意味 | 例文 (331件) |
sugar contentの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 331件
GEL COMPOSITION WITH HIGH SUGAR CONTENT例文帳に追加
高糖度ゲル組成物 - 特許庁
PRODUCTION OF ISOMERIZED SUGAR WITH HIGH FRUCTOSE CONTENT例文帳に追加
高果糖異性化糖の製造方法 - 特許庁
SUGAR CONTENT MEASURING METHOD OF MANGOSTEEN例文帳に追加
マンゴスチンの糖度測定方法 - 特許庁
NONDESTRUCTIVE MEASURING DEVICE FOR SUGAR CONTENT OF FRUIT例文帳に追加
果実糖度非破壊測定装置 - 特許庁
A sugar content detecting means 27 detects a sugar content of the fruit 5 without contact.例文帳に追加
糖度検出手段27は、果実5の糖度を非接触に検出する。 - 特許庁
SOLUTION FOR RAISING SUGAR CONTENT OF FRUIT AND METHOD FOR RAISING SUGAR CONTENT例文帳に追加
果実の糖度上昇溶液及び糖度を上昇させる方法 - 特許庁
CULTIVATION CONTAINER, METHOD FOR CULTIVATING FRUIT VEGETABLE WITH HIGH SUGAR CONTENT, AND TOMATO WITH HIGH SUGAR CONTENT例文帳に追加
栽培容器、高糖度の果菜の栽培方法、及び高糖度トマト - 特許庁
The label, 'Sugar-free' can be used if the content of sugars is 0.5 g or less. 例文帳に追加
「無糖」は糖類0.5g以下の場合、使用可能。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To stably produce tomatoes with a high sugar content by simple work.例文帳に追加
高糖度トマトを簡単な作業で安定して生産する。 - 特許庁
SYSTEM AND METHOD FOR CONTROLLING FRUIT SUGAR CONTENT例文帳に追加
果実糖度制御システムおよび果実糖度制御方法 - 特許庁
HIGH SUGAR CONTENT HEAT-RESISTANT JELLY AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加
高糖度耐熱ゼリーとその製造方法 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING CHIP-LIKE BAKED CONFECTIONERY HAVING HIGH SUGAR CONTENT例文帳に追加
糖含量が高いチップ状焼き菓子の製造方法 - 特許庁
WEIGHT SORTING APPARATUS WITH SUGAR CONTENT MEASURING INSTRUMENT例文帳に追加
糖度測定器付き重量選別装置 - 特許庁
METHOD AND SYSTEM FOR TESTING SUGAR CONTENT例文帳に追加
糖度検査方法および検査システム - 特許庁
BEAN SPROUT WITH HIGH SUGAR CONTENT AND METHOD FOR CULTIVATING THE SAME例文帳に追加
糖分の高いもやしおよびその栽培方法 - 特許庁
To provide a method of cultivation for pasture with high sugar content by spraying salt content while preventing wither.例文帳に追加
枯死を防ぎながら塩分を散布して糖度の高い牧草を栽培する。 - 特許庁
(of liquor) having a low residual sugar content because of decomposition of sugar during fermentation 例文帳に追加
(酒について)発酵の間の砂糖の分解のため、少量の残存糖含有量を有している - 日本語WordNet
The buckwheat jam is mixed with cane sugar components and has sugar content of 60-70 degree with a Brix scale.例文帳に追加
蕎麦餡には、蔗糖成分が加えてあり、ブリックス糖度計による糖度が60〜70度である。 - 特許庁
RAW MATERIAL, METHOD AND FRUIT AND VEGETABLE PERTAINING TO SUGAR CONTENT IMPROVEMENT, SUGAR COMPONENT ADJUSTMENT AND FLAVOR ADJUSTMENT例文帳に追加
糖度向上、糖成分調整および呈味調整に関する素材、方法および果実・野菜類 - 特許庁
Since the sugar content is proportional to the concentration in blood, this method can be used as a sugar monitor.例文帳に追加
この糖分は血中濃度に比例するので、糖モニターとして使用できる。 - 特許庁
Due to the tendency, low-sugar-content coffee came to be preferred and the demand/market for trace-sugar or sugar-free coffee is growing. 例文帳に追加
これらが影響し、糖分の少ないコーヒーが好まれるようになった傾向によって微糖・無糖コーヒーの需要・市場が伸びている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide a sugar regulator for increasing the sugar content of a plant such as a fruit and a method for increasing sugar content using the sugar regulator, both intended for improving the commodity value of e.g. fruits to be shipped through artificially increasing the sugar content.例文帳に追加
果物等の植物の糖度を上昇させるための糖度調整剤と、その糖度調整剤を用いた糖度上昇方法に関し、糖度を人為的に上昇させることによって、出荷される果物類等の商品価値を高めることを課題とする。 - 特許庁
The sugar solution containing the carrageenan has 40-70% sugar content and 2-4 wt.% carrageenan content.例文帳に追加
カラギーナンを含む糖液は、糖度40〜70%、カラギーナンの含有量が2〜4重量%のものである。 - 特許庁
The heated sauce with a high sugar content is obtained by mixing lactic fermented albumen with heated sauce with a high sugar content of a Brix of 50-85%.例文帳に追加
ブリックスが50〜85%の加熱済高糖度ソースに乳酸発酵卵白が配合されている加熱済高糖度ソース。 - 特許庁
Since the specific gravity (σ) can be considered to be proportional to the sugar content, the sugar content can be evaluated from the propagation time of the ultrasonic wave.例文帳に追加
比重(σ)は、糖度に比例しているとみなせるので、超音波の伝播時間から糖度を評価することができる。 - 特許庁
It colors earlier than miyakawa wase by about one week and its sugar content is high. 例文帳に追加
宮川早生と比べて着色が1週間程早く糖度が高い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Its fruit has less 'ukikawa' (see above) and its sugar content is high with lower acid. 例文帳に追加
果実は浮皮が少なく、風味は糖度が高く酸が低い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It colors earlier than Nankan 20 Go by about one week and its sugar content is high. 例文帳に追加
南柑20号に比べて1週間程着色が早く糖度が高い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is one of the representative brands of high sugar content cultivars and is able to maintain longer preservation. 例文帳に追加
高糖系品種の代表格で、長期間の貯蔵も可能である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Just the same as Aoshima unshu it is also one of the representative brands of high sugar content cultivars 例文帳に追加
青島温州と共に高糖系品種の代表的な品種である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Sugar content is high enough more than 12 degrees and also richly-flavored and it is a promising brand. 例文帳に追加
糖度も12度以上と高く濃厚で今後期待される品種である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Although high sugar content is important, volume of acid also determines its taste. 例文帳に追加
糖度が高いことは重要だが、酸の量も同様に味の決め手になる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
意味 | 例文 (331件) |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved. WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License |
Copyright © Benesse Holdings, Inc. All rights reserved. |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |