1016万例文収録!

「vinegar」に関連した英語例文の一覧と使い方(14ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

vinegarを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1166



例文

As no seasoning is added, it is generally eaten with soy sauce, boiled with ginger, made into a vinegar flavored food or put into miso soup. 例文帳に追加

調味料は通常加わっていないため、醤油などを付ける、ショウガと煮付けにする、酢の物、味噌汁に入れるなどの調理方法が多いようだ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

And "moromi vinegar" in Okinawa prefecture uses as its ingredient the sakekasu of "awamori" (strong Okinawa liquor) which includes lots of citric acids and is produced by acetic-fermenting this. 例文帳に追加

なお、沖縄の「もろみ酢」はクエン酸を多く含む泡盛の酒粕を原料に使用し、これを酢酸発酵して製造している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is common to use sakekasu which has been matured for between four months and one year for making tsukemono, and to use sakekasu which has been matured for between one and seven years for making of vinegar. 例文帳に追加

漬物用酒粕は4か月~1年程熟成させた酒粕を、酢原料酒粕は1~7年熟成させた酒粕を使用するのが一般的である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This miso is indispensable for making Ozoni (soup containing rice cakes, meat and vegetables) at New Year in the Kansai region and it is also processed into su-miso (miso with vinegar and soy sauce), dengaku miso (miso with sake, mirin and sugar) and ingredients for confectionary (miso matsukaze). 例文帳に追加

関西の正月の雑煮には欠かせない味噌であり、また酢味噌、田楽味噌、製菓材料(味噌松風など)などにも加工される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

In this way, cooking methods did not develop well and nobles seasoned their dishes with salt and/or vinegar by themselves. 例文帳に追加

そのように、調理技術は未発達で、貴族達は食べる料理に自ら塩や酢などで調味をしていた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

Dressed foods/boiled greens seasoned with soy sauce: namasu (thinly sliced fish meat or vegetables dressed with vinegar), sumiso-ae (or nuta) (seafood and vegetables dressed with vinegared miso), karashi-ae (dishes with mustard dressing), goma-ae (vegetables dressed a sesame sauce), ume-ae (dishes dressed with sliced umeboshi (with the hard core part removed), shiro-ae (vegetables dressed with ground tofu and sesame), su-dako (vinegared octopus) 例文帳に追加

和える・おひたし-、膾(なます)、酢みそ和え(ぬた)、芥子和え、ごま和え、梅和え、白和え、酢だこ - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In Iran, there is a custom called haftn to celebrate the new year with seven items whose names all start with س, including apple (sīb), garlic (sīr), and vinegar (serke). 例文帳に追加

ハフト・スィーンhaftsīnと呼ばれる、リンゴ(sīb)、ニンニク(sīr)、酢(serke)など単語の頭文字がسではじまる物を7つ揃えて祝う習慣などがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Some instant Udon noodles sold in cups or bags are made by boiling noodles mixed with vinegar or ethyl alcohol (both of which act as preservatives), and then vacuum-packed. 例文帳に追加

カップ入りや袋入りのインスタントうどんには、茹でた後に、酢やエチルアルコールを保存料としてまぶし、真空包装にしたものもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A processed food konnyaku is cut into rectangles and eaten with soy sauce seasoned with wasabi, soy sauce mixed with vinegar and vinegared miso. 例文帳に追加

加工品としてのこんにゃくを短冊切りなどにしたものをわさび醤油や酢醤油、酢味噌などで食すものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

On the other hand, starting with the Kanto region and in the areas to the east of the Lake Hamana, in addition to vinegar, ketchup is often used so that the color of the gelee is red. 例文帳に追加

逆に関東地方を始め、浜名湖以東の地域では酢に加えてケチャップを使うことが多く、この場合、あんの色は赤である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Sushi' was the result of adding vinegar to an increased amount of rice to wait for it to become naturally sour, and appeared in literature from the Keicho era. 例文帳に追加

この自然に酸くなるのを待てずに、飯の量を多くして酢を加えて作ったものが「すし」であり慶長のころから文献に見える。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Hako-zushi (pressed sushi) which is representative of Osakazushi, battera, a kind of Oshi-zushi using toppings marinated in vinegar, Bara-zushi (gomoku zushi - vinegared rice mixed with various vegetable, fish and other ingredients), Maki-zushi are also included. 例文帳に追加

大阪寿司の代表的な箱寿司(押し寿司)、酢締めの押し寿司バッテラ、ばら寿司(五目寿司)、巻き寿司等も含まれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

