tomato juiceの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 77件
Provided is the third carbonated beverage characterized by mixing carbonated water with tomato juice, ginger, black vinegar and plum juice.例文帳に追加
また、第3の炭酸飲料は、炭酸水にトマト果汁としょうがと黒酢と梅果汁を混入したことを特徴とする。 - 特許庁
The transparent tomato fruit juice is obtained by removing the insoluble ingredients such as pulpy substances having ≥0.1 μm particle diameter and the tomato pigment preparation is lycopene derived from the tomato fruit.例文帳に追加
また、透明トマト果汁は、パルプ質等の粒径0.1μm以上の不溶性成分が除去されたものであり、前記トマト色素製剤は、トマト果実由来のリコピンである。 - 特許庁
The tomato-containing beverage is obtained by blending at least a tomato paste (A) with a transparent tomato juice (B) at the weight ratio (A)/(B) of 1.5-4.5.例文帳に追加
少なくともトマトペースト(A)と透明トマト汁(B)とが配合されてなり、これらの重量割合(A)/(B)が1.5〜4.5であることを特徴とする、トマト含有飲料。 - 特許庁
To provide a new tomato-containing beverage that has a rich taste, a fruit tomato-like sweetness and suppressed acidity of tomato, has increased easy drinkability even without blending a vegetable juice or a fruit juice except tomato to be a main raw material, and a method for producing the same and a method or the like for suppressing acidity of tomato-containing beverage.例文帳に追加
濃厚な味わいでフルーツトマトのような甘みがあり且つトマトの酸味が抑制されており、主原料となるトマト以外の野菜汁や果汁を配合しなくても飲み易さが高められた、新規なトマト含有飲料及びその製造方法、並びに、トマト含有飲料の酸味抑制方法等を提供する。 - 特許庁
To provide a method for producing sparkling wine with high GABA (Gamma Amino Butyric Acid) content obtained by alcohol fermentation of wort containing vegetable and fruit juice including tomato juice or carrot juice, etc., with a high GABA content, as principal ingredient.例文帳に追加
ギャバ含有量の高いトマト果汁や人参汁等の青果物汁を主成分とした麦汁をアルコール発酵させた高ギャバ含有発泡酒の製造方法を提供する。 - 特許庁
The purpose can be achieved by adding the suppressing agent to a food, drink or medicine having bitter taste or astringent taste e.g. a fruit juice such as grapefruit juice, a vegetable juice such as tomato or celery juice, gymnemic acid, aloe extract, wine black tea and green tea.例文帳に追加
この抑制剤をグレープフルーツのような果汁、トマト、セロリのような野菜汁、ギムネマ酸やアロエの抽出物、ワイン、紅茶、緑茶など苦味や渋味を有する飲食品や医薬品に添加することにより、上記課題が達成される。 - 特許庁
Fried prawn is often eaten by putting something to flavor it, such as Worcester sauce, lemon juice, tartar sauce, soy sauce, or tomato ketchup. 例文帳に追加
ウスターソースやウスターソース、レモンの果汁、タルタルソース、醤油、トマトケチャップなどをかけて食べることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Carrot, kiwi fruit, tomato, apple, banana, citrus fruit (grapefruit), milk and honey are used as the material for the juice.例文帳に追加
ジュースの材料として人参、キウイフルーツ、トマト、林檎、バナナ、柑橘類(グレープフルーツ)、牛乳、蜂蜜を用いる。 - 特許庁
The packaged vegetable beverage contains tomato juice, dietary fibers and a sweetener as a food additive.例文帳に追加
トマト搾汁と、食物繊維と、食品添加物としての甘味料とを含有することを特徴とする容器詰野菜飲料を提案する。 - 特許庁
A carrot, a kiwi fruit, a tomato, an apple, a banana, oranges, milk, honey, etc., are applied to a mixer to be liquefied to obtain the objective healthy juice.例文帳に追加
人参、キウィフルーツ、トマト、リンゴ、バナナ、柑橘類、牛乳、蜂蜜などをミキサーにかけて液体状にする。 - 特許庁
To provide tomato juice in which lycopene can be efficiently ingested, and fresh fragrance of fresh tomato to be consumed raw shows up, and to provide a method of making the same.例文帳に追加
リコピンを効率よく摂取することができ、しかも生食用トマトのフレッシュな香気が引き立ったトマトジュース及びその製造方法を提供する。 - 特許庁
This method for producing the tomato base sauce includes adding raw tomato with skin to a seasoning liquid mixed with citrus fruit juice and edible oil and fat followed by cooking it with a microwave oven.例文帳に追加
柑橘果汁及び食用油脂を配合した調味液に、皮付きの生トマトを加えて電子レンジで加熱調理するトマトベースソースの製造方法。 - 特許庁
The Okizuke of cuttlefish with tomato taste is obtained by throwing a living cuttlefish into a liquid comprising 10% or less of salt, a bitter component such as chili pepper, vinegar, garlic, in the tomato and vegetable juice.例文帳に追加
トマト野菜汁に10%未満の塩と辛み成分唐辛子、酢、ニンニクを混合させた液の中に生きたイカを漬け込んだ事を特徴とする。 - 特許庁
The food products include goods such as sports drinks, baking soda, diet tablets and improved liquid food products such as orange juice, tomato juice.例文帳に追加
これらの食品は、スポーツドリンク、ベーキングソーダ及び食餌錠剤等の製品、ならびにオレンジジュース及びトマトジュース等の改良された液体食品を包含する。 - 特許庁
The drink is obtained by adding in a tomato juice one or more of zooplankton extracts, Lonicera caerulea L. juice and grape leaf extracts.例文帳に追加
トマト汁に、動物プランクトンのエキス、ハスカップの果実汁、ぶどう葉のエキスのいずれか1種または複数種を含有せしめたことを特徴とする、肌荒れ防止作用を有する飲料。 - 特許庁
The method for producing the drink includes heating tomato juice at 80°C for 30 min followed by cooling and bottling, adding vinegar, sweet Sake and common salt to the product, and re-heating the product at 100°C for 30 min followed by re-cooling to make the drink so that GABA and other vitamins contained in tomato are most efficiently absorbed in the body.例文帳に追加
トマト果汁を80℃にて30分加熱し冷却後瓶詰め、食酢、みりん、食塩を添加し100℃30分にて再加熱、再冷却し飲料にすることによりもっともGABAその他トマトに含まれるビタミンが効率よく体に吸収される飲料の製造方法。 - 特許庁
Also, the tomato vinegar obtained by the production method has no grassy smell but mellow sour taste and natural taste, and, by using the tomato vinegar, several flavorings such as tomato ketchup, mayonnaise, dressing, jiao-zi sauce, sauce of sweet-and-sour pork, noodle soup, steak sauce, juice of bitter orange and Sushi vinegar, and vinegar drinks and the like, can be produced.例文帳に追加
また、該製造方法で得られたトマト酢は、青臭みがなくてまろやかな酸味と自然の旨味を有しており、該トマト酢を用いることにより、風味に優れたトマトケチャップ、マヨネーズ、ドレッシング、餃子のたれ、酢豚のたれ、めんつゆ、ステーキソース、ぽん酢、すし酢などの各種調味料や、食酢飲料などを製造可能とする。 - 特許庁
Kinds of liqueur such as citrus fruits shochu, shiso (Japanese basil) shochu, sea tangle shochu, tomato shochu etc., in which fruit juice and extracts of unique ingredients are mixed with generally existing group Ko, Otsu or mixed shochu. 例文帳に追加
一般的な既存の甲類・乙類焼酎または混和焼酎に、独自原料の果汁・エキス類を混和した、リキュールの一種とも言うべきもの(柑橘類焼酎、シソ焼酎、コンブ焼酎、トマト焼酎など)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
A urease activity inhibitor includes at least one kind of fruit juice selected from the group consisting of those of tomato, lemon and apple, or its extract.例文帳に追加
トマト、レモンおよびリンゴからなる群から選択される少なくとも一つのものである果実果汁またはその抽出物を含んでなる、ウレアーゼ活性阻害剤。 - 特許庁
The packed seasoning liquid for a microwave oven is used for the method for producing the tomato base sauce and mixed with citrus fruit juice and edible oil and fat.例文帳に追加
前記トマトベースソースの製造方法に使用する電子レンジ用容器詰調味液であって、柑橘果汁及び食用油脂を配合してある電子レンジ用容器詰調味液。 - 特許庁
To provide a tomato juice-containing alcoholic beverage improved in flavor quality and suppressed in lees occurrence and color tone change, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加
香味品質が改善され、オリの発生及び色調の変化の抑えられたトマト果汁含有アルコール飲料及びその製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁
A tomato juice having a desired flavor, color tone, properties, etc., can be produced by separating the pulp part 3 from the jelly part 2 in a production process and variously regulating the amount of formulated components originating from the pulp part 3 and the components originating from the jelly part 2.例文帳に追加
