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polysaccharide thickenerの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 49



例文

THICKENER COMPRISING WATER-DISPERSIBLE CELLULOSE AND POLYSACCHARIDE例文帳に追加

水分散性セルロースと多糖類からなる増粘剤 - 特許庁

The polysaccharide thickener preferably comprises xanthan gum.例文帳に追加

増粘多糖類としてはキサンタンガムが好ましい。 - 特許庁

METHOD FOR DISSOLVING POLYSACCHARIDE AND THICKENER COMPOSITION例文帳に追加

多糖類の溶解方法および増粘剤組成物 - 特許庁

The water soluble thickener is preferably giant molecular polysaccharide.例文帳に追加

水溶性増粘剤は、好ましくは高分子多糖類である。 - 特許庁

例文

A thickener polysaccharide excluding the macromolecular polysaccharide derived from marine algae which forms gel by reacting with the metal ion, is added.例文帳に追加

更に、金属イオンとの反応でゲルを形成する海藻由来の高分子多糖類以外の増粘多糖類を併用する。 - 特許庁


例文

The creatine-containing food composition contains creatine and polysaccharide thickener.例文帳に追加

クレアチンおよび増粘多糖類を含有するクレアチン含有食品組成物とする。 - 特許庁

HUMECTANT, MOISTURE ABSORBENT AND THICKENER COMPRISING LIPID-CONTAINING ACIDIC POLYSACCHARIDE HAVING HYGROSCOPIC AND HUMECTANT EFFECTS例文帳に追加

吸湿及び保水効果を示す脂質含有酸性多糖からなる保水剤、吸湿剤及び増粘剤 - 特許庁

Appropriately the compound ratio of the creatine to the polysaccharide thickener is 1:(0.02-0.4) at a mass ratio.例文帳に追加

また、クレアチン:増粘多糖類の配合比を質量比で1:0.02〜0.4とすることが適当である。 - 特許庁

The method for producing the thickener granule includes steps of: obtaining a first granule by spraying a binder solution on a first raw material including a polysaccharide thickener; and coating the first granule with ≥85 mass% of dextrin for 100 mass% of the polysaccharide thickener.例文帳に追加

本発明の増粘剤造粒物の製造方法は、増粘多糖類を含有する1次原料にバインダー液を噴霧して1次造粒物を得る工程と、前記1次造粒物に前記増粘多糖類100質量部に対して85質量部以上のデキストリンを被覆する工程とを有する。 - 特許庁

例文

This tablet contains a powder component as vegetable powder, soybean peptide and also a polysaccharide thickener.例文帳に追加

粉末成分および大豆ペプチドを含む錠剤、さらに、多糖類増粘剤を含む錠剤、粉末成分が野菜粉末である錠剤。 - 特許庁

例文

The vegetable piece-containing liquid seasoning contains saccharide having sweet taste and polysaccharide thickener having gelatinizing ability.例文帳に追加

この野菜片入り液体調味料は、甘味を有する糖類と、ゲル化能を有する増粘多糖類とを含有する。 - 特許庁

The method for producing the pasta sauce includes including 4-25 mass% of starch sugar with a DE (Dextrose Equivalent) of 1-6 in a pasta sauce which contains no polysaccharide thickener.例文帳に追加

増粘多糖類を含有しないパスタソースにおいて、DE(Dextrose Equivalent)1〜6のでん粉糖を、4〜25質量%含有させるパスタソースを製造する。 - 特許庁

To provide a method for measuring a measuring object substance in a specimen possibly containing a polysaccharide thickener by an enzyme assay method.例文帳に追加

増粘多糖類を含有することのある試料中の測定対象物質をエンザイムイムノアッセイ法で測定する方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a liquid detergent composition containing an amylase and a polysaccharide-based thickener and having high viscosity stability.例文帳に追加

アミラーゼと多糖類系増粘剤を含有する、粘度安定性の高い液体洗浄剤組成物を得るための製造方法を提供する。 - 特許庁

This all-around filling material for confectionery and bakery, having filling characteristics to a dough, baking resistance, smooth palatability excellent in melt in the mouth is obtained by heating, melting and sterilizing a composition containing a thermally irreversible polysaccharide thickener, cooling the composition to the gel point of the polysaccharide thickener or below and micronizing the gel.例文帳に追加

熱不可逆性の増粘多糖類を含んでなる組成物を加熱溶解殺菌後、該増粘多糖類のゲル化点以下に冷却した後、ゲルを微細化することで生地への充填特性、焼き込み耐性を有し、滑らかで口溶けの良い食感を持ったオールマイティーな製菓製パン用フィリング材。 - 特許庁

The method for producing instant noodles comprises adding 5-20 wt.% of polysaccharide coating starch obtained by heating a mixture of starch and polysaccharide thickener, to a raw material powder.例文帳に追加

澱粉と増粘多糖類の混合物を加熱処理してなる多糖類コーティング澱粉を、原料粉中に5〜20重量%配合することを特徴とする即席麺の製造方法。 - 特許庁

This aqueous ink composition which is used for ball-point pens and comprises a pigment and water, characterized by containing as a thickener a polysaccharide obtained by thermally treating a polysaccharide containing at least glucose, fucose, glucuronic acid and rhamnose as constituting monosaccharides in a ≥8 pH aqueous solution at 60 to 180°C.例文帳に追加

顔料、水を含んでなる水性ボールペン用インキ組成物に少なくともグルコース、フコース、グルクロン酸、ラムノースを構成単糖とする多糖類をpHが8以上の水溶液中で60〜180℃にて加熱処理して得られた多糖類からなる増粘剤を配合することを特徴として構成される。 - 特許庁

To provide a lump-preventing agent for effectively preventing the lumps from being caused, when dispersing or dissolving a thickening polysaccharide in a liquid; to provide a thickener and/or a gelling agent containing the lump-preventing agent and the thickening polysaccharide; and to provide a sol-shaped or gel-shaped food and drink containing the thickening agent and/or the gelling agent.例文帳に追加

増粘多糖類を液体に分散または溶解させる際に発生する継粉を効果的に抑制する継粉抑制剤、該継粉抑制剤と増粘多糖類とを含む増粘剤および/またはゲル化剤、ならびに、該増粘剤および/またはゲル化剤を含む、ゾル状またはゲル状の飲食品を提供する。 - 特許庁

To obtain a thickener for producing viscosity even with a small amount by including a water-dispersible cellulose being a fine fibrous cellulose and a polysaccharide.例文帳に追加

微細な繊維状セルロースである水分散性セルロースと、多糖類を含有させることにより、少量で粘性を付与することができる増粘剤を提供する。 - 特許庁

The composite confectionery is obtained by combining gelatinized substance containing polysaccharide thickener consisting mainly of carrageenan and agar with chocolate with each other into a contact state.例文帳に追加

カラギーナン及び寒天を主成分とする増粘多糖類を含むゲル化物と、チョコレートとを互いに接触した状態で組み合わせたことを特徴とする複合菓子。 - 特許庁

This ink composition which is used for ball-point pens and comprises a pigment and water, characterized by containing as a thickener a polysaccharide containing at least glucose, fucose, glucuronic acid and rhamnose as constituting monosaccharides.例文帳に追加

顔料、水を含んでいる水性ボールペン用インキ組成物に少なくともグルコース、フコース、グルクロン酸、ラムノースを構成単糖とする多糖類を増粘剤として配合することを特徴とする水性ボールペン用インキ組成物。 - 特許庁

A polymer containing a carboxy group or a polysaccharide containing a carboxyl group forms a film by a physical adsorption method directly or together with a thickener on a metal surface of some of gold, silver, copper, platinum and aluminum, to thereby form the detection surface.例文帳に追加

