1016万例文収録!

「酒かす」に関連した英語例文の一覧と使い方(6ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 酒かすの意味・解説 > 酒かすに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

酒かすの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 422



例文

粕若しくは焼酎蒸留残渣又はそれらの抽出物を有効成分とする湿疹・皮膚炎群の予防又は治療剤。例文帳に追加

This prophylactic or therapeutic agent for eczema/dermatitis group includes sake lees or distillation residue of white liquor (Shochu) or their extracts as an active ingredient. - 特許庁

または粕から極性溶媒を溶媒として抽出されるヒト血管新生抑制性抽出物を含有する化粧料とする。例文帳に追加

The cosmetics contain the human neovascularization inhibitory extract from Sake lees with a polar solvent as extractant. - 特許庁

本発明は、麦芽を原料とする低カロリー醸造の風味、呈味、ボディ感を付加する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for adding flavor, taste and body feeling to a low-calorie brewage using malt as a raw material. - 特許庁

また、本発明は、前記の梅漬物を得るに際し塩漬け梅の漬け込みに使用された熟成粕を含んで成る調味料を提供するものである。例文帳に追加

The seasoning containing the ripened Sake lees used for pickling the Ume pickled in salt is also provided. - 特許庁

例文

粕酵母の働きにより、魚の姿を崩さずに、食するまでの保存期限を延長し、風味の向上を図る魚類の保存処理方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for treatment for preserving fishes, keeping the shape and appearance, extending a preservation term before eating and increasing taste of the fishes. - 特許庁


例文

葡萄果肉食品の製造過程で、石酸塩の析出を防止するための金属キレート剤を添加する。例文帳に追加

This method for producing the grape flesh food is characterized by adding a metal chelating agent for preventing the precipitation of a tartarate in a process for producing the grape flesh food. - 特許庁

粕に超臨界流体を接触させる工程を含むことを特徴とする抗酸化作用を有する抽出物の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the extract having the antioxidant activity includes a step for bringing a supercritical fluid into contact with the sake lees. - 特許庁

アルコール、糖類及び梅から製造された原料梅に、梅から抽出した梅抽出物を添加する。例文帳に追加

A plum extract extracted from Japanese plums is added to a raw plum liquor produced from alcohol, saccharide and Japanese plums. - 特許庁

蜂蜜を水で希釈し、酵母菌及び栄養源として粕を加えてアルコール発酵させる。例文帳に追加

The honey vinegar is produced by diluting honey with water, adding a yeast and Sake (rice wine) lees as a nutrient source to the diluted honey and carrying out alcoholic fermentation. - 特許庁

例文

省エネルギーで、しかも、熱交換器に醪の滓が詰まらず、冷却水の使用量が少ない連続精蒸留装置を提供する。例文帳に追加

To provide a continuous alcohol distillation apparatus achieving energy conservation, preventing the clogging of a heat exchanger with lees of unrefined sake and reducing the amount of cooling water used. - 特許庁

例文

ジアセチル石酸吸着処理したグルテンと有機酸モノグリセライドとを併用添加することにより課題が解決される。例文帳に追加

The above noodles are obtained by adding both of gluten which is subjected to absorption treatment with diacetyltartaric acid and an organic acid monoglyceride to noodles. - 特許庁

さらに得られた分離液をミキシング工程を経て、連続遠心分離装置を用いて、短時間で類粕を固液分離処理する方法である。例文帳に追加

Further, the obtained separate liquid is subjected to a mixing step, and, using a continuous centrifugal separation device, alcoholic beverage lees are subjected to solid-liquid separation treatment in a short time. - 特許庁

塩漬け材料をカス床に漬込む前に、ミリンを主体とする脱塩液に浸漬して脱塩し、漬込み回数を減らす。例文帳に追加

This method for producing Narazuke comprises the following process: a salted material is soaked in a mirin-based desalting liquid and desalted prior to pickling it in a sake dregs bed so as to reduce its pickling frequency. - 特許庁

粕液を80℃以上120℃以下で加熱処理して殺菌およびアルコール除去した後、濾過し、濾液をカチオン交換する。例文帳に追加

This method for producing the lactobacillus growth promoter is characterized by thermally treating a sake lees liquid at 80 to 120°C to sterilize and remove ethyl alcohol, filtering the residue, and then subjecting the filtrate to a cation exchange treatment. - 特許庁

主要原料を魚介類、食塩及び清粕として醗酵熟成させて成る魚醤油としたことを特徴としたものである。例文帳に追加

The fish sauce is obtained by preparing fish and shellfish, salt and Sake (rice wine) lees as main materials, and fermenting and aging the materials. - 特許庁

または粕の極性溶媒抽出物を有効成分として含有するヒト癌細胞増殖抑制剤とする。例文帳に追加

The human cancer cell proliferation inhibitor comprises, as active ingredient, extract from Sake lees obtained by extracting them with a polar solvent. - 特許庁

フォーチュネートは振り向いて私の目をのぞき込んだのであるが、が回っているせいでその2つの眼球はぼうっと霞み涙がしたたり落ちていた。例文帳に追加

He turned towards me, and looked into my eyes with two filmy orbs that distilled the rheum of intoxication.  - Edgar Allan Poe『アモンティリャードの酒樽』

醸造原料中の麦芽使用比率が50%未満の発泡の製造方法において、発酵前溶液に、赤ワインを減圧蒸留により濃縮して総アミノ酸と総ポリフェノール濃度及び/又はレスベラトロール濃度を調整した濃縮赤ワインエキスを添加することにより麦味覚の爽快で飲み応えを付与した発泡を製造する。例文帳に追加

In the method for producing a sparkling liquor having a malt use content in a brewing raw material of less than 50%, the sparkling liquor is produced by adding a concentrated red wine essence that is obtained by concentrating a red wine by reduced-pressure distillation and has an adjusted total amino acid and total polyphenol concentration and/or resveratrol concentration to a solution before fermentation. - 特許庁

類製造廃水の固液分離方法について鋭意検討した結果、類製造廃水を希釈することなく、ホワイトカーボン、珪藻土及びカオリンクレーからなる群から選ばれる少なくとも1つの鉱物系担体を、類製造廃水に添加することによって、膜処理、あるいは遠心分離で透明な処理液が得られることを見出した。例文帳に追加

As a result of eagerly studying solid-liquid separation method of the alcoholic beverage production waste water, it is found that clear treated liquid can be obtained by membrane treatment or centrifugal separation after adding at least one mineral based carrier chosen from a group composed of white carbon, diatomaceous earth and kaolin clay to the alcoholic beverage production waste water without diluting the alcoholic beverage production waste water. - 特許庁

アミノ酸もしくはその塩類、ビタミン類、核酸分解物もしくはその塩類、有機酸もしくはその塩類、無機塩類、色素、香料又は類のかす税法第7条、第43条第11項、同法施行令第50条、同法施行規則第13条第3項)例文帳に追加

Amino acids and their salts, vitamins, nucleolytic products and their salts, organic acids and their salts, mineral salts, food colors, flavors, and alcohol lees (the Liquor Tax Law Article 7, Article 43 Clause 11, Order for Enforcement of the Liquor Tax Law Article 50, Ordinance for Enforcement of the Liquor Tax Law Article 13 Clause 3).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

なかには、これより前の時代に書かれていた造技術書から引用している箇所が多く、『童蒙造記』以前にも優れた同類の書物が存在したことがうかがわれるが、現在まで発見されておらず、はたしてどういう文献が存在したのかすら謎である。例文帳に追加

There were some quotations from other technical books on sake brewing that had been written in earlier times, which means that there had been such kind of books before "Domoshuzoki," but none of those have been found and it is totally unknown what book they were.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

有機性廃棄物は好ましくはビール粕、ウイスキー粕、麦根、製麦粕、粕、醤油粕、おから、ふすま、コーヒー粕、茶粕、リンゴ粕、ホップ粕、酵母、残飯、梅種残渣のいずれか一種以上である。例文帳に追加

The organic waste matter preferably comprises at least one kind of waste matter selected from a beer cake, whisky lees, roots of wheat, residues in husking the wheat, sake (Japanese rice liquor) lees, soy sauce lees, bean curd lees, wheat bran, coffee grounds, used tea leaves, apple dregs, hop dregs, yeast, leftover rice, and residues of plum pits. - 特許庁

粕の状態にもよるが、日本食品標準成分表によるとアルコール分が約8%程度残存しているので、自動車の運転や機械類を操作する前、に弱い人、子供などは食べ過ぎないよう注意する必要がある。例文帳に追加

According to the Standard Tables of Food Composition in Japan, sakekasu still contains on average 8% alcohol, which can vary depending on conditions of the sakekasu, so should not be consumed in excess by those intending to drive a vehicle or operate machinery, by those who are not able to drink much alcohol, or by children.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

やがて、ワインへ行なわれていた日本アルコール添加の技法にヒントを得て、昭和14年(1939年)日本へ大量にアルコール添加することで容量を増やし、さらにそれでは辛すぎて飲めないということで糖類を添加して飲むという方法が開発された。例文帳に追加

Soon, with a hint from the method to add sake alcohol to wine, the method of adding a large amount of alcohol to sake to increase quantity, then adding sugars as the sake was too dry to drink, was developed in 1939.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

「味」よりも「酔い」を追い求めた消費者たちの需要と欲求は、安価な三増の消費を促進しただけでなく、「道」などとも表現される一種の文化、すなわちかつて昭和初期に洗練された飲み歩き方をも衰退させ、次世代の明敏な飲み手を育成することを阻んだ。例文帳に追加

The demand and requirements of consumers who pursued 'to be drunk' rather than 'taste' not only promoted the consumption of sanzoshu, but also diminished a kind of culture expressed as 'shudo' (way of sake), that is, the way of bar-hopping which got sophisticated in the beginning of the Showa period, and prevented fostering the next-generation acute consumers.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

麦芽エキスを含有する水溶液にホップを加えて煮沸し、次いで濾過により固形分を除去した後、酵母を接種して発酵させる発泡の製造方法において、酵母を接種して発酵させる前または後に、ドラゴンフルーツ加工食品素材を添加することを特徴とする発泡の製造方法。例文帳に追加

This method for producing a sparkling alcoholic drink by adding hop to an aqueous solution containing malt extract, boiling, then removing solid portion by filtering and fermenting by seedling yeast is characterized by adding dragon fruit processed food material before or after the seeding of the yeast for fermenting. - 特許庁

アルカリイオン水を利用して漢方薬抽出液を準備して、前記漢方薬抽出液を利用して麦芽浸出液及び蒸熟した穀類を製造した後、これを混合、糖化することで、甘の摂取だけで漢方薬の有効成分を採ることができるようにした甘の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing Amazake from which effective components of a herb medicine can be taken solely by ingesting the Amazake by preparing a Chinese herb medicine extract using alkaline ion water and producing a malt exudate and steam-cooked grains using the herb medicine extract, subsequently mixing them and saccharifying them. - 特許庁

即ち、本発明は、類製造廃水を希釈することなく、ホワイトカーボン、珪藻土及びカオリンクレーからなる群から選ばれる少なくとも1つの鉱物系担体を添加する事を特徴とする類製造廃水の固液分離方法に関する。例文帳に追加

Namely this invention relate to the solid-liquid separation method of the alcoholic beverage production waste water which is characterized by adding at least one mineral based carrier chosen from a group composed of white carbon, diatomaceous earth and kaolin clay to the alcoholic beverage production waste water without diluting the alcoholic beverage production waste water. - 特許庁

本発明では、分離カラム8として逆相カラムを使用して、移動相にイオンペア試薬を添加することにより、ぶどう中の遊離亜硫酸から導かれる安定なヒドロキシメタンスルホン酸と、ぶどう中のアセトアルデヒド結合亜硫酸とを相互分離せしめ、遊離亜硫酸を測定する。例文帳に追加

An inverse-phase column is used as a separation column 8, and an ion pair reagents are added to a mobile phase, thus mutually separating a stable hydroxymethanesulfone acid that is guided from a liberation sulfuric acid in wine and an acetoaldehyde combination sulfurous acid in wine to measure the liberation sulfurous acid. - 特許庁

ここで生成されたアルコール含有物(二次モロミ)を濾布又は遠心分離装置を用いて固液分離を行い、分離した液分を回収し、清澄性を出すための精密濾過を施し、瓶詰めしたものを類分類上の「その他の醸造」として製品化する。例文帳に追加

An alcohol-containing substance (secondary unrefined sake) generated here is subjected to solid/liquid separation using a filter fabric or a centrifugal separation device, separated liquid is recovered, and subjected to fine filtration for developing clarity, and bottled products are commercialized as "other fermented liquor" on alcohols classification. - 特許庁

焼酎又は清を製造する方法において、2−メチル酪酸エチルを有効量以上含有する製品が得られるように、前記の香味改良剤を添加する工程を包含することを特徴とする焼酎又は清の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the Japanese distilled spirit or refined rice wine comprises a process for adding the flavor improver to Japanese distilled spirit or refined rice wine so as to give the product containing the effective amount or more of ethyl 2-methylbutyrate. - 特許庁

その結果、ステアリングホイール17に設置されたアルコールセンサ4により、ドライバの掌から発汗される汗に含まれるアルコール成分の濃度が実用レベルで短時間に検出され、飲状態検知部2Dによりドライバの飲状態が実用レベルで確実に検知される。例文帳に追加

As a result, the concentration of the alcohol component contained in the sweat sweated from the palm of the driver is detected at a practicable level in a short time by an alcohol sensor 4 installed on the steering wheel 17, and the drunken state of the driver is certainly detected by the drunken state detection part 2D. - 特許庁

製造の際、発生する漬梅に含まれる不揮発性成分及び揮発性成分をできる限り有効に利用するとともに、梅をそのまま蒸留すると多量に存在するエキス分などが加熱により変質し製品の香味が低下するおそれを回避する。例文帳に追加

To most effectively use nonvolatile components and volatile components contained in dipped plums generated when producing plum liquor, and to avoid deterioration of flavor of the product due to quality change of extract present in a large amount by heating when directly distilling plum liquor. - 特許庁

不飽和炭化水素類又はそのハロゲン置換化合物のラセミ体と、光学活性な石酸誘導体とを混合して、不飽和炭化水素類又はそのハロゲン置換化合物の光学活性体と光学活性な石酸誘導体との包接化合物を形成させ、この包接化合物から不飽和炭化水素類又はそのハロゲン置換化合物の光学活性体を分離して得る。例文帳に追加

This method for producing the optically active unsaturated hydrocarbon or its halogenated compound, characterized by mixing the racemate of the unsaturated hydrocarbon or its halogenated compound with an optically active tartaric acid derivative to form the clathrate compound of the optically active isomer of the unsaturated hydrocarbon or its halogenated compound with the optically active tartaric acid derivative, and then separating the optically active isomer of the unsaturated hydrocarbon or its halogenated compound from the clathrate compound. - 特許庁

新しくできた粕をそのまま蒸留する方法と、籾殻(もみがら)を混ぜて通気性を確保してから蒸留する方法があり、前者は吟醸粕取焼酎、後者を正調粕取焼酎と呼んで区別している。例文帳に追加

There are two methods of distilling: the ginjo kasutori shochu method, which involves distilling newly made rice wine lees without adding anything, and the seicho kasutori shochu method, which involves mixing rice hulls to ensure proper airflow before distilling.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

奈良漬け(奈良漬、ならづけ)とはウリ、キュウリ、スイカ、ショウガなどの野菜を塩漬けにし、何度も新しい粕(さけかす)に漬け替えながらできた漬物である。例文帳に追加

Narazuke is a kind of pickles made with vegetables such as gourd, cucumber, watermelon, and ginger first pickled in salt, then in fresh sake lees several times.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

粕、米焼酎粕、味醂粕、加熱米、及び糠からなる群より選ばれる少なくとも1種の米原料をタンパク質分解酵素処理して得られるペプチド混合物を含む疲労軽減剤。例文帳に追加

The fatigue-reducing agent includes a peptide mixture obtained by a protease treatment of at least one rice raw material selected from the group consisting of sake lees, rice shochu lees, sweet sake lees, hot rice and rice bran. - 特許庁

貯留工程で貯留槽13内の余剰汚泥に、日本の醸造過程のうち、新を濾過する澱引作業により得られる使用済み活性炭bを添加するので、貯留槽13内での余剰汚泥の膨化現象を解消し、高い防臭性、濾布の目詰まり防止、使用済み活性炭bの再利用も図れる。例文帳に追加

Addition of used activated carbon b obtained by sedimentation for filtering new Japanese sake in a brewing process of sake to surplus sludge in a storage tank 13 in a storing process, dissolves a bulking phenomenon of the surplus sludge in the storage tank 13, provides the high deodorization property, prevents clogging of a filter cloth, and allows reuse of used activated carbon b. - 特許庁

そのため、調熟作用によって最終的にそのの持ち味を生み出している銘柄では、すぐに出荷せず貯蔵・熟成させるのは、欠かすことのできない工程の一部である。例文帳に追加

Therefore, for brands for which characteristic taste is finally created by chojukusayo, it is a part of the indispensable process not to ship immediately, but to store until the sake matures.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ここでは、地方自治体の試験研究機関、すなわち農業試験場、醸造試験所などで、気候や土壌を初めとした、それぞれの都道府県の自然条件を生かすように開発された米の品種をさす。例文帳に追加

This means varieties of sakamai that are developed by municipal experimental and research institutions such as agricultural experiment stations and brewing laboratories, so that the natural conditions of each prefecture--such as climate and soil quality--can be fully utilized.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

カストリとは、本来は粕を蒸留して作る伝統的な焼酎の一種であったが、当時は密造の粗悪な芋焼酎のことを指し、飲んだ後のコップが油ぎって汚れるのが特徴であった。例文帳に追加

Kasutori-sake was originally a kind of traditional shochu made by distilling of sake lees, but in those days it referred to illegal potato shochu of bad quality and was characterized by soiling a glass with oil after drinking it.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

粕を、納豆菌、麹菌、及び/又はテンペ菌で発酵し、好ましくは、発酵前又は発酵時に酵素加水分解処理を併用して得られる酵素分解発酵物を有効成分として化粧料中に配合する。例文帳に追加

The cosmetic comprises as an effective ingredient an enzymolytic fermented product obtained by fermentation of sake lees with bacillus natto, Aspergillus oryzae and/or tempeh fungus, preferably in combination with an enzymatic hydrolysis treatment before fermentation or during fermentation. - 特許庁

また、このチーズ粕みそ漬けの製造方法は、粕の所望量と、白みその所望量とを練り混ぜ、これを所望量のクリームチーズの周りに塗布し、低温状態で所定期間漬け込むことを特徴とする。例文帳に追加

A method for producing the cheese preserved in the sake lees and miso includes: kneading a desired amount of the sake less with a desired amount of the white miso; coating the periphery of a desired amount of the cream cheese therewith; and carrying out preserving of the resultant material therein in a low-temperature state for a prescribed period of time. - 特許庁

米こうじおよび粕の少なくとも一方と、乳および乳製品の少なくとも一方とを含む混合液に加熱処理を施した場合であっても、滓の発生を防止できる新たな飲料の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a new method for producing a beverage by which generation of lees is prevented even when mixture liquid including at least either of malted rice or sake lees, and at least either of milk or a dairy product is heat-treated. - 特許庁

食品原料として利用できる成分を十分に含んでいながら、廃棄物として廃棄されている粕と醤油粕とを有効に利用し、簡便に製造でき、塩分濃度が調整できる、新規食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a new food by which Sake lees and soy sauce cakes disposed as wastes though sufficiently containing components utilizable as a food raw material can effectively be utilized and simply produced to regulate the salt concentration. - 特許庁

米飯やうどん、パン、類の搾りかす等のデンプン質を多く含む食品ごみを薄く延ばしながら急速に加熱して糊化させて乾燥した後、冷却、粉砕して工業用のデンプンとして利用する。例文帳に追加

The food refuse containing a large amount of the starch such as boiled rice, noodles, bread and strained lees of alcoholic drinks is quickly heated and turned into α-starch while being flattened thin, and dried, then cooled, pulverized, and utilized as the industrial starch. - 特許庁

醤油粕又は粕から選ばれる一種以上と、梅酢から抽出した梅塩と、麹とを含む混合物を熟成させてなるみそ状食品である。例文帳に追加

This miso food is obtained by aging a mixture of soy cake and/or sake lees, ume salt extracted from salted ume juice and koji. - 特許庁

血圧上昇を抑制するための機能性食品であって、粕や焼酎粕などのアルコール醗酵副産物を原料にし、この原料を乳酸菌のみ、もしくは麹菌との共生により醗酵させた。例文帳に追加

The functional food suppresses the blood pressure elevation, and is obtained through using an alcohol fermentation by-product such as sake lees or distilled spirit lees as raw material, and fermenting the raw material with lactobacillus singly or synbiotically with Aspergillus oryzae. - 特許庁

前記原料である廃棄物としてはカニ殻、エビ殻などの食物残渣、或いは焼酎粕または焼酎粕にカニ殻、エビ殻を混ぜてなる類製造廃棄物が有効に使用される。例文帳に追加

The food residues such as crab/shrimp crusts or the waste of a distillery product such as the low-class distilled spirits lees or the mixture of the spirits lees and crab/shrimp crusts, can be effectively used as the raw material waste. - 特許庁

例文

粕100重量部に平均粒径20〜10,000μmに細砕したタケ又はササ類を1〜150重量部加えて混合し、次いで蒸留してアルコール含有濃度が20〜45%(v/v)の粕取り焼酎を取得する。例文帳に追加

Kasutori Shochu having an alcohol concentration of 20-45%(v/v) is prepared by mixing 100 pts.wt. of sake lees with 1-150 pts.wt. of bamboo or bamboo grass finely crushed to an average particle diameter of 20-10,000 μm and distilling the mixture. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
この対訳コーパスは独立行政法人情報通信研究機構の集積したものであり、Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unportedでライセンスされています。
  
原題:”THE CASK OF AMONTILLADO.”

邦題:『アモンティリャードの酒樽』
This work has been released into the public domain by the copyright holder. This applies worldwide.

© 2002 李 三宝
本翻訳は、この版権表示を残す限りにおいて、訳者および著者に一切断ることなく、商業利用を含むあらゆる形で自由に利用・複製が認められる。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS