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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Roasted beansの意味・解説 > Roasted beansに関連した英語例文

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Roasted beansの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 145



例文

To provide a method for producing roasted bean fine powder, preventing or suppressing flavor deterioration caused by thermal denaturation of fine powder which is obtained by pulverization treating roasted beans obtained by roasting coffee beans, and making feeling of the tongue of the fine powder excellent, and to provide food and drink using the roasted bean fine powder.例文帳に追加

コーヒー豆を焙煎した焙煎豆を微粉砕処理して得られる微粉末の熱変性による風味の劣化を防止または抑制し、さらに、その舌触りを良好とし得る焙煎豆微粉末の製造方法および焙煎豆微粉末を用いた飲食物を提供する。 - 特許庁

The method for manufacturing strongly roasted coffee beans is carried out under following conditions: the temperature of the air sent to a roaster is kept at ≤280°C; and the amount of the charge of raw coffee beans to the roaster is controlled so that the finishing temperature of the roasted coffee beans does not exceed 220°C.例文帳に追加

深炒り焙煎コーヒー豆の製造方法において、焙煎機への熱風温度が280℃以下で焙煎し、焙煎コーヒー豆の炒り上がり温度が220℃を越えないように焙煎機への生豆コーヒーの投入量を調整することを特徴とする深炒り焙煎コーヒー豆の製造方法。 - 特許庁

The reason these beans were roasted was, to avoid such inconvenience as any of the thrown beans sprouting, since setsubun throws away all disasters or troubles of the past year with those beans. 例文帳に追加

また炒り豆を使用するのは、節分は旧年の厄災を負って払い捨てられるものである為、撒いた豆から芽が出ては不都合であったためであるという。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for roasting low-grade raw coffee beans enabling easy and rapid destroy of unfavorable odor and taste of low-grade coffee beans such as robusta species one; and to provide roasted coffee beans obtained by the method.例文帳に追加

ロブスタ種等の低品位豆の不快な香りや風味を簡便かつ短時間で無効化する焙煎方法およびそれにより得られる焙煎コーヒー豆を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide a method for roasting fresh ripen coffee beans by subjecting pretreated coffee beans to hot air drying so as to have a water content of about 5 wt.% which is regarded as an ideal water content of roasted coffee beans.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆の理想である約5%の水分含有率となるよう前処理したコーヒー生豆を熱風乾燥させる焙煎方法を提供する。 - 特許庁


例文

The method for producing a coffee extract includes, in producing a coffee extract by treating roasted coffee beans with an enzyme when and/or after the roasted coffee beans are extracted with water, in a step before the enzyme treatment, carrying out a steam distillation at a step of roasted coffee beans or a coffee slurry to recover a fragrance distillate and adding the fragrance distillate to the extracted solution after the enzyme treatment.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆を水抽出時および/または水抽出後に酵素処理を施してコーヒーエキスを製造するに当たり、酵素処理前の段階における、焙煎コーヒー豆またはコーヒースラリーの段階において水蒸気蒸留を行うことにより香気留出液を回収し、酵素処理後の抽出液に香気留出液を添加することを特徴とするコーヒーエキスの製造方法。 - 特許庁

The method for producing coffee oil comprises a process of roasting coffee beans, a process of squeezing the roasted coffee beans in a squeezing device while keeping the coffee beans at 20-80°C, and a process of separating coffee oil comprising oil components from the coffee beans.例文帳に追加

本発明にかかるコーヒーオイルの製造方法は、コーヒー豆を焙煎する工程と、焙煎した前記コーヒー豆を圧搾装置内において20℃〜80℃に保持しながら圧搾する工程と、前記コーヒー豆からオイル成分であるコーヒーオイルを分離する工程と、を含む。 - 特許庁

In many cases, coffee is prepared under the image of a 'room filled with the aroma of freshly-roasted beans' rather than flavor of coffee drink itself. 例文帳に追加

そのためコーヒー液そのものの香りというよりは「挽きたての豆の香りが充満した部屋」のようなイメージで調合されることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This method for improving the coffee flavor comprises improving the precursor of roasted coffee flavor in the water-soluble extract of raw coffee beans.例文帳に追加

該方法は、生コーヒー豆の水性抽出物中における焙煎コーヒー香味の前駆体を改良することを特徴とする。 - 特許庁

例文

To provide roasted coffee beans useful for a raw material of a coffee beverage suppressed in miscellaneous tastes and having a roasting degree suppressed below a fixed degree.例文帳に追加

雑味が抑制されたコーヒー飲料の原料として有用な、焙煎度が一定以下に抑えられた焙煎コーヒー豆を提供すること。 - 特許庁

例文

This coffee product as modified coffee contains ≥3 mg of a nicotine acid compound and ≥10 mg of a Maillard reaction product per 10 g of roasted coffee beans.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆10g当りニコチン酸化合物を3mg以上且つメーラード反応産物を10mg以上含有する改質コーヒー。 - 特許庁

To provide a method for producing roasted coffee beans for enabling obtaining coffee beverage having mild bitter taste and smooth acidity and improved in flavor and refreshed feeling.例文帳に追加

渋みが和らぎ且つ酸味がまろやかになるコーヒー飲料を得ることができ、コーヒー飲料の香味およびスッキリ感をさらに向上させる。 - 特許庁

This method for producing the coffee liquid comprises adjusting pH of a coffee extract extracted from roasted coffee beans to >6.8 but ≤8.5 followed by percolating the extract.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆から抽出されたコーヒー抽出液のpHを、6.8を越え8.5以下に調整した後、ろ過するコーヒー液の製造方法。 - 特許庁

To provide a small roasting and grinding device which enables excellent flavor coffee to be easily appreciated by rapidly cooling roasted beans after roasting is terminated.例文帳に追加

小型の焙煎、粉砕兼用装置において、焙煎終了後の焙煎豆の冷却を迅速化し、風味の良好なコーヒーを簡単に楽しめるようにする。 - 特許庁

The roasted coffee beans are such ones as to be subjected to watering treatment for controlling roasting temperature in the middle of a roasting process.例文帳に追加

焙煎工程の途中において、焙煎温度抑制のための散水処理が施されていることを特徴とする、焙煎コーヒー豆。 - 特許庁

To provide roasted coffee beans containing a more amount of chlorogenic acids, and a reduced amount of hydroxyhydroquinone.例文帳に追加

クロロゲン酸類量がより多く、かつヒドロキシヒドロキノン量をより低減した焙煎コーヒー豆を提供すること。 - 特許庁

To provide roasted coffee beans useful as a raw material of a coffee beverage having a body and a rich flavor with little unpleasant taste.例文帳に追加

ボディ感及びコクが豊かで、かつ雑味が抑制されたコーヒー飲料の原料として有用な焙煎コーヒー豆を提供すること。 - 特許庁

For example, the coffee raw beans are roasted (treated at200°C) or dried (treated at <200°C) so as to get in an L-value of 60-40.例文帳に追加

例えば、コーヒー生豆をL値60〜40の状態となるように、焙煎(200℃以上で処理)又は乾燥(200℃未満で処理)する。 - 特許庁

To easily control the grinding particle size of roasted coffee beans.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆の粉砕粒子サイズを容易に調節できるようにした焙煎コーヒー豆粉砕装置を提供する。 - 特許庁

To provide a simple method for producing a substance containing a chlorogenic acid, which has reduced odd taste and offensive smell derived from roasted coffee beans and is mixable various foods.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆由来の異味・異臭の低減された、様々な食品に配合可能なクロロゲン酸類含有物を簡便な方法で得る。 - 特許庁

To provide a method for producing coffee aroma comprising efficiently collecting well-balanced aroma components through a series of process for obtaining coffee extract from roasted coffee beans.例文帳に追加

香料としてバランスのとれた成分構成を有するコーヒー香料の製造方法及びコーヒー飲料の製造方法などを提供する。 - 特許庁

This method for producing the powder regular coffee comprises a grinding step for grinding the roasted coffee beans by inserting the roasted coffee beans and water into a mill, and a drying step for drying the resultant pasty dispersion to provide the objective powder regular coffee.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆と水とを粉砕機に入れて粉砕してペースト状分散液とする粉砕工程、及び前記ペースト状分散液を乾燥して粉末レギュラーコーヒーとする乾燥工程を備えたものである粉末レギュラーコーヒーの製造方法とする。 - 特許庁

The roasted coffee beans have an L-value of 10-20, a content ratio [(B)/(A)] of hydroxyhydroquinone (B) to hydroquinone (A) equal to or less than 3.5, and a content of a chlorogenic acid (C) of 0.3-1.5 g per 100 g of the roasted coffee beans.例文帳に追加

L値が10〜20であり、(A)ハイドロキノンと、(B)ヒドロキシヒドロキノンとの含有質量比[(B)/(A)]が3.5以下であり、且つ(C)クロロゲン酸類の含有量が焙煎コーヒー豆100g当たり0.3〜1.5gである、焙煎コーヒー豆。 - 特許庁

The coffee drink is obtained by a production method comprising a process of extracting drip extract solution from roasted coffee beans, a process of extracting soaking extract solution from roasted coffee beans and a process of mixing the drip extract solution with the soaking extract solution.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆からドリップ抽出液を抽出する工程と、焙煎コーヒー豆から浸漬抽出液を抽出する工程と、ドリップ抽出液と浸漬抽出液とを混合する工程とを有する製造方法によってコーヒー飲料を得る。 - 特許庁

To provide a steam treatment method for stably producing steam treated coffee roasted beans having constant flavor quality through decreasing unevenness in the roast degree of each part in an apparatus for steam treatment of the coffee roasted beans without causing complexness of work processes and cost increase.例文帳に追加

作業工程の煩雑化やコスト増加を招くことなく、コーヒー焙煎豆の水蒸気処理における装置内の各部位での焙煎度のばらつきを低減することにより、一定の香味品質を有する水蒸気処理コーヒー焙煎豆を安定して製造するための、水蒸気処理方法を提供する。 - 特許庁

Raw or roasted kushi-dango with sweet-and-salty sauce clinging to it, made from soybean sauce, sugar, and starch powder, is called mitarashi-dango (Mitarai's skewered dumplings) and raw or roasted kushi-dango is also eaten with sweet bean paste with bean skins or with filtered sweet bean paste, made from red beans or green soybeans, clinging to it. 例文帳に追加

生のまま又は焼いたものに醤油・砂糖・片栗粉で作った甘辛いタレを搦めたみたらし団子(御手洗串団子)や小豆・枝豆などのつぶ餡や漉し餡を付けて食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This roasted coffee bean prepared product is obtained by filling water, raw milk, processed milk, a liquid milk product, an emulsifier, a sweetener or an edible liquid such as condensed coffee liquid in the thin pores of the granules obtained by crushing unextracted roasted coffee beans.例文帳に追加

未抽出の焙煎コーヒー豆を粗砕した粉粒体の細孔内に、水、生乳、加工乳、液状乳製品、乳化剤、甘味料または濃縮コーヒー液などの可食性液体を充填した焙煎コーヒー豆調製品とする。 - 特許庁

Roasted coffee beans are subjected to hot water treatment at 70°C to 95°C for 30 minutes to 120 minutes and/or steam treatment having the same effect as that of hot water treatment to give roasted coffee bean.例文帳に追加

焙煎したコーヒー豆に、70℃〜95℃、30分〜120分の熱水処理及び/又は該処理と同等の効果を奏する蒸煮処理をしてなる焙煎コーヒー豆。 - 特許庁

This health food is produced through such processes that both or either grain with husk such as unhulled rice and/or beans are(is) steamed, the resultant steamed product is dried, the dried product is roasted, and the resultant roasted product is pulverized.例文帳に追加

籾米等、殻の付いた穀類又は豆類の一方又は両方を蒸す工程と、蒸したものを乾燥する工程と、乾燥したものを焙煎する工程と、焙煎したものを粉末化する工程とを経て製造される。 - 特許庁

The milled material comprising the coffee raw bean-processed material roasted or dried to get into the L-value of 60-40 is mixed with the milled material comprising tea leaves or the coffee beans normally roasted.例文帳に追加

また、L値60〜40の状態となるまで焙煎又は乾燥したコーヒー生豆加工物の粉砕物等を、茶葉又は通常程度焙煎したコーヒー豆の粉砕物と混合して飲料抽出用加工物として用いる。 - 特許庁

To provide a packaged coffee beverage enhanced in aroma as a product, and full of the same aroma as that of coffee made through dripping roasted coffee beans or coarse-ground coffee beans at home.例文帳に追加

製品としてのコーヒー飲料の香気を高め、家庭で焙煎コーヒー豆や粗引きコーヒーをドリップして得られたコーヒーと同様の香気に満ちた容器詰コーヒー飲料を提供する。 - 特許庁

The coffee beans are properly roasted, and the muscovado flavor or a perfume obtained by mixing molasses with liquors is attached to the coffee beans in the bean state or a powder state to impart the perfume of the muscovado.例文帳に追加

コーヒー豆を適度に焙煎した後、豆の状態であるいは粉に挽いた状態で、黒糖フレーバーまたは糖蜜と酒類とを混ぜてなる香料を付着させることによって、黒糖の香りを着ける。 - 特許庁

To provide a roasting and extraction method for roasting coffee raw beans and continuously performing roasting and extraction without crushing the roasted coffee beans and to provide a coffee extracted solution produced by the method.例文帳に追加

コーヒー生豆の焙煎を行い、焙煎されたコーヒー豆を粉砕することなく焙煎と抽出を連続的に行う方法およびそれにより製造されたコーヒー抽出液を提供する。 - 特許庁

The flavor component is extracted from coffee beans at room temperature or under heating in the presence of water and/or an organic solvent while using unground roasted coffee beans.例文帳に追加

未粉砕状態の焙煎コーヒー豆を使用し、水及び/又は有機溶媒の存在下で、常温で又は加熱することで、コーヒー豆から香気成分を抽出する。 - 特許庁

To provide coffee beverage suppressed in flotation of milk components even when a quantity of roasted coffee beans is large or coffee beans with deep roasting are used, and causing no cohesion even preserving for a long period.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆量が多い場合や、焙煎が深いコーヒー豆を使用した場合でも、乳成分の浮上が抑制され、長期間保存しても凝集が起こらないコーヒー飲料を提供する。 - 特許庁

This graduation roasting method for obtaining the coffee roasted beans comprises making time difference more than fixed difference between beginning to end in charging coffee raw beans into a roasting machine so as to divide charging into a plurality of times.例文帳に追加

コーヒー生豆を焙煎機へ投入する際、開始から完了までの間に、ある一定以上の時間差を付け、複数回に分けて投入するグラデーション焙煎方法を実行する。 - 特許庁

To provide a method for removing unpleasant smell derived from raw beans and can not been removed by a conventional roasting and producing roasted coffee beans balanced in acid taste in one stage.例文帳に追加

通常の焙煎によっては除去できない生豆由来の不快な香りを除去するとともに、酸味のバランスもとれた焙煎コーヒー豆を一段階で製造する方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing coffee flavor of a high potency by collecting a flavor component of excellent flavor-tone inherently provided in coffee beans by simple means from unground roasted coffee beans.例文帳に追加

未粉砕状態の焙煎コーヒー豆から、簡便な方法によりコーヒー豆に本来備わっている優れた香調の香気成分を回収し、さらにそれが高力価のものであるコーヒーフレーバーの製造方法を提供する。 - 特許庁

This method for producing the coffee beans comprises subjecting roasted coffee beans to ripening treatment at 40-150°C, especially preferably 80-120°C, and at a temperature lower than a roasting temperature.例文帳に追加

焙煎したコーヒー豆に40〜150℃、特に好ましくは80〜120℃の温度条件下で、かつ焙煎温度よりも低い温度で熟成処理を施すコーヒー豆の製造方法。 - 特許庁

The coffee beverage obtained by crushing the frozen roasted beans and extracted from the crushed beans causes only slight deterioration in flavor as far as 2 hours after extracted so as to be satisfactorily drinkable.例文帳に追加

この冷凍保存した焙煎豆を粉砕して抽出したコーヒー飲料は抽出後2時間は風味の変化が少なく、充分飲用に耐える。 - 特許庁

This matting for an animal includes the seed coats of the coffee beans left when the coffee beans are roasted, and dried powdery particles of a natural coffee before or after the extraction, and is obtained by subjecting them to a deodorant treatment by a deodorizer.例文帳に追加

コーヒー豆を焙煎する際に発生するコーヒー豆皮とコーヒー抽出前または抽出後のレギュラーコーヒーの乾燥粉粒とを含んでおり、しかも消臭剤で消臭処理をしてある。 - 特許庁

The method for producing pulverized coffee comprises removing at least25% of oil-and-fat components from roasted coffee beans followed by pulverizing the resultant coffee beans via a dry system.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆中に含まれる油脂成分を少なくとも25%以上除去し、その後乾式にて粉砕処理を行う微粉砕コーヒーの製造方法。 - 特許庁

A ground bean canister 8 is provided adjacent to a scale 5 to supply parched ground beans different from roasted ground beans crushed by a coffee mill 7C to the cylinder 32 of an extracting machine 30 from a discharging port 80B.例文帳に追加

計量器5に隣接して挽き豆キャニスタ8を設け、コーヒーミル7Cで粉砕された深煎りの挽き豆と異なる浅煎りの挽き豆を吐出口80Bから抽出機30のシリンダ32に供給するようにした。 - 特許庁

To provide a method for stably manufacturing excellent strongly roasted coffee beans free from bleeding of oil to the surfaces of the beans, and accordingly free from the oxidation of the oil and scarcely having the deterioration of flavor.例文帳に追加

外観上油の染み出しがなく、したがって油が酸化されずに香味の劣化の少ない良好な深炒り焙煎コーヒー豆を安定的に製造する方法を提供する。 - 特許庁

By the method, the roasting is performed at a temperature lower than usual and generation of deep roasted beans similarly as usual and reducing of formerly generated elution of an oil component to the surface of the beans is enabled.例文帳に追加

この方法によれば、従来に比して低温で焙煎を行うため、従来と同様に深煎り豆の生成が行える上に、従来生じていたコーヒー豆に含有される油成分の豆表面への滲出を低減することが可能となる。 - 特許庁

To provide a matting suitable for pets and substituting litter to achieve the life environment which the pets can safely and hygienically enjoy by utilizing the seed coats of coffee beans which are left in large quantity as a waste when the coffee beans are roasted.例文帳に追加

ペット類に適する敷きわら代用の敷き物に関し、コーヒー豆を焙煎する際に廃棄物として大量に発生するコーヒー豆皮を活用することで、ペット類が安全で衛生的に楽しめるような生活環境を実現する。 - 特許庁

This method for producing the red bean Natto which has red beans as the main ingredient comprises a boiled red bean-producing process of producing boiled red beans by boiling or steaming red beans, and a boiled red bean-fermenting process of fermenting by Bacillus natto, soybean component-containing boiled red beans which are obtained by adding roasted soybeans to the boiled red beans.例文帳に追加

本発明の小豆納豆の製造方法は、小豆を主成分とする小豆納豆の製造方法であって、小豆を煮たり蒸煮したりして煮小豆を製造する煮小豆製造工程と、前記煮小豆に焙煎大豆を添加した「大豆成分入り煮小豆」を納豆菌で発酵させる煮小豆発酵工程とを含むことを特徴とする。 - 特許庁

This method for producing a coffee drink comprising roasting coffee beans, crushing the roasted coffee beans and extracting a coffee solution and the roasting of the coffee beans is performed be feeding a hot air at 450-520°C for 15-25 min.例文帳に追加

本発明は、コーヒー豆の焙煎し、焙煎したコーヒー豆を粉砕して、粉砕したコーヒー豆からコーヒー液を抽出することを含むコーヒー飲料の製造方法であって、前記コーヒー豆の焙煎が、450℃から520℃の熱風温度を15分から25分と送り込むことにより行なうことを特徴とする。 - 特許庁

This drink having a clear taste without bitterness such as a fragrant roasted tea is obtained by roasting coffee beans of robusta species (to form 30-40 L-value) so as to be lighter than the case for obtaining a regular coffee, grinding the roasted beans, and extraction-treating the ground beans at a temperature (≤60°C) lower than the temperature for extracting a regular coffee drink.例文帳に追加

ロブスタ種のコーヒー豆を通常のコーヒー飲料を得るときよりも浅く焙煎し(L値で30から40)、当該焙煎後の豆を粉砕したものを、通常のコーヒー飲料を得るときよりも低温(60℃以下)で抽出することにより、香ばしい焙煎茶のような、すっきりとした、苦みのない、新規な飲料を得ることができる。 - 特許庁

例文

To provide the subject method capable of easily and surely preventing increase in the acidity of the extracted solution from a roasted product while taking advantage of such merits of a method for roasting coffee beans by using superheated steam so as to improve the extraction efficiency of a roasted product and the quality of the flavor thereof or the like.例文帳に追加

ロースト品の抽出効率の向上及び香気などの品質改良などの過熱水蒸気によるコーヒー豆のロースト方法のメリットを生かしながら、ロースト品の抽出液の酸味の増加を簡単且つ確実に防止できるコーヒー豆のロースト方法を提供すること。 - 特許庁

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