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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Wheat glutenの意味・解説 > Wheat glutenに関連した英語例文

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Wheat glutenの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 139



例文

To provide the subject method intended to obtain glutenous wheat flour having a condition suitable for gluten stabilization and food to be processed, with a simple technique, in a short period and at low cost.例文帳に追加

グルテンの安定化と加工する食品に適した条件のグルテン質の小麦粉を簡単な手法によりで短期間、かつ低コストで得られるようにした小麦粉の処理方法を提供する。 - 特許庁

To develop and provide a simple, rapid, safer and practical method for settling dregs, which is comparable with a method using bitter juice of persimmon, gelatin and wheat flour or what gluten.例文帳に追加

柿渋とゼラチン、小麦粉または小麦グルテンを用いる方法に匹敵する、簡易、迅速かつより安全な実用的滓下げ方法を開発して提供する。 - 特許庁

Ultrafine powders of nonglutinous rice and glutinous rice are refined without using cereals other than rice and additives and viscosity similar to that of wheat gluten is derived by utilizing characteristics of nonglutinous rice and glutinous rice to produce rice noodle from 100% rice.例文帳に追加

米以外の穀類及び添加物を一切使わず、粳米と餅米の超微粉末を精製し、粳米と餅米の特徴を活かして小麦グルテン同様の粘りを引き出し、米100%の米麺を製造することが出来た。 - 特許庁

To provide a sanitary edible container for ice cream and soft-serve ice cream, etc. which is a healthy foodstuff as the container for delicious frozen confectionery such as ice cream or soft-serve ice cream by effectively utilizing wheat gluten bread existing from ancient times.例文帳に追加

古来より存する麩の有効活用を図り、美味である冷菓子であるアイスクリーム、ソフトクリーム等の容器として健康的な食材であり、衛生的なアイスクリーム、ソフトクリーム等の可食性容器を提供すること。 - 特許庁

例文

Especially, the yeast extract is preferably yeast extract which is produced by a self-digestion method, and the brewed seasoning is suitably used together with brewed seasoning which is produced using gluten and wheat flour as the main raw material.例文帳に追加

特に前記酵母エキスが自己消化法により製造される酵母エキスであるのが望ましく、また前記酸造調味料がグルテンおよび小麦を主原料として製造した醸造調味料の併用が好適である。 - 特許庁


例文

To provide a production technology of wheat-processed product, which acquires recombinant Ero1 from gene information and applies gluten formation brought about by reproduction of PDI by Ero1 and bakery improvement action.例文帳に追加

遺伝子情報よりリコンビナントEro1を取得し、Ero1によるPDIの再生がもたらすグルテン形成ならびに製パン性向上作用を応用した小麦加工製品の製造技術を提供することを目的とする。 - 特許庁

The rice flour composition for the bread is such that 100 pts.wt. of rice flour includes: 75-85 pts.wt. of rice flour; 14-22 pts.wt. of gluten; and 1-5 pts.wt. of pregelatinized wheat flour or pregelatinized cornstarch.例文帳に追加

米粉パン用米粉組成物は穀粉100重量部中、米粉75〜85重量部、グルテン14〜22重量部及びアルファ化小麦粉又はアルファ化コーンスターチ1〜5重量部を含有するものとする。 - 特許庁

The pH of enzymatic hydrolyzate of wheat gluten is adjusted to 7.5-13, and the pH-adjusted hydrolyzate is concentrated under a reduced pressure to decrease the ammonia included in the degradation product, to reduce the browning properties and to improve the flavor.例文帳に追加

小麦グルテン酵素加水分解物のpHを7.5〜13に調整後、減圧下で濃縮を行い、分解物中に含まれるアンモニアを除去することにより褐変性の低減及び風味改善を行う。 - 特許庁

The foodstuff is obtained by bringing lotus root 1 which is ground down to a dumpling-like state followed by steaming and wrapping the product with wrapping coats 2 and 3 such as raw wheat-gluten bread, coat of won ton and refined rice flour each having cereal flour as the material.例文帳に追加

すりおろしたレンコン1を団子状にして蒸し、これを穀物粉を材料とする生麩、ワンタンの皮、白玉粉などの包皮2、3で包んだ食材を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a packaging film usable for packaging, particularly for packaging a paper box or the like containing confectionery such as chocolate, candies and wheat gluten.例文帳に追加

本発明は、包装に使用する包装用フィルムに関し、特にチョコレートやキャンデー、飴などの菓子類を収容する紙箱等の上包みに適した包装用フィルムを提供する。 - 特許庁

例文

To provide a pet food for enabling a pet to loose weight when the pet eats a baked wheat gluten bread, which is low in calories and a high protein food, designed for allowing the pet to easily eat.例文帳に追加

低カロリーで高蛋白質食品である焼き麩にペットが食しやすいように工夫を凝らして、もってペットが焼き麩を食することによりペットのダイエットを可能にするペット用食品を提供する。 - 特許庁

The wheat gluten fine powder has 50% integrating diameter of 7-25 μm and 90% integrating diameter of 40-75 μm, or70 wt.% of the ratio of flour passing through 200 mesh of a Tyler standard sieve.例文帳に追加

50%積算径が7〜25μmであり且つ90%積算径が40〜75μmである、又は、テイラー標準篩の200メッシュを通過する粉体の割合が70重量%以上である小麦グルテン微粉を用いる。 - 特許庁

In March 1999, the EU requested consultations with the United States regarding US safeguard measures (quantitative restrictions) applied in June 1998 against rapidly increasing imports of wheat gluten. A panel was established in July 1999.例文帳に追加

1999年3月、EU は、米国が1998年6月に発動した小麦グルテンの輸入急増に対するセーフガード措置(数量制限)に対して協議要請を行い、同年7月にパネルが設置された。 - 経済産業省

To provide a Kurumafu (wheel-shaped wheat gluten bread) producing machine, capable of automatically winding raw material dough containing the gluten and having a high viscosity, highly attachable property, poor shape-holding property, and easily shape-collapsing property, on a spit quickly and surely, having a high production efficiency, stabilizing the dimension and shape of finished products and capable of assuring the reliability of the products.例文帳に追加

本発明は車麩製造機に関し、グルテンを含んだ高粘度で付着性が高く、保形性が悪く、形崩れし易い原料生地を串に迅速かつ確実に自動的に捲き付けが行え、生産効率が高く、出来上がる製品の寸法、形状が一定化し、製品の信頼度を保証できものである。 - 特許庁

This method of producing GABA by acting a lactobacillus having glutamate decarboxylase productivity to a food material including one or more of glutamic acid and its salts or mixed culturing with yeast, includes one or more constituents selected from a group comprising rice bran, rice germ, wheat germ and fu (wheat gluten cake) or extract of these to the food material.例文帳に追加

グルタミン酸およびその塩類の少なくとも一つを含有する食品素材に、グルタミン酸デカルボキシラーゼ生産能を有する乳酸菌を作用させることまたは酵母との混合培養をおこなうことによりGABAを生成させる方法において、上記食品素材に、米糠、米胚芽、小麦胚芽および麸からなる群から選ばれた少なくとも一つの成分あるいはその抽出エキスを含有させる。 - 特許庁

To provide an improver usable in various fields of food, specifically including food emulsifier imparting high emulsification stability to food, a physicality improver used for preventing cereal food from binding and preventing starch-containing food from aging, and used for wheat flour or wheat flour gluten, and a frozen confectionery physicality stabilizer giving meltability or brittleness to the frozen confectionery.例文帳に追加

食品の様々な分野において使用可能な添加剤を提供することであり、具体的には、強い乳化安定性を与える食品用乳化剤、穀物食品の結着防止や澱粉含有食品の老化抑制,小麦粉または小麦グルテンに用いる物性改良剤、並びに口溶けや脆さを与える冷菓用物性安定剤を提供することにある。 - 特許庁

It is not overstating to say that it is possible to obtain almost any kind of food needed in order to make Kyoto cuisine here: Kyoto vegetables called traditional vegetables, Kyoto pickles, tofu, yuba (soy-milk skin), fu (wheat-gluten bread), eel, tsukudani (preserved food boiled down in soy sauce), kamaboko (boiled fish paste), dried fish, dried goods, tea, confectionery, bread, sushi, and so on. 例文帳に追加

そのほか伝統野菜とも呼ばれる京野菜、京漬物・豆腐やゆば・麩・ウナギ・佃煮・蒲鉾・干物・乾物などから茶・菓子・パン・寿司まで京料理の食材はほとんどここで揃うといっても過言ではない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The improving agent for breadmaking is used for making bread comprising home-grown wheat flour as the raw material and is composed of a gluten, hemicellulase, amylase, peptides of hydrolyzed proteins and/or water-soluble polysaccharides.例文帳に追加

国内産小麦粉を原料とするパンの製造に使用するための製パン用改良剤であって、グルテン、ヘミセルラーゼ及びアミラーゼと、蛋白加水分解ペプチド及び/又は水溶性多糖類を含むことを特徴とする上記製パン用改良剤。 - 特許庁

The protein-chitosan complex is obtained by bonding an animal or vegetable protein such as albumen, fish protein, soybean protein, separated soybean protein, concentrated soybean protein, degradation product of the soybean protein and wheat protein (gluten) to the chitosan by a Maillard reaction.例文帳に追加

卵白、魚肉蛋白質、大豆蛋白質、分離大豆蛋白質、濃縮大豆蛋白質、大豆蛋白質分解物、小麦蛋白質(グルテン)等の動物性又は植物性蛋白質とキトサンを、メイラード反応により結合させた蛋白質−キトサン複合体。 - 特許庁

The protein material (A) capable of being rendered aqueous is obtained from at least one protein as the raw material to be selected from a soybean protein, an egg white protein, gelatin, casein, a whey protein, a wheat gluten, and their decomposed products of peptides.例文帳に追加

水性化可能な蛋白質素材(A)が、大豆蛋白質、卵白蛋白質、ゼラチン、カゼイン、ホエー蛋白質、小麦グルテン及びこれらの分解生成物であるペプチドから選ばれる少なくとも1種の蛋白質を原料として得られる。 - 特許庁

The method for producing the bread by adding flour and the resistant starch as a raw material powder in a kneading step of the dough includes adding extra strong flour having >15 mass% proportion of wheat protein as a part of the flour, and further adding active gluten and gliadin.例文帳に追加

パン生地の混捏工程で原料粉として小麦粉および難消化性澱粉を添加するパンの製造方法において、該小麦粉の一部として小麦蛋白質量が15質量%を超える高蛋白質含有量の超強力粉を添加するとともに、活性グルテンおよびグリアジンを添加する。 - 特許庁

Gluten of wheat or barley epitope containing celiac related epitopes is hydrolyzed with the proline specific endoprotease which is an Aspergillus enzyme, and the obtained peptide is used for production of beer and bread for celiac disease patients.例文帳に追加

セリアック病関連エピトープを含むコムギまたはオオムギのグルテンをアスペルギルス(Aspergillus)の酵素であるプロリン特異的エンドプロテアーゼで加水分解し、得られたペプチドをセリアック病患者のためのビールおよびパンの製造に用いる。 - 特許庁

Provided are the rice flour composition which comprises rice flour produced from improved rice containing a gluten precursor in albumen in a larger amount than that of wild type rice or a mixture of the rice with wheat flour, to provide breads containing the rice flour composition as a main raw material, and to provide the method for producing the same.例文帳に追加

上記課題を、野生型と比較して胚乳内にグルテリン前駆体をより多く含む改良米から作製された米粉を単独または小麦粉と混合させて得た米粉組成物、並びに上記米粉組成物を主原料とするパン類およびその製造方法を提供することにより解決する。 - 特許庁

To provide a new Namafu (uncooked dried wheat gluten) in the one used to be used in a field of maigre dish or the like from old times, hardly hardened especially after the production, having viscoelasticity hardly being lost even after the thawing, and capable of facilitating the required seasoning, and further to provide a method for producing the Namafu.例文帳に追加

古くから精進料理等の分野で用いられてきた生麩に関するものであり、特に製造後において固化し難く、また解凍後においても粘弾性を失わせないようにすると共に、予め所望する味付けがし易くなるようにする新規な生麩、およびその製造方法を提供する。 - 特許庁

The powder composition for sponge-like foam-including food products comprises 100 pts.wt. of rice flour prepared from non-glutinous rice grains, 3 to 12 pts.wt. of baking powder and 0.5 to 2.5 pts.wt. of water-soluble dietary fiber powder, but not containing wheat flour gluten and silk fibroin.例文帳に追加

うるち米のみから製粉された米粉100重量部、ベーキングパウダー3〜12重量部及び水溶性食物繊維粉末0.5〜2.5重量部を含んでなり、小麦粉グルテン及び絹フィブロインのいずれも含まない、スポンジ状含泡食品用粉体組成物。 - 特許庁

The light-colored seasoning liquid having JAS color number of45 is obtained by making malt using a raw material comprising 10-60 wt.% of wheat with ≤0.7% ash and/or starch and 40-90 wt.% of gluten on dry matter reduced mass, and distilling the malt thus obtained by a normal method.例文帳に追加

乾物換算質量で、灰分0.7%以下の小麦粉及び/又は澱粉10〜60%とグルテン40〜90%からなる原料を用いて製麹し、得られた麹を常法により醸造することによりJAS色番が45番以上の淡色調味液を得る。 - 特許庁

The method for producing salt-free alcohol-fermented seasoning liquid comprises a process of fermenting a preparation mixture containing preparation alcohol solution having an alcohol concentration of 8-18 vol.% (volume/volume), wheat gluten cake and alcohol-fermentation-applicable yeast, at a temperature of20°C.例文帳に追加

8〜18%(容量/容量)のアルコール濃度を有する仕込アルコール溶液、麹およびアルコール発酵可能な酵母を含む仕込混合物を、20℃以下の温度でアルコール発酵する工程を有する、無塩アルコール発酵調味液の製造方法。 - 特許庁

The bean curd refuse contains 300-750 pts.mass of raw bean curd refuse, 50-150 pts.mass of etherified tapioca starch, 50-150 pts.mass of pulverized wheat bran and 50-150 pts.mass of vital gluten based on 100 pts.mass of refined konjak powder.例文帳に追加

こんにゃく精粉100質量部に対し、生おから300〜750質量部、エーテル化タピオカ澱粉50〜150質量部、磨砕小麦ふすま50〜150質量部及びバイタルグルテン50〜150質量部を含むことを特徴とするおからこんにゃくである。 - 特許庁

The method for producing the bread by adding flour and the resistant starch as a raw material powder in a kneading step of the dough involves adding extra strong flour having high protein content exceeding 13.5 mass% of the wheat protein as a part of the flour, and further adding active gluten and gliadin.例文帳に追加

パン生地の混捏工程で原料粉として小麦粉および難消化性澱粉を添加するパンの製造方法において、該小麦粉の一部として小麦蛋白質量が13.5質量%を超える高蛋白質含有量の超強力粉を添加するとともに、活性グルテンおよびグリアジンを添加する。 - 特許庁

The Appellate Body supported the Panel's findings on all the above points, except point (c) noting that, consistent with its decision in the Wheat Gluten case, it was not necessarily required to demonstrate that imports were the sole cause of serious injury.例文帳に追加

上級委員会は、上記③について必ずしも輸第7章セーフガード第7章セーフガード263入のみで重大な損害が引き起こされる必要はないと述べ、パネルの解釈の一部を修正したものの、上記の論点すべてについてパネルの結論を支持した。 - 経済産業省

The retort food is obtained by hermetically packaging crumb-like or granular dough obtained by using 25-35 pts.mass of wheat gluten (dry food conversion), 45-65 pts.mass of phosphoric acid crosslinkage starch, and 0-20 pts.mass of flour together with the bouillon or soup after drying or as it is, and performing the retort processing.例文帳に追加

原料として、小麦グルテン25〜35質量部(乾物換算)、リン酸架橋澱粉45〜65質量部および小麦粉0〜20質量部を用いて得られた小片状または粒状の生地を、そのままもしくは乾燥して、汁またはスープ類と一緒に密封包装し、ついでレトルト処理することにより、レトルト食品を得る。 - 特許庁

In this cutting machine for the dough of wheat-gluten bread, a hopper for inputting the dough is provided on a desired machine frame, a delivery chamber for the dough having a screw rotated by a motor is provided below the hopper, a sensor is provided near an outlet of the delivery camber, and an interlocking operating cutter with a command of the sensor is provided.例文帳に追加

所望の機枠上に麩生地投入用のホッパーを設け、該ホッパー下に原動機により回動されるスクリューを設けた麸生地の送出室を設け、該麸生地の送出室の出口の近傍にセンサーを設け、該センサーの指令に連動して作動するカッターを設けたる特徴とする麸生地の切断機 - 特許庁

To provide a method for economically producing buckwheat flour which can improve texture of buckwheat noodles and at the same time strengthen flavor, using brown buckwheat as the raw material without using a conventional additive such as an emulsifier, thickening polysaccharides and wheat gluten, using a technique such as sieve selection and classification adopted in buckwheat noodle making so as to increase a protein content, and using buckwheat flour which has a specific average grain size.例文帳に追加

従来の乳化剤や増粘多糖類、小麦グルテン等の添加物を用いず、玄そばを原料とし、ソバ製麺で採用されている篩選別、分級等の技術を使って、蛋白質含量を高くし、特定の平均粒度を有するソバ粉を用いることにより、ソバの食感の改良、風味の増強が同時にできるソバ粉を経済的に製造すること。 - 特許庁

To provide wheat gluten fine powder to be used together with rice powder for baking, enabling offering soft bread having uniform texture and excellent taste, and is less liable to cause caving even in the case of any kind (breed and place of production of rice) and distribution of particle diameter of rice flour, to provide a method for producing the fine powder and to provide powdery mixture for baking.例文帳に追加

製パンのために米粉と共に用いる小麦グルテン微粉であって、米粉の種類(米の品種や産地)や粒子径分布がいずれであっても、柔らかく、きめが揃って食味に優れ、ケービングが生じ難いパンを提供できる小麦グルテン微粉と、その製造方法、及び製パン用粉末混合物の提供。 - 特許庁

The green tea-containing jiaozi is obtained by adding 1.5-3 wt.% of green tea powder, 2-4 wt.% of gluten and 25-35 wt.% of water to a unit weight of wheat flour followed by kneading to make dough for the skin of the jiaozi, and mixing 3-5 wt.% of green tea powder with the unit weight of ingredients.例文帳に追加

小麦粉の単位重量に対して緑茶粉末を1.5重量%〜3重量%、グルテンを2重量%〜4重量%、及び水を25重量%〜35重量%加えて混練して餃子の皮用の生地を製造すると共に、具材の単位重量に対して緑茶粉末を3重量%〜5重量%混合して緑茶入り餃子を製造する。 - 特許庁

Measures were taken to inspect every import of Chinese-produced plant-derived protein products for any contamination with melamine-related compounds, in response to a report from the US regarding the occurrence of fatal incidents involving dogs and cats given feed made of Chinese-produced wheat gluten and concentrated rice protein, which was later found to be contaminated with melamine.例文帳に追加

米国において中国産小麦グルテンや米濃縮タンパクを原料としたペットフードによる犬や猫の死亡事故が発生し、当該原料からメラミンが検出されたとの情報に基づき、中国産植物性タンパク等について、輸入の都度、貨物を保留してメラミン関連化合物の検査を実施した。 - 厚生労働省

To provide rice flour for producing bread, capable of producing spongy bread in the same production process as the conventional production process of wheat flour bread without using gluten, and capable of stably producing products, wherein the products have excellent flavor, preservability and high commercial value and can be produced at a low cost, and allergic patients may eat the bread without anxiety.例文帳に追加

本発明は、グルテンを使用せず、従来から行われている小麦粉パンの製造工程と同一の製造工程によりスポンジ状のパンを製造することが可能で、その上、香味に秀れ、更に秀れた保存性を有する商品価値の高い製品を安定して製造することができ、しかも、コスト安に製造することが可能で、更に、アレルギー患者でも安心して食することができるパンを製造できるパン製造用の米粉を提供するものである。 - 特許庁

A protein for viscosity modification application of a composition includes at least one of a viscous soluble fiber gum, pectin, β-glucan, a viscous fluid and carrageenan, wherein the protein is at least one of a wheat protein, an egg protein, collagen, a whey protein, casein, a soybean protein, a pea protein, a muscular protein, gluten, a fibrous protein, a silk protein and hydrolysates of the same.例文帳に追加

粘稠性可溶性繊維であるゴム、ペクチン、β−グルカン、粘液、及びカラギーナンの少なくとも1種類を含む組成物の粘度調整のためのタンパク質の使用であって、前記タンパク質が、コムギタンパク質、卵タンパク質、コラーゲン、ホエータンパク質、カゼイン、ダイズタンパク質、エンドウタンパク質、筋肉タンパク質、グルテン、繊維状タンパク質、絹タンパク質、及びそれらの加水分解生成物の少なくとも1種類である。 - 特許庁

例文

The Panel circulated its report on July 31, 2000, ruling that: (a) authorities must demonstrate in their determination what the "unforeseeable developments" were; (b) manufacturers who produce the like or directly competitive products constitute the "domestic industry", and that raw material suppliers are not included in the definition of "domestic industry"; and (c) imports must be the sole cause of serious injury, as was the case in the Wheat Gluten panel report described above.例文帳に追加

パネルは2000年7月31日報告を発出し、①については、調査・発動当局の損害認定報告書において、どのようなものが「事情の予見されなかった発展」に当たるのかを示しておく必要がある、②については、同種若しくは直接競合産品の製造者が国内産業に該当するのであり、原材料の提供者は国内産業の定義には含まれない、③については、前述の小麦グルテン事件パネル報告と同様、輸入のみでも重大な損害が発生することを必要とする、とした。 - 経済産業省

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