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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 飯上に関連した英語例文

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飯上の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 844



例文

を食いげた例文帳に追加

I have finished eatingdone eating.  - 斎藤和英大辞典

11月旬:能まつり(能市)例文帳に追加

Early November: Hanno Matsuri Festival (Hanno City)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

をさしげたい例文帳に追加

Will you favour me with your company at dinner?  - 斎藤和英大辞典

の蠅のようだ例文帳に追加

It is a nuisance.  - 斎藤和英大辞典

例文

7月旬:塚祇園山笠(福岡県塚市)例文帳に追加

Early July: Izuka Gion Yamagasa Festival (held in Izuka City, Fukuoka Prefecture)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

私はそれをごに乗せる。例文帳に追加

I put that on top of rice.  - Weblio Email例文集

それではの食いげだ.例文帳に追加

It will cost me my job.  - 研究社 新和英中辞典

はどこで召がりますか例文帳に追加

Where do you take your meals?  - 斎藤和英大辞典

はどこでがりますか例文帳に追加

Where will you take your meals?  - 斎藤和英大辞典

例文

朝御は何時に召りますか例文帳に追加

What time do you breakfast, sir?  - 斎藤和英大辞典

例文

朝御には何を召しりますか例文帳に追加

What will you have for breakfast?  - 斎藤和英大辞典

を召しがりませんか?例文帳に追加

Would you like some dinner? - Tatoeba例文

炊きがりがやや固い米例文帳に追加

rice that after being cooked is rather hard  - EDR日英対訳辞書

(ごなどが)炊かれて出来がる例文帳に追加

of rice or other foods, to be fully cooked  - EDR日英対訳辞書

に蒲焼を乗せたもの。例文帳に追加

This is rice topped with eel kabayaki.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

みな各一種を握りに置く。例文帳に追加

One rice ball has one topping.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

用保存性向例文帳に追加

PRESERVABILITY-IMPROVER FOR COOKED RICE - 特許庁

機能付き卓精米器例文帳に追加

TABLE RICE-MILLING DEVICE WITH RICE COOKING FUNCTION - 特許庁

酢を添加された米の酢酸臭をマスキングし、米の品質を向させる。例文帳に追加

To mask the vinegar smell of cooked rice mixed with rice vinegar for aiming at the improvement of the cooked rice. - 特許庁

品質向保持剤及びその製造方法、並びに、それを用いた米及び炊方法例文帳に追加

AGENT FOR IMPROVING AND RETAINING COOKED RICE QUALITY, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, COOKED RICE USING THE SAME, AND METHOD FOR COOKING RICE - 特許庁

ツヤと粘りのある米に炊きげる炊器および炊方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a rice cooker and a method for cooking rice that can cook rice with luster and viscosity. - 特許庁

を茶碗に盛り、箸でに適当な窪みを作る。例文帳に追加

Serve rice in a rice bowl and make an adequate pit in the rice using chopsticks.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

記の福島県の豊山には「豊山神社」がある。例文帳に追加

In Mt. Iidesan in Fukushima Prefecture, as above mentioned, there is 'Mt. Iidesan Shrine.'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

性能の向と省エネを実現する炊装置を提供する。例文帳に追加

To provide a rice cooking apparatus for improving a rice cooking performance and saving energy. - 特許庁

米の食味を向させることのできる炊水を提供する。例文帳に追加

To obtain rice-boiling water capable of improving the taste of cooked rice. - 特許庁

の乾燥を伴なわずに糊化を促進し、炊性能を向させること。例文帳に追加

To improve a rice cooking performance by promoting impasting without drying boiled rice. - 特許庁

が炊きがった後、自動的に内釜内でごをほぐすことができる炊器に於ける炊物ほぐし装置とする。例文帳に追加

To provide a cooked rice loosening device in a rice cooker capable of automatically loosening boiled rice in the inner cooker after boiling up the rice. - 特許庁

炊きムラを無くして、さらに旨みがあり、酢入りがよいすしを炊きげることができるすしコースを備えた炊器を提供する。例文帳に追加

To provide an electric rice cooker provided with a Sushi rice boiling course wherein uneven boiling is eliminated and rice seasoned with vinegar that has more Umami taste and is favorably vinegared can be boiled. - 特許庁

類を炊する際に、焙煎油を添加することで、異風味を感じることなく、ごの風味の向した米類の製造ができる。例文帳に追加

The method for producing cooked rice includes addition of roasted oil when cooking rice or the like so as to improve the flavor of the cooked rice without making an eater feel different flavor. - 特許庁

大容量炊器であっても、炊量に関わらず美味しくごを炊きげることのできる電気炊器を提供すること。例文帳に追加

To provide an electric rice cooker capable of cooking delicious rice even if the rice cooker has a large capacity, regardless of the amount of rice cooked. - 特許庁

炊いた御が部分的に柔らかい、或いは、硬いなどの炊ムラを防止し、且つ、炊きがった御の見た目も美味しい炊器を提供する。例文帳に追加

To provide a rice cooker capable of preventing uneven boiling of rice such as partial softness or hardness of the boiled rice, and boiling rice to look delicious. - 特許庁

特殊な方法で炊きげた着色、そのを用いて調理した寿司、並びに前記を炊くのに適した炊方法及び炊器に関し、醤油を付けなくても風味よく食することができる寿司や握りを得る。例文帳に追加

To provide sushi and a rice ball eatable with good taste, even if soy source is not added, regarding colored rice cooked by a special method, sushi cooked by using the rice and a rice cooking method and a rice cooker suitable for cooking the rice. - 特許庁

(3)麦ごの炊方法において、精白米に精白大麦を適宜配合し、これにアルカリ性の素材を添加したで炊し、炊後のpHを5.0〜7.5にコントロールすることを特徴とする麦ごの炊方法。例文帳に追加

The addition of the alkaline material is controlled so that the pH value of the blend after cooking is set at 5.0 to 7.5. - 特許庁

用米を製造するための米を炊する際に用いられる、炒め工程時の作業性を飛躍的に向させることのできる炊用油脂組成物及びこれを用いて得られる炒、並びに炒の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a fat-fatty oil composition for fried rice, which is used on the boiling of rice for producing the boiled rice for the fried rice, and can remarkably improve workability in the frying process, to provide the fried rice obtained by using the same, and to provide a method for producing the fried rice. - 特許庁

調理米、無菌包装米などの加工米を製造するに当たり、米粒のほぐれ性を向させ、かつ、米の旨味を損なうことなく、ぱらっとした食感および好ましい風味、光沢を与える加工米用改良剤およびそれを用いた加工米を提供する。例文帳に追加

To obtain both an improver for processing cooked rice capable of improving loosening properties of cooked rice grain and providing the processed cooked rice with light palatability, preferable flavor and luster without impairing flavor of cooked rice in producing processed cooked rice such as cooked rice, aseptic packaged cooked rice, etc., and the processed cooked rice using the improver. - 特許庁

する炊鍋本体10と、炊鍋本体10の開口を覆う炊鍋蓋24とを具備し、炊鍋本体10の端部に設けられた環状フランジ16に炊鍋蓋24が着脱自在に載置される炊器。例文帳に追加

This pot is provided with a rice cooking pot main body 10 for cooking rice and a rice cooking pot lid 24 for covering the opening of the main body 10, and the lid 24 is detachably placed on an annular flange 16 provided at the upper end part of the main body 10. - 特許庁

炊きげたごのぱさつき及び黄ばみを防止し、炊きげ直後のごのしっとり感を維持する。例文帳に追加

To prevent boiled rice from becoming dry and yellowish and to maintain the wetness of boiled rice just after boiling. - 特許庁

記の米食品が、成形機による成形性が向した米食品である。例文帳に追加

The boiled rice food is a boiled rice food having improved formability by a forming machine. - 特許庁

量に関係なく、鍋内層のごの乾燥による食味低下をなくし、鍋内の米全体の十分な炊性能を確保できるようにした炊器を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a rice cooker capable of securing a sufficient rice-cooking property of whole rice in a pot while reducing a deterioration in taste of the rice due to drying of the rice in an upper layer in the pot regardless of rice-cooking quantity. - 特許庁

器本体内に着脱自在に収納される鍋を誘導コイルにより電磁誘導加熱する炊器において、炊時の鍋の加熱ばらつきを低減し、ごの炊きむらをなくしてごのおいしさを向する。例文帳に追加

To improve the taste of boiled rice by reducing the uneven heating of a pan in rice cooking to eliminate the uneven boiling of rice in a rice cooker for electromagnetically induction-heating the pan attachably and detachably housed in a rice cooker body by an induction coil. - 特許庁

炊きげ終了後に蒸らし工程を有する炊器において、炊量や周囲温度に関係なく、焦げることなく炊終了時に十分に暖かいごにすることができる炊器を提供する。例文帳に追加

To provide a rice cooker capable of making a sufficiently hot rice at the time of completion of cooking without making a scorched rice regardless of a quantity of cooking rice and surrounding temperature in the rice cooker with a steaming process after completing cooking. - 特許庁

とはこわい(堅い)のことで、うるち米で炊きげたごに対し、独特のもちもちとした食感と甘味がある。例文帳に追加

Kowameshi means hard rice, and different from cooked non-glutinous rice, it is unique in firm yet chewy texture and tastes sweeter.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

そのため、炊器内のごを移動する際に、しゃもじで保持できるごの量を飛躍的に増加できる。例文帳に追加

Accordingly, the amount of the rice held on the rice scoop is extremely increased when the rice in a rice cooker is transferred. - 特許庁

を所定の型内に収納し、型内のごを押圧して所定形状とするご成型器に於いて、作業能率が向する器具を提供する。例文帳に追加

To provide a tool for forming cooked rice in improved efficiency by holding cooked rice in a prescribed mold and pressing the rice to a prescribed form. - 特許庁

を24時間以の長時間、米から発生する保温臭および米の黄変とを抑制して、保存する。例文帳に追加

To store cooked rice for a24 hr long time while suppressing odor from the cooked rice and yellowing of the cooked rice. - 特許庁

耐熱性、耐久性に優れ、ご等の炊物を美味しく炊きげることができるガス炊器用内釜を提供すること。例文帳に追加

To provide an inner pot for gas rice cooker, which is excellent in heat resistance and durability and can cook delicious cooked rice. - 特許庁

記のうるち米玄米をうるち米の精白米を炊する方法で炊したうるち米玄米米、またはその冷凍品。例文帳に追加

The unpolished nonglutinous rice is cooked and distributed in refrigerated or frozen state. - 特許庁

これにより、ごが軟らかくなりすぎたり、ごが炊けていない物になったりすることなく、低たんぱく米を炊器で手軽に炊きげることができる。例文帳に追加

Accordingly, the low protein rice is prevented from being too soft or being uncooked, and easily cooked by the rice cooker. - 特許庁

米の炊時に添加し、均一に分散し、ご粒のほぐれ性や艶、食感、食味を向させる炊用油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition for boiling rice, to be added when boiling rice, homogeneously scattering and improving loosening property, luster, palate feeling and taste of rice grains. - 特許庁

例文

前記筒体24の高さは、最大炊量における炊後の米の堆積高さ40h以に設定されていること。例文帳に追加

The cylindrical body 24 has a height larger than a deposition height 40h of cooked rice in the maximum amount of rice to be cooked. - 特許庁

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