"Nabae" (Essay of Yasutaka OKAMOTO) written by Yasutaka OKAMOTO described 'a doctor whose name was Yoshiichi MATSUMOTO, invented sushi using vinegar in the Empo era (1673 - 1680), and this sushi was called Matsumoto-zushi.' 例文帳に追加

岡本保孝著『難波江』に、「松本善甫という医者が延宝年間(1673-1680年)に酢を用いたすしを発明し、それを松本ずしという」とある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The most common way to make the kizushi is, to cut the head off, clean and fillet the fish, which is pickled in salt for about one night and then rinsed in vinegar. 例文帳に追加

一般的な作り方は頭を落とし内臓を取って三枚下ろしにした魚を塩に一晩程度浸け、そのあと酢で洗う。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is said that, similar to nanbanzuke (with Japanese sweet and peppery vegetable sauce) using horse mackerel or the like, a recipe for chicken nanban is as simple as lightly dipping frittered chicken in vinegar. 例文帳に追加

アジの南蛮漬けなどと同様に、衣を付けて揚げた鶏肉を甘酢にさっと浸しただけの単純なものだとしている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The amount of salt and of sugar to be added depends on each sushi shop, but the amount of vinegar is around 360 ml for around 3.6 liters of rice. 例文帳に追加

店によって塩と砂糖の配合は千差万別でそれがその店の特徴となっているが、酢は概ね米2升につき2合くらいである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

However, because Edomae-zushi was invented in the era when no refrigeration technology was available, there exist various techniques to process materials for the toppings such as sujime (marinating in vinegar) or shoyu-zuke (pickling in soy sauce). 例文帳に追加

しかしながら、冷蔵技術の無い時代に誕生したがゆえ、酢〆にしたり醤油漬けにしたりと、タネにさまざまに「仕事」をする技法がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In addition to spotted shad, sillago, young sea bream, and mackerel, horse mackerel and halfbeak, which are used without being cooked nowadays, were ordinarily marinated in vinegar. 例文帳に追加

コハダ、キス、カスゴ、サバの他、今では生で使われることが多いアジやサヨリなども以前はたいてい酢〆にした。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In this era when neither cooling nor freezing technology was available, tane was marinated in vinegar or soy sauce, or cooked before used as toppings or fillings. 例文帳に追加

冷蔵・冷凍技術のないこの時代のすしは、酢〆、醤油漬け、火を通す、などの下仕事をしたタネばかりであった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In Edomae nigiri zushi, the ingredients that had been marinated in vinegar or soy sauce, or cooked were gradually used raw. 例文帳に追加

江戸前握りずしでは、これまで酢〆にしたり醤油漬けにしたり、あるいは火を通したりしていた素材も、生のまま扱うことがしだいに多くなっていった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

After pre-pickling blocks of ginger roots in salt, boil well in plum vinegar for a couple of days and take them out to be cut into thin strips. 例文帳に追加

球根生姜(ねしょうが)を塩で下漬けした後、梅酢(梅干しを漬けた後に残る漬け汁)で数日間漬けこみ、取り出して細切りにする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This type of chirashizushi is decoratively topped with nigirizushi's main ingredients (seafood slices, etc) in the center and various other ingredients on cooked rice flavored with slightly sweetened vinegar. 例文帳に追加

握り寿司用のネタ(魚介類の刺身など)を中心にさまざまな具を飾り乗せして並べたもの寿司飯の上に具を飾り乗せするちらし寿司。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

When rice is cooked, prepare a big bowl and put rice, salmon (with vinegar) and Japanese ginger in it one after another to mix it evenly. 例文帳に追加

ご飯が炊きあがったら、大きな鉢を用意し、ご飯、鮭(酢ごと)、ミョウガを交互に均等に混ざるように入れていく。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Recently sometimes sliced salmons are boiled (or simmered in soy sauce) or cooked in other ways so that the time for soaking it in vinegar becomes shorter to one hour or so. 例文帳に追加

最近では、切った鮭を煮たりして、酢に浸ける時間を1時間ほどに短縮するケースもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Besides, there are various methods including burning, dabbing and crushing the cut end, using vinegar or alcohol instead of water and using a life-prolonging agent. 例文帳に追加

他にも、切り口を焼く、たたく・砕く、水の代わりに酢やアルコールを使う、延命剤を使うなど、様々な方法がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The menu at that time was rice in a bowl with the three dishes, abalone, jellyfish, and pickled plum, with vinegar and salt on an Oshiki (tray). 例文帳に追加

当時の献立は椀飯と打鮑・海月・梅干の3品に酢と塩を添えて折敷に載せて出すものであった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The coins were stamped with the jouze-gokuinyaku hallmark, annealed, immersed in plum vinegar, and any lead on the surface was dissolved to refine the silver color. 例文帳に追加

常是極印役により極印打ちが行われ、さらに焼鈍しが行われた後、梅酢に漬けられ、表面の銅を溶解して銀色が整えられた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Dinner: (soup) daikon kiriboshi (thinly sliced and dried strips of radish), (hira [boiled foods]) mullet, grilled tofu and nenshin, (sara) Japanese littleneck clam, kanten (agar) with vinegar and soy sauce (hachi) unagi (eel) 例文帳に追加

夕飯、(汁)大根切干 (平)ほら、焼豆腐、ねんしん (皿)あさり貝、かんてん、酢醤油懸 (鉢)うなぎ - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Since around the Genroku period, amalgam was made by mercurifying powdered tin, where plum vinegar was added to, and to polish the mirror. 例文帳に追加

元禄頃からは、水銀に錫の粉末を混ぜてアマルガムを作り、これに梅酢を加えて砥ぐようになった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This museum houses relics of Heiankyu sake-no-tsukasa (the office in charge of the imperial use of sake, sweet sake, or vinegar etc.) soko (storage site), where tiles are placed indicating the pillar holes positions of the warehouse. 例文帳に追加

現地には平安宮造酒司倉庫跡地があり、柱の穴の跡がタイル張りで残されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is usually served with a vinagrete, a sauce made of vinegar, olive oil and chopped parsley, tomatoes and onions.例文帳に追加

それは通常,酢やオリーブオイル,みじん切りにしたパセリやトマト,玉ねぎで作るビナグレッチというソースと一緒に出されます。 - 浜島書店 Catch a Wave

The ethylene gas adsorbing material contains ethylene monooxygenase, fibers of raw bamboo or bamboo vinegar liquid.例文帳に追加

エチレンモノオキシゲナーゼ、生竹の繊維あるいは竹酢液を含有することを特徴とするエチレンガス吸着材。 - 特許庁

PROTEIN GLUK, ITS GENE, MICROORGANISM HAVING HIGH ACETIC ACID RESISTANCE AND METHOD FOR PRODUCING VINEGAR USING THE MICROORGANISM例文帳に追加

タンパク質GLUK、その遺伝子、高度な酢酸耐性を有する微生物、及び該微生物を用いた食酢の製造方法 - 特許庁

PROTEIN PVK, ITS GENE, MICROORGANISM HAVING HIGH ACETIC ACID RESISTANCE AND METHOD FOR PRODUCING VINEGAR USING THE MICROORGANISM例文帳に追加

タンパク質PVK、その遺伝子、高度な酢酸耐性を有する微生物、及び該微生物を用いた食酢の製造方法 - 特許庁

PROTEIN PVDC, ITS GENE, MICROORGANISM HAVING HIGH ACETIC ACID RESISTANCE AND METHOD FOR PRODUCING VINEGAR USING THE MICROORGANISM例文帳に追加

タンパク質PVDC、その遺伝子、高度な酢酸耐性を有する微生物、及び該微生物を用いた食酢の製造方法 - 特許庁

The vinegar acidity suppressant contains as the active ingredient, basic amino acid such as ornithine, citruline and arginine or its salt.例文帳に追加

また、オルニチン、シトルリン、アルギニン等の塩基性アミノ酸またはその塩を有効成分として含有する酢かど抑制剤。 - 特許庁

ACONITASE GENE OF ACETOBACTER, ACETOBACTER BRED BY USING THE GENE, AND METHOD FOR PRODUCING VINEGAR BY USING THE ACETOBACTER例文帳に追加

酢酸菌のアコニターゼ遺伝子、該遺伝子を用いて育種された酢酸菌、及び該酢酸菌を用いた食酢の製造方法 - 特許庁

PROTEIN ACCC1, ITS GENE, MICROORGANISM HAVING HIGH ACETIC ACID RESISTANCE, AND METHOD FOR PRODUCING VINEGAR WITH THE MICROORGANISM例文帳に追加

タンパク質ACCC1、その遺伝子、高度な酢酸耐性を有する微生物、及び該微生物を用いた食酢の製造方法 - 特許庁

PROTEIN ACCB2, ITS GENE, MICROORGANISM HAVING HIGH ACETIC ACID RESISTANCE, AND METHOD FOR PRODUCING VINEGAR WITH THE MICROORGANISM例文帳に追加