製造過程で果肉部3とゼリー部2とを分離し、果肉部3に起因する成分と、ゼリー部2に起因する成分との配合量を種々調整することにより、所望の香味、色調、性状等を備えたトマトジュースを製造することができる。 - 特許庁
To provide a method for the reverse osmosis concentration of tomato juice using a single-stage single-pass process, capable of stably producing a high-concentration product, having a concentration of 20% or higher in Brix scale and of high quality, without having to apply unreasonable overload to a practical reverse osmosis concentration apparatus.例文帳に追加
実用上の逆浸透濃縮装置に無理な負荷をかけることなく、Brix20%以上の高品質の高濃縮品を安定製造することができる、トマトジュースの一段一過式による逆浸透濃縮方法を提供する。 - 特許庁
Alternatively, the poison-removing method comprises removing paralytic shellfish poison component which does not have a sulfate ester group on 11 level by decomposition by a polyphenol solution, preferably, a solution which contains tannic acid, ellagic acid, chlorogenic acid, coumarin, catechin, gallic acid, propyl gallate or pyrogallol, or by polyphenol-containing food such as apple, tomato, tea, wine, and grape juice.例文帳に追加
また、11位に硫酸エステル基をもたない麻痺性貝毒成分を、ポリフェノール溶液中、好ましくはタンニン酸、エラグ酸、クロロゲン酸、クマリン、カテキン、没食子酸、没食子酸プロピルまたはピロガロールを含む溶液、あるいはリンゴ、トマト、茶、ワインまたはブドウジュースなどのポリフェノール含有食品で分解させることにより除去する。 - 特許庁
Tomato juice is made to flow down, under high pressure in a single-pass mode through a single-stage concentration unit, obtained by serially connecting a plurality of tubular membrane modules, to perform reverse osmosis concentration of the juice.例文帳に追加
トマトジュースを、複数の管状膜モジュールを直列に接続した一段の濃縮ユニットへ高圧下で一過式に流下させ、逆浸透濃縮する方法において、トマトジュースを、圧力損失30kg/cm^2以下で、下記の式を満足するX及びYの条件下に、但しXは33以上の条件下で、食塩阻止率99%以上の管状膜モジュールを接続した濃縮ユニットへ流下させ、Brix20%以上に逆浸透濃縮した。 - 特許庁
However, regardless of the provisions in the main clause of the Notification on Milk, etc., among milk, milk products, and foods principally made from these that are manufactured, processed, or imported on or before March 31, 2012, milk and milk products shall not contain cesium at concentrations exceeding 200 Bq/kg as a radioactive substance, and foods principally made from milk or milk products shall not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg as a radioactive substance. Moreover, regardless of the provisions in Section A General Compositional Standards for Food in Part I Food in the Notification on Specification and Standards, among the foods manufactured, processed, or imported on or before March 31, 2012, soft drinks (excluding fruit beverages specified in Article 2 of the Quality Labeling Standard for fruit beverages (Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries Notification no. 1683 of 2000); carrot juice and carrot mix juice specified in Article 2 of the Quality Labeling Standard for Carrot Juice and Carrot Mix Juice (Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries Notification no. 1634 of 2000); and tomato juice, tomato mix juice, and tomato juice beverages specified in Article 2 of the Quality Labeling Standard for Processed Tomatoes (Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries Notification no. 1632 of 2000); the same applies hereafter) and alcoholic beverages specified in Article 2, Paragraph 1 of the Liquor Tax Act (Act no. 6 of 1953) (hereinafter referred to as “alcoholic beverages”) (excluding those made from rice, muscles, fats, livers, kidneys, and edible parts (other than muscles, fats, livers, and kidneys. Hereinafter referred to as “edible parts”) of cattle or soybeans) should not contain cesium at concentrations exceeding 200 Bq/kg. Foods manufactured, processed, or imported on or before this date (excluding soft drinks; alcoholic beverages; rice; muscles; fats; livers; kidneys;edible parts of cattle;, soybeans; and foods manufactured, processed, or imported using rice, muscles, fats, livers, kidneys, and edible parts of cattle or soybeans as raw materials) shall not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg. Rice and muscles, fats, livers, kidneys, and edible parts of cattle shall not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg (applied until September 30, 2012). Foods manufactured, processed, or imported using rice or muscles, fats, livers, kidneys, or edible parts of cattle as raw materials on or before September 30, 2012 (excluding soft drinks and alcoholic beverages) shall not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg. Soft drinks and alcoholic beverages manufactured, processed, or imported using rice or muscles, fats, livers, kidneys, or edible parts of cattle as raw materials on or before September 30, 2012, should not contain cesium at concentrations exceeding 200 Bq/kg. Soybeans should not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg (until December 31, 2012). Foods manufactured, processed, or imported using soybeans as raw materials on or before December 31, 2012 (except for soft drinks and alcoholic beverages) should not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg. Soft drinks and alcoholic beverages manufactured, processed, or imported using soybeans as raw materials on or before December 31, 2012, should not contain cesium at concentrations exceeding 200 Bq/kg.例文帳に追加
ただし、乳等告示の本文の規定にかかわらず、平成24年3月31日までに製造され、加工され、又は輸入された乳及び乳製品並びにこれらを主要原料とする食品のうち、乳及び乳製品に係る放射性物質にあっては200Bq/kgを超える濃度のセシウムを、乳及び乳製品を主要原料とする食品に係る放射性物質にあって500Bq/kgを超える濃度のセシウムを含有してはならないこと。また、規格基準告示の第1食品の部A食品一般の成分規格の項の規定にかかわらず、平成24年3月31日までに製造され、加工され、又は輸入された食品のうち、清涼飲料水(果実飲料品質表示基準(平成12年農林水産省告示第1683号)第2条に規定する果実飲料、にんじんジュース及びにんじんミックスジュース品質表示基準(平成12年農林水産省告示第1634号)第2条に規定するにんじんジュース及びにんじんミックスジュース並びにトマト加工品品質表示基準(平成12年農林水産省告示第1632号)第2条に規定するトマトジュース、トマトミックスジュース及びトマト果汁飲料を除く。以下同じ。)及び酒税法(昭和28年法律第6号)第2条第1項に規定する酒類(以下「酒類」という。)(いずれも米、牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用に供される部分(筋肉、脂肪、肝臓及び腎臓を除く。以下「食用部分」という。)並びに大豆を原材料とするものを除く。)にあっては200Bq/kg、同日までに製造され、加工され、又は輸入された食品(清涼飲料水、酒類、米、牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分並びに大豆並びに米、牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分並びに大豆を原材料として製造され、加工され、又は輸入された食品を除く。)にあっては500Bq/kg、米並びに牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分にあっては500Bq/kg(平成24年9月30日までの間に限る。)、米並びに牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分を原材料として平成24年9月30日までに製造され、加工され、又は輸入された食品(清涼飲料水及び酒類を除く。)にあっては500Bq/kg、米並びに牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分を原材料として平成24年9月30日までに製造され、加工され、又は輸入された清涼飲料水及び酒類にあっては200Bq/kg、大豆にあっては500Bq/kg(平成24年12月31日までの間に限る。)、大豆を原材料として平成24年12月31日までに製造され、加工され、又は輸入された食品(清涼飲料水及び酒類を除く。)にあっては500Bq/kg、大豆を原材料として平成24年12月31日までに製造され、加工され、又は輸入された清涼飲料水及び酒類にあっては200Bq/kgを超える濃度のセシウムを含有するものであってはならないものとしたこと。 - 厚生労働省
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