例文 (844件) |
飯上の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 844件
夕飯を召し上がりませんか?例文帳に追加
Would you like some dinner? - Tatoeba例文
米飯用保存性向上剤例文帳に追加
PRESERVABILITY-IMPROVER FOR COOKED RICE - 特許庁
米飯酢を添加された米飯の酢酸臭をマスキングし、米飯の品質を向上させる。例文帳に追加
To mask the vinegar smell of cooked rice mixed with rice vinegar for aiming at the improvement of the cooked rice. - 特許庁
米飯品質向上保持剤及びその製造方法、並びに、それを用いた米飯及び炊飯方法例文帳に追加
AGENT FOR IMPROVING AND RETAINING COOKED RICE QUALITY, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, COOKED RICE USING THE SAME, AND METHOD FOR COOKING RICE - 特許庁
ツヤと粘りのある米飯に炊き上げる炊飯器および炊飯方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a rice cooker and a method for cooking rice that can cook rice with luster and viscosity. - 特許庁
飯を茶碗に盛り、箸で飯の上に適当な窪みを作る。例文帳に追加
Serve rice in a rice bowl and make an adequate pit in the rice using chopsticks. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
上記の福島県の飯豊山には「飯豊山神社」がある。例文帳に追加
In Mt. Iidesan in Fukushima Prefecture, as above mentioned, there is 'Mt. Iidesan Shrine.' - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
炊飯性能の向上と省エネを実現する炊飯装置を提供する。例文帳に追加
To provide a rice cooking apparatus for improving a rice cooking performance and saving energy. - 特許庁
炊飯米の食味を向上させることのできる炊飯水を提供する。例文帳に追加
To obtain rice-boiling water capable of improving the taste of cooked rice. - 特許庁
飯の乾燥を伴なわずに糊化を促進し、炊飯性能を向上させること。例文帳に追加
To improve a rice cooking performance by promoting impasting without drying boiled rice. - 特許庁
ご飯が炊き上がった後、自動的に内釜内でご飯をほぐすことができる炊飯器に於ける炊飯物ほぐし装置とする。例文帳に追加
To provide a cooked rice loosening device in a rice cooker capable of automatically loosening boiled rice in the inner cooker after boiling up the rice. - 特許庁
炊きムラを無くして、さらに旨みがあり、酢入りがよいすし飯を炊き上げることができるすし飯炊飯コースを備えた炊飯器を提供する。例文帳に追加
To provide an electric rice cooker provided with a Sushi rice boiling course wherein uneven boiling is eliminated and rice seasoned with vinegar that has more Umami taste and is favorably vinegared can be boiled. - 特許庁
米飯類を炊飯する際に、焙煎油を添加することで、異風味を感じることなく、ご飯の風味の向上した米飯類の製造ができる。例文帳に追加
The method for producing cooked rice includes addition of roasted oil when cooking rice or the like so as to improve the flavor of the cooked rice without making an eater feel different flavor. - 特許庁
大容量炊飯器であっても、炊飯量に関わらず美味しくご飯を炊き上げることのできる電気炊飯器を提供すること。例文帳に追加
To provide an electric rice cooker capable of cooking delicious rice even if the rice cooker has a large capacity, regardless of the amount of rice cooked. - 特許庁
炊いた御飯が部分的に柔らかい、或いは、硬いなどの炊飯ムラを防止し、且つ、炊き上がった御飯の見た目も美味しい炊飯器を提供する。例文帳に追加
To provide a rice cooker capable of preventing uneven boiling of rice such as partial softness or hardness of the boiled rice, and boiling rice to look delicious. - 特許庁
特殊な方法で炊き上げた着色飯、その飯を用いて調理した寿司、並びに前記飯を炊くのに適した炊飯方法及び炊飯器に関し、醤油を付けなくても風味よく食することができる寿司や握り飯を得る。例文帳に追加
To provide sushi and a rice ball eatable with good taste, even if soy source is not added, regarding colored rice cooked by a special method, sushi cooked by using the rice and a rice cooking method and a rice cooker suitable for cooking the rice. - 特許庁
(3)麦ご飯の炊飯方法において、精白米に精白大麦を適宜配合し、これにアルカリ性の素材を添加した上で炊飯し、炊飯後のpHを5.0〜7.5にコントロールすることを特徴とする麦ご飯の炊飯方法。例文帳に追加
The addition of the alkaline material is controlled so that the pH value of the blend after cooking is set at 5.0 to 7.5. - 特許庁
炒飯用米飯を製造するための米飯を炊飯する際に用いられる、炒め工程時の作業性を飛躍的に向上させることのできる炊飯用油脂組成物及びこれを用いて得られる炒飯、並びに炒飯の製造方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a fat-fatty oil composition for fried rice, which is used on the boiling of rice for producing the boiled rice for the fried rice, and can remarkably improve workability in the frying process, to provide the fried rice obtained by using the same, and to provide a method for producing the fried rice. - 特許庁
調理米飯、無菌包装米飯などの加工米飯を製造するに当たり、米飯粒のほぐれ性を向上させ、かつ、米飯の旨味を損なうことなく、ぱらっとした食感および好ましい風味、光沢を与える加工米飯用改良剤およびそれを用いた加工米飯を提供する。例文帳に追加
To obtain both an improver for processing cooked rice capable of improving loosening properties of cooked rice grain and providing the processed cooked rice with light palatability, preferable flavor and luster without impairing flavor of cooked rice in producing processed cooked rice such as cooked rice, aseptic packaged cooked rice, etc., and the processed cooked rice using the improver. - 特許庁
炊飯する炊飯鍋本体10と、炊飯鍋本体10の開口を覆う炊飯鍋蓋24とを具備し、炊飯鍋本体10の上端部に設けられた環状フランジ16に炊飯鍋蓋24が着脱自在に載置される炊飯器。例文帳に追加
This pot is provided with a rice cooking pot main body 10 for cooking rice and a rice cooking pot lid 24 for covering the opening of the main body 10, and the lid 24 is detachably placed on an annular flange 16 provided at the upper end part of the main body 10. - 特許庁
炊き上げたご飯のぱさつき及び黄ばみを防止し、炊き上げ直後のご飯のしっとり感を維持する。例文帳に追加
To prevent boiled rice from becoming dry and yellowish and to maintain the wetness of boiled rice just after boiling. - 特許庁
上記の米飯食品が、成形機による成形性が向上した米飯食品である。例文帳に追加
The boiled rice food is a boiled rice food having improved formability by a forming machine. - 特許庁
炊飯量に関係なく、鍋内上層のご飯の乾燥による食味低下をなくし、鍋内の米飯全体の十分な炊飯性能を確保できるようにした炊飯器を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a rice cooker capable of securing a sufficient rice-cooking property of whole rice in a pot while reducing a deterioration in taste of the rice due to drying of the rice in an upper layer in the pot regardless of rice-cooking quantity. - 特許庁
炊飯器本体内に着脱自在に収納される鍋を誘導コイルにより電磁誘導加熱する炊飯器において、炊飯時の鍋の加熱ばらつきを低減し、ご飯の炊きむらをなくしてご飯のおいしさを向上する。例文帳に追加
To improve the taste of boiled rice by reducing the uneven heating of a pan in rice cooking to eliminate the uneven boiling of rice in a rice cooker for electromagnetically induction-heating the pan attachably and detachably housed in a rice cooker body by an induction coil. - 特許庁
炊き上げ終了後に蒸らし工程を有する炊飯器において、炊飯量や周囲温度に関係なく、焦げることなく炊飯終了時に十分に暖かいご飯にすることができる炊飯器を提供する。例文帳に追加
To provide a rice cooker capable of making a sufficiently hot rice at the time of completion of cooking without making a scorched rice regardless of a quantity of cooking rice and surrounding temperature in the rice cooker with a steaming process after completing cooking. - 特許庁
強飯とはこわい(堅い)飯のことで、うるち米で炊き上げたご飯に対し、独特のもちもちとした食感と甘味がある。例文帳に追加
Kowameshi means hard rice, and different from cooked non-glutinous rice, it is unique in firm yet chewy texture and tastes sweeter. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
そのため、炊飯器内のご飯を移動する際に、しゃもじ上で保持できるご飯の量を飛躍的に増加できる。例文帳に追加
Accordingly, the amount of the rice held on the rice scoop is extremely increased when the rice in a rice cooker is transferred. - 特許庁
ご飯を所定の型内に収納し、型内のご飯を押圧して所定形状とするご飯成型器に於いて、作業能率が向上する器具を提供する。例文帳に追加
To provide a tool for forming cooked rice in improved efficiency by holding cooked rice in a prescribed mold and pressing the rice to a prescribed form. - 特許庁
米飯を24時間以上の長時間、米飯から発生する保温臭および米飯の黄変とを抑制して、保存する。例文帳に追加
To store cooked rice for a ≥24 hr long time while suppressing odor from the cooked rice and yellowing of the cooked rice. - 特許庁
耐熱性、耐久性に優れ、ご飯等の炊飯物を美味しく炊き上げることができるガス炊飯器用内釜を提供すること。例文帳に追加
To provide an inner pot for gas rice cooker, which is excellent in heat resistance and durability and can cook delicious cooked rice. - 特許庁
上記のうるち米玄米をうるち米の精白米を炊飯する方法で炊飯したうるち米玄米米飯、またはその冷凍品。例文帳に追加
The unpolished nonglutinous rice is cooked and distributed in refrigerated or frozen state. - 特許庁
これにより、ご飯が軟らかくなりすぎたり、ご飯が炊けていない物になったりすることなく、低たんぱく米を炊飯器で手軽に炊き上げることができる。例文帳に追加
Accordingly, the low protein rice is prevented from being too soft or being uncooked, and easily cooked by the rice cooker. - 特許庁
米の炊飯時に添加し、均一に分散し、ご飯粒のほぐれ性や艶、食感、食味を向上させる炊飯用油脂組成物を提供する。例文帳に追加
To provide an oil and fat composition for boiling rice, to be added when boiling rice, homogeneously scattering and improving loosening property, luster, palate feeling and taste of rice grains. - 特許庁
前記筒体24の高さは、最大炊飯量における炊飯後の米飯の堆積高さ40h以上に設定されていること。例文帳に追加
The cylindrical body 24 has a height larger than a deposition height 40h of cooked rice in the maximum amount of rice to be cooked. - 特許庁
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