phosphate: 0.5 g, sodium acetate: 0.5 g, ammonium citrate: 0.5 g, magnesium sulfate: 0.2 g, manganese sulfate: 0.05 g. - 特許庁

各種悪臭発生源となる、汚物・排水に過酸化水素水と石酸あるいはクエン酸の単品又は混合液を撒布・混合することによる脱臭・滅菌処理法例文帳に追加

The deodorizing and sterilizing method comprises a step of scattering or mixing a single substance or mixed solution of a hydrogen peroxide, a solution with a tartaric acid or a citric acid in the filth or the drainage causing various type of malodors. - 特許庁

米、米麹(こめこうじ)以外にも、醸造アルコール、糖類、酸味料、うま味調味料、粕(さけかす)などの原料を加えて作ることが、副原料の重量が米・米麹の重量を超えない範囲という条件つきで認められている。例文帳に追加

Other than rice and malted rice, it is allowed to add other raw materials such as distilled alcohol, sugars, sour agents, umami-chomiryo (chemical seasoning) and sake lees on condition that the total weight of auxiliary materials does not exceed the weight of rice and malted rice.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

金属化合物や染料・色素を含有する廃水等の溶液を、麦汁の搾汁残さであるビール粕(発泡粕を含む)又はその処理物と接触せしめ、該溶液中の金属イオンや染料・色素をビール粕又はその処理物に吸着させる。例文帳に追加

A soln. such as waste water containing a metal compd. and the dye/dyestuff is brought into contact with the beer lees (including sparkling liquor lees) being the pressed residue of wort or its treated material to adsorb the metal ion and the dye/dyestuff to the beer lees or its treated material. - 特許庁

粕、ソース残渣、醤油粕、キノコ類の石突から選択される食品関連低未利用資源を50〜90度まで加熱し、残存する酵素活性等を失活させた後、温度を30〜50度、pHを4〜7に調整し、微生物及び酵素を添加する。例文帳に追加

The method for producing seasoning includes heating food-related low-use or unused resource selected from among sake lees, sauce residues, soy sauce lees, and mushroom ferrules at a temperature up to 50-90°C to deactivate remaining enzyme activityor the like followed by adjusting the temperature of the resource to 30-50°C and pH to 4-7, and adding microorganisms and enzyme to the resource. - 特許庁

原料・出所がまったく不明、甚だしい例では人体に有毒なメチルアルコールを水で薄めたものまで売られる始末で、これら悪酔い確実な代物が俗に「カストリ」と総称されたため、一般にも「カストリ=粗悪な蒸留」というイメージが定着した。例文帳に追加

The ingredients and manufacturers were unknown and watered-down methyl alcohol, toxic to humans, was sold at worst and all the bad products that made people sick, were commonly called "kasutori" and therefore a common image was established that kasutori were bad distilled liquors.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ちなみに、粕汁にはアルコール分が含まれており、2006年9月15日には粕汁2杯を食べて自動車で帰宅していた神戸市の教師が呼気1リットル中、0.15ミリリットルのアルコールが検出されたとして2007年3月に気帯び運転容疑で書類送検された事例がある。例文帳に追加

Incidentally, kasujiru contains alcohol, and in the case of a teacher in Kobe City, who ate two bowls of kasujiru and drove home on September 15, 2006, 0.15ml alcohol was detected per liter of his breath, and criminal papers were filed with prosecutors against him on suspicion of driving under the influence of alcohol in March 2007.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

並行複発酵(へいこうふくはっこう)とは、醸造の製造過程で起こる発酵の一種であり、麹の酵素によってデンプンがブドウ糖に変化する糖化と、ブドウ糖が酵母の働きによってアルコールに変化する発酵とが、同一容器中で同時に行われることをいう。例文帳に追加

Multiple parallel fermentation ("並行複発酵") is a type of fermentation that takes place in the sake brewing process, meaning that saccharification (the conversion of starch into glucose by koji enzyme) and fermentation (the conversion of glucose into alcohol by yeast) occur simultaneously in the same container.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

アルコール発酵液から蒸留により蒸留を分離した蒸留粕を固液分離して得られる蒸留粕廃液を土壌に適用することを特徴とする土壌および/または地下水の浄化方法およびこれに用いる土壌浄化用組成物。例文帳に追加

The method of cleaning the soil and/or groundwater comprising applying the waste liquid of the distillation lees obtained by subjecting the distillation lees obtained by separation of distilled liquor by distillation from an alcohol fermentation liquid to separation of solid from the solution for the soil and the composition for cleaning the soil used for the same. - 特許庁

蒸留したアルコール度数の高い泡盛に対して急速に硬水または軟水を加水し、白濁させることを特徴とする泡盛にごりの製造方法であり、硬水と軟水を交互に加水させて安定した白濁処理を行う。例文帳に追加

The method for producing turbid "Awamori" liquor includes rapid adding of hard water or soft water to distilled Awamori liquor, having a high alcohol content so as to provide "Awamori" liquor with white turbidity, and white turbid treatment is carried out stably, by alternately adding hard water and soft water to Awamori liquor. - 特許庁

クエン酸、石酸、リンゴ酸の群から選ばれる少なくとも1種の酸の水溶液によりキトサンを溶かす工程(溶解工程)と、該溶解工程より得られたキトサン溶液の酸溶媒を除去する工程(脱酸工程)から成ることを特徴とするキトサン微粒子の製造方法。例文帳に追加

The method for producing chitosan fine particles comprises a process (dissolution process) for dissolving chitosan with an aqueous solution of one kind of acid selected from a group consisting of citric acid, tartaric acid, and malic acid, and a process (deacidification process) for removing an acid solvent from the chitosan solution obtained in the dissolution process. - 特許庁

特に、前記アルコールをアルコール生成微生物とアルコール原料とで生成すること、前記粕又は焼酎粕とアルコールとの混合を加圧環境下で行うこと、前記液体部分の抽出を乾式蒸留で行うことにも特徴を有する。例文帳に追加

Especially, the method is also characterized by forming the alcohol by using an alcohol-producing microorganism and an alcohol raw material, performing the mixing of the sake lees or white distilled liquor less with the alcohol under a pressurized environment and also performing the extraction of the liquid extract by a dry distillation. - 特許庁

イカ、魚貝類及び肉類等食材の粕漬食品を製造する方法において、前記食材の下処理工程S1と、塩水浸漬工程S2と、乾燥工程S3と、粕浸漬工程S4と、包装工程S6と、を備えることを特徴とする。例文帳に追加

This method for producing the food pickled in sake lees such as of a food material such as squid, fish and shellfish and meat comprises a preliminary treatment process S1 of the food material, a process S2 of soaking in salt water, a drying process S3, a process S4 of soaking in sake lees, and a packaging process S6. - 特許庁

マイナスイオン化酸素を混入した天然温泉水で促成巨大養殖したスッポンを練炭を使った特殊釜で蒸し焼きにして粉末にしてその粉末に乾燥ニンニクの粉末と粕粉末と蜂蜜とミルクとココア粉末と玉葱成分抽出液とロイヤルゼリー粉末を適度の濃度(目的効用により濃度を変化させる)で混ぜて粕と蜂蜜とミルクとココア粉末と玉葱成分抽出液を適度の濃度で混ぜて得られる組成物。例文帳に追加

This composition is obtained by braising giant snapping turtles cultured as accelerated in natural spa water mixed with negatively-ionized oxygen by a special pot using briquettes, making their powder, mixing dried garlic powder, sake lees powder, honey, milk, cacao powder, an onion component extract and royal jelly powder with the above powder in optimal concentrations (the concentration may be changed with an objective efficacy). - 特許庁

粕中に含有される成分を有効利用することであり、DNA合成酵素阻害剤およびDNAトポイソメラーゼ阻害剤、もしくはヒト血管新生抑制剤、またはヒト癌細胞増殖抑制剤、もしくは同様な作用がある健康食品や化粧料とすることである。例文帳に追加

To provide a DNA synthesis enzyme inhibitor and a DNA topoisomerase inhibitor, or a human vascularization depressant or human cancer cell growth depressant, or a health food or cosmetics having the same effect. - 特許庁

または粕から極性溶媒を溶媒として抽出されるDNA合成酵素阻害性抽出物、DNAトポイソメラーゼ阻害性抽出物、ヒト血管新生抑制性抽出物、ヒト癌細胞増殖抑制性抽出物を含有する健康食品とする。例文帳に追加

The health foods contain DNA synthase inhibitory extract, DNA topoisomerase inhibitory extract, human neovascularization inhibitory extract, and/or human cancer cell proliferation inhibitory extract, each extracted from Sake lees with a polar solvent as extractant. - 特許庁

オカラ又はカス等の不溶性のプロテインボディーからなる変異原物質吸着材、該変異原物質吸着材を用いて変異原物質を吸着する方法、及び該変異原物質吸着材がカラムに充填されてなる変異原物質の吸着装置。例文帳に追加

A method of adsorbing mutagens using the adsorbent and an apparatus for adsorption of mutagens with the mutagen adsorbent filled in a column are also provided. - 特許庁

一般式(2):(但し式中でRはC_1−6アルキルであり、Z^−は塩酸塩、臭化水素酸塩、コハク酸塩および(+)−ジベンゾイル石酸塩から成る基から選ばれたものである)で表わされる結晶性の化合物により解決される。例文帳に追加

The compound is a crystalline compound represented by formula (2) (wherein R is a 1 to 6C alkyl; Z^- is selected from the group consisting of a hydrochloride group, a hydrobromide group, a succinate group, and a (+)-dibenzoyltartrate group). - 特許庁

(A)ベンゾトリアゾール、(B)石酸、(C)過酸化水素、(D)ポリビニルアルコール、(E)キノリノールおよび(F)水よりなる研磨用組成物であり、(A)ベンゾトリアゾールの研磨用組成物中の濃度が0.01〜3重量%である研磨用組成物である。例文帳に追加

The polishing composition is composed of (A) benzotriazole, (B) tartaric acid, (C) hydrogen peroxide, (D) polyvinyl alcohol, (E) quinolinol, and (F) water, where the concentration of (A) benzotriazole in the composite for polishing is 0.01-3 wt.%. - 特許庁

運転防止制御装置5は、アイドリングスイッチ8が操作されたとき、アルコール検知器4によるアルコール検知の結果を問わず、エンジンの始動を許可するとともに、ステアリングロックについてはその解除を許可せず、これにより車両の走行を禁止する。例文帳に追加

A drink driving prevention controller 5 permits the start of an engine irrespective of the result of alcohol detection by an alcohol detector 4 when an idling switch 8 is operated, and prohibits the traveling of a vehicle without permitting the release of a steering lock. - 特許庁

この生体状態判定装置1によれば、ハンドル及びブレーキペダルに反力を付与したときの運転者の操作結果すなわち運転者の反応から、居眠り状態や飲状態等の生体状態を適切に判定することができる。例文帳に追加

The biological state determination device 1 is configured to properly determine the drowsy or drunken state of the driver from the operation result of the driver, that is, the reaction of the driver when the reaction force is applied to the steering and the brake pedal. - 特許庁

粕に含まれる酵素を活用し、パン生地醗酵時に分解生成されるアルコール、アミノ酸、有機酸、糖類により旨味成分が向上し、酵素により分解された糖類が酵母菌の増殖を活発にしてアルコール、炭酸ガスを増量してパンAの脹らみを大きくする。例文帳に追加

Enzymes in the sake lees are utilized, delicious component is increased by alcohols, amino acids, organic acids and sugars produced by decomposition in fermentation of the bread dough, and rise of the bread A is increased by activation of yeast proliferation with sugars produced by enzymatic decomposition to increase alcohols and carbon dioxide gas. - 特許庁

味噌や粕等の半固形物の必要量をバラツキなく容器内に充填した後、充填した半固形物を押圧することにより筒体外に小断面の紐状に吐出することのできる半固形物吐出器を提供する。例文帳に追加

To provide a dispenser of semi-solid material in which the semi-solid material such as miso or sake lees is filled in a container by a desired amount without dispersion and thereafter filled semi-solid material is pressed and discharged outside a cylinder in a cord-like shape having a small section. - 特許庁

その解析結果から得られる心拍数の変化(HR値)、高周波スペクトル値(HF値)、及び交感神経活動量の指標であるLF/HF比(LF値:低周波スペクトル値)を飲前後で比較分析することによって、酔いの状態を評価する。例文帳に追加

Then, the condition of drunkenness is evaluated by a variation of the heart rate (HR value) obtained from the result of the above analysis and comparison analysis of high-frequency spectral value (HF value) and a ratio of LF/HF (LF value: low-frequency spectral value) which is an index of an active mass of the sympathetic nerve before and after drinking. - 特許庁

これらの原料を食材用に裁断し、調整された酢、粕、糠に呈味成分の砂糖、ミリン、昆布、ミョウガあるいは赤シソの葉を加えて漬けることにより、健康に良い水溶性食物繊維を多く含み、常温保存で保存できる海藻加工食品とする。例文帳に追加

Furthermore, the raw material is cut for a food material, and pickled in adjusted vinegar, sake lees, or rice bran which is added with sugar, sweet sake, sea tangle, Japanese ginger, or red perilla leaf as taste component. - 特許庁

熱帯キリンサイを濃青緑色から白色まで原料の色の調整を行い、食感のよい硬さの状態で、酢漬け、粕漬けあるいは糠漬けにして、呈味成分の昆布や野菜を加えて加工し、常温で長期間保存できる海藻加工食品。例文帳に追加

To provide a seaweed processed food preservable for a long period at normal temperature by adjusting the color of a raw material of tropical Kappaphycus Alvarezii from a thick blue green to a white, pickling with hardness of good palate feeling, the raw material in vinegar, sake lees or rice bran, and adding sea tangle or vegetables as taste component to the product followed by processing. - 特許庁

米こうじおよび粕の少なくとも一方と、乳および乳製品の少なくとも一方とを含む混合液を準備し、前記混合液のpHを7以上に調整した後、前記混合液を加熱処理することによって、飲料を製造する。例文帳に追加

The method for producing a beverage comprises preparing mixture liquid including at least either of malted rice or sake lees, and at least either milk or a dairy product, adjusting the mixture liquid topH 7 and heating the mixture liquid. - 特許庁

保温カップ20内には温水または冷水が投入されており、盃10内のは温水から伝熱器40を通して熱が伝達されることに基いて昇温し、伝熱器40を通して冷水に熱が伝達されることに基いて降温する。例文帳に追加

A heat retaining cup 20 is filled with warm water or cold water, the temperature of the sake in a sake cup 10 is increased by the transmission of heat from the warm water through a heat transfer device 40 and is reduced by the transmission of the heat to the cold water via the heat transfer device 40. - 特許庁

当該わかめ粉末は、わかめを、アルカリ金属塩と粕で接触処理してゾル状水溶液を得る工程と、得られたゾル状水溶液を乾燥しわかめ乾燥物を得る工程と、得られたわかめ乾燥物を粉末にする工程により製造される。例文帳に追加

There is also provided the method for producing the Undaria pinnatifida powder, characterized by comprising a process of contacting Undaria pinnatifida with an alkali metal salt and Sake lees to obtain a sol-like aqueous solution, a process of drying the obtained sol-like aqueous solution to obtain the dried Undaria pinnatifida, and a process of pulverizing the resultant dried Undaria pinnatifida. - 特許庁

乳、果汁及び野菜汁から選ばれる1種以上を主成分とする発酵原料に、粕若しくは焼酎蒸留残渣又はそれらの抽出物を添加し、植物乳酸菌を用いて発酵させることにより製造される発酵飲料。例文帳に追加

The fermented beverage is obtained by adding Sake (rice wine) lees or white distilled liquor (alcoholic distilled liquor named Shochu) distillation residue or their extracts to a fermentation raw material having as the main ingredient at least one kind selected from milk, fruit juice and vegetable juice, and fermenting the product by using vegetable lactic acid bacteria. - 特許庁

アントシアニン色素を含有する有色馬鈴薯を原料として用いる有色醸造の製造方法であって、加熱処理した該有色馬鈴薯を、該アントシアニン色素を含む色素抽出液とデンプンを含む残渣とに分離する工程と、該残渣を麦芽及び水に添加して糖化することにより糖化液を製造する糖化工程と、該色素抽出液を発酵液に添加して発酵を行う発酵工程と、を備える有色醸造の製造方法により解決する。例文帳に追加

The method for producing the colored brewage using as the colored potatoes containing an anthocyanin pigment as the material comprises the step of separating the colored potatoes subjected to heat treatment into a pigment extract containing the anthocyanin pigment and starch-containing residues, the step of saccharifying the residues by adding the residues to malt and water to produce a saccharified liquid, and the step of adding the pigment extract to a fermentation liquid to make a fermentation. - 特許庁

例文

蕎麦ほど徹底した美学はないものの、「鰻屋でせかすのは野暮」(注文があってから一つひとつ裂いて焼くために時間がかかる)、「蒲焼が出てくるまでは新香でを飲む」(白焼きなどを取って間をつなぐのは邪道。したがって鰻屋は新香に気をつかうものとされた)など、江戸っ子にとっては一家言ある食べものである。例文帳に追加

Although there is no thorough art like in soba (buckwheat noodles), it is a food on which an Edo native has a distinct opinion about, such as 'it is unsophisticated to rush in an eel restaurant' (it takes time because the eels are slit open individually and grilled to order) and 'drinking sake (rice wine) with shinko (pickled radishes) until the kabayaki is brought out' (it is wrong to order things like shiroyaki - eel broiled without the sauce in order to bide time, therefore, it was considered that eel restaurants paid special attention to shinko pickles).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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