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vinegarを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1166



例文

This method for producing a mild chili sauce comprises using only a squeezed liquid from sugarcane for the production of a vinegar liquid, and pickling capsicums in the vinegar liquid containing about 10 wt.% of sucrose and about 5 wt.% of acetic acid.例文帳に追加

酢液の製造に砂糖きびの搾汁液のみを使用し、蔗糖約10%、酢酸約5%の酢酸にとうがらしを漬け込むことによってマイルドなチリソースを製造することができた。 - 特許庁

This dressing has an oil phase which contains the diglyceride in an amount of 15-99.9 mass% and a water phase which contains wine vinegar and apple vinegar in such an amount as to give an acidity of 1.1-1.6% and apple flavor.例文帳に追加

ジグリセリド15〜99.9質量%を含有する油相、並びにワインビネガー及びリンゴ酢を酸度1.1〜1.6%となる量、及びリンゴフレーバーを含有する水相を有するドレッシング。 - 特許庁

This vinegar which is not changed during storage and has a good acetic acid odor-controlling effect and a good preservability-improving effect, when added to the food, characterized by mixing powdered vinegar with baked calcium powder.例文帳に追加

粉末酢と焼成カルシウム粉末とを混合物することにより、保存中の製剤中の組成変化がなく、食品へ添加した場合、酢酸臭が抑制され、日持ち向上効果の良好な組成物が得られる。 - 特許庁

In the method for producing black vinegar which uses barley and/or rice as raw material, the method for producing enzyme-treated black vinegar includes carrying out a protease treatment after carrying out acetic acid fermentation.例文帳に追加

大麦および/または米を原料とする黒酢の製造方法において、酢酸発酵をした後にプロテアーゼ処理することを特徴とする酵素処理黒酢の製造方法。 - 特許庁

例文

To provide a new method for improving the aftertaste of a black vinegar beverage, which improves aftertaste peculiar to black vinegar, i.e., "heavy taste like clinging" after drinking.例文帳に追加

黒酢特有の後味、つまり飲んだ後にまとわりつくような“くどいうま味”を改善できる、新たな黒酢飲料の後味を改善する方法を提案する。 - 特許庁


例文

In order to reduce the acetic acid smell of vinegar, by adding a fruit-aromatizing agent used in beverages, especially a citrus-based lemon, etc., the smell of the acetic acid is moderated and the vinegar is made to be used as the skin care.例文帳に追加

酢のもつ酢酸の臭いを少なくする為に、飲料で使われるフルーツ香料、特に柑橘系のレモンなどフルーツ香料を加える事で、酢酸の臭いが緩和し、スキンケアとして使えるようにしました。 - 特許庁

To provide a method for producing enzyme-treated black vinegar, in which foaming during stirring is controlled and generated foam tends to disappear, and applications of enzyme-treated black vinegar obtained by the production method.例文帳に追加

攪拌時の泡立ちを抑制し、かつ発生した泡が消えやすい性質を有する酵素処理黒酢の製造方法、およびその製造方法により得られた酵素処理黒酢の用途を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a vinegar which controls the characteristic grain smell of a vinegar using rice as a part of raw materials and is excellent in cooking suitability.例文帳に追加

米を原料の一部として用いた食酢における特有の穀物臭を抑制し、調理適性に優れた食酢の製造方法を提供することにある。 - 特許庁

The method for producing an egg processed food mixed with vinegar comprises subjecting a mixture where the vinegar treated with activated carbon and egg are admixed, to heat treatment at55°C.例文帳に追加

食酢配合卵加工食品の製造方法において、活性炭処理した食酢及び卵が混合した状態で、55℃以上の加熱処理を行う食酢配合卵加工食品の製造方法。 - 特許庁

例文

This health drink is characterized by adding alcohol and alcohol-dissolved ingredients produced in a process for producing the unrefined vinegar, and/or a product obtained by further storing and ageing the alcohol and the alcohol-dissolved ingredients, to the unrefined vinegar.例文帳に追加

もろみ酢に、もろみ酢の製造工程中に産生されるアルコールとアルコールに溶けている成分及び、又はアルコールとアルコールに溶けている成分をさらに貯蔵熟成して得たものを添加したことからなる。 - 特許庁

例文

As a result of gradually soaking the sea bream in the rather thin vinegar and the hot vinegar (adding soy sauce at this time), the taste is permeated inside the sea bream to be deliciously seasoned without being discolored, and the redness inherent in the sea bream sufficiently remains.例文帳に追加

しかも、薄めの食酢と熱い食酢(この時に醤油を使用する)に段階的に漬け込むことで味が中まで浸透し、変色することなく美味しく味付けされ、鯛本来の赤みを十分に残すことができる。 - 特許庁

The papaya squeezed solution is preferably mixed in a ratio of 30-50% with the unrefined vinegar and the papaya fermented solution obtained by fermenting the papaya by a prescribed method is preferably mixed in a ratio of 17-50% with the refined vinegar.例文帳に追加

パパイヤ搾汁液は、もろみ酢に30〜50%混和するのがよく、パパイヤを所定の方法で醗酵させたパパイヤ醗酵液は、もろみ酢に17〜50%混和するのがよい。 - 特許庁

To provide a new method for producing plum vinegar-including Miso paste that can use the fruit flesh of Japanese plum without waste as a raw material and provide plum vinegar-including Miso paste having excellent flavor and taste.例文帳に追加

原料である梅の実の果肉を無駄なく使用でき、更には風味や香りにも優れた新規な梅酢味噌の製造方法及び梅酢味噌を提供する。 - 特許庁

To provide a sweet potato vinegar beverage where acidic taste and irritating smell derived from acetic acid are masked, and also no potato smell nor earthy smell peculiar to sweet potato vinegar is given out, having good flavor and excellent in palatability: and to provide a method for producing the beverage.例文帳に追加

酢酸由来の酸味や刺激臭がマスキングされているだけでなく、甘藷酢に特有のいも臭や土臭さがなく風味良好で嗜好性に優れた甘藷酢飲料およびその製造方法を提供すること。 - 特許庁

The ingredients of the fruit scattered Sushi are obtained by using no boiled rice, and mixing Sushi vinegar with the ingredients composed of dried fruits followed by retort-packing, or mixing Sushi vinegar with the ingredients composed of dried fruits followed by packing and freezing.例文帳に追加

なお炊いた米を用いず、ドライフルーツから成る具材に寿司酢を混ぜてレトルトパックして、またはドライフルーツから成る具材に寿司酢を混ぜてパックし冷凍して、フルーツちらし寿司のもとを得る。 - 特許庁

To provide a powdery brewed vinegar that has a high acidity, can readily lower the pH of foods with the use of a reduced amount and can increase the keeping quality by suppressing the acid taste without deterioration of the taste and permits easy pulverization of the brewed vinegar and provide a method for producing the same.例文帳に追加

酸度が高く、少量の使用により食品のpHを低減でき、味を落とさずかつ酸味を抑えて食品の日持ちを向上でき、醸造酢の粉末化も容易な粉末醸造酢とその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a blended vinegar composed of water, vinegar, saccharide(s) and common salt as main ingredients, having a lower calorific value than conventional ones, and impairing no flavor and texture of its own when mixed into boiled rice into vinegared rice for Sushi.例文帳に追加

水、食酢、糖類、および塩を主成分とする合わせ酢として、従来のものよりカロリーが低く、米飯に混ぜ合わせて寿司飯とした時の風味や質感が損なわれないものを提供する。 - 特許庁

The table vinegar is produced by heating a mixture of the vinegar and a cut material of lemon fruit containing the fruit pericarp under atmospheric pressure in a state of being boiled, and then adding the honey to the mixture after the acetic acid component is volatilized to be contained in the amount of less than 3%.例文帳に追加

このものは食酢と果皮を含むレモン果実の裁断物の混合物を大気圧下で煮沸状態に加熱し、酢酸成分を3%未満に揮発させた後、蜂蜜を添加することにより製造する。 - 特許庁

To provide seasoned laver having a taste of sweetened vinegar, creating proper balance between an acid taste and a sweet taste, which has not been available, by enforcing a rate of the acid taste with vinegar as a main ingredient.例文帳に追加

従来の味付け海苔には見られなかった食酢を主体とした酸味の割合を強化して、酸味と甘味の程良いバランスを醸し出すことができる甘酢風味味付け海苔を提供する。 - 特許庁

In the liquid for eating and drinking, vinegar and dried soybeans are stirred after the vinegar 9 and the dried soybeans have been let stand in a sealed container in an encapsulated state for one to six months.例文帳に追加

食酢9と乾燥大豆とを密閉した容器内に封入した状態で1〜6月間放置した後、該食酢と該乾燥大豆とを攪拌してなることを特徴とする飲食用液体。 - 特許庁

To realize enhancement of antioxidation force of unrefined vinegar beverage by entirely new technique, in the technology for enhancing the antioxidation force of unrefined vinegar obtained by separating a liquid component from Okinawan millet brandy distillation lees left when producing Okinawan millet brandy.例文帳に追加

泡盛を製造する際に残る泡盛蒸留粕から液体成分を分離してなるもろみ酢の抗酸化力を増強させる技術に関し、全く新規な手法によって、もろみ酢飲料の抗酸化力の増強を実現するものである。 - 特許庁

To provide a health drink which reduces the taste of an unrefined vinegar into a mild sour taste, promotes the circulation of blood, and comprises a natural state unrefined vinegar.例文帳に追加

もろみ酢の味がまろやかになり酸味も軽減され、かつ血行も促進され、さらにより天然の状態のもろみ酢の健康飲料を提供すること。 - 特許庁

To provide a method of extracting bamboo vinegar, or the like, capable of effectively and simply extracting a good quality vinegar while insulating the raw material from the outer atmosphere and considering energy conservation, and its unit.例文帳に追加

素材と外気の接触を絶った状態で省エネを図りながら、良質な酢液を効率よく簡単に抽出することができる竹酢等の抽出方法と装置を提供する。 - 特許庁

A manufacturing method of the bamboo charcoal comprises the step of heating bamboo materials at 250-400°C to discharge bamboo vinegar from the bamboo materials, and the step of heating the bamboo materials from which the bamboo vinegar is discharged, at 400-1,000°C in an inert gas atmosphere to carbonize the bamboo materials.例文帳に追加

竹材を250℃〜400℃に加熱して、前記竹材から竹酢液を放出させる工程、および竹酢液を放出させた竹材を不活性ガス雰囲気下、400〜1000℃に加熱して、前記竹材を炭化する工程を含む竹炭の製造方法。 - 特許庁

The vinegar containing the plum component can be obtained by soaking not only the plum but also other materials such as a shell of an egg and a salted sea tangle cited in the example, in the vinegar.例文帳に追加

また、食酢には梅だけではなく、後述する実施例に後述するように卵の殻、塩昆布など他の材料も浸漬して、梅成分含有食酢とすることができる。 - 特許庁

Cytoplasm phospholipase A2 inhibitory activity and O2- production inhibitory activity which black vinegar or powder from residue of unrefined vinegar has are noticed and are used as indexes of antiinflammatory activity.例文帳に追加

本発明は、くろず及びくろずもろみ末に細胞質ホスフォリパーゼA_2阻害活性とO_2^- の産生阻害活性があることに着目し、これを抗炎症活性の指標とするものである。 - 特許庁

To obtain a turmeric health food reduced in the bitterness of turmeric having many effective medical effects and suitable for being regularly used, and to obtain a vinegar health drink reduced in acidity of vinegar and suitable for being regularly drunk.例文帳に追加

多くの有効な薬効を有するうこんの苦味を減少させ、常用に適したうこん健康食品、また、酢の酸味を減少させ、常飲に適した酢健康飲料を提供する。 - 特許庁

To enlarge utilization area of natural sap having varieties of use, including wood vinegar and bamboo vinegar, into a life space and others by adopting means for diminishing smell of sap, retaining its effect and preventing its disappearance.例文帳に追加

自然樹液として多用途の木酢や竹酢液の臭気緩和、効果の継続、逸出防止対策による生活空間をはじめとする他分野への利用拡大を図る。 - 特許庁

The fruit vinegar drink is produced by adding one or more kinds of components selected from honey, a sugar, a sweetener and a perfume to the obtained fruit vinegar and then diluting the mixture with water.例文帳に追加

また、このようにして得た果実酢に、はちみつ、糖類、甘味料及び香料からなる群から選ばれる1種類又は2種類以上のものを添加し、これを水で希釈して果実酢飲料を製造した。 - 特許庁

To obtain a liquid seasoning such as soy sauce, soy sauce-containing liquid seasoning (soups, stock soy sauce, dips, dressings, Chinese-noodle soup, citrus flavor vinegar with soy sauce, etc.), sauce, vinegar or cooking alcohol, remarkably suppressing rise in blood pressure.例文帳に追加

血圧の上昇を顕著に抑制できる、醤油及び醤油含有液状調味料(つゆ類、だし醤油、タレ類、ドレッシング類、ラーメンスープ、ぽん酢醤油など)、ソース、食酢、料理酒などの液体調味料を得る。 - 特許庁

The method for producing the brewed vinegar includes a step of adding a yeast to the maple syrup, carrying out alcoholic fermentation under anaerobic conditions, and thereby producing a maple syrup liquor, and a step of adding an acetic acid bacterium and a vinegar starter to the maple syrup liquor, conducting acetic acid fermentation under aerobic conditions, and thereby producing the brewed vinegar.例文帳に追加

メープルシロップに酵母を添加し、嫌気条件下でアルコール醗酵することによりメープルシロップ酒を製造する工程と、前記メープルシロップ酒に酢酸菌及び種酢を添加し、好気条件下で酢酸醗酵させることにより醸造酢を製造する工程と、を有する醸造酢の製造方法。 - 特許庁

To provide a means for producing a vinegar having high extract content and emitting fragrance suitable as a vinegar having the taste and flavor of the raw materials in a high extract environment without restriction of amino acid content and nonfermentative sugar content and provide a means for producing the high-extract vinegar without causing the lowering of the fermentation efficiency.例文帳に追加

高エキス環境下において、アミノ酸度や非発酵性糖の割合が限定されることなく、原料の風味を残した食酢として好ましい香りを持つ高エキス食酢を製造するための手段を提供すること、並びに、発酵効率の低下を招来することなく、上記のような高エキス食酢を製造することのできる手段を提供すること。 - 特許庁

Since sufficient sweetness is imparted to unrefined vinegar without using sugar and a sweetener at all by mixing unrefined vinegar with the concentrate of squeezed juice of natural sugar cane at a low temperature, demands for nature inclination and health inclination are satisfied and the value of an unrefined vinegar product as a health food is increased.例文帳に追加

こうして、天然のサトウキビ搾汁液の低温下での濃縮物を配合することによって、砂糖や甘味料などを一切使用せずに、充分な甘味をもろみ酢に付与することができるので、自然志向、健康志向の要望を満たすことが可能となり、もろみ酢製品の健康食品としての価値をより高めることができる。 - 特許庁

a food seasoning made from vegetable juice, spices, vinegar, salt and soy-sauce, called worcester sauce 例文帳に追加

ウースターソースという,野菜・香辛料の煎汁に酢・食塩または醤油を加えて造った洋風調味料 - EDR日英対訳辞書

Today, the ones made in such process without using vinegar are generally sold as 'Nama Shibazuke (untreated Shibazuke).' 例文帳に追加

現在この酢を使用しない製法のものは「生柴漬」「生紫葉漬け」などという名称で販売されることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The freshness of salted mackerel, boning, and the sweetness of the vinegar sauce are important, and the sushi is wrapped in a bamboo sheath with some moisture and stored at room temperature. 例文帳に追加

塩鯖の鮮度、鯖の骨抜き、巣の甘さ加減、竹の皮に湿度を持たせて鮨を室温で保存する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Also, a recipe for removing vegetables in vinegar or rice bran in a short time may be called asazuke (in this case, the opposite is 'furuzuke' (long-term pickle)). 例文帳に追加

また、調理法として酢漬けや糠漬けなどの漬物を短時間で引き上げたものを浅漬けと言う場合もある(この場合、対義語は「古漬け」)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

After World War II, sugar, vinegar, and seasonings were used for the first time to produce the current type of senmai-zuke. 例文帳に追加

第二次世界大戦後砂糖、酢、調味料を使う、現在の酢漬けの千枚漬が製造されるようになった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Seasonings differed according to the social position, and venerable people and court nobles were served four different seasonings, while the host was served only salt and vinegar. 例文帳に追加

この調味料も身分によって差があり、尊者や公卿は醤など4種あったが、主人には塩と酢のみであった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The book also contains many interesting descriptions, one such passage describes Japanese horseradish (wasabi) and salt having to be arranged side by side to accompany sliced raw fish, and vinegar also being a necessity when serving in the Shijo School, and so on. 例文帳に追加

また、四条流では刺身に添えるわさびと塩は接して並べる、酢も添えるべき……など興味深い記述も多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In Osaka, a craftsman in Sakai City, a town of cutting tools, created the shredded tangle by shaving the surface of sweet vinegar-soaked dried kelp. 例文帳に追加

大坂では、刃物の街である堺市の職人が、乾燥昆布を甘酢に浸し、表面を削ったおぼろ昆布が生まれた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The black part of the surface layer of kelp becomes 'oboro-konbu' (black oboro) with a strong sour taste because this part contains plenty of sweet vinegar. 例文帳に追加

昆布表面の黒い部分は甘酢がよく染みていることから、酸味が多い黒い「おぼろ昆布」(黒おぼろ)になる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Nanbanzuke is a dish prepared by pouring (or soaking in) 'nanbanzu,' Japanese sweet vinegar mixed with chopped green onion and red pepper (nanban), on karaage. 例文帳に追加

南蛮漬け(なんばんづけ)は、唐揚げに「南蛮酢」というネギ・唐辛子(南蛮)の刻みを混ぜた甘酢を掛けた(あるいは漬けた)料理。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Yurinchi is a Chinese dish which is prepared by pouring vinegar sauce, soy sauce and plenty of chopped white onions, on fried chicken. 例文帳に追加

油淋鶏(ユーリンチー)は、鶏の唐揚げに、刻んだネギをたっぷり入れた酢と醤油のタレをかけた中華料理のひとつ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Generally, no relish is used; if used, Fukujinzuke (sliced vegetables pickled in soy sauce) or scallions pickled in sweetened vinegar are garnished in general. 例文帳に追加

付け合わせはまったく付けないか、蜂蜜もしくは甘酢に漬けたラッキョウや福神漬が一般的である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Season unohana with soup stock, mirin and salt and add egg white, then stir-fry constantly until it is cooked and finally add a small amount of vinegar and let it cool. 例文帳に追加

-卯の花を煮出汁、みりん、塩で調味し、鶏卵の白身を加え、たえずかきまぜながら炒りつけ、少量の酢を合わせてよく冷やす。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Stir-fry unohana with desired seasoning such as soup stock, sake, sugar and salt and add vinegar, then put it on rice with chopped ginger. 例文帳に追加

-卯の花を煮出汁、酒、砂糖、塩などで好みの味に炒り、酢をくわえてご飯のうえにのせ、刻み生姜をそえる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The salt-preserved cherry blossom used in sakurayu is called sakurazuke (or pickled cherry blossom), and the calyces is removed from the blossom before it is pickled in plum vinegar and salt. 例文帳に追加

桜湯に用いる桜の花の塩漬けは桜漬けとも呼ばれ、がくを除いた花全体を梅酢と塩で漬け込む。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

After being rinsed lightly and reconstituted, kiriboshi daikon is eaten as it is with soy sauce and vinegar, or it is used for cooking. 例文帳に追加

軽く洗ってから水に漬けて戻し、醤油や酢をかけてそのまま食べる他、煮物などの料理に用いる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Namasu is the dish made by thinly cutting (or slicing) sea foods, vegetables or fruits and dressing them with seasoning materials based mainly on vinegar. 例文帳に追加

膾(なます)は、魚介類や野菜類、果物類を細く(あるいは薄く)切ったものを、酢を基本にした調味料で和えた料理。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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