カルボキシ基含有ポリマーまたはカルボキシル基含有多糖類が金、銀、銅、白金またはアルミニウムのいずれかの金属表面に直接または、増粘剤とともに物理吸着法により造膜し、検出表面とする。 - 特許庁

To provide a polysaccharide derivative having excellent treatability at a low temperature, and useful as a thickener exhibiting sufficient thickening properties at a high temperature and an emulsifier or the like having excellent emulsifying activities.例文帳に追加

低温時における取り扱い性に優れ、高温時においては十分な増粘性を示す増粘剤として、また、優れた乳化作用をもつ乳化剤等として有用な多糖誘導体を提供する。 - 特許庁

This mold-releasing agent for formation comprises an edible water-soluble liquid thickener such as a sugar alcohol, e.g., sorbitol, maltitol, starch-reducing sugar, etc., an oligosaccharide or a polysaccharide as an active ingredient.例文帳に追加

可食水溶性液体増粘剤、例えばソルビトール、マルチトール、澱粉還元糖等の糖アルコール類、又は寡糖類、多糖類を必須成分として含む離型剤。 - 特許庁

The rice flour for producing bread comprises rice flour compounded no gluten as the main material and contains a polysaccharide thickener.例文帳に追加

パンの製造に用いられるパン製造用の米粉であって、グルテンが配合されていない米粉を主材とし、増粘多糖類が配合されているパン製造用の米粉。 - 特許庁

The invention is accomplished by the findings that the eating/swallowing adequacy of starchy food is improved, by adding amylase and a polysaccharide thickener to the starchy food and stirring and homogenizing the mixture.例文帳に追加

澱粉性食品にアミラーゼおよび増粘多糖類を添加して攪拌・均質化することにより、当該食品の摂食・嚥下適性が改善されることを見出し、本発明を完成させた。 - 特許庁

There is provided the method for producing the liquid detergent composition containing (a) the polysaccharide-based thickener and (b) the amylase, wherein the amylase (b) is kept for ≥20 min in the temperature range of 45-100°C.例文帳に追加

(a)多糖類系増粘剤、(b)アミラーゼを含有する液体洗浄剤組成物を製造する際に、(b)を45〜100℃の温度範囲で20分以上保持する。 - 特許庁

The composition for non-emulsion type hair dressing agents includes: (A) silicic anhydride and/or hydrophobized silicic anhydride; (B) polyhydric alcohol; and (C) a polysaccharide thickener.例文帳に追加

(A)無水ケイ酸および/又は疎水化無水ケイ酸、(B)多価アルコール、並びに(C)多糖系増粘剤を含有してなる非乳化型整髪剤用組成物とする。 - 特許庁

This method for producing sterilized fermented milk having threading viscosity comprises the following process: fermenting milk raw material using a lactobacillus producing a threading viscose material and/or polysaccharide thickener followed by mixing the fermented milk raw material to homogenize the mixture after heat sterilization; and adding β-glucan-containing raw material to the mixture.例文帳に追加

乳原料を、糸引き粘性物質及び/又は増粘多糖類を産生する乳酸菌を用いて発酵させた後、加熱殺菌してから混合均一化し、β−グルカン含有素材を添加する。 - 特許庁

To provide a method for producing a polysaccharide thickener which has high thickening properties in a small amount, causes a small change in the viscosity due to temperature rise and a small change in the viscosity with time at high temperature, and is excellent in emulsion-dispersion stabilization.例文帳に追加

少量で高い増粘性を持ち、温度の上昇による粘性の変化が小さく、高温での粘性の経時変化が少ない、さらに乳化・分散安定化の優れた多糖類系増粘剤の製造方法を提供する。 - 特許庁

The pickled food product is characterized by a mixture of cut pickles of 100 parts and seasoning liquid of 20-200 parts including a polysaccharide thickener, wherein the total adherability of the mixture is 500-1,000 J/m^3.例文帳に追加

漬物の截断物100部と、増粘多糖類を含む調味液20〜100部との混合物であり、該混合物の全体の付着性が500〜1000J/m^3であることを特徴とする咀嚼嚥下機能低下者用の漬物加工品。 - 特許庁

The bubble-containing processed food with a specific gravity of 0.3-0.7 and a viscosity (20°C) of 10-90 Pa is manufactured by whipping slurry that contains albumen, milk serum, and a polysaccharide thickener, and heating it at 75-85°C for 0.5-5 minutes.例文帳に追加

卵白、乳清及び増粘多糖類を含有するスラリーを泡立て、75〜85℃で0.5〜5分加熱することにより比重0.3〜0.7、粘度(20℃)10〜90Paの気泡入り加工食品を製造する。 - 特許庁

The device for preparing easy-to-swallow food comprises adding amylase, polysaccharide thickener and the like to the starchy food to be stirred/homogenized so that eating/swallowing adequacy of food is improved.例文帳に追加

澱粉性食品にアミラーゼおよび増粘多糖類を添加して攪拌・均質化することにより、当該食品の摂食・嚥下適性が改善されることを見出し、本発明を完成させた。 - 特許庁

In the method of manufacturing the graft polymerization substance by graft-polymerizing the reactive monomer with the substance comprising the polysaccharide and/or its derivative, the suspension in which the polysaccharide and/or the derivative is suspended in an aqueous medium containing a thickener is irradiated with radiation in the presence of the reactive monomer.例文帳に追加

多糖類及び/又はその誘導体よりなる基材に反応性モノマーをグラフト重合させてグラフト重合物を製造する方法において、増粘剤を含む水性媒体中に多糖類及び/又はその誘導体を懸濁させてなる懸濁液に、反応性モノマーの存在下に放射線を照射することを特徴とするグラフト重合物の製造方法。 - 特許庁

This cosmetic composition comprising at least one polymer having a polysaccharide type skeleton grafted with a component containing at least one polysiloxane and at least one noncellulosic nonfixing thickener in a medium acceptable as a cosmetic is prepared and used.例文帳に追加

化粧品として許容される媒体中に、少なくとも一のポリシロキサンを含む成分でグラフト化された、多糖タイプの骨格を持つ少なくとも一のポリマー、及び少なくとも一の非セルロース非固定増粘剤を含む化粧品組成物を調製して用いる。 - 特許庁

To obtain a novel polyvinyl alcohol-based polymer grafted with a polysaccharide, excellent in biodegradability and useful as a thickener for a cosmetic and industrial use, a gelling agent, a film-forming enhancer and an adhesive and to provide a method of manufacturing the same inexpensively.例文帳に追加

多糖類がグラフトし、生分解性に優れ、化粧品用および工業用の増粘剤、ゲル化剤、製膜強化剤および接着剤として有用な新規なポリビニルアルコール系重合体およびその廉価な製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a quality improver for improving eating/swallowing adequacy of a starchy foods (cooked rice, rice gruel, Japanese wheat noodles, potatoes, and the like), and to provide a method for preparing an easy-to-swallow food comprising a process of adding amylase, a polysaccharide thickener, and the like, to starchy foods.例文帳に追加

本発明は、澱粉性食品(米飯、お粥、うどん、芋類等)の摂食・嚥下適性を改善するための品質改良剤、および澱粉性食品にアミラーゼ、増粘多糖類等を添加する工程を含む易嚥下食品の調製方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

The food boiled down in soy, free from raising a blood glucose level, and suitable for low salinity is produced by using as a sweetener, a natural sweetener which produces no glucose in the digestive system, and lowers water activity, and using as a thickener, thickening polysaccharide which produces no glucose in the digestive system.例文帳に追加

甘味料として消化系でブドウ糖を生ぜずかつ水分活性を下げる天然甘味料を使用し、増粘剤として消化系でブドウ糖を生じない増粘多糖類を使用して製造されたことを特徴とする、血糖値を上げない低塩分に適した佃煮。 - 特許庁

To provide a quality improver for starchy food improving eating/swallowing adequacy of starchy food (cooked rice, rice gruel, Japanese wheat noodles, potatoes and the like): and to provide a method for preparing easy-to-swallow processed food comprising a process of adding amylase, polysaccharide thickener and the like to the starchy food.例文帳に追加

本発明は、澱粉性食品(米飯、お粥、うどん、芋類等)の摂食・嚥下適性を改善するための品質改良剤、および澱粉性食品にアミラーゼ、増粘多糖類等を添加する工程を含む易嚥下食品の調製方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

The konjak-containing instant starch noodles are obtained by using raw material comprising 0.01-100 wt.% of konjak powder and 0.01-100 wt.% of a polysaccharide thickener, adding water to the raw material to obtain mixed milk liquid to starch, forming the milk liquid into a sheet, and forming the sheet into noodle ribbons using a cut blade.例文帳に追加

原料が、澱粉に対し、0.01重量%〜100重量%のこんにゃく粉、及び0.01重量%〜100重量%の増粘多糖類を使用して形成され、この原料を加水攪拌して得た混合乳液をシートに成形し、このシートを切り刃で麺線化する。 - 特許庁

The noodles are formed into the noodle ribbons, so that the noodles can be given palate feeling specific to starch, palate feeling having both characteristics of the starch and the konjak, or palate feeling closer to that of konjak depending on the kind of starch, the ratio of the konjak powder to the polysaccharide thickener, and the combination thereof.例文帳に追加

麺線化したので澱粉の種類、こんにゃく粉及び増粘多糖類の比率と組合せにより、澱粉特有の食感、澱粉とこんにゃく両方の特徴を持つ食感、よりこんにゃくに近い食感の麺を得ることができる。 - 特許庁

The lubricating coating agent 7 is formed by applying a lubricating coating agent obtained by adding thickener and additive to mucopolysaccharide or a lubricating coating agent obtained by containing a water retaining agent in hydrophilic high polymer other than the polysaccharide to the surface of the core wire 4 or the like and drying the same.例文帳に追加

潤滑性被膜7は、ムコ多糖類に増粘剤および添加剤を加えた潤滑性被膜剤あるいは多糖類以外の親水性高分子に保水剤を含有させた潤滑性被膜剤を、芯線4などの表面に塗布・乾燥することによって形成したものである。 - 特許庁

An appropriate amount of fixing liquid formed by homogeneously blending a surfactant and a thickener to a solution of polysaccharide like gum arabic, is sprayed to the sprayed material of asbestos to moisturize/fix dust of weathered sprayed material, to suppress or prevent scattering of dust caused by demolition.例文帳に追加

アラビア・ゴム等の多糖類の溶液に界面活性剤及び増粘剤を均質に配合して成る固定液を、アスベスト等の吹き付け材に適量噴霧して、吹き付け材の風化した粉塵を湿潤・固着させ、解体時に発生する粉塵の飛散を抑制又は防止する。 - 特許庁

This measuring method is a method for measuring the measuring object substance in the specimen possibly containing a polysaccharide thickener by an enzyme assay method by using labeled biotin and a labeled substance of a substance having affinity with biotin, and is characterized in that the substance having bondability to biotin is strepto-avidin.例文帳に追加

本発明の測定方法は、標識化ビオチンと、ビオチンと結合性を有する物質の標識化物を使用し、エンザイムイムノアッセイ法で、増粘多糖類を含有することのある試料中の測定対象物質を測定する方法であって、ビオチンと結合性を有する物質がストレプトアビジンであることを特徴とする。 - 特許庁

The method for producing the thickener granules has a step for spraying a binder solution on a powder raw material comprising a thickening polysaccharide and dextrin, wherein the binder solution is an aqueous solution containing dextrin in an amount of 18 to 35 mass%, and the amount of the binder solution sprayed has a solid amount of the binder solution of 10 to 32 pts.mass per 100 pts.mass of the powder raw material.例文帳に追加

本発明の増粘剤造粒物の製造方法は、増粘多糖類及びデキストリンを含有する粉末原料にバインダー液を噴霧する工程を有し、該バインダー液は、デキストリンを18〜35質量%含有する水溶液であり、バインダー液を噴霧する量は、粉末原料100質量部に対して、バインダー液中の固形分の量が10〜32質量部となる量である。 - 特許庁

Either one component liquid (base liquid) of a first component liquid containing a polysaccharide thickener and a second component liquid containing a gelling agent and a calcium compound is continuously supplied to a blender 3 by a base liquid pump 2 and the liquid is fluidized so as to have a streamline velocity in the blender 3 in the range of 1,000 mm/min to 8,000 mm/min.例文帳に追加

混合槽3内に、増粘多糖類を含有する第1の成分液と、ゲル化剤およびカルシウム化合物を含有する第2の成分液とのいずれか一方の成分液(ベース液)をベース液ポンプ2により連続的に供給し、混合槽3内で流線速度が1000mm/min〜8000mm/minの範囲内となるように流動させる。 - 特許庁

In more details, the food boiled down in soy is produced by preparing a seasoning by mixing as a sweetener, a natural sweetener which produces no glucose in the digestive system, and lowers water activity, and mixing as a thickener, thickening polysaccharide which produces no glucose in the digestive system, and boiling a material of food boiled down in soy together with the seasoning.例文帳に追加

上記の佃煮は、甘味料として消化系でブドウ糖を生ぜずかつ水分活性を下げる天然甘味料を配合し、増粘剤として消化系でブドウ糖を生じない増粘多糖類を配合した調味料を調製し、上記調味料で佃煮素材を煮込むことにより製造することができる。 - 特許庁

This skin care preparation formulated with one or more kinds of pharmacodynamically effective components such as a humectant, an astringent, a bleaching agent, an antiphlogistic (antiinflammatory agent), an ultraviolet light absorbent, a cell activator, as functional components is characterized in that the skin care preparation comprises a polysaccharide as a thickener composed of at least glucose, fucose, glucuronic acid and rhamnose as constituent monosaccharides.例文帳に追加

少なくともグルコース、フコース、グルクロン酸、ラムノースを構成単糖とする多糖類を増粘剤として含有することを特徴とする、保湿剤、収れん剤、美白剤、消炎(抗炎症)剤、紫外線防止剤、細胞賦活化剤等の薬効成分あるいは機能性成分の1種以上を配合した皮膚外用剤。 - 特許庁

例文

This aqueous slurry of the halogenated hydantoin compound comprises (A) the halogenated hydantoin compound, (B) one or more kinds of surfactants selected from the group consisting of alkylsulfuric acid salts, alkylsulfonic acid salts, alkylsulfosuccinic acid salts, dialkylsulfosuccinic acid salts, polyoxyethylenealkyl ether sulfates, alkylphosphoric acid salts and polyoxyethylenealkyl ether phosphates, (C) a polysaccharide polymer and/or a polyhydric alcohol-based polymer and (D) a smectite-based inorganic thickener.例文帳に追加

(A)ハロゲン化ヒダントイン化合物、(B)アルキル硫酸塩類、アルキルスルホン酸塩類、アルキルスルホコハク酸塩類、ジアルキルスルホコハク酸塩類、ポリオキシエチレンアルキルエーテル硫酸塩類、アルキルリン酸塩類及びポリオキシエチレンアルキルエーテルリン酸塩類より成る群から選ばれる1種以上の界面活性剤、(C)多糖類高分子及び/又は多価アルコール系高分子、(D)スメクタイト系無機増粘剤を含むハロゲン化ヒダントイン化合物の水性スラリー。 - 特許庁

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