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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Wheat glutenの意味・解説 > Wheat glutenに関連した英語例文

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Wheat glutenの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 139



例文

Fu (breadlike pieces of wheat gluten) 例文帳に追加

 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Fu (dried bread-like pieces of wheat gluten) 例文帳に追加

 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Fu (bread-like pieces of wheat gluten) 例文帳に追加

 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

gluten prepared from wheat 例文帳に追加

小麦から作ったグルテン - 日本語WordNet

例文

a kind of bread made from yellow-dyed wheat gluten例文帳に追加

黄色に染めた麩 - EDR日英対訳辞書


例文

a food called grilled wheat gluten 例文帳に追加

焼き麩という食品 - EDR日英対訳辞書

Furikake (dried food sprinkled over rice), and fu (breadlike pieces of wheat gluten) 例文帳に追加

ふりかけ、麩 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

1) US ? Wheat Gluten (DS166)例文帳に追加

1. 米国―小麦グルテン(DS 166) - 経済産業省

food made with wheat gluten, called 'Otafuku-ame' 例文帳に追加

阿多福飴という飴菓子 - EDR日英対訳辞書

例文

a toasted wheat-gluten bread called "chikuwa-bu" 例文帳に追加

竹輪麩という食べ物 - EDR日英対訳辞書

例文

Gluten and wheat flour are the ingredients of Anpei-fu. 例文帳に追加

原材料はグルテンと小麦粉。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

wheat gluten produced in the process of making Japanese 'fu' wheat bread 例文帳に追加

小麦粉から麩をつくるときにできる澱粉 - EDR日英対訳辞書

the action of making candy figures out of wheat gluten 例文帳に追加

あめを材料にして形をつくること - EDR日英対訳辞書

candy figures made from wheat gluten 例文帳に追加

あめを材料にして形をつくったもの - EDR日英対訳辞書

non-gluten wheat bread that has not yet dried 例文帳に追加

小麦粉から澱粉を除いただけで,まだ乾かしていない麸 - EDR日英対訳辞書

raw wheat-gluten bread that is not baked or dried 例文帳に追加

焼いたり乾したりしていない生のままの麩 - EDR日英対訳辞書

"Fu" refers to a processed food made with wheat gluten being the main ingredient. 例文帳に追加

麩(ふ)は、グルテンを主原料とした加工食品。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The main ingredients of kaku-fu are gluten and wheat flour. 例文帳に追加

主な原材料はグルテンと小麦粉。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

WHEAT GLUTEN-BASED NITROGEN-CONTAINING COMPOSITION例文帳に追加

コムギグルテンベースの含窒素組成物 - 特許庁

EXTENSION OF ACTIVE WHEAT GLUTEN IN NONAQUEOUS MEDIUM例文帳に追加

非水性媒体中での活性小麦グルテンの展開方法 - 特許庁

WHEAT-GLUTEN BREAD-LIKE FOOD AND METHOD OR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

麩様小麦グルテン食品およびその製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING WHEAT GLUTEN OR GLIADIN MODIFIED WITH 1,5-D-ANHYDROFRUCTOSE AND USE OF THE WHEAT GLUTEN OR THE GLIADIN AS FOOD EMULSIFIER例文帳に追加

1,5−D−アンヒドロフルクトースで修飾された小麦グルテンまたはグリアジンの製造法および、その食品用乳化剤としての使用 - 特許庁

The wheat-gluten bread for removing the stains of the frying oil is obtained by mixing a solid charcoal, a granular charcoal or a pulverized charcoal in the interior of the wheat-gluten bread.例文帳に追加

本発明の揚油の汚れ取り用麩は、麩の内部に固形炭、粒炭または粉炭を混入して成る。 - 特許庁

This solid food contains raw wheat-gluten bread, or an edible absorbent holding seasoning liquid, preferably raw wheat-gluten bread holding seasoning liquid.例文帳に追加

固形食品に、生麩、または調味液を保持させた可食性吸収体、好ましくは調味液を保持させた生麩を含有させる。 - 特許庁

Old wheat flour which is apt to produce a lesser amount of gluten may be intentionally used. 例文帳に追加

グルテン生成の少ない、古くなった小麦粉を敢えて使うこともある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Gluten is a type of protein contained in the water and wheat flour mixture. 例文帳に追加

グルテンは、水で練った小麦粉に含まれるたんぱく質のひとつである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

WHEAT GLUTEN FINE POWDER, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND POWDERY MIXTURE FOR BAKING例文帳に追加

小麦グルテン微粉、その製造方法及び製パン用粉末混合物 - 特許庁

SEASONING POWDER COMPRISING ENZYMATICALLY HYDROLIZED WHEAT GLUTEN AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

小麦グルテンの酵素分解調味液粉末及びその製造法 - 特許庁

WHEAT GLUTEN-ACCUMULATING TRANSFORMED RICE PLANT AND METHOD FOR CREATING THE SAME例文帳に追加

コムギグルテニンを蓄積する形質転換イネおよびその作出方法 - 特許庁

This method for producing breads is characterized by using both high gluten wheat flour and highest gluten wheat flour as wheat flour of raw material in a process for producing the bean curd refuse-containing breads.例文帳に追加

本発明はおから入りパン類を製造する工程において小麦粉原料に強力粉と最強力粉を併用することを特徴とするパン類の製造法である。 - 特許庁

The dog diet food 1 is obtained by dispersedly including charcoal powder in grilled wheat gluten-like food obtained by using wheat gluten and wheat flour as the main ingredient followed by baking.例文帳に追加

本発明の犬用のダイエット用食品1は、小麦グルテンおよび小麦粉を主成分として焼成してなる焼き麩様の食品中に、炭の粉末が分散して含まれていることを特徴とする。 - 特許庁

The method for producing wheat gluten or gliadin with 1,5-D-anhydrofructose chemically bonded to an amino group comprises reacting wheat gluten or gliadin with 1,5-D-anhydrofructose and chemically bonding the 1,5-D-anhydrofructose to the amino group of wheat gluten or gliadin.例文帳に追加

小麦グルテンまたはグリアジンを1,5−D−アンヒドロフルクトースと反応せしめて小麦グルテンまたはグリアジンのアミノ基に1,5−D−アンヒドロフルクトースを化学結合させて1,5−D−アンヒドロフルクトースがアミノ基に化学結合した小麦グルテンまたはグリアジンを製造する。 - 特許庁

To provide a method for producing wheat-gluten-bread confectionery by which delicious and well storable confectionery can be produced in view of such an actual condition that wheat-gluten-bread confectionery using a roasted wheat gluten bread and having good taste and storage properties is not proposed yet.例文帳に追加

焼き麩を使用する麩菓子において、美味しさがあり保存性が良好な麩菓子が未だ提案されていない現状に鑑みて、美味しさがあり保存性が良好な麩菓子を製造することができる麩菓子の製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

This method for shortening the production time of wheat-gluten bread and/or improving the yield of wheat-gluten bread comprises the addition of a nontoxic salt of gluconic acid as a substitute for common salt or together with common salt to water to be used in the kneading step of the wheat-gluten bread production process.例文帳に追加

本発明によれば、麩製造時の混練工程で用いられる用水にグルコン酸の非毒性塩を食塩に代替して、又は食塩と併用して添加することによって製造作業時間を短縮させる方法および/または麩の歩留りを向上させる方法が提供される。 - 特許庁

To provide a method and an apparatus for producing wheat-gluten bread baked products, enabling production of wheat-gluten bread baked products of various color design, color pattern and color coding and having excellent externals by using a conventional apparatus for producing wheat-gluten bread baked products such as wafers of Monaka (bean-jam-wafers).例文帳に追加

従来の最中の皮等の麩焼き品の製造装置を利用して、多彩な色柄、色模様、色分けされた見栄えの良い麩焼き品を製造することを可能にする麩焼き品の製造方法および製造装置を提供する。 - 特許庁

wheat with hard dark-colored kernels high in gluten and used for bread and pasta 例文帳に追加

グルテンに富んだ堅く暗い色をした外皮のある麦でパンやパスタに使用される - 日本語WordNet

These are the procedures to prevent the production of wheat gluten, which may prevent a crisp texture. 例文帳に追加

これらはさくっとした食感には邪魔な小麦粉のグルテン生成を抑えるための方法である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Kimosui is usually a clear soup "sumashi-jiru", without miso (soybean paste) or other murky sauces but with such ingredients as fu (bread-like pieces of wheat gluten). 例文帳に追加

味噌などを入れない「澄まし汁」が多く、麩(ふ)なども具に入れる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Originally the wheat produced in Japan is not suitable to make the noodle thinner because it does not contain much gluten. 例文帳に追加

本来国内産の麦はグルテン量が少なく、細く作ることには不適である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Breakfast: (soup) tofu (bean curd), (hira [boiled foods]) warabi (western bracken fern), fu (dried bread-like pieces of wheat gluten), fuki (a kind of wild vegetable, a Japanese butterbur), shiitake mushroom and grilled tofu, (yakimono [grilled fish]) salted Japanese amberjack 例文帳に追加

朝飯、(汁)豆腐 (平)わらひ、ふ、ふき、椎茸、焼豆腐 (焼き物)塩鰤 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The rubber composition for tires is obtained by blending a diene rubber with gluten which is a wheat protein.例文帳に追加

ジエン系ゴムに、小麦由来タンパク質であるグルテンを配合してなるタイヤ用ゴム組成物である。 - 特許庁

TRANSFORMED RICE ACCUMULATING WHEAT GLUTEN GLu1Dx TYPE 5 AND METHOD FOR CREATING THE SAME例文帳に追加

コムギグルテニンGlu1Dxタイプ5番を蓄積する形質転換イネおよびその作出方法 - 特許庁

The above granules having high protein content is preferably albumen powder and/or wheat gluten.例文帳に追加

更に、前記高蛋白質粉粒体が、卵白粉及び/又は小麦グルテンであることが好ましい。 - 特許庁

The baked wheat gluten bread for the pet includes the flavor having palatability to the pet, in particular to a pet dog.例文帳に追加

ペット、特にペット犬にとって嗜好性のある香料が含まれているペット用焼き麩である。 - 特許庁

Wheat varieties exhibit advantageous traits of white coloration, high gluten strength, and/or reduced bitterness.例文帳に追加

白い色合い、高いグルテン強度及び/又は少ない苦みという有利な形質を示すコムギ品種。 - 特許庁

The moist-heat-treated wheat flour A: The moist heat-treated wheat flour contains starch not pregelatinized essentially, also has 80 to 98 gluten vitality on setting the gluten vitality of un-treated wheat flour as 100 and 105 to 155 degree of gluten swelling on setting the degree of the gluten swelling of the untreated wheat flour as 100.例文帳に追加

湿熱処理小麦粉A:含有澱粉が実質的にα化されておらず、しかもグルテン・バイタリティが未処理小麦粉のグルテン・バイタリティを100としたときに80〜98で、かつグルテン膨潤度が未処理小麦粉のグルテン膨潤度を100としたときに105〜155である湿熱処理小麦粉。 - 特許庁

This method for producing fish sauce-like seasoning liquid is characterized by comprising the following process: making malted rice, and brewing the malted rice using gluten, malted rice raw materials obtained by subjecting gluten and the mixture of this gluten with wheat to heating, and fish and shellfish.例文帳に追加

グルテンまたはこのグルテンと小麦の混合物を各々熱処理した製麹原料と、魚介類とを用いて製麹および醸造する魚醤様調味液の製造法。 - 特許庁

(1) An active wheat gluten-based nitrogen-containing composition containing powdered corn steep in an amount of 20-80 wt.%, preferably 25-75 wt.% based on an active wheat gluten.例文帳に追加

活性なコムギグルテンに対して20〜80重量%、好ましくは25〜75重量%の粉末化コーンスティープを含む、活性なコムギグルテンベースの含窒素組成物。 - 特許庁

The method for producing the wheat gluten fine powder comprises crushing wheat gluten by a crushing method hardly causing heating at the time of crushing.例文帳に追加

小麦グルテンを粉砕時に発熱が生じ難い粉砕方法にて粉砕することにより、上記小麦グルテン微粉を得ることを特徴とする小麦グルテン微粉の製造方法を採用する。 - 特許庁

例文

Also, the wheat flour composition is prepared by adding 4 to 54 pts.mass of bran originated from white wheat to 100 pts.mass of a mixture of wheat flour originated from red wheat flour with vital gluten.例文帳に追加

また、赤小麦由来の小麦粉とバイタルグルテンの混合物100質量部に、白小麦由来のふすまを4〜54質量部加えた小麦粉組成物である。 - 特許庁

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