タンパク質ACCB2、その遺伝子、高度な酢酸耐性を有する微生物、及び該微生物を用いた食酢の製造方法 - 特許庁

PROTEIN OMP1, ITS GENE, MICROORGANISM HAVING HIGH ACETIC ACID RESISTANCE, AND METHOD FOR PRODUCING VINEGAR BY USING THE MICROORGANISM例文帳に追加

タンパク質OMP1、その遺伝子、高度な酢酸耐性を有する微生物、及び該微生物を用いた食酢の製造方法 - 特許庁

PROTEIN GADH, ITS GENE, MICROORGANISM HAVING HIGH LEVEL OF ACETIC ACID TOLERANCE AND METHOD FOR PRODUCING VINEGAR USING THE SAME MICROORGANISM例文帳に追加

タンパク質GADH、その遺伝子、高度な酢酸耐性を有する微生物、及び該微生物を用いた食酢の製造方法 - 特許庁

PROTEIN SCDH2, GENE ENCODING THE SAME, MICROORGANISM HAVING HIGH ACETIC ACID RESISTANCE, AND METHOD FOR PRODUCING VINEGAR USING THE MICROORGANISM例文帳に追加

タンパク質SCDH2、その遺伝子、高度な酢酸耐性を有する微生物、及び該微生物を用いた食酢の製造方法 - 特許庁

PROTEIN FUR1, GENE ENCODING THE SAME, MICROORGANISM HAVING HIGH ACETIC ACID RESISTANCE, AND METHOD FOR PRODUCING VINEGAR USING THE MICROORGANISM例文帳に追加

タンパク質FUR1、その遺伝子、高度な酢酸耐性を有する微生物、及び該微生物を用いた食酢の製造方法 - 特許庁

The method for reducing formaldehyde comprises an alkali addition step of adding an alkali to a wood vinegar to make it alkaline.例文帳に追加

本発明のホルムアルデヒドの低減方法は、木酢液にアルカリを添加してアルカリ性にするアルカリ添加工程を含む。 - 特許庁

PROTEIN CONJUGATE ABC3, GENE ENCODING THE SAME, MICROORGANISM HAVING HIGH ACETIC ACID RESISTANCE, AND METHOD FOR PRODUCING VINEGAR USING THE MICROORGANISM例文帳に追加

タンパク質複合体ABC3、その遺伝子、高度な酢酸耐性を有する微生物、及び該微生物を用いた食酢の製造方法 - 特許庁

PROTEIN CYC, GENE ENCODING THE SAME, MICROORGANISM HAVING HIGH TEMPERATURE TOLERANCE, AND METHOD FOR PRODUCING VINEGAR USING THE MICROORGANISM例文帳に追加

タンパク質CYC、その遺伝子、高度な温度耐性を有する微生物、及び該微生物を用いた食酢の製造方法 - 特許庁

This ethylene gas sensor is prepared by carrying ethylene monooxygenase or bamboo vinegar on a quartz resonator.例文帳に追加

水晶振動子にエチレンモノオキシゲナーゼあるいは竹酢液を保持させてなることを特徴とするエチレンガスセンサ。 - 特許庁

PROTEIN HTPG, GENE ENCODING THE SAME, MICROORGANISM HAVING HIGH TEMPERATURE TOLERANCE, AND METHOD FOR PRODUCING VINEGAR USING THE MICROORGANISM例文帳に追加

タンパク質HTPG、その遺伝子、高度な温度耐性を有する微生物、及び該微生物を用いた食酢の製造方法 - 特許庁

GENE INVOLVED IN FOAMING OF ACETIC ACID BACTERIUM, ACETIC ACID BACTERIUM RAISED BY MODIFYING THE GENE, AND METHOD FOR PRODUCING VINEGAR USING THE ACETIC ACID BACTERIUM例文帳に追加

酢酸菌の発泡に関与する遺伝子、該遺伝子を修飾して育種された酢酸菌、及び該酢酸菌を用いた食酢の製造方法 - 特許庁

例文

ACETIC ACID BACTERIUM HAVING ENHANCED ENZYME ACTIVITY OF CENTRAL METABOLIC SYSTEM AND METHOD FOR PRODUCING VINEGAR USING THE ACETIC ACID BACTERIUM例文帳に追加

中央代謝系の酵素活性が増強された酢酸菌、及び該酢酸菌を用いた食酢の製造方法 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
浜島書店 Catch a Wave
Copyright © 1995-2024 Hamajima Shoten, Publishers. All rights reserved.
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS