1016万例文収録!

「vinegar」に関連した英語例文の一覧と使い方(9ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


セーフサーチ:オフ

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

vinegarを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1167



例文

HERB EXTRACT HEALTH DRINK CONTAINING BLACK VINEGAR AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

黒酢入りハーブエキス健康飲料及びその製造方法 - 特許庁

To provide a method for reducing formaldehyde in a wood vinegar.例文帳に追加

本発明は、木酢液中のホルムアルデヒドを低減する方法に関する。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING GRANULE OR POWDER CONTAINING WOOD VINEGAR OR LIQUID MATERIAL例文帳に追加

木酢液、液状物質の含有顆粒、粉末の製造方法 - 特許庁

To convert a wood vinegar liquid into a powder and develop a mixture of a tourmaline powder and a wood vinegar powder without inhibiting the effect of acidulous wood vinegar by the characteristic action of tourmaline which is known to convert acidic wood vinegar into an alkalescent form.例文帳に追加

トルマリンの特性として、酸性体である木酢液を弱アルカリ化する作用が知られていることから、弱酸性である木酢液の作用を阻害することなく、木酢液を粉末化し、トルマリン粉末と木酢粉末との混合物を開発する。 - 特許庁

例文

Preferably the flavored vinegar or its extract is matured for one year or longer.例文帳に追加

好ましくは、香酢またはそのエキスは1年以上熟成したものである。 - 特許庁


例文

This composition comprises flavored vinegar or its extract as effective components.例文帳に追加

香酢またはそのエキスを有効成分として含有してなる組成物。 - 特許庁

Preferably the emulsion contains 1-75 mass% of brewed vinegar.例文帳に追加

好適には、乳化物が、醸造酢を1〜75質量%の割合で含有する。 - 特許庁

A liquid wood vinegar is mixed with cyclodextrin and the mixture is stirred.例文帳に追加

木酢液とサイクロデキストリンを混合し、撹拌をおこなう。 - 特許庁

This aqueous solution is produced by mixing water having reducing power (liquid A) with one or more liquids selected from a mixed vinegar (liquid B) composed mainly of vitamin C, vitamin B2, vitamin B6, citric acid and malic acid, a plum vinegar (liquid C), a seaweed extract (liquid D) and a wood vinegar or bamboo vinegar (liquid E).例文帳に追加

還元性能を有する水(A液)に、ビタミンC、ビタミンB2、ビタミンB6、クエン酸、りんご酸を主成分とする混合酢(B液)、梅酢(C液)、海藻エキス(D液)、木酢液又は竹酢液(E液)のうちの何れか単独又は2種以上の液体を混合してなる。 - 特許庁

例文

The washing liquid 1 for glasses contains a purified bamboo vinegar liquid 2 obtained by heating and eluting bamboo and distilling the bamboo vinegar crude liquid to remove impurities, vodka 3 to be mixed in the bamboo vinegar 2 in a predetermined ratio, rice vinegar 4, natural salt 5 and natural water 6.例文帳に追加

メガネ洗浄液1は、竹材を加熱することによって留出した竹酢原液をさらに蒸留し、不純物を取除いて精製した竹酢液2と、竹酢液2に所定の配合比率で混合されるウォッカ3と、米酢4と、天然塩5と、天然水6とを有する。 - 特許庁

例文

FINISH COATING OR COATING MATERIAL GIVEN BY USING WOOD VINEGAR SOLUTION OF WOOD CHARCOAL AND BAMBOO CHARCOAL例文帳に追加

木炭竹炭木酢液による塗装仕上がり用塗料塗材 - 特許庁

BREWED VINEGAR USING MAPLE SYRUP AS RAW MATERIAL, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

メープルシロップを原料とした醸造酢及びその製造方法 - 特許庁

Saccharides, such as oligosaccharide, may be used in part, in addition to vinegar.例文帳に追加

食酢に加えオリゴ糖等の糖類を一部使用してもよい。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING ANTIMICROBIAL AGENT USING PLUM VINEGAR AS RAW MATERIAL AND ANTIMICROBIAL AGENT例文帳に追加

梅酢を原料とする抗菌剤の製造方法および抗菌剤 - 特許庁

VINEGAR DRINK IN VESSEL WARMED FOR SALE, AND AMELIORATING AGENT FOR OVERSENSITIVITY TO COLD例文帳に追加

加温販売用容器詰酢飲料及び冷え性改善剤 - 特許庁

To provide a whey vinegar which has a mild flavor and a reduced astringent taste.例文帳に追加

まろやかな風味でかつ収斂味が低減されたホエー酢を提供する。 - 特許庁

MACA EXTRACT-CONTAINING BEVERAGE OR FOOD BLENDED WITH ACETIC ACID OR EDIBLE VINEGAR例文帳に追加

酢酸又は食酢を配合したマカ抽出物含有飲食物 - 特許庁

WINE VINEGAR BREWED FROM VITIS COIGNETIAE PULLIAT, METHOD FOR PREPARATION AND APPLICATION THEREOF例文帳に追加

ヤマブドウから醸造されるワインビネガー、その製造法及び用途 - 特許庁

POWDERY VINEGAR, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND PROCESSED FOOD BY USING THE SAME例文帳に追加

粉末酢、その製造方法、及び粉末酢を用いた加工食品 - 特許庁

To provide a manufacturing apparatus for bamboo charcoal/bamboo vinegar excellent in workability.例文帳に追加

作業性の良い竹炭・竹酢液製造装置を提供する。 - 特許庁

NATURAL ANTIOXIDATION FUNCTIONAL PEAR AND GRAPE-MIXED VINEGAR AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

天然抗酸化機能性梨ぶどう混合酢及びその製造方法 - 特許庁

The prepared mixture of the black vinegar and the rice powder is dried by hot air, and pulverized.例文帳に追加

調合した黒酢米粉混合物を熱風乾燥後、粉砕する。 - 特許庁

This seasoning material is characterized by containing a Miso (bean paste), mayonnaisse, and vinegar.例文帳に追加

味噌、マヨネーズ及び酢を含有することを特徴とする調味料。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING FERMENTED VINEGAR FROM DISTILLATION RESIDUAL LIQUID OF SHOCHU (WHITE DISTILLED LIQUOR)例文帳に追加

焼酎蒸留残液から醸造酢を製造する方法 - 特許庁

This method is for producing the salt-free pickled plum comprises by using vinegar as the main ingredient for pickling liquid of plum.例文帳に追加

梅の漬け込み液として食酢を主成分とすることが特徴。 - 特許庁

The citric acid source is e.g. lemon juice, and the acetic acid source is e.g. fruit vinegar.例文帳に追加

クエン酸源の例にはレモン果汁、酢酸源の例には果実酢がある。 - 特許庁

GROUND AND THREAD FERMENTED SOYBEAN MIXED WITH ORGANIC ACID SUCH AS VINEGAR例文帳に追加

食酢等の有機酸添加のひきわり及び糸引納豆類 - 特許庁

EDIBLE VINEGAR UTILIZING DISTILLATION RESIDUUM OF AWAMORI AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

泡盛蒸留粕を利用した食酢及びその製造方法 - 特許庁

The prepared concentrated black vinegar is mixed with the roasted rice powder.例文帳に追加

準備した濃縮黒酢と焙煎した米粉とを調合する。 - 特許庁

METHOD FOR RECYCLING APRICOT VINEGAR LIQUID AND OYSTER SHELL AS HIGHLY FUNCTIONAL RESOURCE例文帳に追加

梅酢液並びにカキ殻を高機能性資源に再生する方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING VINEGAR AND REFRESHING DRINK USING WASHED WATER OF RICE例文帳に追加

米の研ぎ汁を用いた食酢及び清涼飲料水の製造方法 - 特許庁

To actualize a sweetness imparting method for nature inclination replacing a conventional method for producing an unrefined vinegar beverage without impairing health inclination in a new technique for imparting sweetness to unrefined vinegar, by which sweetness is imparted to unrefined vinegar by mixing an unrefined vinegar stock solution with a sugar cane juice concentrate.例文帳に追加

サトウキビ汁の濃縮物をもろみ酢原液へ配合することによって、もろみ酢に甘味を付与する、もろみ酢に対する新規な甘味付与技術に関し、従来のもろみ酢飲料の製造方法に対して、健康志向を損なわずに、これに代わる自然志向の甘味付与方法を実現する。 - 特許庁

In the case of the half-dried matter, chaff vinegar liquor may be deposited to the mixture.例文帳に追加

半乾燥物の場合、混合物に籾殻酢液が担持されることもある。 - 特許庁

Wood vinegar having high quality can be produced by cooling the discharged components.例文帳に追加

これを冷却することにより高品質の木酢液が得られる。 - 特許庁

The soldiers also mocked him, coming to him and offering him vinegar, 例文帳に追加

兵士たちも彼をなぶりものにし,彼のもとに来て酢を差し出して - 電網聖書『ルカによる福音書 23:36』

It is generally understood as meaning 'raw vinegar,' but this is an incorrect theory that came about due to the changing use of vinegar solely as a seasoning, whereas in ancient times vinegar was not necessarily used as a seasoning. 例文帳に追加

一般には「生酢」と解されているが、それは調味料としてもっぱら酢を使用するようになったことによる付会の説であり、古くは調味料は必ずしも酢とは限らなかった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Regardless of who invented sushi, as a result of using vinegar in making sushi, and the advancement in technology of brewing vinegar, sushi which was acidulated with vinegar without waiting for fermentation, so-called 'Haya-zushi,' came into being. 例文帳に追加

誰が発明したかはともかく、寿司に酢が使われ、酢の醸造技術も進んできて、いよいよ発酵を待たずに酢で酸味を得て食する寿司、「早寿司」が誕生することになる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide powdered black vinegar which maintains an original flavor of the black vinegar without excessively diluting a useful component of the powdered black vinegar, having low hygroscopicity, hardly being aggregated, and having excellent stability.例文帳に追加

有用黒酢成分が過剰に希釈されることなく黒酢本来の風味を保ち、吸湿性が低く、塊状になり難く、安定性に優れた黒酢粉状物を提供する。 - 特許庁

To provide black vinegar-containing delicious Sushi rice easily as food stuff through paying attention to excellent medicinal effect of black vinegar (including general vinegar).例文帳に追加

黒酢(食酢一般を含む)の優れた薬効に着目し、これを含む鮨飯を食材として提供することであり、且つ、美味しい鮨飯を手軽に提供できるようにすることである。 - 特許庁

This low-irritative table vinegar contains vinegar, honey, and lemon fruit pericarp as essential ingredients, wherein the table vinegar is prepared by volatilizing an acetic acid component so that the component is contained in an amount of less than 3%.例文帳に追加

食酢と、蜂蜜と、レモン果皮とを必須成分として含有し、酢酸成分量を3%未満に揮発させるよう調整してなる低刺激性シロップ状食酢とする。 - 特許庁

The method for producing a blended pickled egg beverage comprises the process of dissolving eggs into vinegar where brown sugar unrefined-sake vinegar and rice vinegar are blended together, and the blended pickled egg beverage is obtained by the method.例文帳に追加

黒糖もろみ酢と米酢のブレンド酢に鶏卵を溶解させて得るブレンド酢卵飲料食品の製造方法と、その製造方法によって得たブレンド酢卵飲料食品。 - 特許庁

This black vinegar beverage contains trehalose at 0.005-1 pt.wt., preferably 0.01-0.5 pt.wt. based on 1 pt.wt. of the black vinegar beverage, and the peculiarity in taste of the black vinegar beverage is masked.例文帳に追加

黒酢1重量部に対して、トレハロースを0.005〜1重量部、好ましくは0.01〜0.5重量部含有し、黒酢由来の味のクセがマスキングされたことを特徴とする黒酢含有飲料。 - 特許庁

This method for producing vegetative wasp by artificial culture comprises using a specific culture medium containing at least one kind selected from vinegar, vinegar mash, and vinegar mash lees.例文帳に追加

人工培養により冬虫夏草を製造する際に、食酢、食酢もろみ及び食酢もろみ粕のうち少なくとも1種を含有する特定の培地を使用することにより、上記目的とする冬虫夏草を製造することができる。 - 特許庁

The objective mushroom vinegar (liquor) is produced by immersing at least dried Hericium erinaceum or agaricus mushroom in an edible vinegar or Japanese distilled spirit for a prescribed period to extract of the components of the mushrooms into the vinegar or the distilled spirit.例文帳に追加

少なくとも乾燥させたヤマブシタケとアガリクスタケを食酢または焼酎に所定時間浸漬して、これらの成分を食酢または焼酎に抽出してなるキノコ酢(酒)である。 - 特許庁

The method for producing the vinegar includes a step of acetic acid-fermenting raw materials containing rice as a part thereof to obtain a vinegar A, a step of acetic acid-fermenting raw materials containing soybeans as a part thereof to obtain a vinegar B.例文帳に追加

本発明の食酢の製造方法では、米をその一部として含む原料を酢酸発酵させて食酢Aを得る工程と、大豆をその一部として含む原料を酢酸発酵させて食酢Bを得る工程とを行う。 - 特許庁

This method freeze-dries the wood vinegar to obtain pulverized wood vinegar and then changes the wood vinegar powder to a form of a soft capsule, a hard capsule, a tablet or granules.例文帳に追加

精製された木酢液を凍結乾燥して木酢粉末とし、該木酢粉末をソフトカプセル、ハードカプセル、錠剤、あるいは顆粒剤の何れかの形態にする。 - 特許庁

The method for cultivating plants improved in antioxidative function comprises diluting black vinegar to such an extent as to make an ORAC value become higher than that of plants cultivated without spraying diluted black vinegar to the surfaces of the leaves of the plants, and spraying the diluted black vinegar.例文帳に追加

植物の葉面に、希釈した黒酢を散布しないで栽培した植物より常にORAC値が高くなる程度に黒酢を希釈して散布する。 - 特許庁

To provide a confectionary containing black vinegar and a method for producing the same, enabling the confectionary without giving a peculiar flavor of the black vinegar by mixing the dough of the confectionary with black vinegar mash.例文帳に追加

本発明は、菓子生地に黒酢もろみを混ぜあわせることで黒酢独特の風味を感じさせない菓子を可能とする黒酢入り菓子及び黒酢入り菓子の製造方法を提供することを目的とするものである。 - 特許庁

Plum fruits are immersed in Japanese apricot vinegar, taken out of the vinegar, dried in the sun, etc., and again immersed in seasoned Japanese apricot vinegar together with Bincho-tan (a kind of high-quality charcoal).例文帳に追加

梅の果実を梅酢に漬け込み、次いで、梅酢から取り出した梅の果実を天日干し等によって乾燥した後、味付けした梅酢に漬け込むとき、梅の果実を備長炭とともに漬け込むようにする。 - 特許庁

例文

The new sauce is obtained by noticing that a pungent odor characteristic of vinegar is removed and mellow flavor is produced by blending millet vinegar with soy sauce and by blending/mixing millet vinegar with soy sauce.例文帳に追加

本発明は、きび酢と醤油を配合することにより酢特有の刺激臭が消え、まろやかな風味を醸し出すことに着目し、きび酢と醤油を主体に配合・混合した新しいタレを提供することにより、前述の課題を解決した。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
電網聖書はパブリック・ドメインに置かれます。電網聖書は,The World English Bible (WEB)を土台とした新しい日本語訳です。この草稿は2002年3月3日版です。
The World English Bible is dedicated to the Public Domain.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS