1016万例文収録!

「sugar content」に関連した英語例文の一覧と使い方(2ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > sugar contentの意味・解説 > sugar contentに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

sugar contentの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 331



例文

To provide a cultivation method for Solanaceae plants having fruits with high sugar content.例文帳に追加

高糖度の果実を有するナス科植物の栽培方法を提供する。 - 特許庁

To optically measure sugar content of fruit and vegetable during conveyance thereof.例文帳に追加

果菜搬送中に果菜の糖度を光測定できるようにする。 - 特許庁

To nondestructively evaluate the sugar content or size of a vegetable.例文帳に追加

青果物に対し、出荷前でも非破壊で糖度や大きさを評価可能にする。 - 特許庁

To noncontactly or nondestructively discriminate a sugar content in a measured object.例文帳に追加

被測定物中の糖度を非接触あるいは非破壊にて識別する。 - 特許庁

例文

BAKING PRETREATMENT FOR BALL-LIKE FROZEN BREAD DOUGH MIXED WITH LOW IN SUGAR CONTENT例文帳に追加

低糖配合玉状冷凍パン生地の焼成前処理方法 - 特許庁


例文

SUGAR-COATED SEAMLESS CAPSULE CONTAINING WATER-SOLUBLE MATERIAL AS CONTENT例文帳に追加

水溶性物質を内容物とする糖衣シームレスカプセル - 特許庁

RADIOMETER, AND SUGAR CONTENT MEASURING METHOD OF VEGETABLES AND FRUITS USING THIS例文帳に追加

電波放射計及びこれを用いた青果物の糖度測定方法 - 特許庁

METHOD FOR DECREASING CONTENT OF REDUCING SUGAR IN LIGHT STEEPWATER例文帳に追加

軽浸漬水中の還元糖の含有量を低減する方法 - 特許庁

To provide a method for increasing the live weight of a melon fruit and a sugar content.例文帳に追加

メロン果実の生体重や糖含量を増加させる方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a non-destructive sugar content meter and a non-destructive sugar content measuring method, capable of measuring precisely sugar content of the overall measured object, without affecting the measured object.例文帳に追加

被測定物に影響を与えることなく、被測定物全体の糖度を精度良く測定可能な非破壊糖度計および非破壊糖度測定方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a non-destructive sugar content meter and a non-destructive sugar content measuring method, capable of restraining measurement errors due to temperature, and capable of accurately measuring the sugar content in the overall measured object.例文帳に追加

温度による測定誤差を抑え、被測定物全体の糖度を精度良く測定可能な非破壊糖度計および非破壊糖度測定方法を提供する。 - 特許庁

This method for producing the olive food preserved in sugar comprises desalting raw material olives which are stored after performing an astringency removing process and a seed removing process, soaking the olives one by one in sugar solution whose sugar content is sequentially changed to high sugar content, drying the product to a semi dry condition followed by sprinkling sugar and drying the product to a wholly dried condition.例文帳に追加

渋抜き処理及び種抜きを行い貯蔵した原料オリーブを塩抜きしてから、糖度を順次高糖度にかえた糖液に順次浸漬し、半乾燥状態に乾燥し、砂糖を散布し、全乾燥状態に乾燥することを特徴とするオリーブ砂糖漬食品の製造法。 - 特許庁

The sugar-coated tablet includes a sugar-coated layer in contact with a tablet to be sugar-coated which includes ≥3.0 and ≤9.0 mass% dextrin in the solid content of the sugar-coated layer and does not substantially include maltitol.例文帳に追加

被糖衣錠に接する糖衣層が、前記糖衣層の固形分中、3.0質量%以上9.0質量%以下のデキストリンを含み、かつマルチトールを実質的に含まない糖衣錠。 - 特許庁

The fluidity improving agent for a solution with high sugar content contains 0.01-5.0 wt.% of the galacto-xyloglucan with a low viscosity to the total weight of the solution with a high sugar content (such as honey and liquid sugar).例文帳に追加

該低粘性ガラクトキシログルカンが高糖度溶液(蜂蜜、液糖など)の全量に対して0.01重量%〜5.0重量%である高糖度溶液の流動性改善剤を提供する。 - 特許庁

For the rakugan that is offered at a place of distinction as mentioned above, wasanbon (refined sugar made from sugarcane grown in Japan) or refine brown sugar with a low molasses content is used. 例文帳に追加

このような高貴な場に供されるものは、糖類に和三盆、または精製された糖蜜の少ない黒砂糖が使われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A sorbitol content in the whole sugar alcohol in the sugar alcohol mixture is preferably 30-80 w/w%.例文帳に追加

該糖アルコール混合物における全糖アルコールに占めるソルビトールの割合が30〜80w/w%であることが好ましい。 - 特許庁

CONTROL OF CONTENT OF SUGAR CHAIN HAVING DIFFERENT BRANCHING NUMBERS IN THE COMPOSITION OF N-BOUND SUGAR CHAIN CONTAINED IN GLYCOPROTEIN例文帳に追加

糖タンパク質の有するN−結合型糖鎖の組成中、分岐数が異なる糖鎖の含有割合を制御する方法 - 特許庁

The honey layer 21 is stuck with sugar solution of Brix sugar content of50 and covers the surface of the vegetable material 11.例文帳に追加

蜂蜜層21は、ブリックス糖度50以上の糖液を付着させたものであって植物性素材11の表面を覆っている。 - 特許庁

The sugar-reduced soy sauce having ≤1.5 wt.% of direct reduction sugar content is obtained by making soy sauce come in contact with soy sauce yeast.例文帳に追加

醤油に醤油酵母を接触させることによって醤油中の直接還元糖含量が1.5%以下である糖低減化醤油を得る。 - 特許庁

To provide a method for collecting tree sap from a palm trunk comprising raising the sugar concentration in a cut-down palm trunk to efficiently collect the sugar content of the palm trunk as tree sap.例文帳に追加

伐採後のパーム幹中の糖濃度を上昇させ、その糖分を効率よく樹液として採取する方法を提供する。 - 特許庁

A raw strawberry is stored in an immersed state in a sugar solution made to have 30-80% sugar content at (-1)-(-5)°C.例文帳に追加

生苺を、糖度30〜80%に調整した糖液に浸漬させた状態で、温度−1℃から−5℃において貯蔵する。 - 特許庁

Further, the process for analyzing the glycoprotein sugar chains includes a method for analyzing optional items selected from among (1) glycoprotein sugar chains, (2) fucose content, (3) sialic acid content, (4) fucosyl sugar chain synthesis-related enzyme, and (5) sialyl sugar chain synthesis-related enzyme.例文帳に追加

糖タンパク質糖鎖を分析する工程が、1)糖タンパク質糖鎖、2)フコース含量、3)シアル酸含量、4)フコシル糖鎖合成関連酵素および5)シアリル糖鎖合成関連酵素から選択される任意の項目を分析する方法。 - 特許庁

It is a sweet yellow liquid consisting of approximately 40-50% sugar with an alcohol content of approximately 14%. 例文帳に追加

甘味のある黄色の液体であり、約40%50%の糖分と、約14%程度のアルコール分を含有している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The sugar content sweetens the dish, gives teriyaki its shine and creates a fragrant aroma when heated. 例文帳に追加

糖分が料理に甘みを加え、照焼きの艶を出し、加熱によりよい匂いを生じさせる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

After that, the soup that used soy sauce and mirin (or sake with high sugar content) became popular. 例文帳に追加

それ以後、醤油とみりん(もしくは糖度の高い酒)を使用したつゆが普及する事になった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

METHOD FOR INCREASING LIVE WEIGHT OF MELON FRUIT AND SUGAR CONTENT BY USING PLANT HORMONE PREPARATION例文帳に追加

植物ホルモン剤使用によるメロン果実の生体重や糖含量を増加させる方法 - 特許庁

METHOD FOR MAKING TOMATO FRUIT SUGAR CONTENT HIGHER AS TOMATO FRUIT WEIGHT BECOME LARGER例文帳に追加

トマト果実の重量が大きくなるほどトマト果実の糖度を高める方法 - 特許庁

To provide an adjusting agent of water content, osmotic pressure, adrenalin secretion, blood pressure or blood sugar.例文帳に追加

水分、浸透圧、アドレナリン分泌、血圧または血糖の調節剤等の提供。 - 特許庁

SUGAR CONTENT METER UTILIZING SOLAR BATTERY, TOOL FOR HARVESTING AGRICULTURAL PRODUCTS AND SOUND RECORDER例文帳に追加

太陽電池を応用した糖度計及び農作物の収穫用の工具並びに音声録音装置 - 特許庁

The content of the ≥4C sugar alcohol is, for example, about 1.5-17.5 mass%.例文帳に追加

炭素数4以上の糖アルコールの含有量は、例えば1.5〜17.5質量%程度である。 - 特許庁

HIGH SUGAR CONTENT JELLY FOOD, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND COAGULATION PREPARATION USED FOR THEM例文帳に追加

高糖度ゼリー食品、その製造方法、及びそれらに用いられる凝固製剤 - 特許庁

To provide a method for producing fruit of dragon fruit having a high sugar content: and to provide fruit of dragon fruit.例文帳に追加

より糖度の高いドラゴンフルーツ果実の製造方法、及びドラゴンフルーツ果実を提供する。 - 特許庁

SUGAR CONTENT-INCREASING AGENT FOR SUGARCANE AND METHOD FOR PROMOTING GROWTH AND RIPENING OF SUGARCANE USING THE SAME例文帳に追加

サトウキビ用糖度向上剤及びこれを用いたサトウキビの登熟促進方法 - 特許庁

To provide heated sauce with a high sugar content which has body feeling and smooth melting feeling in the mouth.例文帳に追加

ボディー感があり、かつ口どけのよい加熱済高糖度ソースを提供する。 - 特許庁

The Sotoku-fu promoted the development of the sugar industry in Taiwan by introducing sugarcane with high sugar content as well as improving the method of producing sugar. 例文帳に追加

台湾総督府も糖業の発展のために高い含糖量の蔗種導入を図るとともに、製糖方法の改善を推奨するなどの政策を推進した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The production of jam like jelly having a sugar content less than 40% is provided by using the LM pectin as a gelling agent, and using brown sugar as the divalent ion such as calcium, essential for the gellation of the sugar materials and LM pectin.例文帳に追加

糖度40%未満のジャム様ゼリーの製造において、ゲル化剤にLMペクチンを用い、糖材とLMペクチンによるゼリー化に欠かせないカルシウム等二価イオンとして、黒糖を用いることでこれを同時に達成する。 - 特許庁

To provide a method for producing a sugar-coated product capable of effectively preventing a sugar-coating layer(s) from cracking and peeling off even when the sugar-coating layer(s) is formed on a solid food with relatively high water content such as a gumi candy.例文帳に追加

比較的高水分含量の固形食品、例えばグミキャンディなどに対して糖衣層を形成する際にも、糖衣層のひび割れや剥がれ落ちが有効に防止される、糖衣品の製造方法を提供すること。 - 特許庁

This sugar-coated solid food is characterized by that a first sugar-coating layer coating the whole solid food with a water content of ≥8 mass%, a water migration-proof layer coating the whole first sugar-coating layer, and a second sugar-coating layer coating the whole water migration-proof layer are formed.例文帳に追加

水分8質量%以上の固形食品全体を覆う第1糖衣層が形成され、該第1糖衣層全体を覆う水分移行防止層が形成され、かつ、該水分移行防止層全体を覆う第2糖衣層が形成されていることを特徴とする糖衣固形食品。 - 特許庁

It is said that the Nagata agricultural method helps produce particularly high sugar content and low protein content, which is the cause of Satsuma (undesirable taste in sake). 例文帳に追加

特に高い糖度や雑味の原因となるタンパク質量の低さを実現するのに永田農法が貢献しているといわれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a low-calorie nutrition energy food bar with high fiber content and reduced sugar alcohol content, which has excellent flavor and multi-texture properties.例文帳に追加

風味が優れ質感の多重な性質を有する、繊維が多く糖アルコール含量が低い、低カロリーの栄養エネルギー食品バーを提供すること。 - 特許庁

To obtain a protein beverage excellent in dispersion stability against a high salt content beverage or a high sugar content beverage.例文帳に追加

高塩分飲料や低粘度飲料に対しても分散安定性の優れた蛋白飲料を提供すること。 - 特許庁

The cooked adzuki beans filled in the hermetically sealed container is characterized in that the sugar content is 20-30° and the moisture content is 35-45 wt.%.例文帳に追加

糖度20〜30°かつ水分35〜45重量%であることを特徴とする密封容器入り調理粒小豆によって達成される。 - 特許庁

A relational expression of a value, which is obtained by preliminarily measuring the sugar content of crops by a conventional measuring method, and the intensity of millimetric waves is calculated in order to calculate the contents of sugar, citric acid and moisture from the intensity of millimetric waves and the sugar content of the crops to be measured is calculated based on the relational expression.例文帳に追加

ミリ波強度より糖度、クエン酸、水分含有率を算出するためには予め作物の糖度について従来の測定方法で測定した値とミリ波強度との関係式を求め、該関係式に基づいて被測定作物の糖度を算出する。 - 特許庁

This high sugar content food prepared by directly dissolving and gelling at least cyclodextrin and agar in water is characterized by adjusting a sugar content to 72 to 90.例文帳に追加

少なくともシクロデキストリンと寒天を水に直接溶解させてゲル化させた高糖度ゼリー食品であって、糖度が72〜90に調整されていることを特徴とする高糖度ゼリー食品である。 - 特許庁

The method for producing the high sugar content food is characterized by directly dissolving at least cyclodextrin and agar in water, condensing the solution to give a sugar content of 72 to 90, and then cooling the condensed solution.例文帳に追加

また、少なくともシクロデキストリンと寒天を水に直接溶解し、糖度が72〜90になるように煮詰めた後、冷却することを特徴とする高糖度ゼリー食品の製造方法である。 - 特許庁

To provide a method for producing an isomerized sugar with a high fructose content from an isomerized sugar in high production rate without reducing the oligosaccharide content of a saccharified liquid obtained by saccharifying a starch.例文帳に追加

澱粉の糖化による糖化液のオリゴ糖含有率を低下させずに、異性化糖から高い生産比率で高果糖異性化糖を製造することのできる方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for preventing a sugar content from becoming low even if tomato fruit weight becomes large, that is, a method for making the tomato fruit sugar content higher as the tomato fruit weight becomes larger.例文帳に追加

本発明は、トマトの果実重量が大きくなっても糖度が低くならない、すなわち、トマト果実の重量が大きくなるほどトマト果実の糖度を高める方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a high sugar content food having a high jelly strength even in a sugar content of 72 to 90, to provide a method for producing the same, and to provide a coagulation preparation used for them.例文帳に追加

糖度が72〜90においても高いゼリー強度を有する高糖度ゼリー食品、その製造方法、及びそれらに用いられる凝固製剤を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a sugar content-increasing sheet which has good sugar content-increasing functions such as good water resistance, moisture permeability, light transmittance, and the like, and simultaneously has excellent spreading workability.例文帳に追加

耐水性、透湿性及び透光性等の良好な糖度アップ機能を備えながら、優れた敷設作業性を有する糖度アップシートを提供する。 - 特許庁

例文

To provide a fluidity-improving agent for fluid food with high sugar content enabling production of fluid food having high sugar content (such as chocolate syrup or condensed milk) whose fluidity is stabilized even after long storage or after storage under a low temperature condition or heat cycle condition.例文帳に追加

長期保存後あるいは低温条件、ヒートサイクル条件における保存後も流動性が安定化された高糖度流動食品(例えば、チョコレートシロップ、加糖練乳など)を提供する。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS