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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > sugar contentの意味・解説 > sugar contentに関連した英語例文

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sugar contentの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 331



例文

While it is heated at 90°C, the aqueous solution is sprayed into a fluidized bed layer in a spray-drying machine, whereby 423 grams of powder (3.5% moist content) of the blood sugar level rising inhibitor is obtained.例文帳に追加

これを90℃に加熱しながら、噴霧乾燥機の流動層内に噴霧し、噴霧乾燥を行ない、粉末;423g(水分3.5%)して得られる血糖値上昇抑制剤。 - 特許庁

The objective kneaded product having the taste and flavor of Japanese horseradish can be produced by adding a mixture of Japanese horseradish powder and a sugar alcohol to a kneaded product raw material having a water-content adjusted to 45-65%.例文帳に追加

わさび粉末と糖アルコールの混合物を、水分濃度45〜65%となるように調製した練り製品原料へ、添加したわさび風味練り製品である。 - 特許庁

To obtain a stable determination result of internal quality such as a sugar content, an acid level, etc. of an agricultural product without a fluctuation in an agricultural product nondestructive quality determination apparatus.例文帳に追加

農産物非破壊品質判定装置において、農産物の糖度や酸度等の内部品質について、ばらつきの少ない安定した判定結果を得ること。 - 特許庁

Some subjected to acid hydrolysis of the same sample is analyzed by chromatography to determine the ratio of component sugar, and the ratio of component fiber is calculated from the results and the content of the mechanical pulp obtained previously.例文帳に追加

また同じ試料を酸加水分解したものをクロマトグラフィーにより構成糖比率を求め、先に求めた機械パルプ含有率とから、構成繊維比率を算出する。 - 特許庁

例文

When the metal ion-dissolved water obtained in the method is used as a liquid composite fertilizer, the yield of the agricultural products is increased and the quality, sugar content, acidity, and taste of the agricultural products are improved.例文帳に追加

本発明方法で得られる金属イオン溶解水を液状複合肥料を使用すると、農産物の増収、品質向上、及び糖度、酸度及び風味の改善を達成できる。 - 特許庁


例文

The germinated polished rice is structured as follows: ≥0.15 g of the direct reduction sugar in 100 g of the germinated unpolished rice in dried base; and 9-40 wt.% of all the starch content is gelatinized when measuring the gelatinization degree of starch in the germinated unpolished rice by a BAP (β-amylase-pullulanase) method.例文帳に追加

発芽玄米乾燥重量100グラム中の直接還元糖含量が0.15g以上であり、発芽玄米の澱粉の糊化度をBAP法で測定したとき、総澱粉含量の9〜40%が糊化されている発芽精白米。 - 特許庁

A purchase terminal 5 controls an inspection apparatus 7 which inspects a farm product in inspecting the weight, appearance, and sugar content, or the like, of the farm product and transmits the inspection result to a management server 3.例文帳に追加

買取端末5は、農作物を検査する検査機器7を制御し、農作物の重さ、見栄え、糖度などを検査して、検査結果を管理サーバ3に送信する。 - 特許庁

This method for suppressing light deterioration of the packaged fruit juice drink includes adjusting a sugar content of a packaged straight fruit juice drink or a packaged concentrate fruit juice drink to a range of greater than 9 and below 15, and a dissolved oxygen amount to a range of 1.7-4 ppm.例文帳に追加

容器詰ストレート果汁飲料や容器詰濃縮還元果汁飲料の糖度を9を超え且つ15以下の範囲内に、且つ溶存酸素量を1.7〜4ppmの範囲内に調整する。 - 特許庁

This method for producing the fuel from the waste cakes comprises subjecting the waste cakes containing sugar in an amount of45 mass % based on the solid content to an alcohol fermentation using yeast to produce ethyl alcohol for the fuel.例文帳に追加

糖質を固形分基準で45質量%以上含んだ廃棄洋菓子を、酵母菌によりアルコール発酵をさせて燃料用エチルアルコールを製造する。 - 特許庁

例文

When producing a seasoned pickled Ume having a low salt content, sugar of 10-50 wt.% of the weight of the Ume fruit in a half-dried state is mixed with the half-dried Ume fruit obtained by drying the immersed Ume fruit.例文帳に追加

低塩分の調味梅干しを製造するには、上記のように乾燥して半乾燥状態になった梅の果実に、その重量の10〜50wt%の糖を混和する。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing an alcoholic beverage containing extremely small sugar content and excellent in practical utility even though it is the alcoholic beverage such as a sake.例文帳に追加

清酒のようなアルコール飲料でありながら、糖分が少ない極めて実用性に秀れたアルコール飲料の製造方法を提供するものである。 - 特許庁

This liquid fertilizer is produced by regulating a sugar content to a concentration suitable for growth of spawns (step S11), then adding the spawns to the fertilizer (step S12), fermenting the liquid fertilizer (step S13) and adding an organic acid thereto (step S14).例文帳に追加

本発明の液体肥料は、糖分を種菌の増殖に適した濃度に調整し(ステップS11)、この後、種菌を添加し(ステップS12)、発酵させ(ステップS13)、有機酸を添加する(ステップS14)ことによって生産される。 - 特許庁

In the production of the soil conditioner, the water quality-clarifying neutralizer and their production methods, fossil sea shells are admixed to the lime cake occurring on the production process of beat sugar, they are dried in a rotary kiln 14 at 80 to 200°C to reduce the water content down less than 15 wt.%.例文帳に追加

ビート糖の製造過程で生じるライムケーキに、貝化石を混合した後、80°C〜200°Cの温度でロータリーキルン14内で乾燥し、含有する水分を15重量%以下とする。 - 特許庁

This oil-and-fat composition contains 15-95 mass% of diacylglycerol, and 1-2,000 μg/g as a sulfur content of an organic sulfur compound, and ≥10 μg/g of flavonoids which are not bound with sugar are each dissolved in the composition.例文帳に追加

ジアシルグリセロールを15〜95質量%含有し、有機硫黄化合物が硫黄含有量として1〜2000μg/g及び糖と結合していないフラボノイド類が10μg/g以上溶解した油脂組成物。 - 特許庁

The preservable gelatinous liquor is produced by adding and dissolving a sugar alcohol and/or alcohol to a liquor having an alcohol content of25% and having poor long-term preservability such as brewed liquor and gelatinizing the obtained solution with a food gelatinizing agent.例文帳に追加

醸造酒等の、アルコール分が25%以下の長期保存性に劣る酒類に、糖アルコール及び/又はアルコールを添加、溶解せしめてなる溶液を、食用ゲル化剤にてゲル化することにより、保存性ゲル状酒を得る。 - 特許庁

To provide a device and method for rapidly and easily measuring such fermentation information as the extract content of wheat juice, degree of genuine final fermentation, genuine non-fermentation extract content, and fermentation sugar composition with high-level reproducibility.例文帳に追加

麦汁のエキス分含量、真正最終発酵度、真正非発酵エキス分含量、発酵性糖組成といった発酵情報を迅速かつ簡便に、更に高水準の再現性をもって測定することが可能な装置及び方法を提供すること。 - 特許庁

In the method for producing a high-concentration sucrose liquid sugar comprising 20-27 wt.% of water and a sucrose-containing solid content, a sucrose-containing solution is mixed with fructooligosaccharide so as to have 10-20 wt.% of fructooligosaccharide in the solid content.例文帳に追加

20〜27重量%の水分と蔗糖を含む固形分とからなる高濃度蔗糖液糖の製造方法において、蔗糖含有溶液に、固形分中の含有量が10〜20重量%となるようにフラクトオリゴ糖を含有させる。 - 特許庁

The mixed flour for a baked wheat flour food contains high-protein soft wheat flour obtained by milling and classifying wheat and soft wheat with 12 mass% or more of protein content, and has a sugar content of below 0-10 mass%.例文帳に追加

小麦粉と、軟質小麦を製粉し分級して得られた蛋白質含量が12質量%以上の高蛋白軟質小麦粉とを含有し、砂糖の含有量が0〜10質量%未満であることを特徴とする小麦粉焼成食品用ミックス。 - 特許庁

Specifically in an alcoholic beverage containing the citrus fruit juice and the high sweetness sweetener and in which the total content of monosaccharides except sugar alcohol and disaccharides represents less than 0.5 g per 100 g of the alcoholic beverage, the content of maltitol is a specific quantity.例文帳に追加

具体的には、柑橘類果汁及び高甘味度甘味料を含む、糖アルコールを除く単糖類及び二糖類の総含有量がアルコール飲料100g当たり0.5g未満となる前記アルコール飲料において、マルチトールの含有量を特定量とする。 - 特許庁

This method for drying the savory herbs is provided by cutting the savory herbs by ≤3 mm, performing or not performing a sugar treatment, drying to10% water content within 10 hr by setting atmospheric conditions as50°C temperature and ≤50% relative humidity, and further drying to5% water content within 20 hr at60°C.例文帳に追加

香辛野菜類を3mm以下に切断し、糖処理を実施、あるいは実施せずして雰囲気条件を温度50℃以下・相対湿度50%以下として10時間以内に水分率10%以下にまで乾燥し、さらに60℃以下で20時間以内に水分率5%以下に乾燥する。 - 特許庁

To provide a cake packaging laminate and a cake packaging bag in which a cake has excellent peelability from the innermost layer of the packaging bag, and the packaging bag is unsealed to easily take out the cake even when the cake having adhesiveness on its surface by water content and sugar content or the like, so-called the stickiness, is directly packaged.例文帳に追加

水分や糖分等により表面に粘着性がある、いわゆるべた付きのある菓子を直接包装しても、菓子は包装袋の最内層と優れた剥離性を有し、包装袋を開封して容易に菓子を取り出せる菓子包装用積層体及び菓子包装用袋を提供することである。 - 特許庁

Although a conventional means using only a single enzyme inhibitor cannot sufficiently preserve the sugars or sugar alcohol of the blood sample after collected, a highly accurate analysis value approximate to a content of the sugars and/or sugar alcohol in the blood almost immediately after collected can be obtained by adding the blood sample preservation agent of the composition even if over ten hours have passed before the analysis after the collection.例文帳に追加

従来の単一酵素阻害剤のみを使用する手段では十分な採血後の血液試料の糖類又は糖アルコールの保存ができなかったが、上記構成の血液試料保存剤を血液試料に添加することにより、採血後分析作業までの十数時間を経過して保存しても、ほぼ採血直後の血中の糖類及び/又は糖アルコールの含有量に近似した精度の高い分析値を得ることができる。 - 特許庁

As a result, the produced coffee caramel includes an extracted coffee component and a sugar, further contains a flavor component generated by heating the extracted coffee component and the sugar at the same time, and has a high content of furan compounds excluding furfural in the furan compounds included as the flavor component compared with a product obtained by adding an extracted coffee component to a caramel produced by heating exclusively sugars.例文帳に追加

これにより、コーヒー抽出成分と、糖類とからなり、コーヒー抽出成分と糖類とを同時加熱することで生じる香気成分をさらに含み、この香気成分として含まれるフラン化合物中のフルフラール以外のフラン化合物含有率が、糖類のみを加熱したカラメルにコーヒー抽出成分を添加したものに比べて高いコーヒーカラメルとすることができる。 - 特許庁

To obtain a natural material processed food of health intention, which does not use sugar at all, does not require boiling down by heating, demands three elements of ≥0.5% pectin, ≥60% sugar content and pH of ≥3.0 in main materials for making the paste-like processed food and is produced through a simple production process.例文帳に追加

砂糖を一切使用せず、また加熱により煮詰める必要もなく、さらにペースト状にするために必要な3要素、ペクチン0.5%以上、糖分60%以上、pH3.0以上を主要素材の特性に求め、単純な製造工程を通して、健康志向の天然素材加工食品を提供することを課題とする。 - 特許庁

A method and system for testing sugar contents irradiates the measured object with a generated electromagnetic wave to obtain a transmission or reflection intensity thereof, using an electromagnetic wave generation source having 10GHz-10THz of oscillation frequency constituted of a terahertz generator, and using a suitable frequency of oscillation element, and obtains thereby the sugar content in the measured object and a distribution situation thereof.例文帳に追加

テラヘルツ発生装置によって構成される10GHzから10THzの発振周波数を持つ電磁波発生源を用い、適した周波数の発振素子を用い、被測定物に前記発生電磁波を照射しその透過あるいは反射強度を得ることによって、被測定物中の糖度およびその分布状況を得ることを可能にした。 - 特許庁

(2) The method for producing the Ume wine includes a process for carrying out fermentation by adding the yeast to the raw material for fermentation containing the Ume fruit juice and regulates for the wine to have 14-30g/L total acid value (converted to tartaric acid value), a pH of 2.8-3.5 and 40-100g/L sugar content (converted to reducing sugar value).例文帳に追加

(2)梅果汁及び糖を含有する発酵用原料に酵母を添加して発酵を行わせる工程を含む梅ワインの製造法において、得られた梅ワインの総酸量(酒石酸換算値)が14〜30g/L、pHが2.8〜3.5、糖分(還元糖換算値)が40〜100g/Lとなるように調整することを特徴とする、梅ワインの製造法。 - 特許庁

To provide a packaging bag for microwave heating, which stores a food consisting of a liquid substance and a solid substance largely containing water content, oil content and sugar content inside, is heat-cooked in a business-use microwave oven with a high output, and has no possibility of making a hole in the packaging bag even if the microwave is partially concentrated to partly strongly heat the packaging bag.例文帳に追加

本発明の目的は、内部に水分と油分や糖分を多く含む液状物と固形状物からなる食品等を収納して、業務用の高出力の電子レンジにて加熱調理され、部分的にマイクロ波が集中して包装袋が局部的に強く加熱されることがあっても、包装袋に穴があくことのない電子レンジ加熱用包装袋を提供することである。 - 特許庁

To provide a means for producing a vinegar having high extract content and emitting fragrance suitable as a vinegar having the taste and flavor of the raw materials in a high extract environment without restriction of amino acid content and nonfermentative sugar content and provide a means for producing the high-extract vinegar without causing the lowering of the fermentation efficiency.例文帳に追加

高エキス環境下において、アミノ酸度や非発酵性糖の割合が限定されることなく、原料の風味を残した食酢として好ましい香りを持つ高エキス食酢を製造するための手段を提供すること、並びに、発酵効率の低下を招来することなく、上記のような高エキス食酢を製造することのできる手段を提供すること。 - 特許庁

The method for producing the amino acid-containing packaged soft drink comprises adjusting a weight content ratio of threonine content to methionine content to10 times, and including 1-5 wt.% of nonreducing sugar such as trehalose and/or sucrose so as to suppress strange smell of sulfur-containing amino acid and improve flavor palatability and nutritional balance.例文帳に追加

アミノ酸含有容器詰清涼飲料の製造に際して、メチオニン含量に対して、スレオニン含量が10倍以上の重量含有比となるように調整し、トレハロース及び/又はショ糖のような非還元性糖を1〜5重量%の範囲で含有させることにより、含硫アミノ酸の異臭味を抑制して、香味の嗜好性及び栄養バランスを向上させたアミノ酸含有容器詰清涼飲料を製造する。 - 特許庁

To provide a method for restraining formation and extension of an N-acetyllactosamine repeated structure in a sugar chain to be added to glycoprotein or glycolipid in a cell capable of producing glycoprotein or glycolipid, and to provide a method for producing glycoprotein or glycolipid using eukaryotic cells in which the content of the N-acetyllactosamine repeated structure in the sugar chain is reduced and uniformity in side sugar chains is more improved.例文帳に追加

糖タンパク質または糖脂質を産生し得る細胞において、該タンパク質または脂質に付加される糖鎖におけるN−アセチルラクトサミン繰り返し構造の生成および伸長を抑制する方法と、真核細胞かを用いて、糖鎖におけるN−アセチルラクトサミン繰り返し構造含有割合が減少し、糖鎖側鎖の均一性がより向上した糖タンパク質または糖脂質を製造する方法を提供する。 - 特許庁

This adjusting agent of water content, osmotic pressure, adrenalin secretion, blood pressure or blood sugar contains a peptide containing an amino acid sequence expressed by sequence number: 1 (in the specification), substantially the same amino acid sequence, its amide, ester or salt.例文帳に追加

配列番号:1で表されるアミノ酸配列と同一もしくは実質的に同一のアミノ酸配列を含有するペプチドもしくはそのアミドもしくはそのエステルまたはその塩を含有してなる水分、浸透圧、アドレナリン分泌、血圧または血糖の調節剤。 - 特許庁

The manufacturing method of the spherical granules comprises spraying a liquid containing a solid content to the nuclear particles while tumbling the nuclear particles containing a sugar by rotating a rotary tray set horizontally without scattering powder component.例文帳に追加

糖を含有する核粒子を水平に設置した回転皿を回転させることにより転動させながら、粉末成分を散布することなく、該核粒子に固形分を含有する液を噴霧することを含むことを特徴とする球形顆粒の製造方法である。 - 特許庁

To provide a method for producing an extract of the fruit body of Agaricus blazei having decreased content of mannitol, sugar alcohols and heavy metals harmful to human body and containing a large amount of β-glucan having antitumor action and provide an antitumor agent and a health food containing the extract.例文帳に追加

人体に有害なマンニトール、糖アルコール、重金属類の含量を低減し、かつ抗腫瘍作用を示すβ−グルカンを高含量で含むアガリクス茸子実体抽出エキスを得る方法並びにその抽出エキスを含む抗腫瘍剤及び健康食品の提供。 - 特許庁

The sugar content-increasing agent for sugarcane comprises, as an active ingredient, 3-[5-(difluoromethoxy)-1-methyl-3-(trifluoromethyl)pyrazol-4-ylmethylsulfonyl]-4,5-dihydro-5,5-dimethyl-1,2-oxazole represented by formula (I).例文帳に追加

下記式(I)、で表される3−[5−(ジフルオロメトキシ)−1−メチル−3−(トリフルオロメチル)ピラゾール−4−イルメチルスルホニル]−4,5−ジヒドロ−5,5−ジメチル−1,2−オキサゾールを有効成分として含有することを特徴とするサトウキビ用糖度向上剤である。 - 特許庁

An achievement is accomplished by using three components of a hydroxyalkylated dextrin derived from waxy corn starch, a sugar alcohol composition having ≥15.0 to ≤99.0 wt.% of a maltitol content converted into a solid substance and a glycerol fatty acid ester having 11-14 HLB value.例文帳に追加

ワキシコーンスターチ由来のヒドロキシアルキル化デキストリン、マルチトール含有量が固形物換算で15.0重量%以上99.0重量%以下である糖アルコール組成物、HLB値が11〜14であるグリセリン脂肪酸エステル、以上の3成分を用いることにより達成される。 - 特許庁

This sugar content-increasing sheet is formed by laminating at least two or more nonwoven fabrics which comprise a nonwoven fabric A comprising biodegradable synthetic fibers having a fiber diameter of10 μm and a nonwoven fabric B comprising biodegradable synthetic fibers having a fiber diameter of 15 to 50 μm.例文帳に追加

繊維径10μm以下の生分解性合成繊維からなる不織布Aと、繊維径15〜50μmの生分解性合成繊維からなる不織布Bとの少なくとも2種類の不織布を積層した構成からなる糖度アップシートである。 - 特許庁

This fiber-enriched composition for enteric nutrition contains a branched maltodextrin having 15-35% 1→6 glucoside linkage, <20% content of reducing sugar, <5 multimolecular index, and ≤4,500 g/mol number-average molecular weight Mn.例文帳に追加

15乃至35%の1→6グルコシド結合を有し、還元糖含量が20%未満であり、高分子指数が5未満であり、数平均分子質量Mnが4500g/mol以下である、分枝状マルトデキストリン類を含むことを特徴とする、繊維富化経腸栄養用組成物を提供する。 - 特許庁

The yeast has following features: mannan content in cell walls is low; having immunostimulatory potential; having growing potential in YPD liquid medium having osmotic pressure of 300m Osm; a sugar-based culture yield is 75 mass% or more; and genome number is diploid or more.例文帳に追加

細胞壁のマンナンが少なく、免疫賦活能を有し、浸透圧が300m OsmのYPD液体培地で増殖可能であり、対糖収率が75質量%以上であり、ゲノム数が2倍体以上であることを特徴とする酵母である。 - 特許庁

The sugarless gummi candy for examining masticatory ability contains, as the solid content to the total weight, 50-74 wt.% sugar alcohol, 20-40 wt.% polydextrose, 5.5-10 wt.% gelatin, and 0.05-1 wt.% polysaccharide containing an esterified carboxyl group.例文帳に追加

全重量に対する固形分として、糖アルコール50〜74重量%、ポリデキストロース20〜40重量%、ゼラチン5.5〜10重量%及びエステル化されたカルボキシル基含有多糖類0.05〜1重量%を含有する咀嚼能力検査用ノンシュガーグミキャンディ。 - 特許庁

The fluidity-improving agent for fluid food with a high sugar content contains a polyglycerol fatty acid ester, wherein the main constituent fatty acid of the polyglycerol fatty acid ester is preferably a 14C-22C fatty acid.例文帳に追加

ポリグリセリン脂肪酸エステルからなることを特徴とする高糖度流動食品の流動性改善剤であって、前記ポリグリセリン脂肪酸エステルの主構成脂肪酸が好ましくは炭素数14〜22の脂肪酸であるものを使用する。 - 特許庁

The sweet potato snacks with candy-like coating are obtained by slicing sweet potato in 0.5-1.1 mm thickness, soaking the product in sugar liquid adjusted to 50-80 wt.% based on solid content under a condition of 40-70°C for 1-10 min, and frying the product in oil adjusted to 150-200°C.例文帳に追加

サツマイモを厚さ0.5〜1.1mmにスライスし、40〜70℃の条件下で固形分50〜80重量%に調整した糖液に1〜10分間浸漬した後150〜200℃に調節した油にてフライしてキャンディ様コーティングが施されたサツマイモスナックを得る。 - 特許庁

The objective Tsukudani is produced by frying chicken bone with butter, continuing the frying after the addition of sugar, adding water thereto boiling the mixture adding blanched Wakame, adding broth of dried bonito, boiling down the mixture, turning off the fire when the broth becomes invisible, removing the chicken bone and slowly and spontaneously cooling the remaining content.例文帳に追加

鶏がらをバターで炒め、砂糖を加えさらに炒め、次いで水を加えて煮佛し、その中に予め湯通しをしたわかめを入れ、かつおだしつゆを加えて煮つめ、汁が無くなった状態で火を止めて鶏がらを取り除き、残余の内容物を徐々に自然冷却させる方法。 - 特許庁

This bread is characterized by baking bread dough comprising 100 pts.mass of grain flour, 10 to 30 pts.mass of a sugar, and 25 to 50 pts.mass of fats and oils to give a water content of 25 to 34 mass%, for the people with disturbances of chewing and swallowing functions.例文帳に追加

穀粉類100質量部に対し、糖類10〜30質量部及び油脂類25〜50質量部を含有するパン生地を、水分含量が25〜35質量%となるように焼成してなり、咀嚼・嚥下機能低下者用であることを特徴とするパン類。 - 特許庁

The brewed pale-colored soy sauce has a chromaticity of40 according to JAS analysis method, ≥1.2% (w/v) of whole nitrogen and ≥4.5% (w/v) of a direct reducible sugar content per 1.0 (w/v) of the whole nitrogen.例文帳に追加

上記の本醸造淡色醤油はJAS分析法による色度が40番以上で、全窒素分が1.2%(w/v)以上で、かつ全窒素1.0%(w/v)あたりの直接還元糖分の割合が4.5%(w/v)以上の本醸造淡色醤油である。 - 特許庁

This confectionery is obtained by sticking plural granular confectionery materials together using a hardening agent so as to be integrated in one solid; wherein the hardening agent consists mainly of glutinous starch syrup and sugar, and contains thickening polysaccharides, and the content of the thickening polysaccharides is 0.03-1.0 wt.% based on the hardening agent.例文帳に追加

複数の異なる粒状菓子素材を固形剤を用いて接着し固形一体化する菓子において、前記固形剤は水飴及び砂糖を主成分として増粘多糖類を含有し、前記固形剤に含有する増粘多糖類の含有量が、前記固形剤の0.03〜1.0重量%である。 - 特許庁

A method for producing heat-treated egg yolk includes adjusting the egg yolks so as to set a water content of 10-55 mass% and a pH of 4-6 and heat-treating the egg yolks at 40-70°C for 10 minutes to 10 hours, and preferably using a salt-added egg yolk or sugar-added egg yolk as the egg yolks.例文帳に追加

卵黄類を水分含量10〜55質量%、pH4〜6となるように調整し、40〜70℃で10分〜10時間加熱処理することを特徴とし、好ましくは上記卵黄類として加塩卵黄又は加糖卵黄を使用する加熱処理卵黄の製造方法。 - 特許庁

Branched oligosaccharides remaining in the pressing process are decomposed by using a branched oligosaccharide cleaving enzyme such as α-glucosidase and further assimilated with yeast to decrease the total sugar content and produce Sake having refreshing taste while leaving the Sake-like taste of ordinary Sake.例文帳に追加

αグルコシダーゼなど分岐オリゴ糖切断酵素を用いて上槽時に残る分岐オリゴ糖を分解し、これをさらに酵母に資化させることにより、全糖質量を少なくし、従来の清酒らしさを残しつつ飲み口の軽い清酒を製造する。 - 特許庁

Since subsidiary beverage components are packed in the another chamber separated from the alcohol component having a high concentration, sugar content in the sufficient amount can be contained in water of the subsidiary beverage components, and since carbon dioxide is dissolved in the beverage component for cocktail under high pressure as the propellant, effervescent cocktail is prepared.例文帳に追加

副材飲料成分は高濃度のアルコールと別室に充填されるために、充分な量の糖分を溶解状態で副材飲料成分の水分に含有させることができ、炭酸ガスが噴射剤として高圧下でカクテル用飲料成分に溶解していることにより発泡性のカクテルが作られる。 - 特許庁

This soft capsule 1 is formed by covering a content N with a soft skin part 2, wherein a composition of the skin part 2 is formed by together mixing a starch derivative mixture, a starch decomposition product, a gum mix, a reducing malt sugar, a plasticizer, and water.例文帳に追加

本発明のソフトカプセル1は、内容物Nをソフトな外皮部2で被覆して成るものであり、外皮部2の組成が、澱粉誘導体混合物、澱粉分解物、ガムミックス、還元麦芽糖、可塑剤及び水を配合して形成されることを特徴とする。 - 特許庁

例文

To provide an evaluation apparatus for vegetables and fruits which measures and evaluates not only the internal quality such as sugar content, acidity, maturity or the like of the vegetables and fruits, but also the internal damage present in any part of the vegetables and fruits, and also to provide an evaluation method for the vegetables and fruits which uses the apparatus.例文帳に追加

青果類の糖度、酸度、熟度などの内部品質だけでなく、内部傷害などの内部品質について、青果類のいかなる部分に内部傷害が存在していても、測定評価することができる青果類の評価装置および青果類の評価方法を提供する。 - 特許庁

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