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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Roasted beansの意味・解説 > Roasted beansに関連した英語例文

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Roasted beansの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 145



例文

roasted beans 例文帳に追加

煎豆 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The beans are well roasted. 例文帳に追加

豆が煎れた - 斎藤和英大辞典

roasted beans 例文帳に追加

煎った豆 - EDR日英対訳辞書

Roasted coffee beans or ground roasted coffee beans 例文帳に追加

いつたコーヒー豆又はそれをひいたもの - 日本法令外国語訳データベースシステム

例文

He roasted the beans brown. 例文帳に追加

彼は豆をこんがり炒った. - 研究社 新英和中辞典


例文

Cacao beans (excluding roasted ones) 例文帳に追加

カカオ豆(いつたものを除く。) - 日本法令外国語訳データベースシステム

Coffee beans (excluding roasted ones) 例文帳に追加

コーヒー豆(いつたものを除く。) - 日本法令外国語訳データベースシステム

To provide a conveyor of roasted beans, feeding the roasted beans smoothly to the following step while effectively cooling the roasted beans while reducing the breakage when the roasted beans drop in the roasted bean-storing silo; and to provide the roasted bean-storing silo equipped therewith.例文帳に追加

焙煎豆を効果的に冷却しつつ、焙煎豆貯槽サイロ内を落下する際にも割れを顕著に減少させ、次の工程に円滑に送給可能な焙煎豆の搬送装置とこれを備えた焙煎豆貯槽サイロを提供する。 - 特許庁

Goshiki-mame (five-colored roasted sweet beans), roasted beans of five different colors covered with a sugar coating, are regarded as a well-known Kyoto confection. 例文帳に追加

五色豆(ごしきまめ)は糖衣のいり豆に5色の色を付けたもので、京都の銘菓とされる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

The cacao beans are roasted cacao beans.例文帳に追加

前記カカオ豆が焙煎されたカカオ豆である食用クリームである。 - 特許庁

例文

Green coffee beans are mixed and contacted with fermented green coffee beans and the mixed beans are roasted.例文帳に追加

コーヒー生豆に醗酵コーヒー生豆を混合接触させた後、混合焙煎を行う。 - 特許庁

a mill that grinds roasted coffee beans 例文帳に追加

ロースされたコーヒー豆を磨く工場 - 日本語WordNet

a food made from roasted ground cacao beans 例文帳に追加

焼かれた地面カカオ豆から作られた食物 - 日本語WordNet

a sweet made by mixing roasted beans and melted sugar together and hardening them into bars 例文帳に追加

いり豆を溶かした砂糖に入れ,板状に固めた菓子 - EDR日英対訳辞書

I roasted coffee beans to bring out the flavor.例文帳に追加

香りを引き出すのにコーヒー豆をいった - Eゲイト英和辞典

In some regions, roasted beans are thrown after being offered on kamidana (a household Shinto altar). 例文帳に追加

炒った豆を神棚に供えてから撒く地方もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To enable coffee beans B to be roasted by microwave heating.例文帳に追加

マイクロ波加熱によってコーヒー豆Bを焙煎する。 - 特許庁

FILLING CONTAINER FOR ROASTED COFFEE BEANS例文帳に追加

焙煎済みコーヒー豆用充填容器 - 特許庁

The conveyor of the roasted beans is equipped with a receiving port 7a for receiving the roasted beans 12, and a chute for allowing the roasted bean 12 charged to the receiving port 7a to drop.例文帳に追加

焙煎豆12を受け入れる受入口7aと、この受入口7aに投入された焙煎豆12を落下させるシュートとを有する。 - 特許庁

The coffee beans are obtained by smoking roasted coffee beans A0 so as to be imparted with flavor as well as smoked aroma each peculiar to roasted coffee beans after extraction.例文帳に追加

焙煎されたコーヒー豆である焙煎豆A0が更にスモーク処理を受けていることを特徴とする。 - 特許庁

The method for producing roasted coffee beans comprises subjecting raw coffee beans to moderate surface grinding, and removing silver skin adhering to the surface of the beans followed by roasting and quenching roasted coffee beans by scattering reduction water, or alternatively rapidly scattering clean water at least one time during roasting in a roasting machine and quenching the coffee beans by final scattering of the clean water.例文帳に追加

コーヒー生豆を適度に表面研磨し、豆表面に付着したシルバースキンを取り除いてから焙煎するとともに、還元水の散布によって焙煎コーヒー豆をクエンチングする。 - 特許庁

It seems that the shiruko is related to some other food such as anmochi (rice dumplings coated with sweet red beans) and ohagi (rice balls coated with sweet red beans, roasted soybean flour or sesame seeds). 例文帳に追加

餡餅やおはぎなどとの関連性もあるものと見られる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for producing roasted coffee beans by which taste of coffee can be positively regulated without depending on origin of raw coffee beans.例文帳に追加

生豆オリジンに依存せずに積極的にコーヒーの味覚を制御する方法を提供する。 - 特許庁

powder of ground roasted cacao beans with most of the fat removed 例文帳に追加

ほとんどの脂質が取り除かれて、炒ってすり潰したカカオ豆の粉 - 日本語WordNet

The method for producing roasted coffee beans comprises subjecting roasted coffee beans to tannin-eliminated acidic solution followed by reducing the moisture of the roasted coffee beans to ≤4 wt.%.例文帳に追加

焙煎したコーヒー豆にタンニン酸を除く酸性溶液で処理した後、焙煎コーヒー豆の水分を4%以下になるようにする焙煎コーヒー豆の製造方法。 - 特許庁

The method for producing a coffee beverage comprises the following process: freezing roasted coffee beans while keeping them at -25°C to 0°C before grinding, grinding the frozen roasted coffee beans, and extracting the ground roasted coffee beans with hot water.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆を粉砕前に−25℃〜0℃の温度に保持して凍結させ、凍結した焙煎コーヒー豆を粉砕し、粉砕した焙煎コーヒー豆を熱水で抽出することを特徴とするコーヒー飲料の製造方法。 - 特許庁

The method for producing refined roasted coffee beans includes the step of bringing raw material roasted coffee beans 12-35 in Hunter L number into contact with coffee beans-derived extract-containing water selected from water containing extract derived from roasted coffee beans 40 or greater in Hunter L number and water containing extract derived from raw coffee beans.例文帳に追加

ハンターL値が12〜35の原料焙煎コーヒー豆を、ハンターL値が40以上の焙煎コーヒー豆由来抽出物含有水及びコーヒー生豆由来抽出物含有水から選ばれるコーヒー豆由来抽出物含有水に接触させる工程を含む、精製焙煎コーヒー豆の製造方法。 - 特許庁

To provide a method for producing roasted coffee beans surely improving flavor of roasted coffee beans, particularly surely reducing unpalatable flavor of low-grade coffee beans such as the species of Robusta coffee beans.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆の風味を確実に改善可能にし、特に、ロブスタ種のような低品位種のコーヒー豆の有する不快風味を確実に軽減可能な焙煎コーヒー豆の製造方法を提供する。 - 特許庁

This method of forced cooling roasted beans forced cools roasted beans on a wire mesh conveyor belt after roasting by conveying the roasted beans in a predetermined thickness and passing air through spaces of beans by aspirating air from lower side of the wire mesh belt in the cooling process of the roasted beans such as peanuts, coffee beans or the like.例文帳に追加

ピーナツやコーヒー等の焙煎豆類の冷却処理において、焙煎後の豆類を金網ベルト上において所定の厚さで搬送させるとともに、金網ベルトの下部から空気を吸引して豆類の間隙を空気を通過させて、強制冷却するようにしたことを特徴とした焙煎豆類の強制冷却方法。 - 特許庁

To provide a coffee beans roaster for producing tasty roasted coffee beans with predetermined roast color and predetermined moisture content, and to provide a method for easily and economically producing such tasty roasted coffee beans using the roaster.例文帳に追加

所定の焼き色と所定の水分含有量を有する美味しい焙煎コーヒー豆を製造するコーヒー豆焙煎装置およびこのコーヒー豆焙煎装置を用いて容易に経済的に美味しい焙煎コーヒー豆を製造する方法の提供。 - 特許庁

The roasted coffee beans having 20-40 of L-value is regulated so that the mass ratio [(A)/(B)] of (A) the hydroxyhydroquinone to (B) the chlorogenic acids in the roasted coffee beans may be55×10^-4 (-), and the content of the chlorogenic acid in the roasted coffee beans may be 2.8-8 mass%.例文帳に追加

L値20〜40の焙煎コーヒー豆であって、焙煎コーヒー豆中の(A)ヒドロキシヒドロキノンと(B)クロロゲン酸類との質量比[(A)/(B)]が55×10^-4(−)以下であり、かつ焙煎コーヒー豆中のクロロゲン酸類含量が2.8〜8質量%である、焙煎コーヒー豆。 - 特許庁

the liquid or paste that is produced when cocoa beans are roasted and ground 例文帳に追加

カカオがローストされ砕かれるとき作られる液体またはペースト状のもの - 日本語WordNet

Indonesian coffee beans were roasted with charcoal fire to recreate the taste. 例文帳に追加

その味を再現するため,インドネシア産のコーヒー豆が炭火で焙(ばい)煎(せん)された。 - 浜島書店 Catch a Wave

To provide a method for obtaining coffee roasted beans having various flavors and complicated rich flavor.例文帳に追加

様々な風味を持つ複雑で豊かな風味のコーヒー煎り豆を得る方法の提供。 - 特許庁

To provide a method for producing pulverized coffee making it possible to efficiently pulverize roasted coffee beans.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆を効率よく微粉砕できる微粉砕コーヒーの製造方法を提供すること。 - 特許庁

The roasted beans as the raw material are pulverized by rotating friction using an airflow type pulverizer 2.例文帳に追加

原料となる焙煎豆を、気流式粉砕機2を用いた同体摩擦によって微粉砕する。 - 特許庁

This favorite food is formed by mixing black soybeans with soybeans and Adzuki beans, carrying out a roasting treatment of the resultant mixture and then pulverizing the roasted mixture.例文帳に追加

黒豆と大豆と小豆を混合して、これらを焙煎処理した後、粉砕して形成されている。 - 特許庁

This steam treatment method for the coffee roasted beans comprises ventilating air by steam lower than necessary temperature to advance the roast degree of the coffee roasted beans to an apparatus in which the coffee roasted beans are filled until condensed water produced in the apparatus is discharged outside the apparatus, and then rising the temperature of steam to be introduced to the apparatus until gaining sufficient temperature to advance the roast degree of the coffee roasted beans.例文帳に追加

コーヒー焙煎豆を充填した装置に、コーヒー焙煎豆の焙煎度を進行させるために必要な温度より低温の水蒸気による通気を、装置内に生じた凝縮水が当該装置外に排出されるまで行ない、しかる後、コーヒー焙煎豆の焙煎度を進行させるのに十分な温度を得るまで、装置に導入する水蒸気の温度を上昇させる。 - 特許庁

The method for producing coffee beverage comprises freezing coffee beans at ≤-15°C within 48 hours, preferably 24 hours after roasted, and subjecting the frozen coffee beans to frozen storage at ≤-15°C.例文帳に追加

コーヒー豆を焙煎後48時間以内、好ましくは24時間以内に−15℃以下に凍結し、その後−15℃以下で冷凍保存する。 - 特許庁

The microwaves are uniformly absorbed in the coffee beans B so that the whole amount of the coffee beans B can be uniformly roasted in a few minutes.例文帳に追加

マイクロ波は、コーヒー豆Bに均一に吸収され、コーヒー豆Bの全量を数分内に均一に焙煎することができる。 - 特許庁

The coffee beverage (as a representative, coffee beverage packaged in a hermetically sealed container and drip coffee) produced by using the roasted coffee beans or the roasted coffee beans by the method is also provided.例文帳に追加

上記の焙煎コーヒー豆または上記の方法による焙煎コーヒー豆を用いて製造された、コーヒー飲料(代表的には、密封容器入りコーヒー飲料、ドリップコーヒー)。 - 特許庁

To provide a method for producing roasted coffee beans having deep taste and aroma each peculiar to charcoal roasted coffee beans, reduced in water content to be excellent in storability, and also having good extraction efficiency.例文帳に追加

炭焼コーヒー特有の味わいや香りが深く、しかも水分含有率が低減して保存性に優れると共に、抽出効率の良い焙煎コーヒー豆の製造方法を提供すること。 - 特許庁

The roasted coffee beans has an L value of 25-38, and has a content of (A) hydroquinone of 7.1 mg or more, and a content (B) of hydroxyhydroquinone of 38 mg or less, per 1 kg roasted coffee beans.例文帳に追加

L値が25〜38であり、焙煎コーヒー豆1kgあたりの(A)ハイドロキノンの含有量が7.1mg以上、且つ(B)ヒドロキシヒドロキノンの含有量が38mg以下である、焙煎コーヒー豆。 - 特許庁

This method for producing coffee beverage comprises spraying roasted coffee beans with 0.5-5.0 wt.% of alkaline solution having a concentration of 1.0-2.0 M/L to obtain a coffee extract from the roasted coffee beans.例文帳に追加

焙煎されたコーヒー炒豆に、濃度1.0〜2.0M/Lのアルカリ溶液を、炒豆重量に対して0.5〜5.0%噴霧し、このコーヒー炒豆からコーヒー抽出液を得るコーヒー飲料の製造方法。 - 特許庁

To provide a method for producing coffee flavor which collects flavor components of an excellent fragrance tone originally contained in roasted coffee beans from ungrounded roasted coffee beans by a simple method, which are of high titer.例文帳に追加

未粉砕の焙煎されたコーヒー豆から、簡便な方法により、焙煎コーヒー豆に本来備わっている優れた香調の香気成分を回収し、さらにそれが高力価のものであるコーヒーフレーバーの製造方法を提供する。 - 特許庁

The method for producing purified roasted coffee beans includes heat-treating raw material roasted coffee beans which have a temperature of 80-150°C under atmospheric pressure, at 90-150°C under a vacuum condition of not more than 6.7 kPa.例文帳に追加

大気圧下で80〜150℃の原料焙煎コーヒー豆を、6.7kPa以下の真空条件下、90〜150℃の温度で加熱処理する、精製焙煎コーヒー豆の製造方法。 - 特許庁

It is possible to increase flavor and gloss in roasted coffee beans and obtain the coffee beverage having mild bitter taste and smooth acidity by removing silver skin by the surface grinding in the method for producing the roasted coffee beans.例文帳に追加

または、焙煎機内で焙煎中に少なくとも1回清澄水を急速散布し、さらに清澄水の最終散布によってコーヒー豆をクエンチングする - 特許庁

The method for producing soluble powdery coffee comprises mixing roasted coffee beans and water, subjecting the roasted coffee beans to wet milling so as to have a median size of30 μm, and classifying the thus obtained coffee suspension within 55μm followed by drying the classified coffee suspension.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆と水とを混合し、この焙煎コーヒー豆をメジアン径30μm以下に湿式粉砕し、得られたコーヒー懸濁液を55μm以下に分級し、その後乾燥する粉末可溶性コーヒーの製造方法。 - 特許庁

Nara chameishi is prepared by boiling a small amount of rice with nonperishable foods such as roasted soybeans, azuki beans, roasted chestnuts or millets or seasonal vegetables in green tea or roasted green tea seasoned with salt or soy sauce. 例文帳に追加

少量のコメに炒ったダイズやアズキ、焼いたクリ、アワなど保存の利く穀物や季節の野菜を加え、塩や醤油で味付けした煎茶やほうじ茶で炊き込んだものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

It is preferable that the outside plastic layer is HDPE and the inside barrier layer is EVOH and the roasted coffee is new coffee which is roasted or ground or all coffee beans which are roasted.例文帳に追加

外側プラスチック層はHDPE、内側バリヤ層はEVOH、焙煎コーヒーは、焙煎され挽かれた新しいコーヒーまたは焙煎された全コーヒー豆であることが好ましい。 - 特許庁

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