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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > sugar contentの意味・解説 > sugar contentに関連した英語例文

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sugar contentの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 331



例文

To provide an apparatus with a simple structure, capable of accurate measuring the sugar content of a fruit vegetable, in a nondestructive and noncontact manner, and to provide a sugar content measuring method that uses the same.例文帳に追加

簡単な構成によって果菜類の糖度を非接触かつ非破壊で高精度に測定することができる装置とそれを用いた糖度測定方法を提供する。 - 特許庁

To provide a packaged high Brix (high sugar content) fruit juice drink suppressed in deterioration by light; to provide a method for producing the drink; and to provide a method for suppressing deterioration by light of the packaged high Brix (high sugar content) fruit juice drink.例文帳に追加

光による劣化を抑制した容器詰高Brix(高糖度)果汁飲料やその製造方法、及び容器詰高Brix(高糖度)果汁飲料の光による劣化を抑制する方法を提供する。 - 特許庁

Firstly, information of sugar content among stock information is acquired, and quantity of inventory is calculated by counting its number, then a first graph which is a graph for making the sugar content and the quantity of inventory to be a coordinate axis is produced (a).例文帳に追加

最初に、在庫情報のうち糖度の情報を取得し、その数を計数して在庫数量を算出し、糖度と在庫数量を座標軸としたグラフである第1グラフを生成する(a)。 - 特許庁

To provide a novel method for storing a potato for increasing the sugar content of the potato by which the sugar content is extremely increased compared to a general storing method and a CA storage, and thereby the enlargement of the consumption of the potato is caused.例文帳に追加

一般的な貯蔵方法やCA貯蔵に比べて、糖度を格段に増大できて馬鈴薯の消費拡大をもたらすことができる斬新な馬鈴薯の糖度増大貯蔵方法を提供する。 - 特許庁

例文

This sugar-coated seamless capsule containing the water-soluble material as content comprises (1) a seamless capsule containing the water-soluble material as content and (2) a sugar coating layer formed on the seamless capsule, and has a particle diameter of ≥1.0 mm.例文帳に追加

(1)水溶性物質を内容物とするシームレスカプセル、および(2)該シームレスカプセル上に形成された糖衣層を含有する粒径1.0mm以上の水溶性物質を内容物とする糖衣シームレスカプセル。 - 特許庁


例文

Further, the sugar content is highly sensitively detected nondestructively and noncontactly as to the sample in a liquid cell, even on the measurement of the sugar content in the sampled liquid sample.例文帳に追加

さらに、サンプリングした液体試料中の糖度測定に関しても、液体セル中の試料に非破壊・被接触にて糖度の高感度検出を可能にした。 - 特許庁

The method for combining foods, in a nutritional value-computing apparatus 3 dealing with inhibition of rise in blood sugar, includes deciding the ratio of each of foods contained in combined foods based on the ratio of sugar content in high-GI food contained in the plurality of foods to the total of sugar content obtained by summing up the sugar contents of the foods constituting the plurality of foods.例文帳に追加

また、血糖上昇抑制対応栄養価計算装置3における食品の組み合わせ方法は、複数の食品を構成する各食品の糖質量を合計した総糖質量に対する複数の食品に含まれる高GI食品の糖質量の割合に基づいて、組み合わせられる複数の食品に含まれる各食品の割合を決定する。 - 特許庁

The method for combining food materials, in a nutritional value-computing apparatus 1 dealing with inhibition of rise in blood sugar, includes deciding the ratio of each of food materials contained in combined food materials based on the ratio of sugar content in high-GI food material contained in the plurality of food materials to the total of sugar content obtained by summing up the sugar contents of the food materials constituting the plurality of food materials.例文帳に追加

血糖上昇抑制対応栄養価計算装置1における食材の組み合わせ方法は、複数の食材を構成する各食材の糖質量を合計した総糖質量に対する、複数の食材に含まれる高GI食材の糖質量の割合に基づいて、組み合わせられる複数の食材に含まれる各食材の割合を決定する。 - 特許庁

The package product for the preservation of dumplings and rice cakes is produced by sealing dumplings and rice cakes 1 containing a starch raw material and a sugar in a food-packaging container 3, with the dumplings and rice cakes suspended in a preservation liquid 2 containing a sugar, wherein the sugar content of the preservation liquid 2 is adjusted to a level substantially similar to the sugar content of the dumpling and rice cake 1.例文帳に追加

団子・餅類保存用のパッケージ製品は、澱粉質原料と糖類を含む団子・餅類1を、糖類を含む保存液2に浮遊させた状態、食品包装用の容器3中に密封して成り、保存液2の糖度が団子・餅類1の糖度と実質的に同程度に調整されていることを特徴とする。 - 特許庁

例文

Further, the honey 6 is incorporated in a content of 10-15 wt.%, and in the clarifying additive 8, the content of sucrose as required sugar content is reduced by the content of the honey.例文帳に追加

又、10重量%〜15重量%の含有率で、蜂蜜6が混入されており、その分だけ、透明化添加剤8について、必要糖分としてのスクロースの含有割合が低下せしめられている。 - 特許庁

例文

This method for producing the pasty fruit flesh comprises a freezing process of rapidly freezing fruits or fruit flesh, a soaking process of soaking the frozen fruits or fruit flesh in a sugar liquid so as to bring to a prescribed sugar content, and a kneading process of kneading while mixing sugar with the fruits or fruit flesh after soaking in a pasty condition.例文帳に追加

果実または果肉を急速冷凍する冷凍工程と、冷凍された果実または果肉を所定の糖度になるまで糖液に浸漬する浸漬工程と、浸漬後の果実または果肉に砂糖を混合しながらペースト状に練り込む練り工程とを備えていることを特徴とする。 - 特許庁

This sugar-coated solid food is characterized by that an oil- and-fat thin film layer is formed on the whole surface of a solid food with a water content of ≥8 mass%, and a sugar-coating layer containing both pullulan and a sugar alcohol is formed so as to coat the whole thin film layer.例文帳に追加

水分8質量%以上の固形食品の表面全体に油脂の薄膜層が形成され、かつ、プルランと糖アルコールを含有する糖衣層が該薄膜層全体を覆うように形成されていることを特徴とする糖衣固形食品。 - 特許庁

The standard amount of usage of sweeteners for canned coffee is 7.5 g of sugar per 100 ml as the industry's standard value established by the Japan Coffee Beverage Association and labels like 'Sugar content reduced by so and so percentage' is put in accordance with this rule. 例文帳に追加

缶コーヒーにおける標準使用量は日本コーヒー飲料協会にて業界標準値を100mlあたり砂糖7.5gと定めており、「糖分○○%カット」などといった表示はこれを基準に行われている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The combination of deacylation gellan gum and native gellan gum is used as a gelling agent of the jelly drink containing 10 mass% or more of starch sugar whose dextrose equivalent (DE) is 35 or more in terms of solid content of the starch sugar.例文帳に追加

デキストロース当量(DE)が35以下の澱粉糖を該澱粉糖の固形分換算にして10質量%以上含有するゼリー飲料のゲル化剤として脱アシルジェランガムとネイティブジェランガムとの組合せを用いる。 - 特許庁

This analyzing method of the Fc-bonded sugar chain of IgG is used for measuring the content of galactose in order to diagnose a patient whose disease is cancer or rheumatism accompanied by the abnormality of the sugar chain.例文帳に追加

本分析方法を、疾患が癌またはリューマチである、糖鎖の異常を伴う患者を診断するためのガラクトース含量の測定に用いる。 - 特許庁

To provide a fruit wine suppressed in sugar but containing flavor extracts of the fruit, suitable for health maintenance because of suppressed sugar content.例文帳に追加

本発明は、糖分が抑えられているにもかかわらず、果実の旨みが抽出された、糖分の含有量が抑えられた健康維持のために好適な果実酒を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a dryer applying compressed air jet capable of minimizing the attachment of sugar to an inner wall of a drying cylinder in a case when a wet material of high moisture content including much sugar is dried.例文帳に追加

糖分を多く含む高含水率の湿潤原料を乾燥する場合において、乾燥筒内壁への糖分の付着量を最小限に抑える。 - 特許庁

The sugar-reduced soy sauce where direct-reducing sugar content in soy sauce is ≤1.5 wt.% (W/V) is obtained through making soy sauce yeast come in contact with hydrated soy sauce Moromi to culture the Moromi followed by compressing the cultured Moromi.例文帳に追加

加水した醤油諸味に醤油酵母を接触させて培養し、その後圧搾することによって、醤油中の直接還元糖含量が1.5%(W/V)以下である糖低減化醤油を得る。 - 特許庁

To provide a sugar content-increasing agent for sugarcane which has an excellent effect of increasing sugar and can sufficiently promote the growth and ripening, and a method for promoting the growth and ripening of sugarcane using the same.例文帳に追加

増糖効果に優れ、登熟を十分に促進させることのできるサトウキビ用糖度向上剤およびそれを用いたサトウキビの登熟促進方法を提供する。 - 特許庁

There is a famous 'Ajikko' brand mikan in Sasebo unshu of the Saikai region, and 'Dejima no hana,' the highest authority amongst them is guaranteed 14 degrees of sugar content. 例文帳に追加

西海のさせぼ温州にはブランド味っ子があり、その中でも最高峰となっている出島の華は14度以上という糖度が保障されてる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The Philippines has confectionery called 'taho,' which is warm tofu with high water content (pudding-like soy milk) and is eaten by dredging tapioca and brown-sugar syrup. 例文帳に追加

フィリピンには「タホ(taho)」と呼ばれる菓子があり、水分の多い温かい豆腐(プリン状の豆乳)にタピオカと黒蜜をまぶして食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Today an alcoholic drink containing a sugar content of in excess of 20% is made in Zhejiang Province, and the yeast mash used to make Shaoxing wine is known as 'linfanjiu.' 例文帳に追加

現在でも浙江省に蜜酒という直糖分20%以上の酒があり、紹興酒の酒母を「淋飯酒」という。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

However, unlike astringent persimmons, making sweet persimmons into Hoshigaki will not make them sweeter, as the sugar content itself is much higher in astringent persimmons. 例文帳に追加

しかし、糖度そのものは渋柿のほうがはるかに高いため、甘柿を干し柿にしても渋柿のようには甘くならない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Basically, mentsuyu is made by adding sugar, soy sauce, and soup stock to mirin (or sake) that has had its alcohol content reduced by heating. 例文帳に追加

基本的にはみりん(または日本酒)のアルコールを飛ばしたものに砂糖と醤油を加え出汁で割って作る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide sugar-free confectionery having high content of xylitol or erythritol and decreased refreshing effect.例文帳に追加

低減された清涼効果を有することを特徴とする、キシリトールまたはエリスリトールを高い含量で含む無糖菓子を提供すること。 - 特許庁

To provide an inexpensive method for cultivating tomatoes enhancing sugar content and taste of the tomatoes and enhancing crop yield of the tomatoes.例文帳に追加

トマトの糖度、風味を向上させるとともにトマトの収穫量も向上させる、安価なトマトの栽培方法を提供する。 - 特許庁

This invention provides a juice beverage containing approximately 10 wt.% of juice, rebaudioside A, erythritol and D-tagatose, and having approximately less than 7 sugar content.例文帳に追加

約10重量%のジュース、レバウディオサイドA、エリスリトール、およびD−タガトースを含み、約7未満の糖度を有するジュース飲料。 - 特許庁

This material for improving sugar content is obtained by including polyphenol and glucide in a sheet-like base material having ventilation, permeability, and flexibility.例文帳に追加

ポリフェノールと糖質とを、通気性、浸透性および柔軟性を有するシート状の基材に含有させて成る。 - 特許庁

A content of the sugar fatty acid ester in the insulating liquid is preferably 0.1-10 wt.%.例文帳に追加

絶縁性液体中における前記糖脂肪酸エステルの含有量は、0.1〜10wt%であることが好ましい。 - 特許庁

To provide a method and an apparatus for producing ethanol by efficiently extracting a sugar content from yacon.例文帳に追加

本発明は、ヤーコンから効率良く糖分を抽出してエタノールを製造する方法及び装置を提供することを目的とするものである。 - 特許庁

The method for inspecting IgA nephropathy by detecting the sugar chain deficient human IgA1 reduced in the galactose content with the antibody is also provided.例文帳に追加

また、当該抗体によって、ガラクトース含量の低下した糖鎖不全ヒトIgA1を検出することを特徴とする、IgA腎症の検査法が提供される。 - 特許庁

To provide a plant cultivation method and apparatus for automatically cultivating high-quality plants (for instance, with high sugar content).例文帳に追加

自動的に、しかも品質の高い植物(例えば高糖度)を栽培するための植物の栽培方法と装置を提供すること。 - 特許庁

The tomato-containing beverage has a sugar content of 7.0-13.0 and a saccharic acid ratio of 19.0-30.0.例文帳に追加

糖度が7.0〜13.0であり、糖酸比が19.0〜30.0であることを特徴とする、トマト含有飲料。 - 特許庁

An antibody specifically recognizing the sugar chain-deficient human IgA1 hinge region reduced in a galactose content is provided.例文帳に追加

ガラクトース含量の低下した糖鎖不全ヒトIgA1ヒンジ部を特異的に認識する抗体が提供される。 - 特許庁

This sheet for raising sugar content is characterized by comprising a sheet composed of a synthetic fiber having biodegradation properties.例文帳に追加

本発明の糖度アップ用シートは、生分解性能を有する合成繊維で構成されているシートからなることを特徴とするものである。 - 特許庁

To provide a sugar coated tablet excellent in storage stability and capable of containing water-absorptive amino acid at a high content.例文帳に追加

保存安定性に優れ、吸水性アミノ酸を高含量で含有することができる糖衣錠剤を提供することを目的とする。 - 特許庁

The icing material comprises water, sugar and thickening polysaccharides, and the water content accounts for 6-20 mass% based on the whole mass of the icing material.例文帳に追加

水、糖、及び増粘多糖類を含み、水含有量がアイシング材の全質量に対して6〜20質量%であるアイシング材により解決される。 - 特許庁

To provide a method for increasing sugar content or yield of stem vegetables through scattering onto leaves an application amount of methionine far less than a conventional method.例文帳に追加

従来よりも遙かに少ない施用量のメチオニンを葉面散布することにより茎菜類等の糖度又は収量を高める方法を提供する。 - 特許庁

To provide a colored sugar-coated tablet capable of stabilizing medicines causing decomposition in high water content, having a masking property and a moisture resistance and clean surface.例文帳に追加

高水分で分解する薬物の安定化が図れ、マスキング性、防湿性を有し、かつ、表面のきれいな着色糖衣錠を提供すること。 - 特許庁

To provide a technology for easily producing a fruit with a high sugar or saccharine content at the low cost.例文帳に追加

糖度または糖含量が高い果実を簡便かつ低コストで生産するための技術を提供することを目的とする。 - 特許庁

This lactic acid-fermented food composition is characterized by being obtained by lactic acid-fermenting a raw material containing the cacao mass, water content and a sugar.例文帳に追加

カカオマス、水分および糖を含む原料を乳酸菌により乳酸発酵して得られることを特徴とする乳酸発酵食品組成物。 - 特許庁

The frozen yoghurt has solid content increased by the addition of viscous polysaccharides produced by lactic acid bacterium, and fat and/or sugar.例文帳に追加

乳酸菌の生成する粘性多糖類を添加し、脂肪および/または糖を添加することにより固形分を高める。 - 特許庁

To provide a new mutated natto bacterial strain enabling the production of a good quality natto (fermented soybean) showing a powerful threading even from boiled soybean containing a low soluble sugar content.例文帳に追加

可溶性糖分含量の低い煮豆からでも糸引きの強い良質の納豆の生産を可能にする新規納豆菌変異株を提供すること。 - 特許庁

To obtain a cheap fruit bag excellent in activities for improving sugar content, and enabling a bagging operation to be carried out with little time and effort.例文帳に追加

糖度を向上させる効果に優れ、安価で、かつ、手間をかけずに袋掛け作業を行うことができる果実袋を提供する。 - 特許庁

This contained pasta is such one as to be boil-treated so as to be 58-71 wt.% in water content and packed and sealed after preliminarily seasoned with sugar and vinegar.例文帳に追加

容器詰パスタは、水分含量58〜71%に茹処理したパスタであって糖と食酢で下味がつけられて容器に充填・密封してある。 - 特許庁

To provide a mildew-resistant jam having low sugar content and nevertheless preservable over a long period at room temperature and producible without using a synthetic preservative.例文帳に追加

合成保存量を使用することなく、低糖度でありながら室温でも長期間保存が可能な防黴性ジャム類を提供する。 - 特許庁

The granulated substance is produced from the kale squeezed juice which has concentration of solid 5% or lower, and sugar content of 1.0-7.0, and the kale dry powder.例文帳に追加

ケール搾汁液の濃度が固形分5%以下であり、糖度が1.0〜7.0である搾汁液とケールの乾燥粉末から製造することからなる。 - 特許庁

To provide a processed product retaining crispy and juicy feeling of amla (Emblica Officinalis Gaertn) fruits without needlessly increasing a sugar content.例文帳に追加

必要以上に糖度を上げることなく、かつアムラ果実のシャキシャキ感を維持した状態の加工品を提供すること。 - 特許庁

In the process sugar content increases, and the solid liquid mixture has flavor and aroma of fully mature vegetables and/or fruits.例文帳に追加

この時、糖度も上がるが、固液混合物が完熟した野菜類及び/又は果実類の風味や香りを持つ。 - 特許庁

例文

The absorbance of the 5 mass% aqueous solution (converted into a solid content) of the heated sugar product at 480 nm is preferably 0.1 to 1.0.例文帳に追加

糖加熱品は、その5質量%水溶液(固形分換算)の480nmにおける吸光度が0.1〜1.0であることが好ましい。 - 特許庁

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