1016万例文収録!

「飯上」に関連した英語例文の一覧と使い方(4ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 飯上に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

飯上の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 844



例文

(かまめし)は、米に醤油、みりん等の調味料を加え、そのにシイタケ、鶏肉などの具を載せ、一人用の釜で炊いた料理である。例文帳に追加

Kamameshi is a rice dish cooked in an individual pot, seasoned with soy sauce and mirin (sweet sake) with ingredients such as shiitake mushrooms and chicken on top.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

信濃国:山藩、須坂藩、松代藩、田藩、小諸藩、岩村田藩、松本藩、諏訪藩、高遠藩、信濃田藩例文帳に追加

Shinano Province: Domains of Iiyama, Suzaka, Matsushiro, Ueda, Komoro, Iwamurata, Matsumoto, Suwa, Takato and Shinano-iida  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

セラミック製の内鍋を、炊時に外対流を生じさせやすい構成として、その炊性能を向させる。例文帳に追加

To improve rice cooking performance by configuring an inner pot made of ceramics in such a way that external convection is easily generated when cooking rice. - 特許庁

炊きがった米中に微量の塩化ナトリウムが含まれており、適度な塩味を感じることのできる米を得ることを目的とする。例文帳に追加

To provide cooked rice containing a small amount of sodium chloride when cooked up so as to make an eater feel moderate salty taste. - 特許庁

例文

米100g当たり350〜8000LUNのリパーゼを米の浸漬時に添加して炊することにより、記課題を解決した米が得られた。例文帳に追加

This cooked rice is obtained by adding a lipase in an amount of 350-8,000 LUN based on 100 g of rice during dipping of the rice and cooking the rice. - 特許庁


例文

土鍋自動炊調理において、加熱操作の難しい誘導加熱調理器の土鍋炊でも失敗することなく出来がること。例文帳に追加

To cook rice even with an earthen pot of an induction heating cooker difficult in heating operation in an automatic rice cooking using an earthen pot. - 特許庁

成形米を自動的に並列に皿に載置することができる米自動成形装置を提供する。例文帳に追加

To provide an automatic cooked rice-molding apparatus which can automatically load cooked rice molded products on dishes in parallel. - 特許庁

鍋内の米を常温水に浸漬し、量判定を容易且つ正確にして美味しいごを炊きげることができる電気炊器を提供する。例文帳に追加

To provide an electric rice cooker, dipping rice in a pot in water having an ordinary temperature, and easily and accurately determining the amount of rice to cook well. - 特許庁

の品質を向することができると共に、水資源を有効利用することができる炊システムを提供すること。例文帳に追加

To provide a rice cooking system that efficiently utilize a water resource while improving a quality of cooked rice. - 特許庁

例文

鍋内のどの部分のごも、十分吸水され、ふっくら、おいしく炊きがる炊器を提供すること。例文帳に追加

To provide a rice cooker with which rice positioned at any part of a pot absorbs water enough and is cooked soft and delicious. - 特許庁

例文

加熱コイルの形状や配置により生じる加熱温度差を低減し炊性能を向させた炊器を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a rice cooker for which a heating temperature difference caused by the shape and arrangement of a heating coil is reduced and rice cooking performance is improved. - 特許庁

簡便な構成で過熱蒸気を生成させて、特に、蒸らし工程において、米の乾燥を防止し、炊性能を向させることを目的とする。例文帳に追加

To improve a rice cooking performance in a steaming process in particular by generating superheated steam by means of a simple structure and by preventing cooked rice from drying. - 特許庁

水分含量が15〜26重量%である生米を蒸煮した後、炊することにより記課題を解決する米類を製造する。例文帳に追加

This cooked rice is obtained by steaming and then cooking raw rice 15-26 wt.% in water content. - 特許庁

緩和時間が10%以短くなる炊米粒とすることにより、画期的な炊米を提供する。例文帳に追加

To provide an epoch-making boiled rice that can shorten the relaxation time in a boiled rice by 10% and more. - 特許庁

器本体1の面開口部を蓋5により覆い、炊器本体1に収納した鍋2を誘導コイル4によって加熱する。例文帳に追加

An opening in the top face of the rice cooker body 1 is covered with a lid 5, and the pot 2 stored in the rice cooker body 1 is heated by induction coils 4. - 特許庁

前回選択した炊コースの確認を容易にし、使い勝手と商品性を向させた炊器を提供する。例文帳に追加

To provide a rice cooker improving user-friendliness and commercial commodity characteristics by allowing an easy confirmation of a rice cooking course selected in the preceding time. - 特許庁

食感、外観、消化性及び炊性を向して、炊前に洗わなくてもよい発芽胚芽米の製造方法を提供するを提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing sprouted milled rice with embryo improved in palate feeling, appearance, digestibility and boiling property and wash-free before boiling. - 特許庁

炊きがりのごの甘味、旨味、硬さ(弾力)、粘りなどを調整し、きめ細かな炊き分けを実現できる炊器を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a rice cooker capable of adjusting the sweetness, flavor, hardness (elasticity), and glutinousness of steaming boiled rice and finely distinctively cooking rice according to a purpose. - 特許庁

免震手段24の載置板部30には、炊釜Aを搬送しながら加熱して連続炊を行う加熱装置本体43を載置する。例文帳に追加

On the installation plate 30 of the quake-absorbing means 24, a heating device body 43 which continuously cooks rice as it conveys/heats rice cooker A is laid. - 特許庁

一度の操作にて移動できるご量を増加して、ご移動作業の効率を向できるしゃもじを提供する。例文帳に追加

To provide a rice scoop, one operation of which has an increased amount of rice transferred to improve efficiency in transferring the rice. - 特許庁

鍋の方に配置された加熱板の温度を均等として、美味なごが炊け、しかも保温ができる炊器を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a rice cooker in which the temperature of a hot plate arranged in the upper part of a pan is equal, rice can be deliciously cooked, and moreover keeping warm is possible. - 特許庁

の品質を損なうことなく、盛り付けの作業性を向させることができる、盛り方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for serving boiled rice, which improves workability of boiled rice serving without impairing qualities of boiled rice. - 特許庁

後、炊袋10の端部から空気を抜き取り且つ折り曲げライン14C、15Cで折り曲げ、ツイストタイ等の止め具24で閉じる。例文帳に追加

After boiling, air is drawn out from the top part of the cooking bag, folded at bending lines 14C, 15C and is closed with a stopper 24 such as twist tie. - 特許庁

加熱装置76は、加熱面部23を有する米再加熱用ヒータ21と、加熱面部23に載せる米用容器41とを備える。例文帳に追加

The heating apparatus is provided with: a heater 21 for reheating the cooked rice having a heating surface part 23; and a container 41 for cooked rice to be placed on the heating surface part 23. - 特許庁

非金属材料からなる内鍋を用いた電気炊器において、内鍋内の温度分布の改善と炊性能の向とを図る。例文帳に追加

To improve temperature distribution inside an inner pot and improve a rice cooking property in an electric rice cooker using the inner pot made of a nonmetallic material. - 特許庁

時等における水滴付着,台所の油煙,埃などで汚れやすい外蓋面の清掃性を良くした炊器を提供する。例文帳に追加

To provide a rice cooker improving cleanability of the upper face of an outer lid easy to be stained with water droplet sticking, oil mists and dusts in a kitchen when cooking rice or others. - 特許庁

キッチンのキャビネットに引出式の炊器を埋め込み、炊器の水蒸気をキャビネット天板面から排出する。例文帳に追加

To build a drawer rice cooker into a cabinet of a kitchen and to discharge steam of the rice cooker from the upper surface of a cabinet top plate. - 特許庁

糠の栄養や旨みが残った炊米を得ることができ、その、実用的で、一般家庭に普及させることができる炊器を提供する。例文帳に追加

To provide a rice cooker which can obtain cooked rice in which nutrition and savoriness of bran remains, and moreover which is practical and can be generalized to an ordinary family. - 特許庁

かまど炊きでの炎形状に近い加熱状態として、より良質のごを炊きげることが可能な炊器を提供する。例文帳に追加

To provide a rice cooker which can cook rice with high quality in a heating state which is similar to the fire form of Kamado(an old-style Japanese kitchen range). - 特許庁

本発明の炊用油脂組成物は、炒用米を製造するための米の炊工程で用いられる炊用油脂組成物であって、該油脂組成物中に、HLB値が3.0以8.0未満であり、かつ1.0質量%を超え18.0質量%以下の量のポリグリセリン脂肪酸エステル、及び2.0〜15.0質量%の量のレシチンを含むことを特徴とする。例文帳に追加

The fat-fatty oil composition for the fried rice, used in the process for boiling rice to produce the boiled rice for the fried rice is characterized by containing polyglyceryl fatty acid esters having a HLB value of ≥3.0 and <8.0 in an amount of >1.0 mass% and ≤18.0 mass% and lecithin in an amount of 2.0 to 15.0 mass%. - 特許庁

加熱コイルにより誘導加熱する炊器において、ループ線が位置ずれしたと判断されたとき炊器への電力供給を抑制することで、炊器近傍への漏れ磁界レベルを少なくし、炊器本体または炊器本体の外部にある物体の温度昇を抑え、安全で信頼性の高い炊器を提供する。例文帳に追加

To provide a safe and highly reliable rice cooker reducing a leakage field level in a part adjacent to the rice cooker and suppressing the temperature rise of a rice cooker body or an object outside the rice cooker body by suppressing a power supply to the rice cooker when determining the positional deviation of a loop wire in the rice cooker induction-heated by a heating coil. - 特許庁

器本体内に着脱自在に収納した鍋を加熱して炊する炊器において、炊時に鍋のフランジ部の熱気が外部へ放出されるのをなくし、保温時には、消費電力を低減するとともに、ごが黄変したり乾燥したりすることがなく、また、鍋内のごがふやけたりすることがなく、保温性能を向する。例文帳に追加

To improve the efficiency of keeping warmth in a rice cooker by heating a pot installed freely attachably or detachably in the rice cooker body without discharging the heat from the flange part of the pot to the outside during cooking, reducing the consumption of electric power and preventing rice to discolor to yellow or to dry or to become sodden in the pot rice is kept warm while keeping rice warm. - 特許庁

他に、関西での調理法(正確には浜名湖・諏訪湖以西。)の特色である、蒸さずに蒲焼にして、に乗せたに更にを乗せて蒸らす「蒸し」(ままむし)から来たという説がある。例文帳に追加

In addition, there is a theory that says that the name comes from 'mamamushi,' which is a special cooking method in the Kansai region (to be precise, in the areas to the west of Lake Hamana and Lake Suwa), in which the eel is broiled without first steaming it, placed on top of the rice, and then buried under additional rice in order to steam it.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

には「殿の椀」と「所々の椀」があり、必要な場合にその都度所管の殿人数名に分担して調達させていたが、あくまでも公式な行事部分とは一線を画した弁当・軽食の類であった。例文帳に追加

Oban was classified into 'Tenjo no oban' and 'Shosho no oba' and this was gathered by the several designated tenjobito (high-ranking courtier allowed into the Imperial Palace) when necessary, but these were bento (packed meals)/light snacks that were considered separate from the official ceremony.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

時計機能を有する炊器において、使用者が現在時刻の設定をせずとも自動的に現在時刻を設定できるようにし、タイマー予約炊時に確実に希望通りの炊きがり時刻にごを炊きげるようにする。例文帳に追加

To automatically set a present time without troubling a user in setting the present time and to surely cook the rice at a desired cooking finish time when cooking the rice with a timer set for the finish time in a rice cooker with a clock function. - 特許庁

手間を煩わせることなく、炊量を予め設定するだけの簡単な操作で、自動的に必要とする炊量のごはんを炊きげて炊作業での能率向化を図ると共に、常に適正な炊き具合を保持させる。例文帳に追加

To improve efficiency of rice cooking work, and to always hold a proper boiling state by automatically boiling up a required quantity of boiled rice by simple operation of only presetting the boiling rice quantity without troubling a user. - 特許庁

記の課題を解決するために、本発明は「電気炊器本体」17と、「電気炊器の蓋」16と、「蒸気孔」15と、「電気炊器の蓋」16ので「蒸気孔」15を含むように形成された「蒸籠受け皿」14とで構成されている。例文帳に追加

The rice cooker consists of 'an electric rice cooker main body' 17, 'the lid of the electric rice cooker' 16, 'a steam hole' 15 and 'a steaming basket tray' 14 formed on 'the lid' 16 so as to include 'the hole' 15. - 特許庁

鍋内の圧力を大気圧以に維持して炊する炊器において、炊時に噴出する蒸気量を抑え、炊きがりを良好なものにすること。例文帳に追加

To provide an electric rice cooker surely cooking rice while maintaining the pressure within a pot at an atmospheric pressure or higher which controls steam flow emitted during rice cooking and thereby cooks satisfactory rice. - 特許庁

器本体の面開口部を覆う蓋を有する炊器において、炊中、蓋や蓋表面部材の温度が高温になったとき、視覚的に認知できるようにして、安全性を向する。例文帳に追加

To enable visual recognition of high temperature when a cover and a cover surface member become hot in cooking rice to improve safety, in a rice cooker having the cover for covering an upper opening portion of a rice cooker body. - 特許庁

食品の製造直後の品質(食味と物性)を向し、かつ炊器内での長期間の保温による食感変化を抑制する機能を有する米改質剤、及び、品質の向された米食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a boiled rice modifier having functions of enhancing quality (taste and physical properties) just after producing a boiled rice food and inhibiting a change of palatability caused by long term warming in a rice cooker, and a method for producing the boiled rice food with improved quality. - 特許庁

貯米部と洗米部と炊部とを縦方向に配置して横側部を側板で覆った炊装置や炊装置の横側部に対向する脚の部全体に側に向けて突出するフレ−ムを設けた構成のものがあるが、作業者による炊釜等の点検作業性が悪い。例文帳に追加

To improve maintenance performance of a rice washing and cooking device by enabling inspection work to be conducted from the side through a horizontal U-shaped space part composed of a rice storage, supports, and legs in inspecting the rice washing and cooking device. - 特許庁

ばら肉(骨付きの豚ばら肉)の料理が白に載ったもの()に鶏卵料理を添えたものなど、と肉料理、卵料理による弁当が一般的である。例文帳に追加

As shown in 排骨 (dish cooked with boned rib of pork is put on rice) with egg dish, box lunch sold in Taiwan generally consists of rice, meat dish and egg dish.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

これを嫌う人は、炊きがった後炊器でしばらく保温され粗熱の取れたを使うか、を茶碗によそって窪みを作ってからある程度冷めるまで時間を置いたものを使うとよい。例文帳に追加

If you do not like the half-boiled state, use rice slightly cooled by being kept warm in a rice cooker for some time after the rice has been steamed, or leave the rice as served in a rice bowl with a pit formed in it until it is cooled to a certain degree.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

同じく料理法からの間で蒸すという意味で「間蒸し」とする説、にウナギやたれをまぶすものとして「まぶし」が転じたとの説もある。例文帳に追加

Similarly, based on the cooking method, there is a theory that says the name came from 'mamushi,' which means that the eel is steamed between layers of rice, and there is another theory that says that the name came from 'mabushi,' which means that the rice is topped with eel and sauce and mixed.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

縄権現(いづなごんげん、いいづなごんげん)とは、信濃国水内郡(現長野県)の縄山(綱山)に対する山岳信仰が発祥と考えられる神仏習合の神である。例文帳に追加

Izuna-gongen (also pronounced as Iizuna-gongen) is a syncretized god of Shintoism and Buddhism which is said to originate from a belief in the mountains of Mt. Izuna in Minochi County, Shinano Province (now Nagano Prefecture).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

工程での浸漬時の吸水性を向させ、かつ蒸らし時の高火力化を図ることで、糊化も促進させ、炊時間の短縮とごのおいしさを損なわないということを両立させる。例文帳に追加

To achieve both reducing cooking hours and maintaining the palatability of rice while promoting gelatinization by improving water absorption rate while immersing rice during cooking process and increasing heating power while steaming boiled rice. - 特許庁

水溶性ヘミセルロースを有効成分とする米用保存性向剤を、炊の際に添加することにより、通常品質劣化の著しいチルド帯で保存しても、品質良好な米の提供が可能となった。例文帳に追加

The method for providing cooked rice having good quality, even when preserving at a chilling temperature usually causing severe quality degradation, is obtained by adding a preservability-improver for cooked rice and composed of water-soluble hemicellulose as an active ingredient. - 特許庁

計量から、洗米、炊までをマイコン制御によって自動的に行う自動炊機において、誤動作による炊完了を防止して、良好に炊きがるように考慮する。例文帳に追加

To cook rice excellently by preventing rice cooking from finishing over by a malfunction in an automatic rice cooker wherein metering, washing and cooking of rice are controlled by a microcomputer. - 特許庁

全自動炊器において、騒音を低減しごの食味を向させるとともに、炊部に供給される米量に適した水量を供給する。例文帳に追加

To reduce noises, to improve the taste of boiled rice and to supply water of a quantity suited to the quantity of rice supplied into a rice cooking part. - 特許庁

例文

調味酢がパック容器の中でから下へと粒間を流れ、その際、調味酢が粒表面を伝って流れ、粒単位で調味酢が隈無く均等に内部まで浸透する。例文帳に追加

When the seasoned vinegar flows downward among grains of cooked rice, it slips down the surface of the grains of cooked rice and penetrates the inside of the cooked rice by the grain thoroughly and uniformly. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS